Şimdi Ara

Arkadan itişte motor freni yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün akşam saatlerinde 60-70 kmh hızla gıderken kasa boştu biliyosunuz h-100 tehlıkelı oluyor boş iken önümdeki araçlar aniden fren yaptı durabilirdim ama riske atmak istemedim vitesi direk 2 ye aldım hem normal fren ile hem debiyaj ile araba daha hızlı durdu kafayı öne eğdi baktım arkadakiler duramayacak nerdeyse :) böyle yapmak zarar verirmi önden çeker ile arkadan iterde fark edermi şaft döndüğü yerde tersine mi dönmüş oluyor ?

• bir anımı anlatayım fort transit 2006 model aracımla tahmini 15 km gibi bir hızla giderken taşlı yolda vitesi 1 e aldım araç arka tekerleri kitledi kısaca arkadan çekiş yüksüz kamyonetlerde motor frenini pek önermem
  • Spin atabilirsin dikkat et

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayagi birden debriyajdan cekerseniz arka teker kitlenir aniden ve el freni etkisi yapar. Duzgun yaparsaniz zarari olmaz. Onden cekisten yapinca gene ani debriyajda on tekerler kitlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

bir anımı anlatayım fort transit 2006 model aracımla tahmini 15 km gibi bir hızla giderken taşlı yolda vitesi 1 e aldım araç arka tekerleri kitledi kısaca arkadan çekiş yüksüz kamyonetlerde motor frenini pek önermem

Aynisini L300 ile yaptim; direkt kilitledi
    Ama arkaya 2 tane kaldirim taşı atinca yapmadi dahaüstelik keçi oldu; onden cekerlerin dusundugu yerde, ben rampayi bitirmis oluyordum
    Arkadan itiş biraz taki tukur calisir yapisi geregi ;aktarima baslarken, vites degistirirken, motor freni yaparken; kisacasi debriyaji biraz hizli birakinca
    O L300e yapmadigimi birakmadim, şaft kirmadi hiç
    Arkadan itiste bir sahin dogan serisini bilirim, o da aks başı kopariyor; arka teker yaninizdan geciyor kopup
    Bir de agir vasitalar, kumda camurda şaft büker; o da torktan ve yukten..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önden çeker ile arkadan çeker arasında motor freninde bir fark yoktur sadece birinde şanzıman ve difransiyel aynı yerde bulunur diğerinde ise şart ile diferansiyele bağlanır. Önden çekerde o yaptığın şey daha tehlikelidir çünkü yük direk motora biner arkadan çekerde ise yük önce difransiyele ordan şarfta ordanda şanzımana biner. Ama yaptığın motor freni değil aracı yığdırmaktır bu iş motora bazen iyi zararlar verebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.