Şimdi Ara

Arşiv Yapmanın İncelikleri - Teknikleri - Püf Noktaları (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
995
Cevap
4
Favori
68.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
Giriş

Mesela benim yorumuma katılmıyorsan, Ben hard diskin güvenli bir arşivleme metodu olduğunu düşünmüyorum dersin mesela.
    Tutupta "Kim derse hdd güvenli veri saklama yoludur diye saçmalamıştır."gibi bir cümle yazmazsın.

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• Bugüne kadar 140gb (enerji kablosunu ters dokundurmamla kısa devre oldu), 160gb (harici kutuluydu 2 sefer yere düşürdüm alçak mesafeden kafa attı).
    Şuan Max5g kutu içine wd20ears attım içi full uzun zamandır sorun yok.Ayrıca kullandığım 2 adette 500gb lık wd'ler var onlarda da sorun yok ve yeni bir diske ihtiyacım var yerim kalmadı.Öncelikli dizileri dvd yapmam lazım.
    Ben rafımda veya dolabımda kutulu durmasının daha güzel olduğunu ve seyretmek istediğimde aralarından kapaklarında ne olduğunu görmenin daha iyi oluduğunu düşünüyorum hissediyorum.
    Elektronik malzeme her zaman dikkat ve şevkat ister.Arşivcilik dediğiniz gibi saklama işidir.Nasıl olduğu önemli değil yeterki deforme olmasınlar.
    Relase gruplarından öncelikli ProDji, Wiki, D-Zone, CtrlHD, Ltrg gibi devam ediyor.Film adında relase grubu ismi yazmayıpta indirdiğimde iyi görüntü aldığım filmlerde var.galiba relase ismini silip yayınlıyorlar.Yoksa kim yaptığı işe imza koymazki.

• Arkadaşlar uzun süredir flim izlemek için indiriyordum bu aralar bir baktım da dahili hd yer kalmamış bende hdd aldım ona yükledim ama o da dolmak üzere sizlerin yazdıklarını okuduktan sonra
    1.hdd arşiv yapmak kolay basit ama herhangi bir sebepten dolayı bütün flimleri kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsin
    2.dvd arşiv yapmak zahmetli,yorucu,vakit alan bir durum tabi diyebilirsiniz herşeyin bir bedeli evet ama dvd her ne kadar uzun ömürlüde olsalar hiç yazmadığınız bir durum bir arkadaşa kopya vermek için pc takıldıkları zaman çizilme ve bozulma ihtimalleri yükselmiyor mu ? Evet 500 GB veya 1 TB arşivim gideceğine 4GB arşivim gitsin diyebiliriz mantıklı ama ya o flimleri bir daha indirme veya bulamam ihtimali ile karşı karşıya kalırsak !

benim sizlerden ricam ben öyle birşey yapmak istiyorum ki
    hdd gibi virüs,voltaj değişikliği gibi nedenlerle etkilenmeyecek dvd çokluğu yer kaplaması gibi uğraşlarla uğraşmak zorunda olmayacağım bir durum yaratmak istiyorum ilgilenirseniz sevinirim arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mborazan -- 18 Ocak 2012; 22:36:08 >

• Yaklasik 150 adet orjinal dvd koleksiyonum var ki bunlarin bulundygu rafa beden baska kimse yaklasamaz bile

birisi film istedigi zamanda orjinale sulanmamasi icin hdd de sakladigim arsivim var

Ben arsiv yaparken ilk kuralim sudur. Dvd ye giren film veya dizi caresi kalmadikca kulanilmaz.

Ozellikle bazi filmlerde hdd+2 adet dvd kaydi tutuyorum. Bu filmlere erismek iatedigimde de hdd yi kullaniyorum

hdd tek basina kesinlikle guvenli degil diyen arkadaslara katiliyorum bende. Mumkun oldugu kadar dvd de saklayip o dvd yide ihtiyac olmadikca kullanmamaya calisiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ŞAMPİYONLUK ŞARKISI BÖYLE YARIM KALMAYACAK,O KUPA BİR GÜN ELLERİNİZ DE KALKACAK!
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssxxx04

Yaklasik 150 adet orjinal dvd koleksiyonum var ki bunlarin bulundygu rafa beden baska kimse yaklasamaz bile

birisi film istedigi zamanda orjinale sulanmamasi icin hdd de sakladigim arsivim var

Ben arsiv yaparken ilk kuralim sudur. Dvd ye giren film veya dizi caresi kalmadikca kulanilmaz.

Ozellikle bazi filmlerde hdd+2 adet dvd kaydi tutuyorum. Bu filmlere erismek iatedigimde de hdd yi kullaniyorum

hdd tek basina kesinlikle guvenli degil diyen arkadaslara katiliyorum bende. Mumkun oldugu kadar dvd de saklayip o dvd yide ihtiyac olmadikca kullanmamaya calisiyorum.

hocam haklısın da hdd yükleyip acaba birsey olurmu derdi dvd yazma ile uğraşmak da bana sıkıcı geliyor
    3.bir yol arıyorum hdd ve dvd daha güvenli daha basit daha kolay bir yol

• Kendi evim olduğunda yaparım arşiv... Bu arşiv kime aitse çok kıskandım valla.

Orijinalden alıntı: mborazan

quote:

Orijinalden alıntı: sssxxx04

Yaklasik 150 adet orjinal dvd koleksiyonum var ki bunlarin bulundygu rafa beden baska kimse yaklasamaz bile

hocam haklısın da hdd yükleyip acaba birsey olurmu derdi dvd yazma ile uğraşmak da bana sıkıcı geliyor
    3.bir yol arıyorum hdd ve dvd daha güvenli daha basit daha kolay bir yol

Aslında yüksek boyutlarda host alır ve oraya verileri yüklerseniz istediğiniz zaman indirebilirsiniz ...

• quote:

Orijinalden alıntı: RévivaL

Hdd deki arşiv degilmiymis. Yahu saçmalamayın bu kadar. Koca film dükkanlarından film alacagınız zaman pcden veriyor. Onlardaki de arşiv degil o zaman

Arşiv anlayışı kişiye göre değişir. Ben coversız, kutusuz ve görselliği olmayan şeye arşiv diyemem kusura bakma. Gerçi bu konu açılalı 4 sene oldu. O zamanki teknoloji ile şimdiki arasında dünyalar kadar fark var. 2-3 sene öncesine kadar DVD işimizi görürken şimdi DVD'nin yüzüne bakmıyoruz. Hepimiz Bluray bekliyoruz. Blurayler RW'lar evlere girdikten sonra yineyeniden veri saklamanın en mantıklı yolu medyalar olacaktır. HDD veri saklamak içindir. Arşivleme farklı bir uğraştır.

Not: Fikirlerinizi beyan ederken karş tarafın fikirlerine de saygı duymayı bilmek gerekir. Saçmalamayın diye lafa girmek karşı tarafa hakarettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 25 Ocak 2012; 15:29:57 >

• Cover için konu içinde verilmiş olan sitelerde çok güzel coverlar buldum fakat hepsi de üyelik , üye olduktan sonra da bağış istedi . Cover bulma konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Birde Cover için ne tür kağıt kullanmalıyım ?

Ne çok "cover" dedim gece gece

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

Orijinalden alıntı: RévivaL

Hdd deki arşiv degilmiymis. Yahu saçmalamayın bu kadar. Koca film dükkanlarından film alacagınız zaman pcden veriyor. Onlardaki de arşiv degil o zaman

Arşiv anlayışı kişiye göre değişir. Ben coversız, kutusuz ve görselliği olmayan şeye arşiv diyemem kusura bakma. Gerçi bu konu açılalı 4 sene oldu. O zamanki teknoloji ile şimdiki arasında dünyalar kadar fark var. 2-3 sene öncesine kadar DVD işimizi görürken şimdi DVD'nin yüzüne bakmıyoruz. Hepimiz Bluray bekliyoruz. Blurayler RW'lar evlere girdikten sonra yineyeniden veri saklamanın en mantıklı yolu medyalar olacaktır. HDD veri saklamak içindir. Arşivleme farklı bir uğraştır.

Not: Fikirlerinizi beyan ederken karş tarafın fikirlerine de saygı duymayı bilmek gerekir. Saçmalamayın diye lafa girmek karşı tarafa hakarettir.

Ben ilk olarak kv ile arşiv yapmaya başladım mesela. Yani cd ile, dvd dahi yoktu hemen hemen. Ama şimdi hangisini nereye sığdırayım. 2 tb dizi var. Filmleri saymıyorum bile. Bunları hdd'de arşivliyorum diye bunun adı arşiv olmuyor olması mantıklı gelmiyor. Teknoloji geliştikçe arşiv teknikleri de değişiyor. Yaptığımız iş yine arşiv

• doctor whonun eski sezonlarını arşivlemeyi düşünüyorum ama dile kolay 150 dvd lazım

Orijinalden alıntı: Memymulio

Kendi evim olduğunda yaparım arşiv... Bu arşiv kime aitse çok kıskandım valla.

ifşa team iş başında arkadaşlar bu arşiv forumdan birisinin değil . fake yani . buyrun :http://blog.nextworth.com/2012/05/purge-dvd-collection-rid-movies/

• _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Hocam bunu nasıl yaptınız çok güzelmiş
    http://forum.donanimhaber.com/m_61965886/f_//tm.htm#61965886
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.