Şimdi Ara

Arkadaşlar ilginç bir sorunum var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Moral Veren Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Bilal0

Akradaşlar peki bildiğiniz İng. altyazılı anime sitesi var mı? Bir de Pre-int. seviyesi yeterli midir izleyebilmek için, gramer konularda bilgim iyidir ancak çok kelime eksiğim var.

Yukaridaki linkte verdim anime yayinlayan siteleri. Zaten google'a legal anime streaming yazarsan cikar onune siteler.

Grammerin iyiyse sikinti olmaz yeter. Zaten felsefik bir sey izlemezsen cok asiri kelimeler olmuyor. Bilmedigin kelime cikarsa animeyi durdurup anlamina bak. Boyle yaparsan bir dahaki bolumde cikinca hatirlarsin ve kelime haznene bir kelime daha eklenmis olur.

Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için, çok işime yarayacak verdiğiniz bilgiler.

• Bilal0 kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moşimoşi gibi bazı firmalar frenchasing (yayın kiralama), Gereklişeyler, Marmara Çizgi, Arkadaş Yayınları gibi bazı yayıncılar ise basılı yayınların yayın hakları olarak Anime'lerle ilgili bazı ürünler üretiyorlar. Öte yandan maalesef söylemek gerekir ki -istisnalar kaideyi bozmasa da- gerek üretilen Anime DVD/Blu Ray'lerin ilk baskı sonrası üretiminin durması, gerek basılı ürünlerdeki özensiz çeviriler, gerekse bu kuruluşların bir kısmının Anime ve Manga' hayranlarının yaptıkları kendi çerviriler yoluyla bunu bir altkültür olarak Türkiye'ye yayılma çabalarını 15 yıl geriden görüp yine de Anime'nin Türkiye'deki havarisi gibi davranmaları, istisnasız bu konuda ticari faaliyet gösteren herkesin ise 1 koyup 10 almaya çalışarak uzaktan popüler gördükleri yapımları hakettiği şekillerde bile pazarlamadan rant elde etmeye çalışması, gerçekten i,zlenmesi/okunması gereken şeylerin ise çok azının kitleye orijinal olarak sunulması karşımızda bulunan sorunlara örnek gösterilebilir. Figür satışı olayına hiç girmiyorum, Gereklişeyler bile korsan figür satıyorsa yada HLJden 800 yen listenen ürünü 120 liraya satmaya çalışıyorsa, tuz kokmuştur. Zaten Türkiye'de toptan Anime figür vs alımı yapan bir distribütor de yok. Dükkan satışı yapanlar ürünü kendileri tek tek internetten getirmiştir ve öyle de satıyordur, bunlara korsan mı değil mi diye iyi inceleyip öyle almalısınız, aynı durum web sitesi satışları için de geçerli. Ama Facebook üzerinden kendilerini pazarlamaya çalışan sözde dükkanlardan tümden uzak durun, arkadaşlarınızı da uzak tutun derim. Onların bu kültüre korsandan para kazanmak dışında bir şey için yaklaştıklarını görmedim şahsen.

Nereye geliyoruz? Önce bilinçlenmek, Türkiye'de kimin Anime'yi etiket, kimin rant, kimin misyon olarak gördüğünü araştırıp görmeniz lazım. Bir yönetici olarak tarafsızlığıma halel getireceğinden bunun hakkında genelden konuşmak da bana düşmez.

Özetlemek gerekirse ne zaman ki Crunchyroll türü, gerçekten bu yola gönül ve büyük bir bütçe koymuş insanların hazırladığı bir yasal izleme platformu oluşturulana dek (turkanime gibi yerlerden bahsetmiyorum) , yayıncılar da en basitinden Manga'ları "korsan" (?) çevirilerden daha iyi ve özenli çevirmeleri gerektiğini öğrenene dek sadece alma ihtiyacı duyduklarınızı gördüğünüz yerde alın diyebilirim ama eskiden olduğunun aksine "aha bu orijinal çıkmış, herkes alsın" diyebilmem söz konusu dğeil eskisi gibi. Durumunuz varsa Manga'ları orijinal olarak internetten sipariş ederek alın mesela. Maalesef durum budur bakış açıma göre.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

Moşimoşi gibi bazı firmalar frenchasing (yayın kiralama), Gereklişeyler, Marmara Çizgi, Arkadaş Yayınları gibi bazı yayıncılar ise basılı yayınların yayın hakları olarak Anime'lerle ilgili bazı ürünler üretiyorlar. Öte yandan maalesef söylemek gerekir ki -istisnalar kaideyi bozmasa da- gerek üretilen Anime DVD/Blu Ray'lerin ilk baskı sonrası üretiminin durması, gerek basılı ürünlerdeki özensiz çeviriler, gerekse bu kuruluşların bir kısmının Anime ve Manga' hayranlarının yaptıkları kendi çerviriler yoluyla bunu bir altkültür olarak Türkiye'ye yayılma çabalarını 15 yıl geriden görüp yine de Anime'nin Türkiye'deki havarisi gibi davranmaları, istisnasız bu konuda ticari faaliyet gösteren herkesin ise 1 koyup 10 almaya çalışarak uzaktan popüler gördükleri yapımları hakettiği şekillerde bile pazarlamadan rant elde etmeye çalışması, gerçekten i,zlenmesi/okunması gereken şeylerin ise çok azının kitleye orijinal olarak sunulması karşımızda bulunan sorunlara örnek gösterilebilir. Figür satışı olayına hiç girmiyorum, Gereklişeyler bile korsan figür satıyorsa yada HLJden 800 yen listenen ürünü 120 liraya satmaya çalışıyorsa, tuz kokmuştur. Zaten Türkiye'de toptan Anime figür vs alımı yapan bir distribütor de yok. Dükkan satışı yapanlar ürünü kendileri tek tek internetten getirmiştir ve öyle de satıyordur, bunlara korsan mı değil mi diye iyi inceleyip öyle almalısınız, aynı durum web sitesi satışları için de geçerli. Ama Facebook üzerinden kendilerini pazarlamaya çalışan sözde dükkanlardan tümden uzak durun, arkadaşlarınızı da uzak tutun derim. Onların bu kültüre korsandan para kazanmak dışında bir şey için yaklaştıklarını görmedim şahsen.

Nereye geliyoruz? Önce bilinçlenmek, Türkiye'de kimin Anime'yi etiket, kimin rant, kimin misyon olarak gördüğünü araştırıp görmeniz lazım. Bir yönetici olarak tarafsızlığıma halel getireceğinden bunun hakkında genelden konuşmak da bana düşmez.

Özetlemek gerekirse ne zaman ki Crunchyroll türü, gerçekten bu yola gönül ve büyük bir bütçe koymuş insanların hazırladığı bir yasal izleme platformu oluşturulana dek (turkanime gibi yerlerden bahsetmiyorum) , yayıncılar da en basitinden Manga'ları "korsan" (?) çevirilerden daha iyi ve özenli çevirmeleri gerektiğini öğrenene dek sadece alma ihtiyacı duyduklarınızı gördüğünüz yerde alın diyebilirim ama eskiden olduğunun aksine "aha bu orijinal çıkmış, herkes alsın" diyebilmem söz konusu dğeil eskisi gibi. Durumunuz varsa Manga'ları orijinal olarak internetten sipariş ederek alın mesela. Maalesef durum budur bakış açıma göre.

Haklısınız hocam, kat etmemiz gereken çok yol var. Önümde pek bir seçenek yok, ya İng. anime izleyeceğim ya da Türkçe manga okuyacağım.

• Bu konuda 2 tane büyük stream sitesi var aynı netflix gibi:

1-Funanimation

Aylık 5 dolar
    Senelik 40 dolar
    SD 720p 1080p ingilizce altyazılı

2-Crunchyroll

Aylık 5 euro

Her ikisindede telefon uygulamaları var her ikisininde reklamlı bedava izleme seçeneği var ama cidden can sıkıcı olabiliyor youtube gibi değil daha çok TV gibi. Bedava olarak malesef bazı şovları izletemiyorsunuz.

Son olarak bu işi cidden kafaya koyduysan crunchyroll'un %50 %80 indirimde olduğu zamanlar oluyor bu sene sanki yıl başı ya da black fireday'de oldu tam hatırlamıyorum. Mangları güncel takio etmek istiyorsan malesef japon olman gerekiyor başka çözümü yok japonlar bu konuda çok geri kafalı jump dergisi ingilizce çeviri olarak 1 hafta geriden tüm dünyada yayınlansa yok satar ama belki teknik zorluklar vardır tam bilemiyorum. Böyle olunca manga konusunda tek çözüm inglizce çevirilerinin basımını beklemek oluyor ama dediğim gibi çok popüler olmayanların kini bulmak zor ayrıca popüler olanlar bile aylarca geriden çevriliyor ve amazon'a falan düşmesi 6 ayı bulabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Bu konuda 2 tane büyük stream sitesi var aynı netflix gibi:

1-Funanimation

Aylık 5 dolar
    Senelik 40 dolar

2-Crunchyroll

Aylık 5 euro

Her ikisindede telefon uygulamaları var her ikisininde reklamlı bedava izleme seçeneği var ama cidden can sıkıcı olabiliyor youtube gibi değil daha çok TV gibi. Bedava olarak malesef bazı şovları izletemiyorsunuz.

Son olarak bu işi cidden kafaya koyduysan crunchyroll'un %50 %80 indirimde olduğu zamanlar oluyor bu sene sanki yıl başı ya da black fireday'de oldu tam hatırlamıyorum. Mangları güncel takio etmek istiyorsan malesef japon olman gerekiyor başka çözümü yok japonlar bu konuda çok geri kafalı jump dergisi ingilizce çeviri olarak 1 hafta geriden tüm dünyada yayınlansa yok satar ama belki teknik zorluklar vardır tam bilemiyorum. Böyle olunca manga konusunda tek çözüm inglizce çevirilerinin basımını beklemek oluyor ama dediğim gibi çok popüler olmayanların kini bulmak zor ayrıca popüler olanlar bile aylarca geriden çevriliyor ve amazon'a falan düşmesi 6 ayı bulabiliyor.

Hocam belirttiğiniz sitelerde bedava izlemek istesek altyazı seçeneğini kullanabiliyor muyuz?

evet türkçe altyazı yok

Orijinalden alıntı: Lazeran

evet türkçe altyazı yok

Peki, ilginiz için teşekkür ederim konuya. :(

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

Moşimoşi gibi bazı firmalar frenchasing (yayın kiralama), Gereklişeyler, Marmara Çizgi, Arkadaş Yayınları gibi bazı yayıncılar ise basılı yayınların yayın hakları olarak Anime'lerle ilgili bazı ürünler üretiyorlar. Öte yandan maalesef söylemek gerekir ki -istisnalar kaideyi bozmasa da- gerek üretilen Anime DVD/Blu Ray'lerin ilk baskı sonrası üretiminin durması, gerek basılı ürünlerdeki özensiz çeviriler, gerekse bu kuruluşların bir kısmının Anime ve Manga' hayranlarının yaptıkları kendi çerviriler yoluyla bunu bir altkültür olarak Türkiye'ye yayılma çabalarını 15 yıl geriden görüp yine de Anime'nin Türkiye'deki havarisi gibi davranmaları, istisnasız bu konuda ticari faaliyet gösteren herkesin ise 1 koyup 10 almaya çalışarak uzaktan popüler gördükleri yapımları hakettiği şekillerde bile pazarlamadan rant elde etmeye çalışması, gerçekten i,zlenmesi/okunması gereken şeylerin ise çok azının kitleye orijinal olarak sunulması karşımızda bulunan sorunlara örnek gösterilebilir. Figür satışı olayına hiç girmiyorum, Gereklişeyler bile korsan figür satıyorsa yada HLJden 800 yen listenen ürünü 120 liraya satmaya çalışıyorsa, tuz kokmuştur. Zaten Türkiye'de toptan Anime figür vs alımı yapan bir distribütor de yok. Dükkan satışı yapanlar ürünü kendileri tek tek internetten getirmiştir ve öyle de satıyordur, bunlara korsan mı değil mi diye iyi inceleyip öyle almalısınız, aynı durum web sitesi satışları için de geçerli. Ama Facebook üzerinden kendilerini pazarlamaya çalışan sözde dükkanlardan tümden uzak durun, arkadaşlarınızı da uzak tutun derim. Onların bu kültüre korsandan para kazanmak dışında bir şey için yaklaştıklarını görmedim şahsen.

Haklısınız, Türkiye'de anime/manga kültürü fırsat bulsa oldukça gelişebilecek ancak bazıları kendilerini tekel gibi gördüğü için bu yola çok büyük taş koyuyorlar. İleride inşallah gerekli kaynağı yaratıp Türkiye'deki anime/manga kültürünü geliştirmeye çalışacağım, şu an için en büyük hedeflerimden biri bu. Mesleğimle da bağlantılı olacağı için güzel ama zor bir hedef diye düşünüyorum.
    Ayrıca ben de facebook'tan, kendi çabasıyla küçük bir dükkan açıp figür falan satan yerleri ben de kesinlikle önermiyorum. Hem orijinal değiller hem de figürler pahalılandıkça %100e varan hatta %100ü geçen kâr oranı koyuyorlar. Orijinal figür almaya durumum yok diyorsanız da aliexpress, ebay gibi yerlerden gidin kendiniz alın derim.
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2

onlara vereceğin paranın birazcık daha azını bana ver. hepsini detaylıca, zihninde canlandıra canlandıra anlatırım ben sana. izlemiş kadar olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilal0 -- 16 Haziran 2015; 19:50:05 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.