Şimdi Ara

Aşırı CPU Sıcaklığı... Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarım (AMD 2200XP, Soltek anakart, 1GB ram 9550 ekran kartı) son 1 aydır ara ara restart atıyordu. Artık günde 3-4 restart atmaya başlayınca bir müdahale gereksinimi hissettim. Uzun ve titiz araştırmalarım sonucu şu bilgilere ulaştım

1)Anakart BIOS un da Aşırı Sıcaklık Koruması başlığı altındaki otomatik kapatma sıcaklığı (ABS 2) 80 dereceye ayarlanmış..
    2)Daha aşağıda yer alan ve CPU nun şu andaki ABS değerini gösteren değer ise bilgisayar açıldığında 70 dereceden başlayıp 1 dakika içinde 80 dereceye ulaşıyor.
    3)Bu değerin hemen altında yer alan Temp1 ve Temp 2 değerleri 45-55 derece civarında..
    4) Anakartın windows altında çalışan Isı izleme programını ne zaman açsam sıcaklığı 210 )evet yanlış yazmadım 210) derece gösteriyor...

Bu izlenimleri edindikten sonra ABS kapama değerini 100 dereceye çıkardım. Şu anda bir problem yaşamıyorum.
    Sizce sadece sıcaklık sensörü mü arızalı yoksa CPU a bir yeni bir fan almam gerekli mi?

Yorumlarınıza çok acil ihtiyacım var...

• dostum neyapıyosun sen işlemcin yanacak...

bak bakayım pc yi açtıktan sonra fanın altındaki demiri elle sıcaklık nasıl..
    elin yanıyorsa sıcaklık doğrudur.

windows ta program 210 derece gösteriyor demişsin 210 derece olması İMKANSIZ program yanlış gösteriyordur..210 derecede cpu dan eser kalmaz kül olur
    gerçekten fanın demiri elini yakcak gibiyse cpu voltajını ve fanın termal sıvısını kontrol et
  • Bilgisayarım 30 dakikadır açık ve işlemci heatsink i şu anda ılık bile değil. Basbaya soğuk!

Termal sıvıyı ve voltajın nasıl kontrol edileceğini bilmiyorum desem?

Uygun fiyatlı bir kaç işlemci fanı önerebilirmisiniz bana? Bir de işlemci fanının nasıl monte edileceğini gösteren bir link
  • peki pc kapanmadan bilgisayarda donma filan oluyormu...
    olmuyorsa sensörlerin bozuktur..
    emin olmak için fanı sök..
    demirin altında cpu ile iletkenliği sağlayan termal sıvı vardır...
    onu kontrol et kurumuşmu diye
  • Yok donma falan yok kesinlikle.... Bilgisyarı normal kapatırken çıkan TIk sesiyle restart atıyor. Windows donmasız kapanıyor, donmasız açılıyor...

Sanırım bu sensörler işlemcinin içinde ve bu korumayı iptal etmemin bir yolu yok.. Haksızmıyım?
  • sensör anakartta olur..
    işlemcinin içinde olmaz..

biostan cpu temp warningi iptal edebilirsin
  • Tamam, yardımların için çok teşekkür ederim.

Bu forumu seviyorum !!!!!!!!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bmadran

Tamam, yardımların için çok teşekkür ederim.

Bu forumu seviyorum !!!!!!!!!!

BU FORUMU SEVMEYEN ÖLSÜN
  • BENDE AYNI BU SORUN VAR DONMA OLAYI YANI OYUNLARDA FALAN BAZEN DONUYO EGER FAZLA KASARSAM ACABA BUNUN SEBEBI FAZLA ISINMA MI
    quote:

Orjinalden alıntı: BRaOCx

peki pc kapanmadan bilgisayarda donma filan oluyormu...
    olmuyorsa sensörlerin bozuktur..
    emin olmak için fanı sök..
    demirin altında cpu ile iletkenliği sağlayan termal sıvı vardır...
    onu kontrol et kurumuşmu diye
  • işlemcinin sıcaklık aşımı durumda bariz bi şekilde bilgisayarın yavaşladığını hissedersiniz anlamanın yolu biosa bakmak ya da windowsta çalışan programlarla da olabilir ancak bunların hatalı sonuç verme durumları olabilir o zman bilinen en eski yöntem elle yoklamak lazım
  • Benim sistemimde sıcaklık biostan 75-85 windows tan 210 gözükmesine rağmen işlemci heat sinkinin en alt kısmı ılıktan azıcık sıcak. Yani insan elini falan çekme ihtiyacı hissetmiyor. Konuştuğum bir bilgisayarcı elin yanmıyorsa sıcaklık en fazla 50 derecedir dedi... Yani anakartın sensörü ya da yazılımı bir şekilde hatalı dedi..

Sizce de böyle mi? İçim rahat etsin mi? İşlemci koruma ısısını biostan 100 dereceye çıkardım.. Sanırım yapacak başka birşey yok... Allaha emanet işlemcim :)

Ayrıca sistemde hiç bir yavaşlama, takılma yok.. Bilgisayar restart atıp bir dahaki restarta kadar gayet güzel çalışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 9 Haziran 2005, 21:53:38 >
  • yapabileceğin bişye yok işlemci öyle direk yanma durumu falan geride kaldı zaten sıcaklık belli bi dereceyi geçince sistemin yavşlar bunu hemen anlarsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Desalator86

yapabileceğin bişye yok işlemci öyle direk yanma durumu falan geride kaldı zaten sıcaklık belli bi dereceyi geçince sistemin yavşlar bunu hemen anlarsın

Yardımların için teşekkir ederim yüzbaşım!!!
  • fanini kontol ettin mi toz durumu filan bende o sekilde yasanmisti
  • öyle olsa bile o sıcaklık değeri yanlış ölçüm olmalı.Bişey sorcam bu 6600Gt den memnunmusun agp lere biraz süpheyle bakıyorlarda ısınıyo falan gibi yorumlar okumuştum
  • walla şu msj i attigim zaman Pc 10+ saattir acik derece 47-49 arasi masa ustunde oyundan cıktıgımda 53-54 olarak buluyorum.
  • Fanı falan kontrol ettim, tozlarını sildim, heatsinki temizledim. Bir sorun yok orada.. Zaten dediğim gibi elle dokununca heat sink bildiğin ılık.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bmadran

Fanı falan kontrol ettim, tozlarını sildim, heatsinki temizledim. Bir sorun yok orada.. Zaten dediğim gibi elle dokununca heat sink bildiğin ılık.....

Heatsink'in cpu'ya oturduğundan emin ol hatta sök en baştan tak soğutucuyu
  • Thermal macunu kontrol etmelisin, özelliğini yitirmişde olabilir...macun ısıyı iyi iletmiyorsa Heatsink ılık olsa bile işlemci çok sıcak olabilir.. Sen her olasılığa karşı kontrol et ama dikkatli ol çıkarırken işlemci çekirdeğine zarar verme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 10 Haziran 2005, 0:24:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

Thermal macunu kontrol etmelisin, özelliğini yitirmişde olabilir...macun ısıyı iyi iletmiyorsa Heatsink ılık olsa bile işlemci çok sıcak olabilir.. Sen her olasılığa karşı kontrol et ama dikkatli ol çıkarırken işlemci çekirdeğine zarar verme

Çok sağol valla beni yüzlerce dolar masraftan kurtardın....
    Termal macunu yeniledim sıcaklık 75 ten 55 dereceye düştü... Şu anda da çok soğuk değil biliyorum. Ancak heatsink eskisinden daha sıcak.. Bu da doğru bir iş yaptığımız anlamına geliyor sanırım.. Termal macunu çok doğru sürememiş olabilirim tabi, fazla ince veya kalın sürmüş olabilirim.. E hayatımda ilk kez bugün termal macun gördüğüm ve ilk kez bir CPU yu elime aldığım (mecaz değil :) düşünülürse çok da kötü bir iş çıkarmadım sanırım...

Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.