Şimdi Ara

Arkadaşlık Dostluk diye bir şey yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
83
Cevap
4
Favori
13.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
218 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tek aileniz var,ailenizi sonradan tanıdığınız insanlara değişmeyin

Düzenleme: Bana hak verenler lütfen konuyu öne çıkarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A7323562 -- 28 Haziran 2019; 22:8:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herşey islam herşey imanı kazanmakla güzel!

Herşey uç noktası zevk alası imanı elde etmekle!

Ben bu dünya'da islamı göremiyorum! O zaman bu dünya 60 sene değil en fazla bir kaç sene içinde bu dünya yok olacak!

Şimdi uzaklara bakmaya gerek yok! Yakınlardan anlarsın!

Hani şu cemaatler vardı ya! hepsine menfaat karışmış! Hepsi dünya ile boğulmuş!
    (Küçüklüğümde )başka bir cemaatsin deyip ya okuduğun şeyi manevi güç istemiyor deyip(akılsızcasına) atmaları!
    ve bundan çok sonra 2016'da bir cami'de ezan okuyorum. namaz arasında. bir densiz namazdan sonra sen niye ezan okuyorsun bak burada hocalar var. soruşturma açılır diyor bende cevaben direk peki sen dün akşam namazını kıldırdın. okumam sana ne zarar verecek deyip birden benimle kavga etmeye başladı! Nerede cami içinde!

Sonra 15 temmuz ve 2018 den sonra belli ölçüde rahatladım. Başıma gelmeyen kalmadı. Ailen nerede bir şey oluyor baban ben ne yapabilirim ki diyor!!

Ailen sana destekçi olmaz! Seni hep birilerinden yardım istemeye mecbur bırakır yani onurunu kırar! yani şerefine leke sürdürür. Sana en kalitesiz malları alır baban! Küçüklükten beri sana bir cep telefonu bile almaz! Alsa kavga ile sana alır! Her şeyi zoraki istemeden yapar!

İslam sanat demektir aşk demektir bilim demektir. Matematiğin en ucu problemin en çözüm kaynağı her türlü zevk istiyorsan müracaat noktası islam demektir.

İslam Allah'ındır ona ulaşmak öğrenmekle olmaz! Göstermekle olmaz! Şart koşmakla Kendi fikirlerinle islamı renk vermekle olmaz! Allah'ım sen en iyisi yapansın! sen, zararda görsem sonunda ferah bahtiyarlığa ulaştırasın hakkıyla diyenlerin keşfedebileceği görebileceği bir hazinedir. sırdır.

Adam inanmayan adam! Çözümü inkarda bulmuş! Ne kadar farkında bilmem fakat kabullenemediği o baskıyı inkar ile örtüyor.

Beni bu dünya'da kimse hakkıyla değer vermiyor. Çünkü sevmiyor. Halbuki ben tüm dünya'yı bir aile olarak görüyorum. yani hiç tanımadığım birine sen benim ailemdensin diyecek kadar fedarlık gösteririm.

Ama işte tüm bunları Resullah bil emin olan Muhammed mustafa s.a.v

Şöyle Sanki insanlar sadece maddeden ibaret onları kontrol edende bir ateist gibi her şeyi kendi yorumuna göre

Bu dünya'da islamın başına ne geliyorsa aslında tam tersi

Çalan kanaatsizlik eden hırs gösteren kim olursa olsun. Hep fakir kalır. Ku'randa yahudiler Allah'a nakörlük edecek sonra bunu kur'an söylecek fakirlik çekeceklerini ki bu yaptıkları nankörlük yüzünden

sonra bu dünya'da yahudiler dünyanın en zengini olacak! ANcak ve ancak çalarak ve aldatarak! Buna inanman Kur'ana olan inancın iledir.

15 temmuz istenilmeyen hadise de ben-i israil ile bir ayet geçiyor ard ard ve ben diyorum ki Allah'ım bu millet hem senin rahmetini merhametini kazanmış hemde senin gazabını ve senden yüz çevirmişler unutmuşlar! Halbuki ne kadar peygamber göndermiştin. Dedim ve anında hiç beklemeden 2016 15 temmuz hadisi oldu. ya ya (İşte tüm bunlar yüzünden Allah var diyorum.)
    Ben şu şart olursa inanırım yada bu neden var ise Allah'a inanmam! Her şekilde sana inanmak istiyorum! Beni varlığım dünyanın varlığı Ve bir şeye olan bağlanmak istemem senin varlığına sana inanma yeterdir.

Aile yok! Devlet yok! Tek bana yardım eden Allah var! iyi ki de var! Ama bana devlet de arkadaşta eşte ailede çocukta versin!

Benim yaşadıklarımı kimse yaşamadı! Ben 3-4 yaşımdan beri 40 yaşındaki adamın sıkıntılarını çektim.

İnanmak istemeyenler Aklını sorgulasın! Her akilim diyor ise!
    Bir şeye o kadar açık iken sadece görünmemesi onun yok olduğu anlamına gelmez sadece sen göremiyorsun. buna inkar hakkı doğurmaz!
    Burası benim için paralel dünya!

İslam mı dünya mı ticaret mi! Gayem İşte gerçek islam bu demek için her şey!!!
  • Aile ile dostluğu neden değişir bir insan? Biraz daha açar mısın yaşadığın olayı?
  • Aksini idda edenin ailesi yoktur Allah kolaylık versin

• Etrafımdaki insanlardan görüp duyduklarımdan bu kanıya vardım şükür bir olay yaşamadım

• Doğru diyor en yakın arkadaşın arkandan konuşuyor

• Arkadaşin olabilir ama çok abartmadan, çok yüz vermeden.Millete yüz verince bir taraflari kalkiyor.

• Hak verenler konuyu öne çıkarsın lütfen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evlilik sıkıcı bir şey mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ailenden kazık yeseydin ve arkanda duran bir "dost" olsa idi bu sefer de tam tersini düşünecektin. İkisinden de kazık yeseydin "insanın kendinden başka kimsesi yoktur" diye bir konu açacaktın belki de. İşin içinde "insan" varsa genellemelerden olabildiğince kaçınmak gerek bence.
  • Yeri geliyor aile bile derman olamıyor bazı şeylere.

Not: Arkadaşlık daha aşağıda yer alan bir ilişki türü. Ona göre hesap edin işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 28 Haziran 2019; 22:28:13 >
  • Gerekli açıklamayı yapmış arkadaş. Konu kilit üye

• Arkadaş seçilebilir kardeştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1500
  • Çünkü yeterince sınanmıyorsunuz

Birbirlerinizin kötü durumlarına koştuktan sonra isteseniz de ayrı duramayacaksınız

Buna bilinç dışından etkilenecek kadar irrasyonal varlık olan insanın asla akılsal bir varlık olamayacak gerçeği diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 28 Haziran 2019; 22:53:2 >
  • Ben arkadaşlık ve dostluğu inkar ediyorum böyle bir şey yok

• aile de yok. yalnızsın bu hayatta. buna hazır ol

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu hayatta yalnızsın. Aile de bir yere kadar idare edebiliyor. Ailen senin kaderin sen seçemiyorsun sadece kan bağı. Dostluk denen şey yok sadece arkadaş var arkadaş ortamı var o an için iyi gelen arkadaş grubu. İnsan ruh eşini düzgün seçsin yeter gerçekten hepsi 1 yere kadar çünkü.
  • Millet iki yüzlü olmuş Birader artık Menfaat için hersey mübah olmuş

• menfaat dünyası olmuşuz iyi kötü bir aile gibisi olmaz

• Aile bile tartışılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.