Şimdi Ara

Garip bir sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5 yıl önce bilgisayar toplamıştım ve son 2 yıldır çözemediğim bir sorun var. Bilgisayarı ben değil annem kullanıyor benim laptopum olduğu için.

Konuya gelecek olursak bilgisayar açıldıktan sonra donuyor ve hiçbir tepki vermiyor. Bazen bilgisayar açıldığında ekrana görüntü gelmiyor.

Psu ve rami değiştirdim ancak sorun halen devam etmekte. Bilgisayarcıya geçen sene götürdüğümde ilk olarak sorunun ekran kartında olduğunu sonra ise anakartta olduğunu söyledi. Sorun ekran kartında olsa ekrana hiç görüntü vermez ve bilgisayarın kapama tuşuna bastığında kapanması gerekir ancak kapanmıyor. Uzun süre tuşa basılı tutup kapatıyorum.

Bilgisayar donduğunda bütün sistem donuyor sanki. Bazen tekrar açtığımda anakart üzerindeki memok dram led ışığı yanıyor. Buna basılı tuttuğumda ışık yanıp sönüyor ve sistem açılıyor. Ancak yine bilgisayar donuyor. Şimdilerde windows onarma sorup duruyor dvd olmadığı için yapamıyorum. Arada bilgisayar açılıyor ekrana görüntü de geliyor ancak 5 dakika içinde yine donuyor. Sıcaklıklar ise normal işlemci 35-45 derece arasında. Genel olarak sistem sıcaklığı ortalama 45 derece.

Sorun ne olabilir arkadaşlar kafayı sıyırmak üzereyim...

Düzeltme:

Sistem Özellikleri

AMD Phenom x4 955 3.2 Ghz İşlemci

M4A88TD-M EVO ASUS Anakart

HD6850 Ekran Kartı

4 GB 1333 Mhz DDR3 Ram

500 GB Samsung Hard Disk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 10 Temmuz 2017; 11:41:35 >

• Hdd de sorun olabilirmi acaba. hdtune programi ile bad sector taraması yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • **Nightmare** kullanıcısına yanıt
    Tarama yapmaya vakit olmadan donuyor bilgisayar.
  • Ben anakart ya da HDD kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum; HDD'yi değiştirerek bir deneyin derim.
  • Hddyi sokup baska bilgisayara takip oyle tarama yapın.buyuk ihtimal hdd de bad sector oldugunu dusunuyorum

• **Nightmare** kullanıcısına yanıt
    Başka bilgisayar yok malesef imkanlar kısıtlı. Daha önce bilgisayarcıya götürdüğümde onlar bile parçaları tek tek denemeden ezbere konuştular. Başka bir bilgisayar tamircisi aramaya çıkacağım birazdan.

Sorun hdd de olsa anakart memok ışığı ile ilgisi ne olabilir onu çözemedim pek.

İşlemci bozuk olsa bilgisayar yine açılır mı? Sanmıyorum.

Harddisk ve anakarttan ben de şüpheneleniyorum. Ancak bu sorun 2 yıldır devam ediyor. 2 yılda 3-4 defa format atmışımdır ve sonuncusunda windows 8 yükledim. 8 den sonra birkaç ay sorunsuz çalışmaya devam etti.

Bios standart ayarlarla çalıştığında işlemci fanı çok ses yaptığı için ayarlardan akıllı fan kontrolcüsünü açtım ve sorunlar tekrar nüksetmeye başladı. Acaba işlemci mi bozuk yoksa anakart mı çözemedim. Bu sefer bu ikisinden biri bozuk olsa neden windows onarma uyarı versin ki?

Kafam çok karışık...

• Burdan yapabilecegimiz pek bir sey yok gibi.Sen iyi bilen bir bilgisayarciya gotur. Büyük ihtimal hdd de cıkacak sorun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Teknik bir sorunum var!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar arızalarını tespit etmek kolay bir iş değil, aynı insanlardaki hekimlik gibi, tanı koyması çok kolay değil maalesef. Deneme yanılma yapılabilir ancak. Eğer giderseniz bize de bilgi verirseniz seviniriz.
  • Eger olursa sorunun neyden kaynaklandigini yazarsan sevinirim bende merak ettim sorunu

• Hiç sormayın 2 yıldır feleğim şaştı bu sorun yüzünden. Kimsenin başına böyle bir durumun gelmesini istemem. Sorun çözülsün de para hiç önemli değil tabi boşuna parça almayalım sorun yine başımıza gelmesin kökten çözülsün.

İlginiz için teşekkürler.
  • %90 oranında ekran kartı gidik lehim problemi var bence forumda veya googleda "reballing" ve/veya "reflow" diye aratırsan cevap bulabilirsin.
  • Ceann Capall kullanıcısına yanıt
    Götürdüğüm yer ilgilendi ekran kartında hiçbir sorun yok. Ayrıca öyle bir şey olsa sistem kilitlenmezdi ve bir kez kapama tuşuna bastığımda bilgisayarın kapanması gerekirdi. Driver chipset sorunu varmış ve işlemci soğutmasında sıkıntılar varmış şuan bir sorun yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 10 Temmuz 2017; 19:27:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearlestorm

Götürdüğüm yer ilgilendi ekran kartında hiçbir sorun yok. Ayrıca öyle bir şey olsa sistem kilitlenmezdi ve bir kez kapama tuşuna bastığımda bilgisayarın kapanması gerekirdi. Driver chipset sorunu varmış ve işlemci soğutmasında sıkıntılar varmış şuan bir sorun yok gibi.

Driver chipset sorunu pc başlatılırken sorun vermez ama ilginç. Sıcaklık konusunu siz 30-45 derece arasında demiştiniz tabi ondan sorun çıkartmasıda garip. Sorununuz çözüldüyse problem yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceann Capall -- 11 Temmuz 2017; 8:45:20 >
  • Ceann Capall kullanıcısına yanıt
    Program sıcaklıkları yanlıs olcmus olabilir. Daha once goturdugum yer islemci sogutucusunun takılan yerin tırnagını kırmış yeni goturdugum yer farketmisti. Onu da hallettiler. Chipset ve driver sorunları da varmış onları cozmusler. Stres testine de sokmuşlar sorun vermemiş.
    Önceden ortalama 40 derecede gezen islemci suan 30 derecede.

2 gundur kullanmaktayız suan sorun yok. Oyunda deneme şansım yok cunku bilgisayarda oyun yok

Ekran kartını baştan elemiştik değil diye çünkü sistem komple kilitleniyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 11 Temmuz 2017; 13:16:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.