Şimdi Ara

Arkadaşların birer birer azalması.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sizlere içimi dökmek istiyorum bir konuda. Seviye adına buraya yazıyorum, umarım saçma sapan yorumlar görmem.

Farkettim ki insanlar garip. Evet, genelleme yapınca içine kendim de giriyor olabilirim ama şu ana kadar yaşadıklarımı düşününce bu kanıya vardım. Herkes sahte. Özellikle bu sıralar, 4-5 yıldır tanıdığım insanlar birer birer çıkıyorlar hayatımdan. Kopuyoruz bir şekilde. Üniversiteden mezun olup yüksek lisansa başlayınca, bir de iş bulunca ben de değiştim sanırım. Bu değişimime mi ayak uyduramadılar bilemiyorum. Herhangi bir istekleri olmadan aramaz oldu çoğu. Yeni insanlarla da tanıştım, tanışıyorum ama eski arkadaşlarımla olan bu yol ayrımları beni üzmeye başladı. Aslında beni önemsemeyeni ben hiç önemsemeyeyim diyorum ama duygusal birisi olduğum için ister istemez etkileniyorum. Anlıyorum ki herşey sahteymiş. Üniversite de dahil, 17 sene okudum, hala da okuyorum, hala görüştüğüm insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Genelde şu an yanımdaki insanlarla birşeyler paylaşıyorum artık. Neden böyle anlamıyorum. Bir yerlerde birşeyi yanlış mı yapıyorum diye düşünmüyor da değilim bazen, ama bu çıkarcı davranışlar beni çok soğutuyor herkesten. Birer birer azaldı arkadaşlarım, belki iyi oldu belki kötü. Aşk meşk olaylarına hiç girmeyeceğim, insanları çözemedim daha ki erkekleri çözeyim. Telefonum zaten nadir çalar, ya ailem arar, ya 4-5 arkadaşım, ya da hocalarım. Mesajlar da öyle. Etrafımda telefonu hiç susmayan, sürekli mesaj yazan insanlar da vardı bir zaman, bir türlü akıl erdiremiyorum onlara. Benimkisi de böyle bir hayat herhalde. Sanırım en iyisi aldırmamak. Ama bazen koyuyor işte. Teşekkür ederim okuduğunuz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 12 Ocak 2012; 21:40:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

Merhaba arkadaşlar. Sizlere içimi dökmek istiyorum bir konuda. Seviye adına buraya yazıyorum, umarım saçma sapan yorumlar görmem.

Farkettim ki insanlar garip. Evet, genelleme yapınca içine kendim de giriyor olabilirim ama şu ana kadar yaşadıklarımı düşününce bu kanıya vardım. Herkes sahte. Özellikle bu sıralar, 4-5 yıldır tanıdığım insanlar birer birer çıkıyorlar hayatımdan. Kopuyoruz bir şekilde. Üniversiteden mezun olup yüksek lisansa başlayınca, bir de iş bulunca ben de değiştim sanırım. Bu değişimime mi ayak uyduramadılar bilemiyorum. Herhangi bir istekleri olmadan aramaz oldu çoğu. Yeni insanlarla da tanıştım, tanışıyorum ama eski arkadaşlarımla olan bu yol ayrımları beni üzmeye başladı. Aslında beni önemsemeyeni ben hiç önemsemeyeyim diyorum ama duygusal birisi olduğum için ister istemez etkileniyorum. Anlıyorum ki herşey sahteymiş. Üniversite de dahil, 17 sene okudum, hala da okuyorum, hala görüştüğüm insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Genelde şu an yanımdaki insanlarla birşeyler paylaşıyorum artık. Neden böyle anlamıyorum. Bir yerlerde birşeyi yanlış mı yapıyorum diye düşünmüyor da değilim bazen, ama bu çıkarcı davranışlar beni çok soğutuyor herkesten. Birer birer azaldı arkadaşlarım, belki iyi oldu belki kötü. Aşk meşk olaylarına hiç girmeyeceğim, insanları çözemedim daha ki erkekleri çözeyim. Telefonum zaten nadir çalar, ya ailem arar, ya 4-5 arkadaşım, ya da hocalarım. Mesajlar da öyle. Etrafımda telefonu hiç susmayan, sürekli mesaj yazan insanlar da vardı bir zaman, bir türlü akıl erdiremiyorum onlara. Benimkisi de böyle bir hayat herhalde. Sanırım en iyisi aldırmamak. Ama bazen koyuyor işte. Teşekkür ederim okuduğunuz için.

+1 doğru yoldasın bende yalnızım ve mutluyum en ufak derdim yok derdim olunca gelecek adamda yok ztn

• quote:

Orijinalden alıntı: blue.bey

quote:

Merhaba arkadaşlar. Sizlere içimi dökmek istiyorum bir konuda. Seviye adına buraya yazıyorum, umarım saçma sapan yorumlar görmem.

+1 doğru yoldasın bende yalnızım ve mutluyum en ufak derdim yok derdim olunca gelecek adamda yok ztn
    İyi sandığımız arkadaş mı demeli bilemiyorum onun bile kötü birisi olduğunu anlayınca yıkılıyor insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Andre Villas Boas

Bu mesaj silindi.
    Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BetterBosh

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Hayatı boyunca tam anlamıyla sosyal olamamış adamların birbirine yorum yapması birbirlerine bişey katıcak mı? Hayır.

Birbirinizi kandırmayın yanlızlık mutluluk falan filan Problem sizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucci

Hayatı boyunca tam anlamıyla sosyal olamamış adamların birbirine yorum yapması birbirlerine bişey katıcak mı? Hayır.

Nerden biliyorsun tam anlamıyla sosyal olamadığımı? Herhangi bir beklentiyle konu açmadım, paylaşmak istedim sadece duygularımı. Böyle önyargılı yaklaştığın için problem sende asıl.
  • quote:

quote:

Nerden biliyorsun tam anlamıyla sosyal olamadığımı? Herhangi bir beklentiyle konu açmadım, paylaşmak istedim sadece duygularımı. Böyle önyargılı yaklaştığın için problem sende asıl.

Tamam ben de. Kendini forumlarda avutmaya devam et. Eleştiri kaldırmayı da öğrenmelisin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Tamam ben de. Kendini forumlarda avutmaya devam et. Eleştiri kaldırmayı da öğrenmelisin.

Evet sende. Sen de dahi anlamı taşımayan de'nin nasıl yazıldığını öğrenmelisin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    hayat böyle. bende eskiden arkadaşlarımla çok sık görüşürdüm sonra hep benim onları aradığını onların beni nerdeyse hiç aramadığını farkettim, bende aramıyorum artık 4-5 tane adam gibi arkadaşım var onlarda yetiyo insana arkadaşları düzgün seçmek lazım.
    @lucci
    biz burda sosyallikten değil hakiki dost bulmaktan bahsediyoruz, yoksa sinemaya kafeye vs. yere gitmeye gezmeye tozmaya adam çok ama adam gibisi zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _BySmhr_

hayat böyle. bende eskiden arkadaşlarımla çok sık görüşürdüm sonra hep benim onları aradığını onların beni nerdeyse hiç aramadığını farkettim, bende aramıyorum artık 4-5 tane adam gibi arkadaşım var onlarda yetiyo insana arkadaşları düzgün seçmek lazım.
    @lucci
    biz burda sosyallikten değil hakiki dost bulmaktan bahsediyoruz, yoksa sinemaya kafeye vs. yere gitmeye gezmeye tozmaya adam çok ama adam gibisi zor.

Haklısın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _BySmhr_

@lucci

Haklısın.

Alıntıları Göster
    yazıyı sanki ben yazmışım gibi hissettim bi an

• quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

yazıyı sanki ben yazmışım gibi hissettim bi an

Alıntıları Göster
    Yazdıklarına benzer şeyler bende yaşadım ama dostum diyebilecegim 3-5 kişi var yanımda...Onların dışındakiler senin söyledigin tarzda hep..Aramaz aramaz sonra napıyon nasılsın falan diye arar sonra ben sana bişey sorcam yada ben senden bişey isticem diye biter konuşma...bazılarıyla 2 ay görüşmezsin merak edip ararsın ne yapıyosun diye açar açmaz yaa sen na hayırsız adamsın aramıyon etmiyon ayağı çeker..Halbuki ben arıyorum gavat :D..Bu yirmili yaşların ortalarında olması gereken bir yaprak dökümüdür...Son derece gerekli ve yararlıdır :)...Ben tamamladım sayılır darısı başınıza...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hey,biraz sakin lütfen.Eğer birbirimize karşı yazışarak bile tahammül edemiyorsak yüz yüze ilişkilerin istediğimiz gibi gitmemesine de şaşırmamak gerekir(Umarım ''de'' ekini doğru kullanmışımdır)Kimse olaylara kendisi gibi yaklaşabilen,kendisi gibi düşünebilen,hissedebilen ve bizi gerçekten bizim istediğimiz gibi gören biriyle karşılaşmadı daha.Ruh eşim diyebileceğimiz insanlar bile bu özelliklerden hepsine sahip değil bence.Öyleyse ne yapmalıyız?Ben çözüm reçetesini kendimce yazdım sayılır.Ya insanları hoşumuza gitmeyen yönleriyle birlikte bir bütün olarak kabul edeceğiz ya da yalnız kalacağız.Ben kabul etmeyi de yalnız kalmayı da zaman zaman seçtim ve mutlu muyum,bilemiyorum.İyi tarafından bakarsam hayatımı belli çizgilerle sınırladığımdan başım çok ağrımıyor ve gereksiz olarak nitelendirdiğim insanları ve yaptıklarını düşünmek için vakit harcamıyor,kafa yormuyorum.Kötü tarafından bakacak olursam da herkes kadar çok arkadaşım ya da dostum diyebileceğim insan yok ve zaman zaman bunun eksik birşey olduğunu hissediyorum ve bu da gerçekten iyi bir his değil.Böyle bir ikilemdeyim yani.

• Bişey soracam bayanmısınız ? ona göre bir yorum yapacağım çünki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-14B537748

Bişey soracam bayanmısınız ? ona göre bir yorum yapacağım çünki?
    arkadaşlarımla kafadan 10 seneyi geçiyor tanışmamız, onların hatalarını hep ben sineye çekiyorum, bazen düşünüyorum enayilik mi yapıyorum diye
  • Günümüz dünyasını farklı algılamışsın. Yalan dünyadaki koşuşturmamız o kadar yoğunlaştı ki eşler birbirlerini, çocuklar anne-babalarını günde birkaç saat görür oldular. Ailelerin bile birlikte geçirdikleri vakit giderek azalıyor. Bunu iş hayatına başladığında çok daha iyi fark etmiş olman lazım. Arkadaşlık ise, sorumluluklarımızın az olduğu öğrencilik zamanlarımızda daha kuvvetliydi. Arkadaş çevremiz her daim, ömrümüzün belirli bir kısmında, daha çok vakit geçirdiğimiz kişileri daha çok kapsamakta. İlkokulda arkadaşlarımız sınıfımızdan ve komşu çocuklarından, biraz daha büyüyünce farklı sınıflardan, dershaneye başlayınca dershanedekilerden, üniversitede bölüm hatta iletişim kurduğumuz insanlarla, çalışmaya başladığımızda da iş çevremizden oluşmakta. Eski arkadaşlıklar sağlamsa, arkadaşlar birbirinden uzak bile olsa o arkadaşlık belirli bir düzeyde yine devam eder. Belki ayda yılda bir görüşülür ama o sizin arkadaşınızdır. Bunlar dışında, sosyal uğraşlarınız, insanlarla tanışacak hobileriniz yoksa arkadaş çevrenizin genişlemesi de pek mümkün değil. Ama bu kopan arkadaşlıkları özlemek yerine, yeni arkadaşlıklar kurmaya bakmak lazım. Özellikle kaliteli insanlarla arkadaşlıklar kurmak gerekli. Ben, şu anda belirli bir seviyenin altındaki insanlarla arama mesafe koymuş durumdayım, bunu öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Sorunun yanıtı evet. Ne değişir ki?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Sorunun yanıtı evet. Ne değişir ki?

Alıntıları Göster
    Bu tip şeyleri dert edinmek çok gereksiz. İnsan ilişkilerini tamamen pragmatik olarak ele almak gerektiğini düşünüyorum. Size yararı dokunmayan insanlarla ilişkide olmak anlamsız. Konuştuğunuzda konuşmanın tıkanmadığı ve söyledikleriyle size bir şeyler katan insanlarla ilişkide olmaya özen göstermeli bence. Yoksa birlikle iki bira içmekten ya da halı sahada top peşinde koşmaktan başka bir ortak paydada bulunulmayan kişiler insanın kendini geliştirebileceği zamanı çalmaktan başka bir şey yapmaz. İşte bu yüzden bunları dert etmek gereksiz canınızı sıkmayın. Zamanınızı kendinizi geliştirmeye ayırın ve oturaklı, size bir şey katabilecek insanlarla ilişkiler kurmaya bakın bu tip ilişkiler zamana bakmaz bir kaç saat içinde yıllanmış arkadaşlıkların yerini alabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Homo juridicus

Bu tip şeyleri dert edinmek çok gereksiz. İnsan ilişkilerini tamamen pragmatik olarak ele almak gerektiğini düşünüyorum. Size yararı dokunmayan insanlarla ilişkide olmak anlamsız. Konuştuğunuzda konuşmanın tıkanmadığı ve söyledikleriyle size bir şeyler katan insanlarla ilişkide olmaya özen göstermeli bence. Yoksa birlikle iki bira içmekten ya da halı sahada top peşinde koşmaktan başka bir ortak paydada bulunulmayan kişiler insanın kendini geliştirebileceği zamanı çalmaktan başka bir şey yapmaz. İşte bu yüzden bunları dert etmek gereksiz canınızı sıkmayın. Zamanınızı kendinizi geliştirmeye ayırın ve oturaklı, size bir şey katabilecek insanlarla ilişkiler kurmaya bakın bu tip ilişkiler zamana bakmaz bir kaç saat içinde yıllanmış arkadaşlıkların yerini alabilirler.

Alıntıları Göster
    Olaya farklı bir boyuttan yaklaşacağım.Şimdi hepimiz bir çocukluk evresi geçirdik,ne kadarda çoktu arkadaşlarımız muhtemelen her akşam birinin evine toplanıp çeşitli oyunlar oynanırdı.O zamanlar iskambil kağıtlarından ev yapmak bile ne kadar değişik gelirdi çoğumuza,yada futbolcu oyun kartları hani şu içerisinden karton kokulu sakız çıkardı.Ne kadar basitmiş değil mi,ne garip şeylerden mutlu oluyormuşuz o zamanlar..?Şimdi ise elimizin altında bilgisayar,bi cebimizde en son çıkan cep telefonu...çoğumuz konuşmaktan,karşılıklı sözlü diyalog kurmaktan çekinir olduk.Hayır..demiyorum iskambil kağıtlarından evler yapalım,hala varsa o futbolcu kartlarından yaşımıza bakmaksızın oyunlar oynayalım diye yalnızca karşılıklı sohbet etmesini becerebilelim.Benden yaşça küçük kardeşlerimde şu zamanda gözlemlediğim davranış bozukluğu; kurdukları arkadaşlıklar ne yazık ki üzülerek söylüyorum çıkar ilişkisine dönüşmüş olması.Diğer bir yandan ise insanın yaşı ilerledikçe çevresinde pek arkadaşı kalmıyor (tecrübeyle sabit) çünkü çeşitli fikir uyuşmazlıkları çıkıyor ortaya.Zaman geçtikçe o seni tanıyor sen onu bir şekilde uymadığınızı anlıyorsunuz.Bakın etrafınıza,sizden yaşça büyük insanlara sorun ama bu böyledir.Babanızın,amcanızın yada hem cinsiniz olan farklı bir büyüğünüzünde dostu bir elin beş parmağını geçmez.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: f.cymz

Olaya farklı bir boyuttan yaklaşacağım.Şimdi hepimiz bir çocukluk evresi geçirdik,ne kadarda çoktu arkadaşlarımız muhtemelen her akşam birinin evine toplanıp çeşitli oyunlar oynanırdı.O zamanlar iskambil kağıtlarından ev yapmak bile ne kadar değişik gelirdi çoğumuza,yada futbolcu oyun kartları hani şu içerisinden karton kokulu sakız çıkardı.Ne kadar basitmiş değil mi,ne garip şeylerden mutlu oluyormuşuz o zamanlar..?Şimdi ise elimizin altında bilgisayar,bi cebimizde en son çıkan cep telefonu...çoğumuz konuşmaktan,karşılıklı sözlü diyalog kurmaktan çekinir olduk.Hayır..demiyorum iskambil kağıtlarından evler yapalım,hala varsa o futbolcu kartlarından yaşımıza bakmaksızın oyunlar oynayalım diye yalnızca karşılıklı sohbet etmesini becerebilelim.Benden yaşça küçük kardeşlerimde şu zamanda gözlemlediğim davranış bozukluğu; kurdukları arkadaşlıklar ne yazık ki üzülerek söylüyorum çıkar ilişkisine dönüşmüş olması.Diğer bir yandan ise insanın yaşı ilerledikçe çevresinde pek arkadaşı kalmıyor (tecrübeyle sabit) çünkü çeşitli fikir uyuşmazlıkları çıkıyor ortaya.Zaman geçtikçe o seni tanıyor sen onu bir şekilde uymadığınızı anlıyorsunuz.Bakın etrafınıza,sizden yaşça büyük insanlara sorun ama bu böyledir.Babanızın,amcanızın yada hem cinsiniz olan farklı bir büyüğünüzünde dostu bir elin beş parmağını geçmez.

Saygılar.

Aynen öyle.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.