Şimdi Ara

Asgari ücret ve maaşlar dolar üzerinden hesaplanarak yada dolar veya euro olarak belirlensin ve öden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ödensin olacaktı başlığa sığmadı :)


    evet asgari ücret bu şekilde belirlenir ve ödenirse her yıl asgari ücret belirlemeye de gerek kalmayacaktır , elbette memur ve emekli maaşları da aynı şekilde belirlenmeli.

    örneğin asgari ücretin 500 dolar yada euro olması ve her yıl sabit kalması yeterli olacaktır , sonuçta köprü ve otoyol + havaalanı garanti ücretleri böyle tespit ediliyor, bir sorun olacağını sanmıyorum.




  • Guzel onerme, ama olmaz.


    Ama 90'larda, 2000'lerin baslarinda oldugu gibi bazi urunlerde cift etiket uygulamasi mantikli olabilir. Bilgisayarcilar vs. oyle yapiyorlardi. Etiket fiyati dovizdi, o dakika kur neyse o kur uzerinden oduyordun TL veya doviz. Satici da her Allah'in gunu etiket degistirmek zorunda kalmiyordu. 

    TL de durmamızın sebebi TL basabildiğimizden mütevellittir. Her şey dolarla olursa ve kasada dolar olmazsa memur emekli maaşları ödenemez. TL basabildiğimiz için kasada para olmasada maaşlar ödenir. Bankamatikler niye gıcır gıcır TL veriyor sanıyorsunuz? Çünkü gıcır gıcır dolar üretemediğimiz için  

  • Guzel onerme, ama olmaz.


    Ama 90'larda, 2000'lerin baslarinda oldugu gibi bazi urunlerde cift etiket uygulamasi mantikli olabilir. Bilgisayarcilar vs. oyle yapiyorlardi. Etiket fiyati dovizdi, o dakika kur neyse o kur uzerinden oduyordun TL veya doviz. Satici da her Allah'in gunu etiket degistirmek zorunda kalmiyordu. 

  • olabilir diye düşünüyorum, sonuçta maaşlarında dövize karşılık hesabı yapılırsa , üretici ve satıcı korunduğu gibi tüketicide korunmuş olacaktır, üretici ve satıcının ürününü satabilmesi için alıcıda da para olması gerekir, olmazsa zincirin halkaları tek tek kopacaktır.


    Elbette yanında pek çok yeni sorunda getirecektir.

  • tmm

  • Olması gereken o zaten. Her şey Dolarla alınıyorsa markette ve online alışverişte de fiyat Dolar cinsinden olmalı. Şu an piyasada kimse fiyat veremiyor; esnaf TL cinsinden fiyat verirse, diyelim 2 ay sonra ödemesi geliyor, maliyetini çıkarmayı bırak, zarar ediyor. Peşin ödemeyle çalışmak da çok zor; zaten fiyatlar dakika dakika değişiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 9 Aralık 2021; 15:38:28 >
  • mhmdvv M kullanıcısına yanıt

    ağzına vururum

  • rezillik ama doğru

  • O zaman başka ülkenin para birimiyle olur bütün finansal işlemler, TL neden var? TÜRKİYE olduğu için var. Tamam bende hoşnut değilim ama farklı yol bulunmalı öyle dolarla yürüsün işler olmaz Türkiye burası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yanında 1 kilo bal kaymak ister misin? Burası Türkiye olum kendinize gelin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damat dolar ve maaş konusunda ne demişti ? Yalancı mı çıkaracaksınız adamı  

  • Türk lirası tedavülden kalkmalı, dolara geçmeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zam yapmasınlar hiçbir şeye istemiyoruz..yeterki hiçbir şey e zam yapmasınlar... ayçiçek yağı 3 katına , tuvalet kağıdı 4 katına çıktı.. memur, emekli ve asgari ücretliye %40 yapsalar ne olur ki.. zaten onu da yapmazlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serenissimo kullanıcısına yanıt

    o zincir dediğin şey zaten enflasyonun nedeni bir bakıma da TLnin dolar kaybının nedeni... Düşün 3 maaşlı kamu görevlileri var 1e 10 veren YİD ödemeleri var torpilli kamu çalışanları 5-10 sene 50-100 (dolar karşılığı )pirim yatıırp 30-40 yıl 500 dolar maaş alan emekliler var . 1trilyon gelir var 1.5 trilyon gider var . Sen diyorsun 1.5 trilyonu da dolarla ödeyelim yani 3 maaşlı bürokratları bankamatik memurlarını torpille belediyeye girenlerin maaşlarını vs... Senin belirttiğin şeyin güzel tarafı ilk senede sistem çöker ve ödeme yapılamaz yani bir bakıma yunanistanda maaşların ödenememesi gibi birşey olur. milletin aklına dank edebilir belki ama bunu iktidar yapmaz çünkü bugün bir şekilde döndürdüğü sistem çöker




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 10 Aralık 2021; 4:54:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman paranın değer kaybının ne manası var. O kadar zam yapabilecek ya da o değerde para verebileceksen enflasyon yok demektir, paran değer kaybetmemiş demektir. Oluşan değer kaybını fakirleşerek kapatacaksın, başka yolu var mı?

  • TL de durmamızın sebebi TL basabildiğimizden mütevellittir. Her şey dolarla olursa ve kasada dolar olmazsa memur emekli maaşları ödenemez. TL basabildiğimiz için kasada para olmasada maaşlar ödenir. Bankamatikler niye gıcır gıcır TL veriyor sanıyorsunuz? Çünkü gıcır gıcır dolar üretemediğimiz için  

  • Ödensin ama sana bu ekonomide verecekleri Dolar ücreti 250 olur maksimum. 500 Dolar asgari ücreti hayalinde göremezsin. Zaten olmayacaklar şeyler de hadi olsaydı diye düşünüyoruz, bu rakamlarda olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Aralık 2021; 2:53:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt

    Bi zamanlar öyleydi. Ev araba herşey dolar markla değer biçilir satılırdı. Fiyat sorardın şu kadar dolar derdi. Şimdi o eski günlere geri dönüyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Dövizle alımı akp yasakladı maaş da dövizle olmuyor hatta döviz kuru bile kambiyolu tl kullandırtmak için ama ekonomik sorunu çözmek yerini birde tlyi aşağılarsan şuanki halde oluruz işte hükümet değişmezse öyle bir şey hayatta olmaz sadece yasaklarla yönetiliyor ülke


    bide bizim ülkede döviz rezervi yok zaten sata sata bitirdiler şimdi tlyi basıp ödüyolar milletde seviniyo zam aldık diye ama ne kadar çok para basarlarsa okadar değeri düşüyor euro olsa maaşlar avrupa kontrol edecek böyle açık açık batıramayacaklar ülkeyi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 10 Aralık 2021; 6:29:30 >
  • Sen maaşı dövize endeksli olarak arttırsan ekmek 5 liraysa 10 lira olacak.

    Ne değişecek ki ? Senin maaşına gelen zam oranından fazla aldığın her şeyin fiyatı artıyor.

  • arkadaşlarımız asgari ücretin dolar veya euro ile ödenemeyeceğini yazmıış, bende şunu sorayım ; elinde döviz bulunmayan devlet ; otoyol, köprü, havaalanı ve hastane gibi yerlerin yıllık garanti ücretlerini nasıl dolar yada euro üzerinden ödüyor? sonuçta hepsinin taahhütleri döviz cinsinden hesaplanıyor, demek ki devlette döviz var,


    işverenlerin asgari ücret ödemesi , fabrikalar ihracat yapıyorsa karşılığında TL aldıklarını sanmıyorum, elbette ihraç ettiklerinin karşılığını döviz ile alıyorlar, demekki özel sektörde de döviz var orada da sorun yok.


    elbette kesinlikle dolar cinsinden ödensin diye bir iddiam yok; dolar yada euro cinsinden sabit bir ücret belirlenir ve maaşlar her ay onun TL karşılığı olarak hesaplanır ve TL olarak ödenir.


    piyasada TL bollaşır ve enflasyon artar diyen arkadaşlar için, bollaşma zaten her zaman oluyor maaş artışlarıyla bir ilişkisi olmayacaktır, bu yılbaşından bu yana yapılan bir ücret artışı yok ama enflasyon oldukça hızlı olarak artıyor, demekki bunun sebebi dolaşımda ki para miktarının artması değil,


    eğer işverenler para kazanmadıklarını iddia ediyorlarsa devlet tüm fabrikalara el koysun ve her çalışan fabrikayı içindeki işçi sayısı kadar paya ayırarak payları onlara devretsin , bakalım nasıl bir sonuç olacak, deneme yanılma yapmıyormuyuz? birde bunu deneyelim.


    işverenler bağırıp çağırıp dava açacakmış, devede kulak, işçi sayısı ile karşılaştırıldıklarında sayıları son derece az seslerini duyan bile olmaz , hatta tüm varlıkları ellerinden alınıp, fabrikalara sermaye olarakta eklenebilir, bence bir deneyelim derim.


    eski işverende arzu ederse kendi fabrikasında asgari ücretle çalışabilir, tabii hisseden pay alma hakkı olmadan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 11 Aralık 2021; 11:7:15 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.