Şimdi Ara

Arduino ve Röle yardımı ile televizyonu açıp kapatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arduino ve Röle kullanarak lcd televizyonu açıp kapatabilir miyim ? Açıp kapama işlemi bluetooth modülü aracılıgı ile android telefon üzerinden olacak



  • Roleyi TV nin kablosuna veya tv uzatma kablosu ile prize bağlı ise uzatma kablosuna bagkayabikrisiniz. Hc-05 veya hc-06 ile de bluetooth üzerinden kontrol edilir. İki modülün de google store da uygulamaları var. Ancak bu pek güzel bir sistem olmaz. Çünkü role tak tuk çekecek. Enerji kesildi mi kumanda islemeyecek.

    Size onerim şu : bir ir alıcı alıp ardunioya bağlayın. Kumandanın kapatma tuşuna basıp alıcı ile gönderilen kodu bulun ve not edin.

    Sonra üzerine bir verici ir Led koyun ve aynı kodu ona gönderin. Led tv yi gorecek şekilde konunca zaten normal kumanda gibi kapatacak tv yi.

    Ondan sonra bluetooth modülü ile telefondan gelen komuta göre o kumandadan okuyup not ettiğiniz kapama kodunu Led e gönderin.

    Bu şekilde arduino yarrdimj ile telefondan tv yi açıp kaparsıniz. Kumanda da aynı anda kullanılır. Yani hem kumanda kumanda olarak kalır hem de telefon kumanda olur :)

    Zaten ardunio ile program yazmak için öyle programcı olmanıza gerek yok. Hazır bir geliştirme kartı olduğu için neredeyse tüm sensörlerin kütüphaneleri ve örnekleri mevcut. Kopyala yapıştır yapıp istediğiniz işlevi elde edecek şekilde biraz düzeltirsiniz. Elbetteki temel bir programlama bilgisi şart hani. Kolay gelsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler. Kopyala yapıştır yapması kolay önemli olan kodları bizim düşünüp yazabilmemiz. Kopyala yapıştır olarak yaptığım uygulamaya ben yaptım diyemem açıkçası kendimi kandırmış olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum ama olayı küçümseme babında değilde arduinonun çalışma mantığı ile söyledim hani. Yanlış anlaşılmasın. Hani kart genel olarak elektronik meraklılarına sunulan bir kart. Dediğim gibi temel bir bilginiz olmalı. Giriş çıkış işlemleri, pwm, analog okuma (aslında bu da giriş çıkış. Hani bu arduinoda bu kadar kolay. Normalde ne pwm ne de analog okuma olayı tek satır kodla yapılmıyor.), Timer ve kesme gıbi şeyleri bilmeniz iyi olur. Ama gömülü sistem olarak sadece arduino kullanmış birinin piyasadaki sensörlerin datasheetlerini okuyup, register girdilerini yapıp, genel kullanım fonksiyonlarını yazması pek mümkün değil.

    Demek istediğim buydu. Yoksa elbetteki sensörden gelen veriyi kendi amacıniza yönelik olarak belli bir algoritma dahilinde işletecek kod dizinini siz yazacaksınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin özü biraz akumulatif zaten :) mesela bu devreyi direk bir mikro denetleyici ile yapsaydık. Yine bir şekilde elimizdeki kütüphaneleri kullanırdık. Sıfırdan kütüphane yazmazdık. Şimdi olduğu gibi oturup ne yapıcagimiza karar verirdik. Hangi sensörler lazımsa onları alırdık. (işte burda arduino hazır kütüphaneleri daha fazla olduğu için daha kolay olur. Sıfırdan tasarım için genelde kütüphane bulmak zor. Bulunsa da ardunio gibi olmaz. ardunioda her komut aslında bir kaç c komutunun birleşmiş hali. Adamlar basitlestirmis.Maksat daha geniş kitleye hitap etsin. Herkes kodlama yapabilsin diye) sonra sensörleri denerdik. Sıkıntı yoksa artık istediğimiz olay örgüsü neyse ona gore bir akış diyagrami çizerdik. Bu doğrultuda kodumuzu yazardık. Ardunio ile öyle programcı olmanıza gerek yok derken o ir alıcı verici olayı ile bluetooth birleşimi sizi korkutmasın diye dedim :) çünkü dediğim gibi arduino ile birçok şey daha kolay hale getirilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız. C bilgim olduğu iöin programlamada zorlanmıyorum fakat arduino işi gerçekten çok kolay hale getiriyor biraz daha zor olsa daha iyi olurdu sanki :) Dediğiniz uygulamayı yapmaya çalışacağım değerli fikirleriniz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Diğer arkadaşlardan daha iyi bir fikir de çıkabilir. Her halükarda iyi çalışmalar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben esp8266 ile arduino app hazırladım ve istedigim cihazın kodunu yükleyip IR alıcı ile kumanda edebiliyorum ister esp8266 direk baganarak ister evdeki ağ üzerinden bağlanarak yada dışardan internetten baglanarak esp8266 dan direk ir kodu yazıp göndermek yerine uygulamadan her buttona bir ir kodu yükleyip otomatik yaptım ama ir kodlarını düzenlemek biraz zahmetli kendi LG tvim için yaptım gayet güzel çalışıyor.
    amacım en az donanımla maksumum işlev
    bahsettiğim esp8266 ir alıcı sadece 1 pin kullanıyor diğer pinler başka görevler için
    ayrıca server client mantıgıylada çalışıyor yani tek bir esp baglanıp diğer odadaki esp de kontrol edilebiliyor. yani ir alıcı hangi odada olursan olsun farketmez

    konu:https://forum.donanimhaber.com/esp8266-smart-watch-uygulamasi--126819800

    arduinoda ir alıcı ilede yapabilirsiniz herhangi bir kumanda yada telefonun ir kumandası yoksa bile telefon içinde ir verici yapılıyor.


    behsettiginiz röle yada bluetooth ile nette zaten örnekler var hazır uygulamasıda var ama normal röleler en fazla 2amper kaldırır bilginiz olsun
    şuan kendi projem ile ilgilendigim için sadece öneri sunabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conax -- 11 Haziran 2017; 2:4:52 >
  • conax kullanıcısına yanıt
    esp kiti için arduino ide mi kullanıyorsunuz yoksa lua mı öğrendiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.