yakında askere gitmeyi planlıyorum arkadaşlar.(uzun dönem).15 ay nasıl geçecek şimdiden onun sıkıntısı aldı beni.en azından kendi sevdiğim işi yapmak istiyorum,şöför olmayı.çevremdekiler de şöför olursan çok rahat edersin diyorlar.sizce şöför olmak için ne yapmalıyım.mesleğe dolmuşcu,taksici vs. şöförlük işleri yazsam şansım artarmı..? tecrübelilerden yardım bekliyorum,teşekkürler.....
Bizim akraba şöför olarak yaptı.2 ayında kaza yaptı hemde karşı taraf hatalıymış. Ailesi Askeryeye 3 bin tl ödediler.Hasar için.Zorla istemişler. Bence tehlikeli
quote:
Orijinalden alıntı: Pipooo
quote:
Orijinalden alıntı: canersyds
yakında askere gitmeyi planlıyorum arkadaşlar.(uzun dönem).15 ay nasıl geçecek şimdiden onun sıkıntısı aldı beni.en azından kendi sevdiğim işi yapmak istiyorum,şöför olmayı.çevremdekiler de şöför olursan çok rahat edersin diyorlar.sizce şöför olmak için ne yapmalıyım.mesleğe dolmuşcu,taksici vs. şöförlük işleri yazsam şansım artarmı..? tecrübelilerden yardım bekliyorum,teşekkürler.....
Bizim akraba şöför olarak yaptı.2 ayında kaza yaptı hemde karşı taraf hatalıymış. Ailesi Askeryeye 3 bin tl ödediler.Hasar için.Zorla istemişler. Bence tehlikeli
yok bu eleman takmış bir kere gitsinde görsün
quote:
Orijinalden alıntı: osmannn94
quote:
Orijinalden alıntı: beklebiziistanbul
quote:
Orijinalden alıntı: osmannn94
açılın bakalım herkes kenara geçsin beni alakadar eden konu
öncelikle askere gidipte şoför olucak arkadaşlara şimiden çok geçmiş olsun diyorum,tecrübelerimi anlatayım,bu arada nikimdeki 94 öylesine alınmıştır askerliğimi yaptım,neyse
ben mekanize taburunda askerlik yaptım,yani bölüğümüzde çok sayıda araba vede 10 tane şoför vardı,her şoföre 5 araba düşüyordu
evet banada 5 araba düştü,3 tane jeep,2 mersedes öncelikle bu arabaları ilk günden size zimmetliyorlar yani içindeki mal mülk parçalar arızası size aittir,imza atıcaksınız askerlik bitene kadar sizin sorumluluğunuzdadır,her hafta sonu bunların bakımı yıkaması yağlaması vardır, er olan arkadaşlar bir işe yaramayan adamlar kenarda otururken siz arabayı temizliyorsunuz yıkıyorsunuz alet erdavat yağlaması bakımı var her hafta uğraşırsınız tatbikatlarda er olan işe yarmayan adamlar arabanın arkasında paşa paşa otuturken,siz 50 yaşında arabayı sürmeye çalışırsınız kimisinde fren tutmaz,kimisi yolda su kaynatır duman çıkarır,tatbikatta yanınızda üst rütbe oturur vede arıza yaparsa araba o zaman dayak yersiniz,askerlik bitiminde eğer arabadaarıza varsa eksik varsa cepten para verirsiniz vede teslim eemediğiniz için askerlik uzar
gittiğiniz yerdeki arabalarorta dereceli arabada olabılır son derece eski arbada olabılır,eğer eskı araba ıse dıreksıyon sağ sola çekerfren tutmaz su kaynatır ayrıca jeep lerın kapıları kılıtlenmıyor ıcın gıen cıkan bellı degıl arabayı bozuyorlar veya takım cantasını çalıyorlar cepten verırsınız
Hocam size bir sorum olacak ben 92/1 askere gidiyorum. Askerlik şubesine hiç bir evrak ve ehliyetimin fotokopisini götürmedim ve muayene oldum. Sorum, şu acemi birliğinde şoför olmak istediğimi kime ve ne zaman söyleyeceğim?
askere gidince komutanına diceksin seni götürüp bozuk arabaları zimmetlicekler askerlik bitene kadar sana ait olcak bakımı arızası sana aittir eğer parçası bile eksik olsa askerlik bitiş kağıdını vermicekler madem başına bela almaya çok isteklisin askere gidince söyle hatta man diye büyük araç var çok eskidir kamyondan daha büyük onu iste
Arkadaşım ben manisa kırkağaç jandarma komando gidiyorum yani bir duruma mecburum şoför olmaya. Nedenlerim var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme