Şimdi Ara

Arsa mı, Tarla mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
15.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese öncelikle merhaba. Ben Türkiye'den arsa almayi düsünüyorum. Gecenlerde yakinim ile konustum ve bana 2 Dönüm bir tarla oldugunu ve henüz imar gelmedigini iletti.

Sizlere sorum sudur ki, Tarla almak ne kadar mantikli? Aradaki fark ne oluyor, hangi sekilde daha cok degerleniyor.

Imar geldiginde, bizden ek ücret talep ediliyor mu, hatta yer isteniyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arsa mı, Tarla mı: Hangisi Daha Karlı Bir Yatırım?

Birçok yatırımcı, özellikle de emlak yatırımcıları, arsa mı yoksa tarla mı almanın daha karlı bir yatırım olduğuna dair bir ikilem yaşarlar. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunur. İşte arsa ve tarla arasındaki temel farklar ve hangisinin sizin için daha uygun olabileceğine dair bazı ipuçları:

Arsa ve Tarla Arasındaki Farklar

• Tanım: Arsa, genellikle yapılaşma için kullanılan, belirli sınırları olan bir arazi parçasıdır. Tarla ise genellikle tarım amaçlı kullanılan, daha geniş bir arazi parçasıdır.
    • Kullanım Amacı: Arsalar konut, ticari veya endüstriyel amaçlarla kullanılabilirken, tarlalar esas olarak tarım için kullanılır.
    • Değer: Arsalar, genellikle konumları ve geliştirme potansiyelleri nedeniyle tarlalardan daha değerlidir.
    • Altyapı: Arsalar genellikle kanalizasyon, su, elektrik ve yol gibi temel altyapı hizmetlerine sahiptir. Tarlalarda genellikle bu altyapı bulunmaz.

Hangisini Almalısınız?

Hangisini alacağınıza karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır:

• Yatırım Hedefleriniz: Uzun vadeli bir yatırım arıyorsanız ve araziyi geliştirme planınız varsa, arsa daha uygun bir seçenek olabilir. Kısa vadeli bir yatırım arıyorsanız veya araziyi tarım için kullanmayı planlıyorsanız, tarla daha iyi bir seçim olabilir.
    • Bütçe: Arsalar genellikle tarlalardan daha pahalıdır, bu nedenle bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız.
    • Konum: Arsanın veya tarlanın konumu, değerini önemli ölçüde etkiler. İyi bir konumda bulunan arsalar veya tarlalar, daha az değerli konumlardakilere göre daha fazla değer kazanma potansiyeline sahiptir.
    • Altyapı: Arsanın veya tarlanın altyapıya sahip olması, değerini artırır ve geliştirme veya tarım için uygunluğunu artırır.
    • Arazi Kullanım Yönetmeliği: Araziyi almadan önce, bölgedeki arazi kullanım yönetmeliklerini kontrol etmeniz önemlidir. Bu yönetmelikler, araziyi kullanma şeklinizi sınırlayabilir.

Sonuç

Arsa ve tarla arasında seçim yapmak, kişisel hedeflerinize ve mali durumunuza bağlıdır. Her iki seçenek de karlı yatırımlar olabilir, ancak hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermek için dikkatlice araştırma yapmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önemli olan doğru yerden almak hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nereden alacagina bagli. Birde yasin cok genc ise sehir merkezine yakin tarla alir beklersin. Imar gelirse sansina iyi kazanirsin. Orta yas ve ustu isen bosver al imarli bi arsa bak keyfine.

• kugutex kullanıcısına yanıt
    Tarla alsam bile, kesin kazancli cikarmiyim? Hani derler ya Istanbul'un tasi topragi altin diye, o hesap.

• istanbul civari ise karli cikarsin.

• Ben ortaokulda iken aldığımız Ankara mobilya parası ile yer alsak trilyon olmuştu geçen mobilyayı atmak için cebimizden para verdik

• quote:

Orijinalden alıntı: masmas1514

Ben ortaokulda iken aldığımız Ankara mobilya parası ile yer alsak trilyon olmuştu geçen mobilyayı atmak için cebimizden para verdik
    Almayı düşündüğünüz bölgeyi çok iyi araştırın. Geçen sene yürürlülüğe giren tarım alanlarını koruma kanunu kapsamında, artık tarlaların imara açılması eskiye oranla çok daha düşük olacak. Bir diğer önemli husus ise kesinlikle "HİSSELİ" yer almayın. Size tavsiyem imarlı ifrazlı bir arsa alarak daha garanti bir yatırım yapmanız. Almayı düşündüğünüz yerin il ilçe mahalle ada parsel bilgilerini gönderirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tickky

Almayı düşündüğünüz bölgeyi çok iyi araştırın. Geçen sene yürürlülüğe giren tarım alanlarını koruma kanunu kapsamında, artık tarlaların imara açılması eskiye oranla çok daha düşük olacak. Bir diğer önemli husus ise kesinlikle "HİSSELİ" yer almayın. Size tavsiyem imarlı ifrazlı bir arsa alarak daha garanti bir yatırım yapmanız. Almayı düşündüğünüz yerin il ilçe mahalle ada parsel bilgilerini gönderirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

Alıntıları Göster
    Suan icin birsey yok. Ama oldugunda yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkürler

• quote:

Hocam Trakya'da nerelere toprak yatırımı yapılabilir bi fikrin var mi?

• huskozzzz H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Trakya'da doğru yatırım yeri bütçeye bağlı olarak;
    20.000 ve üzeriKırklareli-Lüleburgaz
    60.000 ve üzeri Tekirdağ-Büyükyoncalı
    350.000 ve üzeri Tekirdağ-Karaağaç
    500.000 ve üzeri Kapaklı ve Büyükkarıştıran Sanayi bölgeleri
    150.000 ve üzeri Tekirdağ Merkez

şeklinde özetleyebilirim; işin doğrusu arsa yatırımında bütçeye göre bölge seçmenizi ve sabırlı olmanızı tavsiye ederim.
  • sakulta8585 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
  • quote:

Merhaba,

Trakya'da doğru yatırım yeri bütçeye bağlı olarak;
    20.000 ve üzeriKırklareli-Lüleburgaz
    60.000 ve üzeri Tekirdağ-Büyükyoncalı
    350.000 ve üzeri Tekirdağ-Karaağaç
    500.000 ve üzeri Kapaklı ve Büyükkarıştıran Sanayi bölgeleri
    150.000 ve üzeri Tekirdağ Merkez

şeklinde özetleyebilirim; işin doğrusu arsa yatırımında bütçeye göre bölge seçmenizi ve sabırlı olmanızı tavsiye ederim.

Eyvallah hocam burgaz tarafından düşünüyorum ben de ama burgazin ne tarafı daha çok degerlenir onu bilmiyorum

• huskozzzz H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Alacağınız arazi "tarla" vasfında olacağı için semtten ziyade konum önemli; köy merasına cephe, asfalta cephe, yerleşime yakın, kadastral yolu olan gibi. Alacağınız tarlanın yolu olabilir, binek bir araçla rahatlıkla tarlanın başına kadar gidebiliyor olabilirsiniz fakat planlarda bu yolun resmi olarak var olduğunu teyid etmeniz gerekmekte. Lüleburgaz'ın yatırım açısından popüler yerleri; Celaliye, Büyükkarıştıran, Ayvalı, Ceylanköy, Eskitaşlı ve Hamitabat'tır
  • Sagolasin hocam verdiğin bilgiler çok değerli benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: huskozzzz

Sagolasin hocam verdiğin bilgiler çok değerli benim için
    Estağfirullah rica ederim
  • Hocam kirsehir civarinda bir tarlamiz var oralardan da bilginiz var mi ?

• quote:

Estağfirullah rica ederim

Hocam yatırım hususunda Bolu ve Bursa hakkında ne düşünüyorsunuz? 10Seneye kadar bekleyebilirim

• jetz J kullanıcısına yanıt
    cyberteror kullanıcısına yanıt
    O bölgeler hakkında maalesef bilgi sahibi değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tickky -- 20 Şubat 2016; 22:16:15 >
  • tickky T kullanıcısına yanıt
    Hocam bende çanakkale'de 3-5 dönüm bi yer almak istiyorum. Bilginiz var mı? Tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • capo di capi kullanıcısına yanıt
    çanakkale gelişecek olan bir bölge fakat bütçeniz müsait ise istanbula yakın sanayi kenarı bölgeleri tercih etmeniz daha doğru olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.