Şimdi Ara

Aracımın frenleri çok sertleşmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün arabayı hiç kullanmadım kapının önünde kaldı başka bir arabaylaydım.
    Bu sabah aracı aldığımda frenlerin acayip serleştiğini, frene dokunduğum anda aracın durduğunu gördüm. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi hala çözemedim.
    Frene hafifçe dokunsam sanki dip fren yapmış gibi oluyor eskiye nazaran?
    Fren disklerinde herhangi bir hata sözkonusu mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Dün arabayı hiç kullanmadım kapının önünde kaldı başka bir arabaylaydım.
    Bu sabah aracı aldığımda frenlerin acayip serleştiğini, frene dokunduğum anda aracın durduğunu gördüm. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi hala çözemedim.

Fren hidroliğine bir baktırmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Özel servisten çıkalı 1.5 ay kadar oluyor, fren hidroliği hemen biten bir şey mi yoksa?

Bu arada aracım opel corsa 1.3 cdti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Özel servisten çıkalı 1.5 ay kadar oluyor, fren hidroliği hemen biten bir şey mi yoksa?

Bu arada aracım opel corsa 1.3 cdti.

Hemen bitmemesi gerekir tabiki ama sonuçta mekanik bir yapıda bir anda boşalabilir. Veya ek olarak balata kaynaklı bir sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Kasım 2011; 12:39:12 >

• Kendim yapabileceğim bir şey mi bu peki? Yani bir yerden hidrolik tedarik edip arabaya ilave edemez miyim?
  • quote:

Kendim yapabileceğim bir şey mi bu peki? Yani bir yerden hidrolik tedarik edip arabaya ilave edemez miyim?

Motorunuzu iyi tanıyorsanız, fren hidroliğinin yerini biliyorsanız hidroilk seviyesini kontrol edebilirsiniz, min çizgisinin altında ise ilave edebilirsiniz ama fren hidroloği için markanızın/servisin önerdiği hidrolik yağını kullanmanız önemli, eğer hidrolik yağında bir sıkıntı yoksa sorun balata kaynaklı olabilir her halukarda fren önemli bir donanımdır ve servise götürüp göstermek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Kasım 2011; 12:54:11 >
  • sıcakken bıraktınız soğuyana kadar terledi(veya nemlendi)pasımsı bir ortam oluştu.frene basınca kapıyor gibi bir durum oluşuyor..biraz gezince hafif hafif frenleyince geçer..anladığım kadar arıza deyildir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir tanıdıkta Doğan L vardı. Fren pedalı çok sertti. Frenler de uzun mesafede tutardı. balataları değiştirtti. Çözüm olmadı. Tekrar götürdü. Adam fren destek merkezinin yağı azalmış olabilir. Bir de ona bakalım dedi. Hakkaten de yağ çok azalmış. Kaputun altında bir yerde idi burası. Yağı yakviye etti. Hem pedal yumuşadı. Hem de araba frene basınca çivi gibi çakılıyordu olduğu yerde.
  • Dün gece kaç dereceydi sicaklik
  • quote:

psikolojik te olabilir

bazen bende böyle sorun yaşıyorum bizim pikapı 1 gün boyunca kullandıktan sonra t5 e geçiyorum freni çok sert falan geliyor diyorum ne olmuş bu arabanın frenine sonra ayağım alışıyor tabi

bu benim fikrim,aracınızda bir sorun da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

sıcakken bıraktınız soğuyana kadar terledi(veya nemlendi)pasımsı bir ortam oluştu.frene basınca kapıyor gibi bir durum oluşuyor..biraz gezince hafif hafif frenleyince geçer..anladığım kadar arıza deyildir..

+ one million
    doğru tespit budur........
  • Aceba servise girdiğinde fren hidroliği koyulduktan sonra havası alındımı normalde ustalar bu ayrıntıyı kaçırmaz ama bellide olmaz dalgınlık anına gelmiş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.