Şimdi Ara

Denizci olmak için.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,12.sınıfa geçtim ve aklımda denizcilik var askeriye olmazsa üniversite okuyup denizci olmayı düşünüyorum 2 yıllık veya 4 yıllık puanlarını pek bilmiyorum'da...Ben kaptan olmak istiyorum makinacı işletme vesaire değil.Çocukluğumdan beri denize aşırı sevgim var ve insanlardan şehrın kalabalık yaşamından uzak olması dahada çok çekiyor beni.Evet arkadaşlar benim ne yapmam gerekiyor hangi okullar var ? ne kadar puan almam lazım...Mezun olunca neler yapmam gerekiyor,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Selamlar. Ben zamanında bayaa bir araştırma yapmıştım sana kesinlikle İstanbul Teknik Üniversite - Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğini tavsiye ediyorum. Denizcilik kültürünü kazanmak istiyorsan sadece bu okulda okumalısın. Okul hayatında da güverte bölümünü seçersin( ki 2.00 ortalama ile bile girilebiliyor ) olur biter. Puanlarını araştırabilirsin internetten pek fazla birşey istemiyor zaten. Ülke de Denizcilik bakımından biraz geriyiz. Sırf aldıkları maaşlar için denizci olmak istiyorum diyorsan yapılmaz. Okul hayatında uygulamalı birçok eğitimden geçiceksin ki bunlar cok zordur. Sözel derslerin olucak deli gibi ezber yapıcaksın. Uygulamalı eğitimlerde cabasıdır. Okul bittiğinde 3+1 sözleşme ile bir gemide 3. kaptan olarak başlıyacaksın muhtemel maaşında 4-5 bin dolarcık ki bu miktar yetmicek neden biliyormusun? okulda gördüğün zor eğitimlerin karşılıgında bu kadarcık mı veriyorlar diyeceksin. İş bulmak zor değil şuan deli gibi ingilizce bilen 3.kaptan arıyorlar ingilizce şart. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bygcik

    Selamlar. Ben zamanında bayaa bir araştırma yapmıştım sana kesinlikle İstanbul Teknik Üniversite - Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğini tavsiye ediyorum. Denizcilik kültürünü kazanmak istiyorsan sadece bu okulda okumalısın. Okul hayatında da güverte bölümünü seçersin( ki 2.00 ortalama ile bile girilebiliyor ) olur biter. Puanlarını araştırabilirsin internetten pek fazla birşey istemiyor zaten. Ülke de Denizcilik bakımından biraz geriyiz. Sırf aldıkları maaşlar için denizci olmak istiyorum diyorsan yapılmaz. Okul hayatında uygulamalı birçok eğitimden geçiceksin ki bunlar cok zordur. Sözel derslerin olucak deli gibi ezber yapıcaksın. Uygulamalı eğitimlerde cabasıdır. Okul bittiğinde 3+1 sözleşme ile bir gemide 3. kaptan olarak başlıyacaksın muhtemel maaşında 4-5 bin dolarcık ki bu miktar yetmicek neden biliyormusun? okulda gördüğün zor eğitimlerin karşılıgında bu kadarcık mı veriyorlar diyeceksin. İş bulmak zor değil şuan deli gibi ingilizce bilen 3.kaptan arıyorlar ingilizce şart. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.

    Sağolun hocam mesela 2 yıllık kazansam da uzak yol gidebiliyormuyum ? açıkcası maaşları pek umrumda değil para takıntısı olan biri değilim sadece denizciliği seviyorum.Mezun olunca direk dil öğreneceğim zaten ama işsiz kalma durumu varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir-i Alay -- 8 Ağustos 2016; 13:12:18 >




  • denizcilik sektöründe işşizlik durumu şuan yok daha çok açık var ancak ileride ne olur bilemiyorum. Lisans mezunu olman gerekiyor. Belli sınavlar var uzak yol kaptanlık için internetten araştırabilirsin.
  • bygcik B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çook teşekkürler...
  • Zava zin go kardeş öncelikle her duyduğuna inanma 1.itü denizcilik güverte bölümünü bitirince hemen uzakyol kaptanı olamazsın.1 yıl gemide staj yapacaksın.2.Konteyner gemisinde 4+1 ay tanker gemilerinde 4-6+1 ay kuruyük gemilerinde 6-8+1 ay kontrat vardır.Yani bu iş dönemseldir.Kontrat bitince gemi hangi limandaysa oradan uçağa biner ülkeye dönersin.Gelelim maaşlara by bygcik 3. Kaptan için 4-5 bin dolar demiş üstünede yetmez falan diye saçmalamış.Bu maaş 2. Kaptanın aldığıdır.Yalnız bu maaşı 2. Kaptan olarak en iyi firmalarda ve yabancı bandralı bir gemide alırsın,sigortanı da şirket yatırmaz.Türk bandıralı gemide maaşın genelde dolar olmaz tl olur ve daha düşüktür,sigortanda yatar tabi.ingilizce bilen 3. Kaptan arıyorlar ne demek kaptanların hepsi zaten ingilizce bilir.2 yıllık okul veya yine 2 yıllık özel denizcilik okullarını bitiren yakın yol kaptanı olur,yakınyol ehliyeti ile uzakyol gemilerde 4. Kaptan olarak çalışabilir fakat yükselemez.Son olarak ne kaldı iş bulma meselesi bygcik bey yine yanlış bilgi vermiş.Güverteci çok fazladır bunun için iş bulmakda zorlanırlar.Makina bölümü mezunları ise tam tersi kolay iş bulurlar özellikle 2.Çarkçı memlekette azdır çok aranır.Bu iş uluslararasıdır globaldır kendinizi iyi yetiştirirseniz yurtdışındaki gemicilik firmalarında da aranan personel olursunuz.Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 yıllık denizcilik okulunu bitirmen pek bi işe yaramaz uzak yol kaptanı olmak istiyorsan. Sadece yakın yol kaptanı olabilirsin o da özel eğitimle de olunuyor yat kaptanlığı filan. Lisans mezunu olman gerekiyor ama teferruatlı durumları var iyi araştırman gerekiyor.
  • ecekenetli kullanıcısına yanıt
    TM'den girmeye karar verdim,sosyoloji gibi meslekler düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.