Şimdi Ara

Arkadaşlar ilginç bir sorunum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben korsan kullanmamaya dikkat eden bir insanım, bu nedenle de izlemek istediğim birçok yabancı diziyi, filmi, çizgi filmi veya animeyi izleyemiyorum. Sorunum şu: Arkadaşlar hadi dizi, film vs. bunları yasal olarak gerek DVD olsun gerek Itunes, MUBI, Netflix gibi program ve sitelerden izleyebiliyoruz ancak animeleri ve çizgi filmleri yasal olarak nasıl izleyebiliriz?

• Animelerin Türkiye'de telif'i yok diye biliyorum.Yani korsan izlemenin yasadışı olacağını zannetmiyorum.Eğer illa orijinal izleyeceğim diyorsan bu animelerin birçoğunun Blu-ray versiyonları Ebay'de satılmakta.Oradan alabilirsin.Onun dışında bir yol bilmiyorum açıkçası.Belki bilen birisi açıklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ZazaTakırdayan38

Animelerin Türkiye'de telif'i yok diye biliyorum.Yani korsan izlemenin yasadışı olacağını zannetmiyorum.Eğer illa orijinal izleyeceğim diyorsan bu animelerin birçoğunun Blu-ray versiyonları Ebay'de satılmakta.Oradan alabilirsin.Onun dışında bir yol bilmiyorum açıkçası.Belki bilen birisi açıklar.

İşte hocam korsanın olayı da o, telifi alınmadan yayınlanması.

Orijinalden alıntı: Bilal0

quote:

Animelerin Türkiye'de telif'i yok diye biliyorum.Yani korsan izlemenin yasadışı olacağını zannetmiyorum.Eğer illa orijinal izleyeceğim diyorsan bu animelerin birçoğunun Blu-ray versiyonları Ebay'de satılmakta.Oradan alabilirsin.Onun dışında bir yol bilmiyorum açıkçası.Belki bilen birisi açıklar.

Bahsettiğimde o işte.Türkiye'de o animelerin telif hakkına sahip hiç kimse yok.Yani doğal olarak satanı yok.Bu yüzden yasadışı olmadığını düşünüyorum.Eğer ki birisi bu animelerden birinin telif hakkını satın alıp Türkiye'de yayınlamaya veya satmaya başlarsa o zaman yasadışıya girer bu durum.Tabi kesin olarak bildiğim bir mevzu değil.Sadece ben böyle düşünüyorum.Bu işi daha iyi bilen biri açıklama yaparsa daha yararlı olur.Ama illa orijinal alacağım diyorsan bahsettiğim gibi Dvdlerini satın al.Bir tanesinin linkini veriyorum.

http://www.ebay.com/itm/Fate-Zero-Set-1-2-Complete-Anime-DVD-Bundle-R1-Aniplex-/151416174602?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23411b780a

http://www.ebay.com/itm/Fate-Zero-Anime-Blu-ray-Box-Set-1-Limited-Edition-R1-Aniplex-/151159118446?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2331c91a6e

• quote:

quote:

quote:

Bahsettiğimde o işte.Türkiye'de o animelerin telif hakkına sahip hiç kimse yok.Yani doğal olarak satanı yok.Bu yüzden yasadışı olmadığını düşünüyorum.Eğer ki birisi bu animelerden birinin telif hakkını satın alıp Türkiye'de yayınlamaya veya satmaya başlarsa o zaman yasadışıya girer bu durum.Tabi kesin olarak bildiğim bir mevzu değil.Sadece ben böyle düşünüyorum.Bu işi daha iyi bilen biri açıklama yaparsa daha yararlı olur.Ama illa orijinal alacağım diyorsan bahsettiğim gibi Dvdlerini satın al.Bir tanesinin linkini veriyorum.

http://www.ebay.com/itm/Fate-Zero-Set-1-2-Complete-Anime-DVD-Bundle-R1-Aniplex-/151416174602?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23411b780a

http://www.ebay.com/itm/Fate-Zero-Anime-Blu-ray-Box-Set-1-Limited-Edition-R1-Aniplex-/151159118446?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2331c91a6e

Hocam, benim bildiğim kadarıyla animeyi ilk olarak yayınlayan/yaratan şirketten telif alınıp öyle yayınlanılabiliyor başka ülkelerde. Ama eğer sizin dediğiniz doğruysa çok mutlu olurum gerçekten, bilen biri açıklama yapsa çok iyi olur. Fiyatlar ateş pahası hocam, birde onu TL üzerinden+kargo ile alınca 600'e dayanırlar. Yine de çok teşekkür ederim ilginiz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilal0 -- 11 Haziran 2015; 16:07:44 >

• Japonya'da animenin telif hakkini alan firma bunu herkese karsi one surebilir. Dolayisiyla turkiyede yayinlayanlara da one surebilir. Bu da demek oluyor ki telif sahibi haric herkesin yayinladigi animeler korsan.

Ama su da var ki o firma gelip de bizim ulkedeki hic bilinmeyen sitelere dava acmaz. Sadece buyuk sitelere dava acar. Zamaninda turk dizi kanallari kapatildi bu yolla. Korsana duyarliysaniz telif hakkina sahip olmayan herkesin yayinladigi urunler korsandir maalesef. Sadece ceza almayan korsan yayincilar var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 11 Haziran 2015; 17:59:18 >

Orijinalden alıntı: Moral Veren Adam

Japonya'da animenin telif hakkini alan firma bunu herkese karsi one surebilir. Dolayisiyla turkiyede yayinlayanlara da one surebilir. Bu da demek oluyor ki telif sahibi haric herkesin yayinladigi animeler korsan.

Ama su da var ki o firma gelip de bizim ulkedeki hic bilinmeyen sitelere dava acmaz. Sadece buyuk sitelere dava acar. Zamaninda turk dizi kanallari kapatildi bu yolla. Korsana duyarliysaniz telif hakkina sahip olmayan herkesin yayinladigi urunler korsandir maalesef. Sadece ceza almayan korsan yayincilar var :)

Bu firma Türkiye de herhangi bir satış yapmasa bile mi?Çünkü Türkiye'de anime izlemenin tek yolu internetten indirmek.

• Bir seyin telif hakkina sahipsen senden izinsiz yapilan yayinlara,cogaltmalara vb. seylere dava acabiliyorsun. Indir izle hocam bunun bir cezasi yok indirenlere. Zaten konuyu acan arkadas vicdani yonden sormus. Korsan urun indirdiklerimiz. Telifsiz hepsi. Bu bir gercek :)

• kardeş aynı şeyden bende muzdaribim telif hakkı var diye film izliyemiyorum steam dan oyun alıyorum ve anime dede böyleydim bir sitede chat yerinden sordum kimileri küfür etti korsan olsa ne olr ceza filanmı var diye ama birisi adam gibi cevap vermişti türkiyede distribütörü olmadığı için yasal dediydi o günden beri anime arşivi yapıyorum inşallah doğru demiştir seni bilgilendireyim dedim

Orijinalden alıntı: DerokaLP

kardeş aynı şeyden bende muzdaribim telif hakkı var diye film izliyemiyorum steam dan oyun alıyorum ve anime dede böyleydim bir sitede chat yerinden sordum kimileri küfür etti korsan olsa ne olr ceza filanmı var diye ama birisi adam gibi cevap vermişti türkiyede distribütörü olmadığı için yasal dediydi o günden beri anime arşivi yapıyorum inşallah doğru demiştir seni bilgilendireyim dedim

Distribütör ne oluyor hocam?
  • Yasal olsun olmasın.Ben vicdani yönden rahatım.Sonuçta Türkiye'de satan yok eden yok.Korsandan başka çaremiz mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urasawa Gen -- 12 Haziran 2015; 0:17:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Yasal olsun olmasın.Ben vicdani yönden rahatım.Sonuçta Türkiye'de satan yok eden yok.Korsandan başka çaremiz mi var?

Hocam zaten bu mevzular cok derin :) Internet cagindayiz bilgi eglence vb. cogaltilabilen seylere insanin vicdani bir noktadan sonra korsan demiyor, e hakli da yani.

• Bilal0 kullanıcısına yanıt
    http://www.crunchyroll.com/forumtopic-473940/legal-anime-streaming-and-download-sites

Burada var ingilizce olarak legal yayin yapanlar. Crunchyroll telefonlar icin app yayinlamis onu indirip izlemen gerek sanirim. İsini gorecek baska siteler de var.

• Anime kanallari var. Gecen playstatonda gormustum. Indiriyorsun , aylik ucreti var fazla birsey degil oduyorsun, dil seceneklerinde turkce yoktur buyuk ihtimal varsa oradan izliyorsun. Belkide vardir altyazi zor bisey degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moral Veren Adam

quote:

Yasal olsun olmasın.Ben vicdani yönden rahatım.Sonuçta Türkiye'de satan yok eden yok.Korsandan başka çaremiz mi var?

Hocam zaten bu mevzular cok derin :) Internet cagindayiz bilgi eglence vb. cogaltilabilen seylere insanin vicdani bir noktadan sonra korsan demiyor, e hakli da yani.

Sevdiğin yapımların eşyalarını alabilirsin. Figürler, modeller, posterler. Kağıdındın kalemine kadar bir çok eşya yapılıyor. Onları satın alıp destek olabilirsin.

http://www.hlj.com

• quote:

Akradaşlar peki bildiğiniz İng. altyazılı anime sitesi var mı? Bir de Pre-int. seviyesi yeterli midir izleyebilmek için, gramer konularda bilgim iyidir ancak çok kelime eksiğim var.

Yukaridaki linkte verdim anime yayinlayan siteleri. Zaten google'a legal anime streaming yazarsan cikar onune siteler.

Grammerin iyiyse sikinti olmaz yeter. Zaten felsefik bir sey izlemezsen cok asiri kelimeler olmuyor. Bilmedigin kelime cikarsa animeyi durdurup anlamina bak. Boyle yaparsan bir dahaki bolumde cikinca hatirlarsin ve kelime haznene bir kelime daha eklenmis olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.