Şimdi Ara

Aracın Su Eksiltmesi Nedendir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araç 1999 Passat LPG'li. Alalı yaklaşık 2 ay oldu.

Su eksiltiğini ilk hafta anladım çünkü suyu yavaş yavaş eksiltiyor. Bir gün giderken baktım hararet ışığı yanıyor durdurup baktım suyu bitmek üzere. Hemen su ekleyip ustaya götürdüm. Hararet müşürü arızalı ve kalorifere giden hortumda yırtık tespit edildi. Bu sorunlar hallolduktan sonra hala ve hala su günden güne eksiltiyor. Eskisine nazaran epey azaldı fakat 3 usta gezdi içine hava basıp basıncı artırıp kontrol ettiler bişey bulamadılar.

Suyu gece parkettiğim yerde buluyorum zaman zaman. Bazen ise hiç eksiltmiyor. Aracı alalı 4 bin KM yol yaptım. Kafasına göre su eksiltiyor veya eksiltmiyor. Geçen gün de karanlıkta su doldurcam derken abartmışım fazla koydum kaputtan su buharı yükselmeye başladı araba yanıyor sandım ortalığı ayağa kaldırdım. Şimdi yürüyeninde bir sıkıntı görünmüyor, yarın ustaya götüreceğim.

Kafayı yicem bu şekilde bir başkasına satmak da istemiyorum. Bu su eksiltme neden olabilir yardım edin lütfen?

900 KM şehirler arası yol yaptı su neredeyse hiç eksiltmedi ama kafasına göre eksiliyor bazen.

• Matheas kullanıcısına yanıt
    Matheas demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Abartma maksimum 600 lira masrafı var

Alıntıları Göster
    Ne abartması be kardeşim clio 3 sadece torpido üst konsol söküp takma 500 lira radyatör 200,250 en son 3 sene öncemi gittin sanayiye
  • Bendeki su devirdaim pompasınsan eksiltiypr mesela, triger değişince farketmiştik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor kısmında gözle görünen bir kaçak yoksa muhtemelen kalorifer radyatörü kaçırıyordur. Bir motor ustasına ya da elektrikciye gösterin. Eger sorun bundan kaynaliysa size satan söylememiş de olabilir. Çünki epey masraflı oluyor. 800,900 gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varsa gönlü güzel bir ustamız getireyim aracı. İstanbul Avrupa Yakasındayım.
  • LPG ustasına bir gösterin. Su giriş çıkış dirseklerinden kaçırabiliyor genelde. Bir de LPG li araçlar normal olarak su eksiltir diyenler de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 8 Eylül 2019; 15:27:29 >
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Dürüst adam kaldı mı İstanbul'da

Radyatörcüye de göstereyim bakalım.
  • Lpg araç hortumlar ve karbüratör giriş cikişlar kontrol edilmeli baktin sorun yok conta olabilir belki susuz kalmiştir faek etmemişsindir cıntada yanmiş olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracımda Su Eksiltme Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Arabam durmadan su eksiltiyor
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde bir türlü sebebini bulamadığım su eksiltme problemim vardı. Alakasız bir sebepten dolayı motor kapağı söküldü , kapakta bir kaç yerde erime çıktı ordan su kaçırıyormuş. Bi motor ustasına baktır derim. Benim araçta 2 3 günde bir yenilemeye kadar gitmişti olay

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Motor kısmında gözle görünen bir kaçak yoksa muhtemelen kalorifer radyatörü kaçırıyordur. Bir motor ustasına ya da elektrikciye gösterin. Eger sorun bundan kaynaliysa size satan söylememiş de olabilir. Çünki epey masraflı oluyor. 800,900 gibi

• quote:

Alıntıları Göster
    Ne abartması be kardeşim clio 3 sadece torpido üst konsol söküp takma 500 lira radyatör 200,250 en son 3 sene öncemi gittin sanayiye

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Ya biz de ilk ondan şüphelendik ama motor ustaları conta değil dediler. Ayrıca ne suda yağ var ne de yağda su var. Conta yakmanın başka belirtisi yok mudur? Aracın çekişi gayet güzel ayrıca 900 km yol yaptım su eksiltmedi. Conta yaksa egzozdan atmaz miydi motor suyunu yolda?

• Devridaim Ringi sıcak iken kaçırmaz.Motor soğuyunca kaçırır.Takip edin soğuk iken Su nereden geliyor.

• 20 yaşındaki bir araçta su eksiltme başlayabilir.

araca uzun süre binecekseniz komple soğutma sistemi yenilemeniz lazım. sıcak ve basınçlu su zayıf bulduğu parça ve malzemeden kaçak yapar. bir hortum yenilesen de diğeri eksi olduğu için oradan kaçıracaktır.aksi halde conta yakmaya kadar varabilir.

en temiz çözüm:

yeni radyatör, eski radyatör artık iş yapamaz hale geliyor. temizlemek çözüm değil.
    yeni su hortum ve oringleri
    termostat, hararet müşürü, devirdaim (kayış ve gergi ile birlikte) değişimidir.

kalorifer radyatör sökümü en zahmetli değişimdir. ancak oradan eksiltme varsa hissedilmesi gerekir.
  • Birçok sebebi olabilir,öncelik contayı kontrol edin.radyatör kapağı açıkken marşa basın kapaktan fokurdatıp su atarsa conta gidik,sonrasında lpg diyaframı,radyatör ve devirdaimde kaçak olup olmadığına baktırın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paspasın su doluyormu belki içerdeki kaloriferden kaçırabilir kontrol et geçen gün benim başıma geldi
  • LENCER L kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen bizdeki sorun böyle bişey çünkü araç yürürken şu eksiltmiyor. Park edilen yere damlatıyor. Bunun için hangi ustaya gidicez motorcuya mi?

• quote:

Alıntıları Göster
    Benim arkadaşım geçen sene borasının kalorifer peteğini değiştirdi petek 150 behr marka aldı 350 lirada işçilik verdi

• quote:

Alıntıları Göster
    İşçilik çok çekmişler

• quote:

Benim arkadaşım geçen sene borasının kalorifer peteğini değiştirdi petek 150 behr marka aldı 350 lirada işçilik verdi

Alıntıları Göster
    Passat ile Bora aynı araç degil. Geçen seneden bu seneye kadar herşeye %50 zam geldi. İşcilik malzemeler uçtu gitti. Söz konusu araç passat Linea veya Symbol degil.
    Şuradan örnek vereyim. Benzinli 1.4 Renault 10.000 yağ filtre bakımı (5w40 5litre) geçen sene sanayide 250 liraydı. Bu sene 400 Shell marka

• Antifiriz yoksa kaynaya kaynaya da eksiltir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.