Şimdi Ara

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!) (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.017
Cevap
86
Favori
56.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    hocam küçük bir apartım var arka bahçesini saksı bitkileriyle doldurmak istiyorum ama apartta uzun süre kalacak müşterilerin yanlış sulamadan dolayı çiçek ve bitkilerimi kurutmasını istemediğimden dolayı hem kendime bir uğraş hem de bahçemin daha güzel görünmesi için böyle bir proje yapmak istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dabilozan

    hocam küçük bir apartım var arka bahçesini saksı bitkileriyle doldurmak istiyorum ama apartta uzun süre kalacak müşterilerin yanlış sulamadan dolayı çiçek ve bitkilerimi kurutmasını istemediğimden dolayı hem kendime bir uğraş hem de bahçemin daha güzel görünmesi için böyle bir proje yapmak istiyorum.
    Bir tane 16 lık selonit valf alın , bir tane de astoromik zaman ayarlı piriz , astormik zaman rölesi de olabilir. Em idali sabah 6 da her gün 15 dakika, sıcak günlerde akşam 8 de 15 ilave edilir.
    Sulama sistemi çok iyi şekilde düzenlenmesi gerekiyor hortum la filan olmaz mini siprink damla sulama boruları spagetti borular nozullar nabusalar... Filan kullanılarak sulama sistemi borulat ba çok iyi olması gerekiyor

    Boru sisitemi tek bir vanayı açınca bütün çiçekler ihtiyacı olan suyu eşit şekilde alabilecek şekilde olmalı. Sonta o vana yerine selon it vanayı takarsın gerektiği zaman da diyagramını açıp suyu salar. Bir de su girişene vana takarak ikinci bir ayarı da oradan yaparsınız. Suyun basıncı yüksek ise basınç düzenleyen sanırım eşanjör du ondan takarsınızz.

    Ben zaman ayarı ve sistemi.kullanmaktayım elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırımm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba Android için önereceğiniz uygulama hangisidir? Genelde şerit led için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, basit bir projem var ancak projede kontrol etmem gereken 5 voltluk bir Web kamerası bulunuyor, bir türlü çözüm bulamadım.

    Yağmur sensörü aktif olduğunda yani yağmur yağdığında web kameram da aktif olacak, yağmur yapmadığında ise kamera da pasif duruma geçecek.

    Kısacası sensör ile kamera enerjisi senkronize bir şekilde çalışacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar basit bişeyi yapamadım ki kafayı yedim.şöyleki örneğin 5. pin giriş olacak ve sinyal geliyorsa seriporta ok yazacak.eğer sinyal gelmiyorsa hata yazacak ve bunu 1 kere yazacak.ben sonsuza kadar gitmesini engelleyemedim.var mı önerisi olan?
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Seri porttan "ok" bilgisini gönderdikten sonra alt satırında sonsuz while(1) döngüsüne girip beklesin.

    Eğer 5 pinin birinden herhangi bir sinyal gelirse while(1) döngüsünü kırıp program kendini tekrar etsin.

    Ben bu şekilde yapardım şahsen.
    Kodu atarsanız gereklı düzeltmeyi de yapabilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • leronamso kullanıcısına yanıt
    çok kodluk bi durumum yok henüz.for , do while denedim ettim beceremedim.şöyle yapabiliriz örneğin 2. pinden sinyal geliyorsa 1. pindeki led yansın ama 2. pinden sinyal gelmiyorsa yanmasın.
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Bu dediğinizi loop icerisinde bir if komutu ile yazabilirsiniz.

    Void loop() {

    if(2.pinden sinyal geldiyse)
    {
    1. Pini HIGH yap
    }

    Else{
    1. Pini LOW yap
    }

    }

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bitirme projem için bir radyo alıcısı tasarlıyorum ancak kullandığım anten radyo istasyonlarından çekecek kadar güçlü değil bu yüzden test amaçlı arduinoyla bir verici kurmak istiyorum. Yapmak istediğim şey şu bilgisayarımdaki bir şarkıyı arduino kullanarak yollamak. Elimde arduino için 433Mhzlik bir verici var. Sizce bunu kullabilir miyim?
  • furknkalayci F kullanıcısına yanıt
    modül olarak verilen vericiler çeşitli modülasyonlara tabii. size frekans modülasyonlu, fm , kısacası analog verici gerekli.hazır fm verici devreleri var onlardan alarak kullanabilirsin.
  • Arkadaşlar merhaba, herkese selamlar.
    Uzun süredir arduino ile ilgilenmek istiyor fakat fırsat bulamıyordum. Sanırım COVID-19'un bana tek pozitif getirisi bu oldu ve evde geçirdiğim sürelerde uğraşmak için çok miktarda arduino malzemesi aldım.
    Yazılım konusunda biraz bilgim var. Ama uzun yıllardır uğraşmıyorum. Çabuk toparlarım. Zaten gördüğüm kadarı ile ardu grameri oldukça sade ve pratik. Elektronik konusunda ne çok cahilim ne de çok bilgili. Terminoloji ve temel devre ekipmanlarını biliyorum. Araştırıp öğrenecek ve el becerisiyle oluşturabilecek kapasitedeyim.

    Ürünleri aldığımdan bu yana bir adet çizgi takip eden araba, bir adet de kumandası ile aracı da yaptığım bir wireless araba projesi yaptım. Nispeten de başarılı oldular. 3. proje olarak sumobot yapmak istedim. Örnekleri inceledim. Yarışmaların kurallarına ve mantığına göz atttım.
    Henüz elime geçmedikleri için uzaktan cisim algılamada kızılötesi sensör yerine elimde mevcut olan HC-04 ultrasound sensörleri kullanayım dedim. Önce ringin dışına çıkmaması için TCRT-5000 IR çizgi sensörleri ile aracı başarılı şekilde pistin içinde kalır hale getirdim. Bu aşamayı hallettikten sonra koda cisim algılamak için ultrasound sensörlerini ekledim. Ancak şöyle bir sıkıntım var. Kod çalışırken çok lag oluyor. Gecikmeden dolayı çizgi sensörleri zaman zaman algıladığı bilgiyi koda göndermesine rağmen o sırada kontrol edilmediği için çizgiyi geçip ringin dışına çıkıyor. Cisim tespiti için Kızılötesi MZ-80 sensörlerin tepkime sürelerinin oldukça kısa olduğunu biliyorum. Muhtemelen onlar kargodan elime geçince sorunu çözerim ama acaba bu tarz bir uygulamanın ultrasound sensörler ile yapılması mümkün değil mi? Bunu şu an kendime bir challenge olarak aldım
    Belki de benim kodumun hantallığından da olabilir diye düşünüyorum. Delay komutları kısa kısa da olsa galiba boşuna lag yaratıyor. Acaba bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? Millis fonksiyonunun faydası olur mu acaba yoksa mantığı mı değiştirmeliyim?
    Kodu linkte ekledim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Teşekkürler, saygılar...

    SUMOBOT




  • onurboy O kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,
    Kendi sorumu kendim cevaplayayım bari :D
    Sorunu çözdüm şu an çalışıyor. Kodda bazı düzenlemeler yaptım. Gereksiz kontrolleri çıkarıp davranışları sadeleştirdim ve delay'leri azaltınca sorun çözüldü. Ultrasound sensörlerin tepkimesi gecikmeli olduğu için kodda hassas olmak lazım. Şu an sorunsuz çalışıyor. IR MZ-80 sensörlerim de geldi. Onlarla daha gelişmiş 2. versiyonu yapacağım. Kodu ekledim.
    Teşekkürler...

    SUMOBOT
  • merhabalar

    eeproma,arduino içeriisndeki, string türünde veri kaydedip okuma ile ilgili örnek verebilecek var mı?baya uğraştım ama beceremedim.
  • Eeprom'a yazarken önce 1 byte uzunluk bilgisi yazıp ardından stringi yazabilirsin. Mesela 0. adresten başlayacaksak;

    String msg;
    ...
    const byte len = msg.length();
    EEPROM[0] = len;
    eeprom_write_block(msg.c_str(), 1, len);

    Okurken tek tek okumak zorundayız. String objesi yerine char dizisi olsaydı eeprom_read_block() ile okuyabilirdik.

    const byte len = EEPROM[0];
    String msg;
    msg.reserve(len);

    for(byte i = 1; i <= len; ++i)
    msg.concat(EEPROM[i ]);



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuDev -- 19 Nisan 2020; 21:24:16 >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • bazı boardlar arduino olarak geçmesine rağmen logolar ve renk tonları biraz farklı, arduinonun birden fazla üreticisi olduğunu biliyorum ancak bunlardan birisini alsam problem yaşar mıyım?
    (bence yaşamam ama uzmana sormakta fayda var )
  • onurboy O kullanıcısına yanıt
    ▲     



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 23 Ocak 2022; 15:7:55 >
  • Broon kullanıcısına yanıt
    ben robotistandan 4 tane aldım klonlardan.birini delirttim ama sonra toparlandı.şuan hepsi faal çalışıyo
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bende bir adet klon aldım. Bu kit olarak öneriniz var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.