Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
4
Favori
66.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: osstation

    @mutu07, hdd sorunları çok beter oluyor zaten. Fakat 100 tane dvd 'ye yazmak da zahmetli bir iş gibi geliyor bana. İşin kolayına kaçıp riski de göze alarak harici hdd alıcam sanırım. Bilgiler için teşekkürler

    @reos, ağzından bal damlıyor Senin hdd'in markası, boyutu nedir acaba?


    smart disc yazıyor üstünde.. peder almıştı banada.. fiyatını bilmiyorum 500 gb.. kutusunu buldum.. kont güvencesi filan diyorlar.. böyle siyah gayet güzel gözüküyor.. boyutuda yazıyor=126x79x17mm.. benim cüzdanla aynı gibi bişi

    istersen bi kaç saat sonra foto koyabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reos -- 8 Haziran 2008; 20:17:54 >




  • Bende 2500 var şuan hiçbi sorun yokkimseye dvd vermiyom artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATOM ANT -- 8 Haziran 2008; 20:16:29 >
  • @reos resime gerek yok. Sağolasın
  • Size bir öneri..daha doğrusu nasihat..


    Tek kopya olan DVD lerinizi izlemek için isteyen birine kesinlikle vermeyin..Bu kişi babanız, en yakın arkadaşınız, sevgiliniz olsa bile vermeyin...Çünkü kimse kendi emek vermediği şeye sizin gösterdiğiniz özeni göstermez...çok istiyorlarsa getirsinler boş dvd çekin bir kopyasını...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutu07

    Arsiv yapmak gecekten cok zevkli bir olay.. Ama tabiki normal yasamınızı etkilemedigi surece..

    Ben eskiden Dvd film arsivi yapardım bunların da bir cogu Dvdshirinkle cekilmis olanlardı.. Bir suredir sadece dizi arsivi yapmaktayım.. Ozellikle turkce altyazısı olan cogu efsane dizileri indiriyorum bu aralar..

    Bircogunu tv lerde artık izleyemiyoruz bu dizilerin.. Bu yuzden birkez izlenip silinecek filmler yerine herkese ozellikle arsiv isine meraklı olanlara bu dizileri indirmelerini oneririm..

    Benim arsiv stilim de bu sekilde..
    İndirdigim dizi bolumlerini su sekilde arsivliyorum..



    Oncelikle bir klasor yaratıp dizi ismini veriyorum..
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları



    Ardından dizinin icine kac sezonsa o sekilde sezonları yazıyorum..
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları



    Bir sonraki adım sezon icerisine kac bolum varsa okadar episode klasoru acmak.. Bunu da surekli yeniden acmak yerine bir baska klasore 25 30 bolumluk episodeları acın ve hazır bulundurun ihtiyacınız oldukca kopyalarsınız.. Ayrıca dizi bolumlerinin isimlerini "www.epguides.com" dan bakabilirsiniz.. Bu sitede butun dizilerin bolum isimleri mevcut..
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları




    En son adımsa ve en onemlisi her bolumu su sekilde adlandırmak.. "Battlestar Galactica-S01-E04 ( S sezon - E episode) ve aynı sekilde altyazı da aynı isimde olursa sorunsuz bir sekilde dvd playerlarda da izleyebilirsiniz filmlerinizi ve dizilerinizi..
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları



    Son olarak ben de bir sure boyunca harddiske yedek aldım.. Ama baktım harddiskler son surat doluyor ve bozulma riski gercekten cok yuksek bir sure sonra mecburen dvd olarak yedeklemeye basladım....

    Ornegin bir dvd bozulursa 4 gb tan olursunuz ama harddiskiniz bozulursa butun emege ve dizilere elveda deme olasılıgı cok yuksek..
    Bu yuzden once harddiske yedekliyorum ve duzeltiyorum dizileri daha sonra kaliteli dvdlere yazıyorum zamanım oldukca..

    Birsey daha kutulama isi ilk baslarda zevkli gelse de (ve guzel) bir sure sonra gercekten insanı cıldırtabilir.. Dvd yazmak bile baslı basına bir sorunken bşr de kutulamayla ugrasmak ileriki zamanlarda butun vaktinizi alabilir.. Ayrıca canta gibi guzel bir nimet varken hic gerek yok bence.. Dvd kutularının evinizde kaplayacagı yeri de dusunursek 200 luk cd cantalarından 2 3 tane alsanız baya bir sure keser diye dusunuyorum...













    Hocam Şu Kullandıgın Programın Adı Ne MasaÜstündki Sagda Filan Sekmeler Var




  • Burada sadece bir kısmı var CD çantaları , zarflı Cd ler dizilerin serileri falan hepsini bir arada toplamaya üşendim sırf dolabı çektim bende

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrebulgur


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutu07




    Hocam Şu Kullandıgın Programın Adı Ne MasaÜstündki Sagda Filan Sekmeler Var


    Sagdaki yani yanlardaki sekmelerin ismi OBJECTDOCK malum yerlerden ilaclısını indirin yoksa duzgun kullanamazsınız.. Yukarıdaki de Rocketdock.. İkisi de cok kullanıslı programlardır.. Ozellikle Rocketdock kullanımı cok basit bir uygulama kesinlikle tavsiye ederim..
  • Ben 2005 yılından beri nt ve princo dvd kullandım arşiv için. Güneş görmeyen yerde ve zarf içinde muhafaza ettim hepsini. Bugüne kadar bir sorun olmadı umarım bundan sonra da olmaz. Vakit olursa hepsini verbatime çekmeyi düşünüyorum fakat değer mi? 3 yıldır sorun çıkarmadılar çünkü..
  • Ben sezonların altına bölümler için ayrı ayrı klasör oluşturmuyoru . Dizi_adı s0XeXX - Bölüm_adı şeklinde diziyorum , senkronlu altyazılarıda aynı adlarla aynı klasöre kaydeterim . Bu şekilde TV'ye bağlanan DVD player'larda seyretmek daha rahat oluyor . Ayrıca biri benden bir şey istediği zaman , orjinal DVD'den kopya yapıp , orjinali veriyorum , yeni olanı kendime saklıyorum . DVD olarak ta sadece Philips DVD-R kullanıyorum .
  • Yeri gelmişken DVD+R ve DVD-R arasındaki farkı anlatayım arkadaşlara..İkisi arasındaki tek fark birinin yazılımı içten dışa diğerinin ise dıştan içe yapmasıdır...yani anlıycağınız üzere teknik farklılık dışında herhangi bir kalite farklılığı yoktur...Zaten iki türünde fiyatları aynıdır..Küçük bir bilgi vereyim dedim..
  • Birara heveslendim arsiv yapmak icin ve yaklasik 64 dvd lik bir arsiv yaptim. Sevdigim birkac diziyi ve bazi filmleri indirdim. Indirmek ve yazmak sorun degil ama yazdigim dvd leri saklamak bayagi bir sorun. ( Toplam bir canta oldu )Bu yuzden simdilik arsiv yapmaya ara verdim.Galiba bu ise eniyisi bir harici harddisk alip devam etmek.100 dolara 500gb 3.5 harici harddisk bulmak mumkun. Sizin arsivlerin yaninda benim arsiv daha emekleme doneminde.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eh®imeN

    Kaliteli DVD Markaları olarak Verbatimden vazgeçmeyin Maxell vs yalan.

    DMS'yi kötü gruba almışsın arşivimi DVD'lere atarken neredeyse yarısı DMS idi hiçbirindede sorun yaşamadım.

    Ama Arşiv için tabiki Verbatim 1 numaradır.

    500 GB Arşivi olan biri için DVD'de saklamak çok mantıklı gelmiyor bana onları bir yere sığdırmak , dizmek vs herşey sorun.

    Bu HDD Bozulur Arşivler gider muhabbetide çok saçma.

    Adam gibi Muhafaza edildikten sonra Hiçbir HDD'e bişe olmaz.500 GB'dan Yukarısı zaten büyük oluyor o kadar büyük bir eşyayıda düşürmeyiverin , düzgün kullanın.

    Not : Bir kere Arşiv yapmaya başlarsanız , bırakamassınız.



    Neden Hdd Yanmasın?
    benım 200 GBlik hdd'm yandı. ve içindeki lost sezon 1-2-3 hepsi uctu gitti.
    2007-2008 hit alan en iyi filmleri
    30 GBlik muzik arsivim (2007-2008)
    kurtlar vadisi pusu 38 bölüm
    kavak yelleri (full)
    genco (full)
    ve Tv'den kaydettigim oncaaa ilginc ve enterasan diziler, reklamlar , Filmler capture'ler vs vs hepsi uctu gitti yalan oldu.

    gerci 1 şansım var bakalim umarim kurtarririm




  • Sanırım bu Hdd ve Dvd ye arsiv yapma sorusu uzun sure tartısılmaya devam edicek..

    Ben suanda Dvd ye kayıt yapıyorsam bunun bir numaralı sebebi halen Harici harddisklerin fiyatının yuksek olmasıdır.. İkinci sebebi ise tamamen mekanik yapıya sahip olan harddisklere kesinlikle guvenmiyorum.. Evet harddisklerin durup dururken bozuldugunu goren birisiyim.. Sırf buyuzden bile 2 ayda (1 mbit baglantı ile 2 ay suruyor 500 gb indirmek) cektigim dizilerin ufacık bir hata sonucu yokolmalarını istemiyorum..

    Filmler silinsin neyse de o altyazıları o hale getirmek bolum isimlerini tek tek ayarlamak bunlar gercekten uzun suren isler..

    Buyuzden cok diyil bir iki sene icerisinde zaten yedeklemede cok sey degisecek.. Bluray iyice yaygınlasıcak ve Ssd lerde de baya bir fiyat dususu gerceklesicek.. Buyuzden yaptıgım arsivi kaliteden ödün vermeden alabilecegim en ucuz medyaya yedekliyorum.. Bu da suanda Dvd olarak gozukuyor.. Cektigim Dvdler de bozulmayacagına gore suandaki minimum maliyetle cektigim ve yedekledigim dvdleri zamanı gelince ayıklayıp duzeltip Bluray ya da ogunun en uygun yedekleme medyasına yazmayı dusunuyorum..





    Arsiv sistemim basit ve kısa.. Kesinlikle netten cektigim Dizileri yedekliyorum.. Eskiden Tv'de gosterilmis ama bundan sonra belki de birdaha Tv' de gosterilmeyecek yapımlar.. Ozellikle Dvdrip versiyonları ve Turkce altyazıya sahip olanları.. (Mesela suanda Babylon5 izliyorum)

    Suanda gosterimde olan filmleri izler silerim.. Sinemada izlenmesi gerekenlere kesinlikle sinemaya gider izlerim.. Onun dısında gercekten begenime hitap eden ya da surekli izleyebilecegim filmleri yedeklerim.. Bunun dısında kalan filmleri kesinlikle, indirdim dur bosa gitmesin diye arsivimin arasına koymam..

    Film arsivi yapmayı sevmiyorum.. Aslında yapıyordum.. Asagı yukarı 200 kadar Dvd filmim var.. Ve hepsi de secmece filmler onume geleni cekmedim yani.. Buyuzden suanda sadece ve sadece dizi indiiyorum.. Hem film indirmesi basit atarsın iner tek altyazıyla da izler silebilirsin.. Ama diziler oyle diyil malesef.. Dizilerin altyazısı herseyi cok onemli.. buyuzden dizileri arsivlemek sart..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 14 Haziran 2008; 16:31:28 >




  • Size Arşivleme konusunda yardımcı olabilecek birkaç foto eklemek istiyorum..Fikir vermesi açısından iyi olucak eminim..

    Öncelikle İlginç, şık ve kulanışlı bir DVD saklama kutusu..Bunlardan 4 tane var bende ve dekoratif olarakta çok memnunum..

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

    150 DVD kapasiteli deri çantalar.(Marka olarakCase Logic tercih edin.)

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

    300 DVD kapasiteli Deri Çantalar..(Marka olarakCase Logic tercih edin.)

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

    Ayrıca Tavsiye etmesemde arada kullanmak için 10 luk 25 lik 50 lik ve 100 lük plastik DVD kutuları.En azından toz ve çizilmeden koruyor DVD leri.

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

    Ve son olarkata DVD lerin isimlendirilmesi..Benim sistemim bu şekilde..Fikir vermesi açısından koyuyorum..

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları
     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 15 Haziran 2008; 20:49:38 >




  • alttan 4. resimde Gediksavaşları Efsanesi'nin ciltlerini görüyorum
  • Hocam yapma bunu

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

    "Knight" değil mi onun yazılışı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PHI

    Hocam yapma bunu

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları

    "Knight" değil mi onun yazılışı


    Olur böyle yanlıslar dogal karsılamak gerek.. Bazen okadar cok dvd yazıyorsunuzki ardarda aynı dvdden iki kere yazdıgım oluyor..

    Bu arada Lord Westside;

    Dvd kutuları guzel olsa da ben canta tercih ediyorum sende de baya var gordugume gore sebebi isei hem daha derli toplu hem standart boylarda hem de atıyosun arabaya gidiyosun ya da valizin icine buyonden baya avantajlı oluyor.. Bende de 96 lık cd cantalarından var 3-4 tane.. irkac tane daha almam gerek bu aralar 200 luk almayı dusunuyorum busefer..




  • Lord Hocam O 300 Dvd Deri Çantayı Nereden Ve Kaca Buldun
  • @@@Ekin

    Sendende hiçbirşey kaçmıyor valla..Onun yan tarafındada diğer seriler var..LOTR, Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar V.s.

    @@@PHI

    Sanada helal kaçırmamışsın gözden..Birtek onda bir yanlışlık olmuş diğer Knight Rider ın diğer sezonlarında doğru yazmışım..Kolonya pamuk getirin hemen bana.

    @@@mutu07

    Çanta tabiki herzaman daha pratik o tartışılmaz..Ama DVD kutuları çok dekoratif oluyor görüntü açısından...

    @@@£mre

    Kardeş 300 lüklerden bende 3 tane var ve çok memnunum..Bütün dizi arşivim onların içinde..Marka olarak kesinlikle Case Logic al derim..D&R larda bulabilirsin...


    Edit : bak gene knigth yazdım hey Allahım ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 16 Haziran 2008; 0:49:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lord Westside



    @@@PHI

    Sana da helal kaçırmamışsın gözden..Birtek onda bir yanlışlık olmuş diğer Knight Rider ın diğer sezonlarında doğru yazmışım..Kolonya pamuk getirin hemen bana.


    Edit : bak gene knigth yazdım hey Allahım ya


    El alışkanlığı heralde sendeki




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.