arac egzoz emisyon ölcümü 2 ay kadar gecmis.. simdi bunun 2.815 TL cezası oldugunu öğrendim.. Aracı 29 Temmuzda muayeneye götürecegim muayenesi gecmedi sadece egzoz emisyon gecti.. Simdi bu egzoz emisyonun gectigini TUV Turk'de muayene yaparken görüp cezayı orada mı isteyecekler yoksa bu parayı nasıl ödememiz gerekecek? Bu ceza trafikte falan yakalanırsak mı uygulanıyor yoksa kayıtlardan görüp cezayı kesiyorlar mı? Yani mutlaka bu ceza ödenmek durumunda mı? yardımcı olursanız sevinirim.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 17 Temmuz 2022; 11:7:37 > |
Aracın egzoz emisyonu muayenesi gecmis

-
-
Genel Muayene tarihinden farklı tarihte egzost muayenesi neden yapılır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yapılması gereken öyle zaten fakat muayene tarihinden önce sanayide yaptırıyorduk.. o sekilde geldigi icin öyle gidiyordu.. fakat bu yıl unutmusuz tarihin 2 ay gecmis oldugunu gördüm..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 17 Temmuz 2022; 10:52:15 > -
Egzostun bahanesi olmaz, polis bulduğunda aracı bağlar...
Yakalanmasak da götürdüğümüzde ceza kesiliyor mu? Öyle saçma şey mi olur? Benim de geçmişti araba yatıyor şu an. Trafiğe çıkarmıyorum. Götürüp yaptıracağım zaman ceza mı ödeyeceğim?
-
Huzursuz hissedersen yaptır. Polis yakalamazsa cezası yok.
Bu arada @Cem_Alim yavaş baglasin da saçı başı dağılmasın. Para cezası var kanka yakalarsa onu keser bağlama yok.
cezası cok ağır. evine incir ocağını dikerler.
-
tamam
polise yakalanmadığın sürece cezası yok. Yanlız yakalanırsan aracı bağlar.
Muayeneden araç bağlanmıyor ama egzos pulundan bağlıyorlar.
-
ne saçma ceza o yaa . 100 liralık muayene için 2000 ceza mı olur ? onlar önce kara duman ata ata gezen belediye otobüslerini adam etsin . nasıl geçiyor onlar muayene şartı yokmu belediye araçlarına ?
-
20 yıl önce iş yerinin Broadway aracıyla Aksaray Horhor' öğlen yemeği için kebapçı ararken arkamdaki trafik ekibi siren çaldı ve sağa çekmem için anons yaptı.
Sağa çektim, yanıma gelen trafik polisi "Gaza basar mısınız!" dedi, ben de gaz pedalına bastım ve pedalı bırakınca "Egzostv patlak, aracı başlayacağız" dediler.
"Aman memur bey araç iş yerinin"
"Ne işi yapıyorsun?"
İlaç pazarlama... İzniniz olursa size özel hediyelerimi göstereyim"
dedim ve inip bagajı açtım hediyelerden verdim.
"İyi güzel ama ekip aracımda amirim ve ekip arkadaşım da var..."
"Sorun değil..."
deyip bagajda aldığım birkaç hediyeyi ekibin kalanına verdim ve gitmeme izin verdiler.
Ekip aracı biraz ileride kebapçı önüne parkedip masaya oturdular. Ben de aracımı parkettim ve yanlarına gittim:
"Size katılabilir miyim?"
"Tabii..." deyince beraber yemek yedik. Sonra hesabı ödedim.
Ekip amiri kartvizitini verdi "Olur da işin düşerse çekinme ara" dedi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Keşke yaptırdıktan sonra sonucuda yazsaydınız bizde aydınlanırdık.Bende bir gün geçirdim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sorun olmadi hocam soran kontrol eden falan yok sanayiye gittim olcum yaptirmak istiyorum dedim iki dakika da olctuler telefonuma sms geldi ertesi gun de muayeneye gittim sorunsuz gectim ceza falan odemedim
tuv turk icindeki olcum yeri yerine sanayide olcum yapan bir servis tavsiye ederim sebebi hic ugrastırmadan hemen hallediyorlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 3 Ekim 2022; 10:41:52 >
Cevap için teşekkür ederim gece gece ceza falan okuyunca doğru dürüst bilgi edinemeyince birden panikledim.Evet yıllar önce tüvtürk egzoz muayenenin kazığını yemiştim.Aracımı iki kere sokmama rağmen geçirmemişlerdi sonra sanayide bir yere götürmüştüm.Tek seferde sorunsuz geçmiştiTekrar tesekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: Lucius24sorun olmadi hocam soran kontrol eden falan yok sanayiye gittim olcum yaptirmak istiyorum dedim iki dakika da olctuler telefonuma sms geldi ertesi gun de muayeneye gittim sorunsuz gectim ceza falan odemedim
tuv turk icindeki olcum yeri yerine sanayide olcum yapan bir servis tavsiye ederim sebebi hic ugrastırmadan hemen hallediyorlar...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benzer bir olayı bende yaşadım. Şirketin kamyoneti vardı muayeneye gününde girdi geçemedi lastikler falan değişmesi lazım bende onay alıp değiştirtene kadar 2 hafta geçti muayene tarihi. Tekrar muayene olsada süresi geçtiği için yakalanma durumunda cezai işlem yapılıyor.
Muayene istasyonuna giderkende o yolda her zaman çevirme oluyor ve oradan geçmem mecburi alternatif yok. Risk almadım bende önce bi otomobille arkadanda kamyoneti elemana verdim ben önden gittim çevirme noktasına aldılar beni kontrol ettiler
Dedim memur bey durum bu bu, muayene gidecem şirketin araç lastikten kaldı değiştirdim. Ona göre aracı yürütücem falan dedim pek bişey demedi ama onayda vermedi. Sağ koltukta bi paket yapmıştım için ful dolu fındık antep fıstığı falan dedim ikramımız olsun eliyle işaret etti çaktırmadan gidip mob'a koydum paketi aradım kamyonet geldi dedim araç bu sağolsun bişey demedi gönderdi.
İşin özüne bakınca rüşvet sayılır. Ama saçma olan bir noktada bu işte. Muayeneye gitmişim ama aracım kalmış 1 ay süre veriyolar. O eksikleri yapıp gitmek için illaki çekici sırtında götürmem lazım aracı. Eksikleri gidermişim zaten tekrar muayenesine gidiyorum. Bazı konularsa esneklik tanımaları lazım ki sağolsunlar tanıdılar.
-
Bir ara otomatik ceza muhabbeti vardı. Öyle bir durum varmı. Yani diyelim egzoz muaynesi geçti ama yakalanmadık sistem otomatik ceza kesme diye bir şey varmı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X