Şimdi Ara

Artık Bireysel Kiralama Bile Mantıklı Bir Hale Geldi ! (C4 Cactus ve Astra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle aşağıda değerlendireceğim araçları internette açık açık fiyatlarını verdiği için Çelik Motor Filo üstünden hesaplayarak yapıyorum.Hesap yapacağım araçların hepsinin 15.000 km sınırı ve 1 yıllık kiralama çervesinde değerlendirdiğimizi unutmayalım!

Citroen C4 Cactus:

Bugünlerde durumu bireysel kiralamaya takmış durumdayım.Büyük şirketlerde araştırma yaptığımda bir kaç modelin mantıklı hale geldiğini anladım.Mesela Citroen Cactus 1.6 Dizel Otomatik Shine donanımı ele alalım.

Aracın liste fiyatı: 74900 TL

Çelik Filo'da Bireysel Kiralama da fiyatları şöyle:

Peşin: 14.148 TL

9 Taksit: 14232 TL

Şöyle bir hesap yaptım. 74900TL'yi arabaya yatırana kadar mevzuat hesabında faize yatırsak Denizbank Mevzuat hesabında 1 sene içinde 6.907 TL net gelir veriyor.

Yani 14148 - 6.907 yapınca bize aracın maliyeti 7.241 TL'ye iniyor.

-Aracın bir senelik MTVsi 945 TL.

-Aracın kasko ve trafik sigortası içinde 1500 TL para ödediğimizi hesaba katsak. (Büyük ihtimalle daha da fazla ödememiz gerekcektir.)

-Araca kışlık ya da yazlık lastik almak gerekecek. C4 cactusun lastik boyutlarına göre en ucuz lastik 120 TL civarı.Yani en az 500 TL'yi de lastiğe yatıracaksınız.

-C4 cactusun bakım aralığı 20.000 km'e ama 1 senelik bakım maliyetinden hesaplayacağız çünkü 15.000 km sınırı var.1 senelik bakım maliyetine de 500 TL desek. ( fazla olur,eksik olur)

Bunların hepsi 3.445 TL tutuyor.Bunları çıkarınca aracın maliyeti bize oluyor 3.786 TL.

Aracın değer kaybınında 2.000-2.500 TL civarı olacağını düşünsek.3.786-2500 desek.Araç 1.286 TL'ye gelmiş olacak.

Şöyle düşünün kaza sonrası değer kaybı,aracı dışarıda bıraktım çizerler mi? Bu olur mu? Şu olur mu? dememek için bence 1.286 TL bir şey değil.

Yani maliyetleri çıkarınca araca ödediğiniz değer 1.286 Tl oluyor ki trafik sigortası ve kasko için yeni sürücü ya da çok kaza yapan biri iseniz daha fazla olacaktır.

Bence bireysel kiralamada baya mantıklı belli özellikle tutmayan araçlar için.Mesela sırf tutmaz diye C4 cactus alamayanlar için mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 13 Ağustos 2015; 19:54:37 >

• Hem film izleyip hem bunu okuyunca hesaptan pek bisey anlamadim.

Ama isin izune gelecek olursak. Her ay ve ya her yil bu kiralik araca belli bi miktar para odeyecegiz isin sonunda o araba bizim olmayacak. Daha sonra bize para lazim olunca kendi aracimizi satabiliriz. Yani elimizde bi menkul oluyor satabilecegimiz. Ve farazi 5 yil sonra araci sattigimizda 45 50binlira gibi bi oara gececek elimizde.

Yani kisacasi uzun vadede mantiksiz. He yani bir yil iki yil gibi orta vadede kiralamada mantikli olabilir kiralama secenegi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki faiz isi nasil olacak haci

(Âl-i İmrân Suresi), 130. Ayet
    Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Hem film izleyip hem bunu okuyunca hesaptan pek bisey anlamadim.

Ama isin izune gelecek olursak. Her ay ve ya her yil bu kiralik araca belli bi miktar para odeyecegiz isin sonunda o araba bizim olmayacak. Daha sonra bize para lazim olunca kendi aracimizi satabiliriz. Yani elimizde bi menkul oluyor satabilecegimiz. Ve farazi 5 yil sonra araci sattigimizda 45 50binlira gibi bi oara gececek elimizde.

Yani kisacasi uzun vadede mantiksiz. He yani bir yil iki yil gibi orta vadede kiralamada mantikli olabilir kiralama secenegi.

74 bin liramız var, 14 binini arabaya ayırıyoruz, kalan parayı faize yatırıyoruz.
    Bu mantıkla, 150 binimiz varsa 75 bin liralık arabaya bedavaya bineriz. 13 bin lira banka verecek zaten.

• Hangi filo kiralama sizin sınıfı filosunu gezdirdi söyle bakayım?

• Hocam faizden kaçma gibi bir şansınız var mı?Ha rahatsız oluyorsanız farklı çözümler var.
    Sonuçta 74.000 TL'yi faiz yerine ufak bir ilde ev alıp onu da öğrencilere kiraya verebilirsiniz.
  • pasa_ kullanıcısına yanıt
    Hayır espri yapıyorsanız biraz doğru olsun.O okul kulübü ile yapmaya çalıştığım gezi idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 15 Temmuz 2015; 2:53:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Uzun vadede aracına göre mantıklıda olabilir.Mantıksız da olabilir.Mesela VW gibi markalarda kiralama pek mantıklı bir olay değil çünkü 2.el kaybı az.Ama Citroen,Peugeot,Volvo,Alfa Romeo gibi hızlı değer kaybeden markalarda kiralama daha mantıklı hale geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Hem film izleyip hem bunu okuyunca hesaptan pek bisey anlamadim.

74 bin liramız var, 14 binini arabaya ayırıyoruz, kalan parayı faize yatırıyoruz.
    Bu mantıkla, 150 binimiz varsa 75 bin liralık arabaya bedavaya bineriz. 13 bin lira banka verecek zaten.

Faiz isine giremeyecegim icin mantiksiz ama automilista nin da dedigi gibi o 74 bini baska turlu gelire cevirebilitrsek mantikli olabilir.

Ama bana gore hala saydigim sebeplerden dolayi uzun vadede k8ralama mantiksiz.

He mesela soyle olabilir. Daha evvel yanlis hatirlamiyorsam ilyada denen bi forma 3 yil kirala arac senin diyodu. 3 yil kiralarsin daha sonra geriye kalan parayi makul bi seviyede tutup araci satin alabilirsiniz. Bahsettiginiz giderlerden 3 yil boyunca muaf olursunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hocam faizden kaçma gibi bir şansınız var mı?Ha rahatsız oluyorsanız farklı çözümler var.
    Sonuçta 74.000 TL'yi faiz yerine ufak bir ilde ev alıp onu da öğrencilere kiraya verebilirsiniz.

Faiz yiyip yememek insanin kendi elinde. Ben hatirlattim sadece. Heri kalanina karisamam

• Automobilista kullanıcısına yanıt
    Şu yaşıma kadar hiç kredi çekmedim. Faizde vermedim,almadım. Hep bütceme gore araç,telefon,ıvır zıvır aldım. Daha lüks olsun diye borca girip premium araç almam almamda. Borca girip BMW,merso,Audi gibi araç alacağıma bütçeme göre Doblo aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Respectformuslims -- 15 Temmuz 2015; 3:59:16 >
  • Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    İmkanınız bağlı bir durum.İster istemez ev alırken kredi çekmek zorunda kalıyor insan.

• Automobilista kullanıcısına yanıt
    +elden çıkarma
    müşteri bulma macerasıda olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • citroen grand c4 picasso için teklif istedim. bakalım dönecekler mi?
  • derememo D kullanıcısına yanıt
    Gelirse cevap fiyatı ve detaylı şartları da yazarsanız güzel ve işe yarar bir konu olur.
  • Hesaplamada bir yanlışın var banka o kadar vermez bir yılda.

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Denizbank Web'de mevduat ile net olarak onu verdiğini iddia ediyor.
  • şöyle ucuz yollu araba olsa hesap yine tutar mı? symbol linea falan?

• 75hp 7 kullanıcısına yanıt
    Tamamen şirketin verdiği fiyat ve araca bağlı bir durum.Oturur kağıt kalemi ele alıp hesap yaparsınız.Olay basit.
    Önce rent a cardan araç için fiyat alırsınız.Bir de bayiden araç için fiyat alırsınız.
    Sonra bayiden aldığınız fiyatın 1 senede size mevduat hesabında faiz ya da diğer menkul gibi yollarla ne kadar kazandırdığına bakarsınız.
    O parayı rent a carın 1 sene için istediği fiyattan çıkarırsınız.Üstüne kağıt kalem alıp kasko,sigorta,lastik,yıllık bakım,değer kaybı vs. hesaplarsınız.Bu hesapları da fiyattan çıkarınca size ne kadar mal olduğunu anlarsınız.
  • Araç kiralama baya kârlı bir iş...Eğer öyle olmasaydı şirketler bu kadar kiralamaya düşmezdi...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.