Şimdi Ara

Aracın üzerine buz düştü .Yardım eder misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Aracı akşam binanın önüne park ediyorum .Kar yağışı yok ancak sorumsuz bir komşunun uyarılmasına rağmen tamir ettirmediği güneş enerjisinden sızan su buz kütlesi oluşturuyor ve bu kütle maalesef sıfır olan aracının üzerine düşüyor. Ön cam kaput ve ön göğüs kaskodan değişecek gibi görünüyor.Zarar büyük. Araç-araca bir kaza olmadığı için kasko şirketi değer kaybını alamayız diyor.Ben bu durumda değer kaybımı kendim talep edebilir miyim? Olayın kamera görüntüleri mevcut. Polis tutanağı da var.Yardımcı olursanız memnun olurum. Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu olay bir “trafik kazası” değil, komşunun bakım yükümlülüğünü ihlalinden kaynaklanan bir haksız fiil niteliğindedir; dolayısıyla sigorta şirketinin değer kaybı ödememesi hukuken doğru olsa da, bu durum sizin zararı talep edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Aksine, TBK m. 49 ve devamı uyarınca binadaki güneş enerjisi tesisatını bakımda tutmayan malik veya yönetici, kusurlu davranışıyla aracınıza verdiği zararın tamamından sorumludur ve bu kapsamda onarımla giderilemeyen araç değer kaybı da tazmin edilebilir. Elinizde kamera kaydı ve polis tutanağı bulunması kusur ve illiyet bağını güçlü şekilde ispatlar. Kaskonuz onarımı karşılayacak olsa bile, değer kaybı, ikame araç, hasar kaydı nedeniyle piyasa değeri düşüşü gibi kalemleri doğrudan kusurlu komşudan talep edebilirsiniz; uzlaşma olmazsa Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılacak tazminat davasında bilirkişi aracın hasar öncesi ve sonrası piyasa değerini karşılaştırarak kaybı belirler ve bu bedel faiziyle birlikte hüküm altına alınır.

• Nasıl ya kaskoyu biz ne için yaptırıyoruz o zaman ?

Başımdan geçen olayı anlatayım

Şirket arabasına park halinde bir araç çarptı ve gitti adam kaçtı aylar sonra adam bulundu tabi savcılık takipsizlik verdi .

Eksper polis tutanagını okudu ve işlemi yaptı kasko üzerinden ama bem şikayetci oldum

Sizde gerekli tutanakları tutturmuşsunuz düşen buzun o ev sahibinin evinden geldiği yazıyorsa kasko ondan alır diye düşünüyorum

Siz şikayetçi olun o buzun düştügü evden ve kaskoyu yapan sigortacıdan dosyanın acılması için talepte bulunun .

Kaskonun mantıgına göre sel dolu ağaç düşmesi olsa zararını karşılamıcak böyle bir mantık olabilir mi

Hocam 3 tane güneş enerjisi var.1 tanesi arızalanıyor ve vatandaş uyarılara rağmen bakımını yaptırmıyor.Kar yağışı olmamasına rağmen buz oluşuyor ve düşüyor.Tabi o kişi inkar edecek konuşsam .İnsanlara da düşebilirdi ayrı mevzu.

Ben kamera kaydı ve polis tutanağı aldım.Yalnız komşulara durumu söylemedim. Öncesinde avukatım ihtarname çeksin diye planlıyorum.Keşke kasko alıp bana ödeseydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 29 Ocak 2026; 23:13:10 >

Sanırım sel gibi afetlerde değer kaybı karşılama yok.Ya da poliçeye bunu ekletmek mi gerekiyor bilemiyorum

Değer kaybını bilmem ama eğer hurdaya ayırma durumu oldugı zaman piyasa şartlarına göre ödemesi gerekli

Birde aklınızda bulunsun kasko yaptırırken imzalamadan önce bir örnegini isteyin sakin kafa ile okuyun

Babam iş yerine sigorta yaptırmıştı mesela o zamanın parası ile 3 bin üzeri hasaları karsılarız gibi bir madde koymuşlardı 2 binlik elektronik hasarımızı karşılamadılar vs vs

• Hukuksal çözüm için TBK m. 49'a göre kusura dayalı genel haksız fiil sorumluluğu önerilmiş ancak TBK m. 69'a göre kusursuz sorumluluk hallerinden yapı malikinin sorumluluğu özellikle ispat yükü bakımından daha işlevsel olur. Bu tarz durumlarda daha büyük zararlarla karşılaşmamak için forumdaki öneri yorumlarından öte muhakkak hukuki destek almanızı tavsiye ederim.

Avukatla konuşacağım bugün.Bakalım ne çıkacak .Teşekkürler

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.