Şimdi Ara

aracımda dpf var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kangoo multix 2011 model 1,5 dci 85bg aracımda dpf olup olmadığını nereden anlayabilirim? 2010/10 üretim araç. motor tipi K9K802

şu an 5/30 yağ var, yağ seçimi yapacağım biraz araştırdım dpf yoksa 5 40 koyun diyor motul'un sitesinde. yağ seçerken yaşadığın yerin sıcaklığı da fark ediyormuş sanırım, istanbul'da oturuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 23 Ekim 2020; 15:44:28 >

• Aracınız Euro 4 Motor Hocam DPF yok. Aynı motora sahip 2011 Clio Grandtour um vardı benim de. Yağ olarak 05 30 kullanabilirsiniz, 05 40 da kullanabilirsiniz. İstanbul için fark etmez.

• tefennili kullanıcısına yanıt

teşekkürler. yağ öneriniz var mı peki? motul epey öneriliyor bir deneyeyim diyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 23 Ekim 2020; 15:55:43 >
  • Motul iyidir ama elf kullanın orjinal renault yağ güzel motor yağıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2012'den sonra E5 Motora geçiyor diye biliyorum 5w40 motor yağı kullanılıyor zaten parçacıdan alıcagınız için en uygun yağı onlar verir ama renault ELF kullanıyor

• 1.5 tdci motora 5-40 yağ olyo mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaput açılır, resimdeki okun ucundaki gibi "içinde nokta nokta olan bir egzos simgesi" olan ibare varsa etiket üzerinde dpf var demektir.

aracımda dpf var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 23 Ekim 2020; 20:19:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler herkese.

• 2 yıldır usta 5 30 koyuyordu sanırım, castrol 5/30

• renault turbolu dpfsiz motorlar için rn0710 onayı ister.

tavsiyem:

https://urun.n11.com/motor-yagi/shell-helix-hx8-synthetic-5w30-415-litre-P125041500

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

Renault elf kullanıyor ve sahtesi cok yok ,5w40 kullanmanız gerekir isterseniz yag secim sitelerinden arac marka model girip uygun yaginizi görürsünüz

• predator93 kullanıcısına yanıt

kitapçığı buldum, 5/40 rn0710 ya da 5/30 a5/b5 normlarına sahip yağ kullanın diyor. bahsettiğiniz 5/30 yağda a5/b5 normu yok o yüzden tam uyumlu değil sanırım. bu arada araç kargo aracı olduğu için sürekli aç kapa, dur kalk, yüksek devir vs. şeklinde kullanılıyor bu yüzden 5/40 mantıklı olur diye düşünüyorum. Liqui Moly Leıchtlauf Hıgh Tech 5w40 ya da motul 8100 X-cess 5W-40. alayım diyorum. shell için kafamda soru işaretleri var kalitesi iyi midir bilmiyorum, turbo tarafında hafif yağ kaçağı var şu an ve 330bin de araç. biraz araştırdım, o yağ kaçağının 5-30 castrol yağdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. bundan önceki bakımda usta a5/b5 normlarına uygun olan yağı mı koydu düz castrol 5-30 mu koydu hatırlayamadım çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 24 Ekim 2020; 14:4:5 >
  • hocam elf'den daha iyi yağlara yönelmem lazım. malum 330k araç. ne kadar uzatabilirsek ömrünü o kadar iyi.

Kmsi baya yüksekmiş eksiltme veya üfleme durumu nasıl hocam ? Genelde bu km'lerde çok tavsiye edilmesede 10w40 kullanılıyor.Çünkü eksiltmeyi baya azaltıyor . Eğer eksiltme yok (muhtemelen vardır) kaliteli bir yağ arıyorsanız 8100 X-CESS 5w-40 Motul kullanılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

kitapçığı buldum, 5/40 rn0710 ya da 5/30 a5/b5 normlarına sahip yağ kullanın diyor. bahsettiğiniz 5/30 yağda a5/b5 normu yok o yüzden tam uyumlu değil sanırım. bu arada araç kargo aracı olduğu için sürekli aç kapa, dur kalk, yüksek devir vs. şeklinde kullanılıyor bu yüzden 5/40 mantıklı olur diye düşünüyorum. Liqui Moly Leıchtlauf Hıgh Tech 5w40 ya da motul 8100 X-cess 5W-40. alayım diyorum. shell için kafamda soru işaretleri var kalitesi iyi midir bilmiyorum, turbo tarafında hafif yağ kaçağı var şu an ve 330bin de araç. biraz araştırdım, o yağ kaçağının 5-30 castrol yağdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. bundan önceki bakımda usta a5/b5 normlarına uygun olan yağı mı koydu düz castrol 5-30 mu koydu hatırlayamadım çünkü

a5/b5 onaylı yağlar çok ince yağdır eksiltme yapar. renault atmosferik benzinli motor için tavsiye ediyor. sizin araç için a3/b4 onaylı yağlar uygundur. motul 5w40 koyabilirsiniz. shellde en az motul kadar kalitelidir. shell helix ultra 5w40 da kullanabilirsiniz.

• üfleme durumu yok eksiltme olarak turbo taraflarından az bir şey eksiltiyor. onu da sebebini 5/30 yağa bağlıyorum, 5/40 deneyeceğim. ondan sonra eksiltme durumuna bakacağım.

usta bir ara turbocuya baktır demişti de 2 senedir bu şekilde kullanılıyor bi sıkıntı olmadı şu anlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 24 Ekim 2020; 18:56:26 >
  • predator93 kullanıcısına yanıt

valla hocam ben de bakım kitapçığının yalancısıyım. a5/b5 ince midir değil midir bilmiyorum, ama 5-30 konulacaksa a5/b5 koyun denmiş 1,5dci dpfsiz için.

gerekli şartnameler:

5/40 için rn0710

5/30 için a5/b5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 24 Ekim 2020; 18:59:24 >

Cok büyük farklılık olucagini sanmam turbo etrafindaki oringleri degistirip etrafini balata spreyiyle temizletin eger tekrar kacak olursa hortumlarda yirtik yoksa turbo sökülüp turbocuya yollanmayo deneyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

teşekkürler. yağ öneriniz var mı peki? motul epey öneriliyor bir deneyeyim diyorum ama

Motul Hocam, kesinlikle Motul kullanın.

• tefennili kullanıcısına yanıt

liqui moly almayı düşünüyordum ama hangisi iyidir ki?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.