|
Fizikçiler, kara deliklerin en büyük gizemini çözmek için yeni bir yol bulmuş olabilir
-
-
Eğer karadeliklerin zamanla yok olduğu bir gerçekse zamanla tamamen enerjiye dönüşüyor olabilirler. Enerji de evreni dolduran gravitonlar tarafından tüm evrene yayılıyor olabilir. Ben graviton denizine sahip bir evren teorisinde iddialıyım.
-
gravitonlar ispatlanırsa olay olur, mevcut fizik yasaları biter, nick iyiymiş bu arada
_____________________________ -
DH de hep alaycı yorumlardan yoruldum. Öncelikle olumlu yorumunuz için teşekkür ederim. İster inanın isterseniz inanmayın ben anti yerçekimi sistemini oluşturabilmiş dünyadaki tek kişiyim. Şu an için oluşturduğum anti yerçekimi kuvveti, tasarımları yerde hareket ettirebilecek seviyede. Anti yerçekimi kuvvetini uçan araçlarda işe yarar seviyeye yükseltme çalışmalarım sürüyor. Bu proje çalışmalarımın on ikinci yılındayım. Çalışmalarımın doğruluğunu kanıtlasın diye iki farklı sosyal medyada yerde hareket eden bir prototipimin videosu mevcuttur. Ben buradaki yorumlarımı insanlardan beğeni almak amacı ile yapmıyorum. Sağlığımda projeyi başaramazsam fizik konularında farkındalık oluşturmaya çalışıyorum.
-
Video ile ilgili link paylaşma ihtimaliniz var mı merak uyandırdı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
allah c.c yaratmış bunlar hala çöze çöze bitiremedik. 1 milyar yıl daha verseler hala çözemeyiz.
-
x (formerly twitter)
antigravity741 (Sadece Atatürkçüler) (@antigravity74) on Xhttps://x.com/i/status/1862542022038413545
-
Enerjiye dönüşüyorlar zaten. Hawking Radyasyonu - teorik graviton konseptinin gerçek olup olmamasından bağımsız konuşursak - bir enerji. Eğer karadelikler teorik Planck Kalıntısı'na indirgenecek kadar küçülmüyorlarsa Hawking Radyasyonu'yla buharlaşmalarının son anı bir gama patlaması hadisesi - nitekim Hawking'in bu konudaki orijinal çalışmalarından birisi Karadelik Patlamaları (Black Hole Explosions) adını taşır.
Buradaki sıkıntı, en azından Hawking'in klasik çalışması ve yorumuyla ilgili sıkıntı bu ilgili enerjide karadeliğe önceden giren veya karadeliği oluşturan nesnelerin spin gibi kuantum bilgisinin bulunmaması ve karadeliğin de bir patlamayla beraber ortadan kalkmasıyla bir şekilde karadelikte saklandığı varsayılan bu bilgilerin karadelikle birlikte kaybolmasıdır. Kısaca bu "karadelik enformasyon/bilgi paradoksu" denen ünlü teorik fizik problemidir. Haberdeki çalışma bu problemin çözümüyle ilgili ve aslında literatürdeki tek çözüm adayı da değil.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
Emek vermişsiniz, öncelikle yorumunuza saygı duyduğumu belirteyim. Ben fizik kanunlarının bilinen somut gerçeklerle örtüşecek şekilde olmasından yanayım. Graviton denizi fikri sadece karadeliklerle ilgisi olan bir teori değildir. Gravitonlar kanıtlanırsa kütle çekim kuvveti, eylemsizlik, kinetik enerji, evrenin genişlemesi, karanlık madde ve uzay-zaman kavramları daha da netleşmiş olacaktır. Sonuç olarak gravitonlar modern çağın her şeyin teorisini oluşturmada önemli bir aktör adayıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 11 Mayıs 2026; 18:38:30 >
-
Sayın hocam diyelim ki evrende tekim ve elimde kapalı siyah bir kutu var. Kutunun içerisinde de yeşil bir kalem var, ben bunu biliyorum. Bu kutu dik bir açı ile karadeliğe düştü ve yitip gitti. Ama kutuda bir kalem olduğu ve yeşil olduğu bilgisi bende saklı.
Fakat arkasından ben de karadeliğe düştüm; spagettifikasyon ve akabinde tekillik ile bir oldum.
Bu kalemin renk bilgisi nereye gitti?
-
Bilgi senden bağımsız. Sen bilginin tanımlandığı veya izlendiği bir referanstan ibaretsin. Önemlisin ama olmasaydın da bir referans kurgulanabilirdi. Önemli olan gözlemci referansları - dışardan gözlemleyen ile içine girerken gözlem yapan - arasındaki fizik kurgusunun matematiksel ve kavramsal anlamda tutarlı olmasıdır.
Karadelik bütünleştiricilik ilkesi (Black Hole Complementarity) ve buna itiraz olarak gelişen AMPS Ateş Duvarı (Firewall) Paradoksu'nun çözümlerini araştırabilirsin.
Bazısı daha fazla kabul görüp daha önplanda olmakla beraber bu konuda çokça fikir var ve oldukça teknikler. Hazmetmesi hiç de kolay değiller.
Ama ana fikirde karadelikler bilgiyi bir şekilde saklıyorlar; bu da anlaşıldığı kadarıyla özellikle dışardaki gözlemci açısından içeridekilerin "donup kaldığı" olay ufku ve oradan saçılan Hawking radyasyonuyla yakından ilgili, buna karşın "içeri giren" bilgiyi taşıyor. Karadelik büyük ihtimalle bu bilgiyi kaydedip termal tarzda salıyor. Farklı referanslar operasyonel anlamda birbiriyle çelişmiyorlar çünkü karadelik radyasyonunun Page zamanı evrimi ölçeğinde farklı referanslara ait çelişkili veya kopya duran bilgiler birbirine karışacak ve kuantum fiziğinin kopyalanamazlık ilkesini (no-cloning theorem) ihlal edecek şekilde çözümlenemezler. Kuantum fiziğindeki Bohr bütünleştiricilik ilkesi gibi. Nasıl ki bir kuantum fenomenin dalga ve parçacık haline aynı anda erişemiyorsan ve dolayısıyla ortada bir sorun yoksa karadeliğin "içinde ve dışında" da aynı bilginin sanki kopyalanmış halde karşına çıkması, karadeliğin fiziksel gerçeklik bilgisini farklı referanslara bağlı biçimde (kısaca aynı fiziksel süreci farklı alan teorisi tanımlarıyla) encode etmesi sorun değil, diğer deyişle hepsine aynı anda tek bir referanstan erişemeyeceğin için, encoding referansına göre "farklı yaşanabileceği" için sorun değil. En azından en saf haliyle karadelik bütünleştiricilik ilkesinin söylediği bu.
Kuantum durumu gözlemciden bağımsız tek bir klasik gerçeklik gibi davranmak zorunda değil ve black hole complementarity'nin teorisyenlerinden Susskind'in ifadesiyle karadelikler son derece kuantum mekanik davranan objelerdir.
_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
universe today
Black Holes Don't Live Forever, But They Might Live Long Enough To Look Like White Holeshttps://www.universetoday.com/articles/black-holes-dont-live-forever-but-they-might-live-long-enough-to-look-like-white-holesEnformasyon paradoksuna çözüm getiren başka bir örnek karadelik okuması. Ömürlerinin sonunda artan encoded enerji saçışlarının çekimlerine ağır bastığını ve "beyaz delik" gibi davrandıklarını savunuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt