Şimdi Ara

Arkadasımla ya da arkadas ortamında konusacak konu bulamıyorum sizce ne yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
15.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaslar sorunum su arkadasımla ya da arkadas ortamında konusacak konu bulamıyorum sus pus oturuyorum bana konusmuyorsun diyorlar , aklıma konu gelmiyor sizce ne yapmalıyım? Bu sorunu iyice takıntı haline getirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlarla Konuşacak Konu Bulamama Sorunu ve Çözümleri

Arkadaşlarla veya arkadaş ortamlarında konuşacak konu bulamamak yaygın bir sorundur. Bu sorun, özellikle uzun süreli ilişkilerde veya sosyal anksiyete yaşayan kişilerde daha sık görülür. Aşağıda, arkadaşlarınızla konuşacak konu bulamama sorununu aşmanıza yardımcı olacak bazı öneriler yer almaktadır:

• Ortak İlgi Alanlarını Belirleyin: Arkadaşlarınızla paylaştığınız ilgi alanlarını tespit edin ve bu konuları tartışmaya başlayın. Bu, hobilerden filmlere, müzikten spora kadar her şeyi içerebilir.
    • Güncel Olayları Takip Edin: Güncel olayları takip edin ve arkadaşlarınızla haberler, siyaset veya sosyal konular hakkında fikir alışverişi yapın. Bu, ilgi çekici ve bilgilendirici konuşmalar için harika bir başlangıç noktası olabilir.
    • Kişisel Deneyimlerinizi Paylaşın: Kişisel deneyimlerinizi ve hikayelerinizi arkadaşlarınızla paylaşın. Bu, başkalarının kendi deneyimlerini paylaşmaya teşvik edebilir ve sohbeti derinleştirebilir.
    • Soru Sorun: Arkadaşlarınıza sorular sorun ve onların hayatlarında neler olup bittiğini öğrenin. İnsanlar genellikle kendileri hakkında konuşmaktan hoşlanırlar ve bu, sohbeti sürdürmenin kolay bir yoludur.
    • Aktif Dinlemeyi Pratik Edin: Arkadaşlarınız konuşurken aktif olarak dinleyin ve ilgi gösterin. Bu, onların daha fazlasını paylaşmaya istekli olmasını sağlayabilir ve konuşacak yeni konulara kapı açabilir.
    • Ortak Aktiviteler Yapın: Arkadaşlarınızla birlikte aktiviteler yapın, örneğin film izlemek, oyun oynamak veya dışarı çıkmak. Bu, doğal olarak sohbet etmenize ve yeni konular bulmanıza yardımcı olabilir.

Bu önerileri uygulayarak, arkadaşlarınızla veya arkadaş ortamlarında konuşacak konu bulamama sorununu aşabilir ve daha ilgi çekici ve tatmin edici sohbetler yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Akışına bırak, mesela ben de çok konuşmam arkadaş ortamında ama neden oluyor nasıl oluyor bilmiyorum ama komik buluyorlar değişik bi ironi bu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tek sorun bu 1 2 ve 3. Grupta ortak arkadas olmasin yoksa dalga konusu olursun.

Sen birseh yapmiyorsunki anlatacak biraeyin olsun,mesgul adamin anlatacak birwurh seyi olur.ugrasacak vakit gecirwcek birseyler bul.

POTANSİYEL TROLL
  • Valla ne yalan söyleyeyim bende şuan akranlarıma ayak uyduramıyorum konuştukları konular hakkında en ufak fikrim olmuyor bazen boş boş bakıyorum onlar konuşurken

Daha Fazla Göster
  • Öncelikle, şuna bakalım; arkadaş ortamında neler konuşuluyor? Gerçekten bir şey hakkında mı "konuşuyorlar" yoksa laf olsun diye mi konuşuyorlar? Belki onlar boş konuşuyordur, sen boş konuşmak istemiyorsun ve anlamıyorsundur onları?.. Bir ortamda sohbette aktif rol almanın yolu, anlatacak bir şeye sahip olmaktır bir bakıma.

Arkadaş ortamında veya başka ortamlarda sohbette aktif olman için, konuşacak şeylerin olmalı. Mesela uzayla ilgili bir konu açıldığında konuşacak laf bulamıyorsan, uzay hakkında bilgin olmayışındandır. Yemekler konusunda sesin çıkmıyorsa, yemekler hakkında bir şey bilmiyorsundur. Araba/motorsiklet konusu açıldığında sen hep dinleyici modundaysan bu da yine o konuda bilgin olmayışındandır... Farklı alanlarda yazılar oku, programlar izle, araştırmalar yap. Misal çölleşmeyi ele al, çölleşme nedir, nasıl oluşur, daha önce dünyanın hangi bölgeleri çölleşmiş, zamanla ne duruma gelmiş ve çölleşmenin dünya açısından pek olası etkilerini araştır, az çok bir şeyler öğren. Ya da kumaşların özelliklerini araştır, hani şu su geçirmeyen kumaşları, nano teknoloji diye övülen yapıyı incele. Uçan hayvanları incele, nerede nasıl uçtuklarını keşfet... Örnekler sayısız... Bu bilginin kullanılması açısından lazım.

Oku. Kitap, dergi, gazete makaleleri oku. Farklı bakış açılarından bir olayı/durumu değerlendiren kişilerin yorumlarını, incelemelerini oku...

Diğer lazım olan şey, özgüven, düzgün bir Türkçe, anlatım tarzı. Ne kadar bilgili olursan ol, kelimeleri yan yana getirip düzgün ve anlaşılır bir cümle kuramadıktan sonra yine sohbete dahil olamazsın. Bunun için güzel ve etkili konuşma üzerine biraz araştırma ve çalışma yap. Mesela karşıma çıkan ilk örnek şu:https://www.youtube.com/watch?v=8n18QQR6qZA

Bilgini becerilerinle harmanla, zamanla sen de hemen hemen her ortamda konuşacak şeyler bulacaksın ve seni dinleyenlerin sayısı çoğalacaktır.

• Konuşma hocam boşver.Sessiz adamın da ayrı bir havası olur.Ben öyle yapıyorum.Ne yapayım yani her gün her gün futbol basketbol araba konuşuyorlar.Bu da iş mi yani.Yok şu şöyle gol atmış yok şu şuna transfer olmuş.Hepsine kafa atayım dallamaların.Sen 'he' de kafa salla geç.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.