Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
998
Cevap
4
Favori
66.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: osstation

    Güzel konu olmuş. Önemli bilgiler var, teşekkürler.



    kesinlikle
  • Bu başlığı bende takip ediyorum. Bütün yazılanları okudum, gerçekten harika arşivleriniz var.

    O kadar çok film varki hepsini arşive katmak imkansız geliyor bana. Onun yerine benim izlediğim yol şu. Yeni çıkan veya izlemediğim filmlerin divx formatında(700mb lik) sunumlarını indiriyorum. Eğer film arşive katabileceğim kadar iyi değilse izledikten sonra siliyorum. Hoşuma giderse Blu-ray veya Hd-dvd(4.5 GB lik) sunumunu bulup arşive katıyorum. Bir filmi yüksek çözünürlükte izlemekle divx formatında izlemek arasında çok büyük fark var!

    Depolama olarak şuan 2 tane 500 gb seagate diskim ve birde 350 gb lik samsung hdd var. Yinede yetmiyor, çünkü prison break, heroes, lost gibi dizilerinde yüksek çözünürlüklü blu-ray ripleri çok fazla yer kaplıyor.
  • Film;

    Arkadaslar siz siz olun önünüze gelen filmleri arsiv yapmayın sakın.. İzleyin izledikten sonra harddiskinizde birsure tutun 1 hafta gibi.. Birdahaki bakısınızda halen size zevk veriyorsa, o filmin en yuksek kalitesi neyse onu cekin ve arsivinize katın..

    Bunu neden soyluyorum netimiz okadar hızlandıki artık 1 mbitlerle bile gunluk 8 gb cekebiliyoruz (7-24).. Gunluk 2 hd kalitede film demek ve bence fazla fazla yeter normal bir izleyiciye.. Buyuzden eger simdi yoksa bile bir iki sene icerisinde Full hd Tv alırım diyorsanız cekebileceginiz en yuksek kalitede cekmelisiniz.. Bu da bana gore suan icin en uygun olan cozunurluk olarak 720p dir.. 1080p cok fazla farkedilmiyor.. Bunu kendi Tvmden biliyorum..

    İndirdigim filmleri ve dizileri suanda 40" Samsung full hd tv de izliyorum ve ozellikle 2.5 3 metreden izliyorsanız 720 p ile 1080 p arasında kayda deger bir fark yok.. Bu yuzden eger hd goruntu katmak istiyorsanız arsivinize cesitli grupların bir dvdlik hd ripleri var.. bunları cekin.. Dvdden cok daha kaliteli ama aynı boyutta..



    Dizi;

    Malesef eski dizilerin net ortamında yuksek kaliteye sahip sunumları bulunmuyor.. 720p lik ripler bile yeni dizilerde yeni yeni gorunmeye basladı.. Buyuzden dizilerde de aynı mantıkla arsiv yapmanızı oneririm. Eski dizilerde suanda cekebileceginiz en yuksek kalite zaten dvdriptir.. Buyuzden cok da fazla seceneginiz yok zaten..





    Full hd bir tvde ve 100 ekran uzerinde film izlemeyi sevenlerdenseniz zaten normal kalite bir divx filmin (atıyorum 600*300 gibi bir cozunurluk) sizi cok da fazla kesmeyecegini farketmissinizdir. Bu yuzden ilk once arkadasların da soyledigi gibi hic izlemediginiz bir film ise ,normal kalitede tek disklik bir sunumu cekin izleyin daha sonra yuksek kalitedekini..

    Sunun altını cizerek soyluyorum eger buyuk bir ekrana gecerseniz normal sunumlar sizi kesmez.. Dizilerde yapabileceginiz cok fazla birsey yok ama filmlerin yuksek kalitelisini edinmeye calısın..




    Ayrıca arsiv yapmanın en onemli kısmı yeni birsey cekmeye kalkacagınız zaman acaba ben bu diziyi cekmismiydim ya da filmi izlemismiydim dememek icin cektiginiz dizi ve filmlerin bir tablosunu olusturmaktır.. Ben bunun icin excel kullanıyorum.. Basit ve kullanıslı.. Benim tarzım asagıdaki gibi mesela bu bana yetiyor siz daha farklı bir tarzda da kaydedebilirsiniz arsivinizi..

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları




  • Birşey soracağım,(konuyla ilgisi biraz var)benim bir cd-rw aletim var ve elimdeki diziyi/mp3'ü vs. cd'ye çekmek istiyorum...Nero'da %38'de iken takılıp kalıyor,bilgisayarı da donduruyor...Ama Windows'un kendi cd yazma aracında bazen ''Yazma İşlemi Tamamlanamadı'' diyor bazen de yapıyor...Sizce neden olabilir?(HL-DT-ST GCE-8527B+Alet 2 yıllık)(Cd'ler ITSPEED,PRINCO,BIEN(Kalitesiz olabilir ama bu yazma sorunu yeni yeni çıktı))
  • @mutu07 çok güzel bilgiler veriyorsun, teşekkürler. Ben de dvd'ye yazmaya karar verdim, hdd'e güvenemiyorum. Hafta da 2 film izlesem elimdeki filmler 2 sene gider bana, bunları da dvd'de saklamak daha mantıklı geliyor. Ayrıca hdd'ler daha pahalı.
  • Dun aksam bos bir zamanda hazırladıgım excel tablosuna imdb logosu ve imdb linklerini ekledim.. Boylece dizilerin acıklamasının oldugu imdbye direk girebiliyorum.. İsimi baya bir kolaylastırdım.. Belki ilginizi ceker diye tabloyu da rapid e atıp koyuyorum buraya..

     Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları


    http://rapid-share.com/files/124186301/Dizi_Arsivim__imdb_.doc.html (rapid ile share arasındaki "-" yi silin..)




  • Konula biraz alakasız bir soru ama dvd'ler de kullanılan altyazının fontunu ve boyutunu bilen var mı? Google'da aradım ama birşey bulamadım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: osstation

    Konula biraz alakasız bir soru ama dvd'ler de kullanılan altyazının fontunu ve boyutunu bilen var mı? Google'da aradım ama birşey bulamadım.


    Nasıl DVD orjinal Dvdlerdeki mi yoksa sonradan Dvdlerden yapılan riplerdeki mi.. Sonradan yapılan Dvdriplerde genellikle 20 nin uzerinde bir font buyuklugu tercih ediliyoru diye biliyorum 21 ya da 22 mesela.. Ama orjinal Dvd ye hic bakmadım googledan aramak lazım..
  • Orjinal olanı diyorum, sanırım bütün dvd'lerde aynı altyazı kullanıyorum, değil mi? Font olarak çok güzel ve küçük olmasına rağmen okunaklıydı. Her filmde o altyazıyı kullanamk isterim. Ama dediğim gibi google'da bulamadım.
  • Aslında bu konudaki, tüm msjlarımı editleyip silicektim çünkü artık bu forumun buna değmeyeceğine inanıyorum..Ama şuana kadar ve bundan sonra bu topicten faydalanacak olan arkadaşalara saygısızlık olmaması açısından kalıcak tüm msjlarım ama bundan sonra tek kelime yazmıycam ne buraya nede diğer açtığım bilgilendirici topiclere...

    Hayırlı olsun en sonunda nefret ettirdiler beni...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lord Westside

    Aslında bu konudaki, tüm msjlarımı editleyip silicektim çünkü artık bu forumun buna değmeyeceğine inanıyorum..Ama şuana kadar ve bundan sonra bu topicten faydalanacak olan arkadaşalara saygısızlık olmaması açısından kalıcak tüm msjlarım ama bundan sonra tek kelime yazmıycam ne buraya nede diğer açtığım bilgilendirici topiclere...

    Hayırlı olsun en sonunda nefret ettirdiler beni...

    Sebep nedirki.. Ben de yasıyorum bazen aynı sorunları.. Okadar cok yeni yetme varki bos bos takılan, amac sanki bilgi alısverisinde bulunmak degil de birbirlerine satasmak.. Yonetimle sorun yasıyosan da takma hic, insanlar kendilerini bilmeli eger sen duzgunsen baskası nederse desin sorun olmamalı..
  • Boşverin gitsin..Üyeler gelip geçicidir..Kalıcı olan forumdur...Birimiz gideriz beşimiz geliriz..Herkese saygılar sevgiler ve elveda..kendinize iyi bakın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lord Westside

    Boşverin gitsin..Üyeler gelip geçicidir..Kalıcı olan forumdur...Birimiz gideriz beşimiz geliriz..Herkese saygılar sevgiler ve elveda..kendinize iyi bakın.

    Elveda kardeşim.
  • ya barış ne mal bir adamsın sen konuyu neden siliyorsun.gel editle tekrar hayvanlık yapma.cins herif.
  • Keşke silmeseydin hocam ilk mesajı. Önemli bir mesajdı üye arkadaşlar için. Ayrıca senin gitmeni istemeyen insanlarla dolu burası. İyi düşün kararını öyle ver :(
  • geraksiz ve sacmalık silmen silceksen neden actın
  • Güzel bir konuydu bence, arada açıp okuyordum mesaj yazmama rağmen.
  • gerçekten okurken keyif aldım.

    ama bir arkadaşın dediği gibi araç, amaç olmamalı.

    Film güzelse arşive atarsınız ama sıradan birbirinin aynısı orta ayar ve biraz üstü olan binlerce filmi saklamak bence gereksiz.

    Tabii zevk meselesi. Herkesin hoşlandığı var, hoşlanmadığı var.

    birisi örneğin fantastik filmlere saçma gözüyle bakarken diğeri hayranlıkla bakabilir.

    yani sonuç alarak size zevk veren filmlerin sonra 720 ya da 1080 lik filmler olarak kaliteli dvd atıp garantiye alabilirsiniz ama film stüdyosu gibi binlerce film bana anlamsız geliyor.

    ama çanta olayı güzel ama güzel zulalamak lazım.

    Yoksa aylarca hatta yıllarca verilmiş emeğin gitmesinde isyan çıkar valla
  • benimde bir sorum var; dvd coverlarını nerde nasıl kaçakaç çıkarıyorsunuz acaba ben doğrumu yapıyorum diye soruyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sleepless^

    benimde bir sorum var; dvd coverlarını nerde nasıl kaçakaç çıkarıyorsunuz acaba ben doğrumu yapıyorum diye soruyorum



    http://www.cdcovers.cc/covers

    şu siteye bir göz at derim..

    size tavsiyem paraya kıymayın ve tüm dvd coverlarınızı topluca matbaaya yaptırın..coverlerı ve kağıdı onlara teslim edin baskıyı onlar yapsın..birebir orjinal gibi oluyor...(utanıyorum bunları anlatırken bazen aslında..kendimi korsancı gibi hissettim..)




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.