Şimdi Ara

Aracımın KM si düşürülmüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen yıl yani 2014 ün 7.ayında 2011 model 105 bin km de Ford Focus almıştım. O zaman aracı tamircime gösterip inceletmiş ve en ufak hata kusur bulamamıştık.
    Ancak bugün Tüvtürk te aracın 2013 te muayene olduğunda 177 bin km de olduğunu öğrendim. Kısaca KM si düşürülmüş. Yaklaşık 70 bin km düşürmüşler. Hatta 2013 ten 2014 e yani bana satana kadar belki 30 bin daha yaptılarsa 100 bin düşürmüş olabilirler.
    Tüvtürk te görevli arkadaş bana dava açarsam iade edebileceğimi söyledi ancak geçen yıl 34 bin e aldığım aracın değeri şimdi 40 bin civarında. Ben dava açıp 34 bine arabayı iade etsem ne olacak ?
    Ve araçta en ufak kullanım izi,belirtisi,yıpranma yok.Sıfırdan farksız. Zaten tamircim de bu sebeple anlayamadı demek ki...
    Ben bu arabaya Allah izin verirse en az 5-10 yıl binerim. Acaba bu km düşürme olayının üzerine gitmeli miyim ? Yoksa araçtan memnun olduğum için kabullenmeli miyim ?
    Sizin düşünceleriniz nedir arkadaşlar ? Ne tavsiye edersiniz ?
    Zahmet edip okuyan tüm arkadaşlara teşekkürler.

• Olan olmus satarken de tanidiga va verirsin soylersin durumu ya da km yukselttirceksin bi sekilde oyle devam

Plaka sasi sorgu yapmadin mi alirken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi@ -- 23 Eylül 2015; 12:38:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Olan olmus satarken de tanidiga va verirsin soylersin durumu ya da km yukselttirceksin bi sekilde oyle devam

Plaka sasi sorgu yapmadin mi alirken

Yaptım.Hatta 2 sefer hem plaka hem şase gönderdim. KM bilgisi gelmedi.Sadece kaza hasar kaydı yok gibi bir şey gelmişti.
  • Galericilerin çakallığı şöyle oluyor ; sıfır km alınan araçlar 3 yıl vizeye girmiyor biliyorsunuz ki, filo kiralamada da araçlar 3 yıl tutuluyor envanterde. Sonuç 200 binlik araçlar bir anda 70 binden vizeye giriyor. Aynısı sahibinden aldıkları araçlarda da yapıyorlar. Çözüm km ye fazla takılmayıp aracı expertiz merkezlerinde expertiz yaptırmak, en azından motor gücü, alt takım , kaporta hakkında bilginiz oluyor.
  • XDiscovery X kullanıcısına yanıt
    Olan olmuş diyerek işin peşini bırakmayın. Bırakmayın hakkınızı arayın ki böyle şerefsizlere yaptıklarının yanına kalmayacağını gösterin. Daha önce benzer konularda da yazdım Borçlar Hukukuna göre satıcı sattığı malın kusurunu bilmiyor olsa bile o kusurdan sorumludur. Ya iadesini istersiniz ya da aşırıya kaçmamak koşuluyla bir miktar para. Siz vakit kaybetmeden aracı alırken baktığınız ilanı ya da sizin durumunuzu kanıtlayacak şeyleri aramaya koyulun derim. Kolay gelsin. Umarım işin peşini bırakmaz ve hakkınızı alırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Galericilerin çakallığı şöyle oluyor ; sıfır km alınan araçlar 3 yıl vizeye girmiyor biliyorsunuz ki, filo kiralamada da araçlar 3 yıl tutuluyor envanterde. Sonuç 200 binlik araçlar bir anda 70 binden vizeye giriyor. Aynısı sahibinden aldıkları araçlarda da yapıyorlar. Çözüm km ye fazla takılmayıp aracı expertiz merkezlerinde expertiz yaptırmak, en azından motor gücü, alt takım , kaporta hakkında bilginiz oluyor.

Bende aynen öyle yaptım zaten. Km ye fazla takılmadım. Kurt gibi tamircim var. Her türlü arabanın yıpranmasından,motorundan km sini tahmin edebiliyordu. Kazalı,hasarlı,boyalı araçları anında biliyor. Bunun km sini tuturamadı ama kızmıyorum adama..çünkü ne bilecek şehirlerarası cirit attı ise araba ? Şu da var şehir içinde 100 bin yapacağına şehirler arası 200 bin yapması da iyi bir şey.
    Halbuki bana satan şerefsiz km sini düşürmek yerine adam gibi km sinde bıraksa idi ben tamircime gösterip yine alırdım arabayı.Ne gerek vardı böyle bir hileye ? Ben şöfor adamım...kimisi bir arabayı 1 yılda döker kimisi 10 yılda taş gibi bırakır... Sonuçta km demek her şey değil ki süren şahıs ve nerede sürüldüğü önemli....

Merhaba.
    Madem km ye takmayan birisisiniz aracınızı zevkle kullanmaya devam edin bunu da nazarlık olarak görün.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    aracın km si fazla gösteriyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Olan olmuş diyerek işin peşini bırakmayın. Bırakmayın hakkınızı arayın ki böyle şerefsizlere yaptıklarının yanına kalmayacağını gösterin. Daha önce benzer konularda da yazdım Borçlar Hukukuna göre satıcı sattığı malın kusurunu bilmiyor olsa bile o kusurdan sorumludur. Ya iadesini istersiniz ya da aşırıya kaçmamak koşuluyla bir miktar para. Siz vakit kaybetmeden aracı alırken baktığınız ilanı ya da sizin durumunuzu kanıtlayacak şeyleri aramaya koyulun derim. Kolay gelsin. Umarım işin peşini bırakmaz ve hakkınızı alırsınız

Hocam doğru söylüyorsun da bizim memlekette hak aramakta ayrı bir ızdırap. Para verip avukat tutacağım,dava açacağım...dava ne kadar sürecek ? Sonra aldığım fiyattan geri iade edeceğim ...ne anladım ki ben bu işten ? Arabayı iade edip üzerine ekstra 10 bin tl falan alacağımı bilsem uğraşırım o zaman. Vaktimi harcarım.
    Sahibinden.com da o zaman ki bu arabanın ilanını bile bulamıyorum. Eski ilanlar siliniyor. Nasıl bulup ispatlayabilir ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.
    Madem km ye takmayan birisisiniz aracınızı zevkle kullanmaya devam edin bunu da nazarlık olarak görün.

Bende artık öyle yapmayı düşünüyorum. Zaten Allah bir dert keder vermezse arabayı 5-10 yıl binerim diye almıştım. 5-10 yılda zaten 70 bin km düşürülmüş olması aslında bir anlam taşımıyor ama işte bunun yapan şerefsizin yanına kar kalması insanın canını sıkıyor. Bende Allaha havale ediyorum artık.
  • Merhaba.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108021392&p=1

Hukuk yoluna başvurursanız neyle karşılaşabileceğinize dair örnek olabilir.

• Tavsiyem aracı orjinal km sine geri yükselttirin. Daha sonra internete ilana koyarak satmaya çalışın eğer istediğiniz rakama satabilirseniz (en azından aldığınız rakama bile satsanız iyidir) peşine düşmeye gerek yok. Uğraşmak isterseniz uğraşadabilirsiniz ama ben olsam mahkeme avukat vs. üşenirdim açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108021392&p=1

Hukuk yoluna başvurursanız neyle karşılaşabileceğinize dair örnek olabilir.

Çok teşekkürler hocam. Hukuki olarak ne olabileceğine iyi bir örnek vermişsiniz.
    Ben yine halime şükrediyorum. Araba en azından kazasız belasız sağlam. Allahtan sadece km düşürülmüş. İnsanların başına neler geldiğini kaç sefer duydum. Çalıntı aracı bile motor şase numarasını değiştirerek satmışlar. Ben bu halime yine şükrediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Tavsiyem aracı orjinal km sine geri yükselttirin. Daha sonra internete ilana koyarak satmaya çalışın eğer istediğiniz rakama satabilirseniz (en azından aldığınız rakama bile satsanız iyidir) peşine düşmeye gerek yok. Uğraşmak isterseniz uğraşadabilirsiniz ama ben olsam mahkeme avukat vs. üşenirdim açıkçası

Aracı satmak gibi bir niyettim yok hocam. Arabayı alırken neredeyse 1 ay bacaklarım ağrıdı geze geze...Tamircim bıkmıştı artık bana ; Düzgün bir araba getirde bakayım diye dalga geçiyordu :) Düzgün araba bulunmuyor ki kolay kolay.
    Araçtan en ufak bir şikayetim yok. Ne motorunda ne yürüyeninde ne de içinde kaportasında en ufak bir sorun yok.
    Km sini yükseltsem bile ne değişecekki ? Kendi kendimi kandırmış olurum ancak...Çünkü en az 5 yıl kullanacağım bir aksilik olmazsa...

• Aldığınız fiyata siteye koyun, açık açık durumu anlatın. Satabilirseniz iyi olur, satamazsanız boş zamanınız varsa resmi yıllardan uğraşabilirsiniz. Ben şahsen kmsi düşük araç kullanmak istemezdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus sa şirket aracıdır uzun yolda kullanılmıştırndediğin gibi ama nasıl kullanıldı allah bilir adana da galericiden önüne dizmişlerdi piyango serisi gibi aynı plaka dan o gündür huylanırım focustan iyi araştırma yapmak lazım

• Binin hocam aracınıza 5-10 yıl güle güle şu bir gerçekki ikinci elde kimseye güven kalmadı motor gittiği yere kadar binmeye devam,satıcıyı ise rabbime havale edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadrainman

Focus sa şirket aracıdır uzun yolda kullanılmıştırndediğin gibi ama nasıl kullanıldı allah bilir adana da galericiden önüne dizmişlerdi piyango serisi gibi aynı plaka dan o gündür huylanırım focustan iyi araştırma yapmak lazım

Şunun aynısı hocam ; Focus SW

Aracımın KM si düşürülmüş
    Hocam bundan şirket aracı olmaz ben sedanları kastettim ama nasıl okadar yol yapmış merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Binin hocam aracınıza 5-10 yıl güle güle şu bir gerçekki ikinci elde kimseye güven kalmadı motor gittiği yere kadar binmeye devam,satıcıyı ise rabbime havale edin.

Sağol hocam teşekkürler. Aynen Allaha havale ettim. Cezasını o verir. Ben zaten dert keder olmazsa en az 5-10 yıl binerim.Çünkü yılda yaptığım km 10 bini geçmez zaten. Çoğunlukla yatıyor araba. Geçen yıl aldım 105 bin de şimdi 117 bin olmuş. 1 yıl 2 ay da 12 bin km yapmışım. Neticede araba yattığı için 5 yıl sonra düşürülen km miktarı kendini dengeler ve 2011 model araçların yapabileceği km lere eşitlenir otomatikmen ama işte hani bir söz varya sinek ufaktır ama mide bulandırır diye işte o hesap bulandırdı ama buna da şükür en azından kazasız belasız araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadrainman

Hocam bundan şirket aracı olmaz ben sedanları kastettim ama nasıl okadar yol yapmış merak ettim

Valla bende merak ettim. Şehirler arası otobüs gibi çalışmış mübarek :) 2011 model araba 2013 te muayeneye girmiş ve 177 bin km de... 2 yılda 177 bini nasıl becermişler bende merak ettim. Yılda 90 bin desek ayda 7-8 bin km yapmış ortalama...Cidden yüksek rakam. Şehirler arası devamlı turlayan birisininmişti galiba bu araba... Ama her kim ise gerçekten güzel kullanmış çünkü en ufak ne direksiyonda ne viteste ne de yürüyen aksamında en ufak yıpranma yok. Hatta arabayı lifte kaldırdığımızda altında en ufak bir sürtme bile yoktu. Ben alalı 1 yılda köyde belki 3 -4 defa altını sürttüm....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.