Adam gitmeyi Terim gelmeden önce kafasına koymuştu zaten. Terimin gelmesiyle biraz düşündü ama kalmak istemedi ve gitti. Terimin Ardaya kırgın olması bence saçma. Gidecekti adam zaten.
takımın en iyi oyuncusu sezon başlamasına 1 aydan kısa bir süre kala ben gidiyorum diyor.. hemde bu adam altyapısından yetiştiği klubün kaptanı.. bazıları demiş ki para kazandırdı.. sözleşmeli futboluyu almak isteyen seve seve o paraları ödemek zorunda zaten.. eğer sözleşmesi bitiyor olsaydı emre abisi gibi kaçarak gideceğini herkes biliyor
Arda'nın gidişi zamanı,şekli,açıklamalarıyla falan çok fazla soru işareti yarattı bende.Zaman gösterecek ne olacağını ama Arda'yı çok seven biri olarak biraz soğudum diyeyim şimdilik.
quote:
Orijinalden alıntı: gurkan19
quote:
Orijinalden alıntı: 100708
FATİH TERİM FİO ya giderken 1 uefa + 4 lig + 2 türkiye + 1 süper kupa temeli attı da gitti arda efendi hey gidi arda efendi heyyyyyy
Önce Süper Kupayı terimle almadık bu bir.
İkincisi ise dediğin gibi onları başarmış bir galatasaray vardı.Fiorantina kimdi?İtalyanın vasat takımlarından biriydi. Arda ise galatasaraydan büyük bir takıma gidiyor.A.Madrid her alanda bizden büyük futbol takımıdır.Futbolcu kalitesiyle,avrupada başarısıyla..., Giderken de para kazandırıyor.Gitmesine sebeb olacak herşey de yapılıyordu.Fatih terim ise gittiği dönemde türkiyenin en saygı duyulan ismiydi.
zaten süper kupayı FT aldı dememiş temelini attı demiş.
Mehmet Demirkol Arda'nın gitmesi için Fatih Terim için bir yenilgidir demişti.
Basında çıkan haberlere göre Fatih hocanın Arda'yı ikna ettği F.T geldiği için gitmediği falan söylenmişti.Bi açıdan haklı gibiler sanki
Arda kendi içinde Galatasaray içinde en iyisini yaptı şahsen ardanın yerinde olsam medya beni bu kadar aşağılasa,taraftarlardan küfür yesem bende giderim.Ayrınca 12 Milyon'a Avrupadan 2 tane Arda yeteneğinde oyuncu bulabiliriz.
Arda'yı severdik. Sakat olduğu dönemde, sinema kapattığı dönemde, üzerinde silah resmi olan bir t-shirt giydiği için eleştirildiğinde, Galatasaray formasına küfür etti dediklerinde, Gurbet Kupası sonrası taraftarla olan tartışmasında, renkli pantolon giymiş, lüks araç almış... kıldan yünden sebeplerle eleştirildiği her dönemde savunduk. (Birkaç konuda eleştirdik, o da olacak.) Sezon sonu gitmek istiyorum dedi, gidiyorum dedi, ona da eyv dedik. Ama bu sefer olmadı...
Arda sezon sonu gidiyorum dedi mi, dedi. Terim geldiği için kafası karıştı mı, karıştı. Sonra Terim'le bir görüşme yaptı mı, yaptı. Kalıyorum dedi mi, dedi. Bitti! Arda kalıyorum dediği için hoca bir sistem kurdu, bir transfer listesi hazırladı. Planını programını yaptı, buna göre hareket etti... Aradan 1 ay geçti, Arda gitmek istiyorum dedi, gitti. Şimdi sistem değişebilir, hocanın kafasında kurduğu düzen değişebilir, o transfer listesi değişebilir, değişecek! Ve 1 ay sonra lig başlıyor.
Buna kaçıp gitmek, takımı yarı yolda bırakmak derler. Daha önemlisi deriz! Ha konuya cevap olsun; Arda sadece hocayı değil, hepimizi satmıştır. Geçmiş olsun. Bu da herkese ders olsun demek isterdik de; hala gereksiz duygusallık yapan, Arda gitti diye yas tutan, onu savunan taraftarı gördükçe bir işe yaramaz diyorum.
"Ben bu takımın kaptanıyım, ben Galatasaraylıyım" lafını "ben Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusuyum" olarak değiştiren; Emre Abi'sini, Acun Abi'sini, Rıdvan Abi'sini dilinden düşürmeyen; basın toplantısında hocasına gönderme yapabilen Arda'ya yeni kariyerinde başarılar.
Beyler Arda Terim gelince kalmak istedi diye bir şey yok. Atletico sürüncemeye aldı transferi. Maddi sıkıntıları da vardı zaten. Aguero'yu fahiş fiyata satınca ellerine sağlam para geçti ve sıkı teklifle geldiler. Olay budur bana kalırsa. Arda gitme niyetindeydi Atletico'ya yani. Terim gelince kaldı diye bir şey yok. Mesele Arda'nın değil Atletico'nun tavrıyla alakalı. Terim bunu anladığı için kızdı ve kırıldı. Hadise budur.
Fatih Terim Arda ile sonradan görüşmüş ama içerik olarak bilinmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: De-Niro
Beyler Arda Terim gelince kalmak istedi diye bir şey yok. Atletico sürüncemeye aldı transferi. Maddi sıkıntıları da vardı zaten. Aguero'yu fahiş fiyata satınca ellerine sağlam para geçti ve sıkı teklifle geldiler. Olay budur bana kalırsa. Arda gitme niyetindeydi Atletico'ya yani. Terim gelince kaldı diye bir şey yok. Mesele Arda'nın değil Atletico'nun tavrıyla alakalı. Terim bunu anladığı için kızdı ve kırıldı. Hadise budur.
Atletico Madrid fiyat artırmadı. O dönemki Adnan Polat'a teklifleri neyse onu verdiler. Ama Arda illaki gitmek istiyorum deyince gitti. e be güzel Ardacım; bütün transferler senin kalacağın üzerine yapılmış. pişmiş aşa su kattın. Sen yaşamayı seçtin ,GALATASARAY'ı ve FUTBOLU değil
Valla bu transferi bir türlü hazmedemiyorum , Arda'nın açıklamalarını vs. hazmedemiyorum.Madrid tren yüküyle paraya adam satıyor 12m euroya Arda'yı veriyoruz bir türlü sindiremiyorum.Sezon sonu gitmiş olsa yine neyse de madrid ile transfer konusunda onca dıkıntı yaşamışız dalavere yapmışlar artislik yapmışlar , sonra bi plan programımızı yapmışız adam kafasına göre canı istediği gibi gelip aynı paraya adamı alıp gidiyor sindiremiyorum
"1ay önce anlaştığımızda 12m euro idi şimdi 25m euro işinize gelirse" diyemedik mi?Arda da "fiyat belli burası benim kulubüm takımda en çok parayı da bana veriyorlar Türkiye'de en çok kazanan 3,5 oyuncudan biri olucam işinize gelirse" diyemedi mi?18-20 küsür milyon euro verirlerse herkesin yüzü güler şekilde , adam akıllı törenlerle , taraftarlarla , üzerinde Gs formasıyla uğurlanıp tarihe geçemez miydi?
Arda şu 2,3 günde çoooookkk şeyleri kaybetti şu an sadece farkında değil , yine seviyoruz ama bazı yaralar kapanmaz...
quote:
Orijinalden alıntı: vaypcnet
Valla bu transferi bir türlü hazmedemiyorum , Arda'nın açıklamalarını vs. hazmedemiyorum.Madrid tren yüküyle paraya adam satıyor 12m euroya Arda'yı veriyoruz bir türlü sindiremiyorum.Sezon sonu gitmiş olsa yine neyse de madrid ile transfer konusunda onca dıkıntı yaşamışız dalavere yapmışlar artislik yapmışlar , sonra bi plan programımızı yapmışız adam kafasına göre canı istediği gibi gelip aynı paraya adamı alıp gidiyor sindiremiyorum
"1ay önce anlaştığımızda 12m euro idi şimdi 25m euro işinize gelirse" diyemedik mi?Arda da "fiyat belli burası benim kulubüm takımda en çok parayı da bana veriyorlar Türkiye'de en çok kazanan 3,5 oyuncudan biri olucam işinize gelirse" diyemedi mi?18-20 küsür milyon euro verirlerse herkesin yüzü güler şekilde , adam akıllı törenlerle , taraftarlarla , üzerinde Gs formasıyla uğurlanıp tarihe geçemez miydi?
Arda şu 2,3 günde çoooookkk şeyleri kaybetti şu an sadece farkında değil , yine seviyoruz ama bazı yaralar kapanmaz...
atletico madrid öyle yetişirip yıldızlaştırıp kakalıyorlar büyük klüpleri arda onlar için bunlardan biri olabilir. avrupaya giden her futbolcu üzerine çok şey katabilir atleticoda çok kaliteli ve tecrübeli futbolcular var arda onların yanınfa kendini geliştirirse atleticonun ardayı 20,30 milyon civarına satması içten bile değil ama gerçekten patlama yapması lazım.Zaten arda 1-0 önde başlıyor çünkü arda sahada kendini farkettiriyor.
Yakında olayların perde arkasını duyarsınız,bu olayın arkasından ne Fatih Terim ne de Arda dilini tutabilir,sanıyorum bombalar havada uçuşacak ileriki günlerde.
Arda'nın gitme kararının kesinleşmesinin,kendisine sözleşmesini uzatma teklifine denk gelmesini iyi analiz ediniz.
Arda tabiki avrupada da oynamak istiyordu,ama hani Galatasaray yılda 3 milyon 500 euro garanti para verirse de neden olmasın düşüncesindeydi. Arda Avrupa da oynamak istedi ama sık sık sakatlık yaşaması yüzünden hiç bir kulüp iyi bir garanti para önermedi,daha çok maç başı iyi ücret verildi.Bu da Arda'yı sıkıntıya soktu,çünkü zaten İspanyada ve İngiltere de alınan paranın çoğunu futbolcular vergiye veriyordu.Şu an Arda 2 milyon 500 bin euro ücretin nerdense 1 milyon eurosunu vergiye harcayacak.Unutmayın Avrupada ekonomik kriz var ve özellikle İspanya da bu kriz bu sene etkili olacak,ve üstelik Atletico Madrid ekonomik açıdan en zor durumda olan kulüplerden.
İşte Arda bu düşünceler içerisinde Galatasaray'dan yılda garanti para en az 3 milyon 500 bin euro istedi.Yöneticiler,Arda'ya sık sık yaşadığı sakatlıkları,geçen sezon oynadığı maç sayısını hatırlattılar.Kendisinin sık sık sakatlanması yüzünden hiç oynamadan 3 milyon 500 bin euro vermenin ihtimal dışı olduğu konusunda direttiler. Arda bu duruma çok sinirlendi,ayrıca Fatih Terim'e de kızdı çünkü ağızdan direk çıkmayan ama ima edilen sözlere göre Fatih Terim Arda'nın istediği creti Galatasaray'dan alması konusunda yönetimi ikna edecekti.Bu konuda Arda'ya rahat olmasını garanti etmişti ama olmadı...
Dikkat ediniz,yöneticiler Arda'nın kalması için elimizden geleni yaptık dediler.Bu cümle şimdilik Arda ile polemik yaşanmaması için güzelce söylendi ama yakın zamanda gerçekler açık açık yansıtılacaktır. Bir diğer durum da Fatih Terim'in alacağı ücret ile Arda'nın istediği ücret arasındaki karşılaştırmadır.Fatih Terim,Arda'nın kendisinden fazla ücret almasına ne der bilemiyorum.Belki de hakkıdır koçumun demiştir.
Ben Arda'nın kalmasını çok istiyordum,çünkü disiplinli ve iyi antrenman yaptıran,futbolcularının gece kaçta yatıp,ne yediğini ne içtiğini takip eden Fatih Terim ile bu sene nasıl geçineceğini,yaşayacakları sorunları herkesin görmesini çok istiyordum.
Burda Arda'yı sonuna kadar savunan arkadaşlar,eleştirenlere çok kızıyor ama,kimse durup dururken ne kendisine ne de sevgilisine kızmıyor.Gece gezmeleri kesin görüntülere ve delillere dayanırken,sabah erken saatte idmanlar varken,gece yarılarında eve dönmek,ve ne zaman dinlenebildiğini sorgulamak taraftarın hakkıdır. Sağlığına dikkat etmeden,kasları,kanı dinlendirmeden sakatlıkların çabuk ve yeterince düzelemeyeceğini söylemek taraftarın hakkıdır. Arda sadece edebiyat yaptı,Galatasaraylılık ve saire.Son edebiyatı da,Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusuyum,olmasam istediğim yere giderdim iması ve,Fenerbahçede bir gün oynarmısın sorusuna,Galatasaray'ın vereceği para geçinmeme yetmiyorsa profesyonellik gereği neden olmasın,sonuçta profesyonel futbolcuyuz edebiyatıdır.
Bence sevinin,taksit taksit de olsa 10 milyon eurodan fazla para elde edecek Galatasaray,özel hayatımdan,sevgilimden gece gezmelerinden vazgeçmem dayılanmaları ile sezonun çoğunu sakat geçirecek olan Arda'yı iyi bir ücretle gönderdik. Arda'nın ispanya'da çok başarılı olmasını isterim ama bu kafayla sakatlıklar peşini bırakmaz,daha doğrusu Arda sakatlıkların peşini bırakmaz.Daha son konuşmasında sakat olmadığını ama 5 gün dinlenmesi gerektiğini söyleyecek kadar saçmalamadı mı?Kalsaydı Fatih Terim'e kafayı yedirirmiydi,bilemiyoruz. Yine de kendisini medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum,az paraya Atletico Madrid de oynamayı göze aldı.Ayrıca Fatih Terim'e herkes laf sokamaz kafa tutamaz,bu cesaretini de tebrik ediyorum.
onu geçelim de Fenerbölümünde ardaya aşk mektupları yazılacak nerdeyse :D bu ne arda sevgisiymiş birader
Birde hatırlatırım bu takımda kimler kimler yuhlandı , Derwall in bile başına taş atıldı bu ülkede ama o çıktı Galatasaray ı şuan ki Galatasaray yaptı...
ama bu arda sanki dünyayı kendisi yaratmış gibi havalr içinde
quote:
Orijinalden alıntı: NetAnket.Net
Yakında olayların perde arkasını duyarsınız,bu olayın arkasından ne Fatih Terim ne de Arda dilini tutabilir,sanıyorum bombalar havada uçuşacak ileriki günlerde.
kalabalık olmasın diye kısalttım mesajı da, bu mantıklı mı sence :)
Ünal Aysal çıktı parasını arttırdık ama gitmek istiyo dedi, bu açıklamadan sonra para için gitti demek doğru olmaz bence. + olarak TR de kalsa 3M cepteyken AMD ye gidip 1 küsür net paraya oynamak paragöz insanın yapacağı şey mi ?
Fatih Hoca telefonunu açmamış arda arayınca floryayada gelmedi arkdaşlarıyla vedalaşmaya galiba karşılıklı kırgınlık var
quote:
Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD
quote:
Orijinalden alıntı: NetAnket.Net
kalabalık olmasın diye kısalttım mesajı da, bu mantıklı mı sence :)
Ünal Aysal çıktı parasını arttırdık ama gitmek istiyo dedi, bu açıklamadan sonra para için gitti demek doğru olmaz bence. + olarak TR de kalsa 3M cepteyken AMD ye gidip 1 küsür net paraya oynamak paragöz insanın yapacağı şey mi ?
Dostum,mesajımın sonlarında yazdım zate,Arda Atletico Madrid'e para için gitmedi.Direk yazmadım ama bu manaya gelen cümlem var.Sanırım seni başta yazdığım Garanti parayı beğenmedi kısmı böyle düşündürdü.Tamam,garanti parayı az buldu ama bu kızgınlıkla gitti Atletico Madrid' de çok daha azına oynamayı kabul etti diyebilirim bir inat uğruna.
Arda bu takımın kaptanı,hemde genç yaşta kaptan yapıldı,herkese nasip olmaz ama kendisi gemiyi terketti.Üstelik,o kadar insan,teknik direktör,başkan,Albayrak gibi aşırı Galatasaray sevdalısı kişiler gitme kal diye nerdeyse yalvarırken.Yok taraftar bilmem ne yapmış,Arda'ya küfür etmiş falan,bunlar geçti.Taraftar daha sonra Arda'nın gönlünü almak için bin takla attı.Arda,birkaç kendini bilmez taraftarın tavrını gitmek için bahane olarak hep kullandı,ama son zamanlarda taraftar Arda'yı kazanabilmek için iyi şeyler yaptı.Arda'nın bahane ürettiği,gidebilmek için eskide kalmış olayları kullandığı bir kez daha görüldü.
Bu adam çok iyi edebiyat yapan biri.Yaşın genç,bak Fatih Terim rüzgarı da var.Kal ve eski başarılara dönülmesine yardımcı ol.Geçen yıl için sürekli saydı durdu,yok takım kötüydü bilmem ne.Al işte takım kuruluyor ve taraftar seni sahipleniyor.Böyle zeki insanların gerçek yüzünü görmek zordur,iyi rol yaparlar.
Gökmen Özdanak 2 yanlış 1 doğru söyler;demişti daha önce,Arda avrupaya gider 3 yıl sonra geri döner Fenerbahçe de oynar diye.Gerçi Aziz Yıldırım devri bitti,bitecek.Geriye kaldı,Acun ve Rıdvan kankaları.
Arda da emre abisi gibi yakın zamanda ben çocukluğumda fenerliydim derse hiç şaşırmayacağım nedense.
Yanlız Galatasaray taraftarı olarak kendi oyunculuramızı bi şekilde ıslıklayarak soğutmak suretiyle kaybetmeyi çok iyi becerdiğimizde bir gerçek.
Futbolcumuz sağada yeteri kadar mücadele etmesede biz taraftar olarak kendi oyuncumuzu hiçbir şekilde ıslıklamamalıyız o futbolcu zaten yeterince gayret göstermiyorsa teknik direktör onu oyundan alır.
Kendi futbolcularımızla uğraşarak kendi kuyumuza kendimiz düşüyoruz. Buna bi son vermeliyiz artık.
quote:
Orijinalden alıntı: Macabre
Arda'yı severdik. Sakat olduğu dönemde, sinema kapattığı dönemde, üzerinde silah resmi olan bir t-shirt giydiği için eleştirildiğinde, Galatasaray formasına küfür etti dediklerinde, Gurbet Kupası sonrası taraftarla olan tartışmasında, renkli pantolon giymiş, lüks araç almış... kıldan yünden sebeplerle eleştirildiği her dönemde savunduk. (Birkaç konuda eleştirdik, o da olacak.) Sezon sonu gitmek istiyorum dedi, gidiyorum dedi, ona da eyv dedik. Ama bu sefer olmadı...
Arda sezon sonu gidiyorum dedi mi, dedi. Terim geldiği için kafası karıştı mı, karıştı. Sonra Terim'le bir görüşme yaptı mı, yaptı. Kalıyorum dedi mi, dedi. Bitti! Arda kalıyorum dediği için hoca bir sistem kurdu, bir transfer listesi hazırladı. Planını programını yaptı, buna göre hareket etti... Aradan 1 ay geçti, Arda gitmek istiyorum dedi, gitti. Şimdi sistem değişebilir, hocanın kafasında kurduğu düzen değişebilir, o transfer listesi değişebilir, değişecek! Ve 1 ay sonra lig başlıyor.
Buna kaçıp gitmek, takımı yarı yolda bırakmak derler. Daha önemlisi deriz! Ha konuya cevap olsun; Arda sadece hocayı değil, hepimizi satmıştır. Geçmiş olsun. Bu da herkese ders olsun demek isterdik de; hala gereksiz duygusallık yapan, Arda gitti diye yas tutan, onu savunan taraftarı gördükçe bir işe yaramaz diyorum.
"Ben bu takımın kaptanıyım, ben Galatasaraylıyım" lafını "ben Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusuyum" olarak değiştiren; Emre Abi'sini, Acun Abi'sini, Rıdvan Abi'sini dilinden düşürmeyen; basın toplantısında hocasına gönderme yapabilen Arda'ya yeni kariyerinde başarılar.