Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CHARGEN83

Arkadaşlar benim bildiğim (yanlış biliyorsam düzeltin) Kasko poliçemizdeki <ihtiyari mali mesuliyetti> sanırım bu ekletmeyi yaparsak genelde 100.000 oluyor bunun değeri, karşı taraf size değer kaybı davası açtığında ve mahkeme sonuçlandığında karar metniyle sizin kaskonuzdan bu parayı tahsil ediyor, yani sizden para çıkmıyor!

yapılan kasko sadece yapılan araba ile ilgili tüm giderleri karşılıyor olması gerekmiyormu aracı kullanana(sahibi olmayabilir) açılan dava sonucu çıkan ödemeyi üstleneceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Açılan para miktarına takılmayınız,zaten mahkeme bu rakamı ödemez,daha aşağısını öder,işte bu yüzden rakam fazla tutulur.

arkadaş zaten iyi niyetli ben aynı durumda olsam değer kaybını anında çıkarır veririm diyor yetmez ise borçlanırım diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

quote:

Arkadaşlar benim bildiğim (yanlış biliyorsam düzeltin) Kasko poliçemizdeki <ihtiyari mali mesuliyetti> sanırım bu ekletmeyi yaparsak genelde 100.000 oluyor bunun değeri, karşı taraf size değer kaybı davası açtığında ve mahkeme sonuçlandığında karar metniyle sizin kaskonuzdan bu parayı tahsil ediyor, yani sizden para çıkmıyor!

yapılan kasko sadece yapılan araba ile ilgili tüm giderleri karşılıyor olması gerekmiyormu aracı kullanana(sahibi olmayabilir) açılan dava sonucu çıkan ödemeyi üstleneceğini sanmıyorum.

Arkadaşım benim bildiğim ödeyeceği tazminattan dolayı mal varlığında meydana gelen zararı güvence altına almaktadır.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım benim bildiğim ödeyeceği tazminattan dolayı mal varlığında meydana gelen zararı güvence altına almaktadır.

Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları
    Sigorta Teminatının Kapsami
    Madde 1-Sigortacı, işbu poliçede gösterilen aracın kullanılmasından doğan ve Karayolları Trafık Kanununa ve Umumi Hükümlere göre aracın işletenine terettüp eden hukuki sorumluluğu ve bu poliçe teminat kapsamında olmak şartıyla Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası hadlerinin üzerinde kalan kısmını, poliçede yazılı hadlere kadar temin eder.
    İşbu sigorta, sigorta ettirenin haksız taleplere karşı müdafaasını da temin eder.
    Madde 2-Sigorta Türkiye sınırları içinde geçerlidir.

Ek Sözleşmeyle Teminat Kapsamına Alınabilecek Hal ve Teminat Dışında Kalan Haller
    Madde 3-Manevi tazminat talepleri, ek sözleşme ile teminat kapsamı içine alınabilir. Bu taleplerin, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) dışında kalması nedeni ile, bu teminat, bahsi geçen zorunlu sigortanın varlığına bağlı olmaksızın, bu sigorta limitlerinin içinde hüküm ifade eder.
    Aşağıdaki haller sigorta teminatının dışındadır:

a) Sigortalının kendisinin uğrayacağı zararlar,

Bunu buldum arkadaşlar biraz daha ayrıntılı yazmış burada.
    Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesapligida.com -- 1 Ağustos 2012; 12:30:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Madde 1-Sigortacı, işbu poliçede gösterilen aracın kullanılmasından doğan ve Karayolları Trafık Kanununa ve Umumi Hükümlere göre aracın işletenine terettüp eden hukuki sorumluluğu ve bu poliçe teminat kapsamında olmak şartıyla Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası hadlerinin üzerinde kalan kısmını, poliçede yazılı hadlere kadar temin eder.
    İşbu sigorta, sigorta ettirenin haksız taleplere karşı müdafaasını da temin eder.

Ek Sözleşmeyle Teminat Kapsamına Alınabilecek Hal ve Teminat Dışında Kalan Haller
    Madde 3-Manevi tazminat talepleri, ek sözleşme ile teminat kapsamı içine alınabilir. Bu taleplerin, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) dışında kalması nedeni ile, bu teminat, bahsi geçen zorunlu sigortanın varlığına bağlı olmaksızın, bu sigorta limitlerinin içinde hüküm ifade eder.

bu gönderdiğin yazıdan anladığım. kazada şuçlu olan araç sahibi değilse bile her türlü zararın 'ek bir sözleşme ile' zararın karşılandığı.

bu şekilde bir şözleşme yapan varmı sigorta şirketi ne kadar ücret istemekte bu ek sözleşmeye?

CHARGEN83 sizde varmı bu ek sözleşme?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar3121

quote:

kaza sonucu oluşan değer kaybı davası çok yanlış bir konudur(hukuki olarak sıkıntı olmayabilir ama etik olarak hem yanlış hemde tehlikeli). bunca yıl bir çok kazaya şahit oldum ama ilk defa böyle bir şey gördüm. eğer bu bir akım olursa(herkez birbirine dava açarsa). Şu başlıkları göreceğiz mrc e350 cdi ye vurdum değer kaybı 50.000 TL çıktı hayatım karardı, evime haciz geldi, çoluk çocuğumun rıskı gitti. bunun sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?

Vurmayacaksin o zaman arkadas adam gibi kullanacaksın arabanı. Eğer bı kazada bir kisi %100 suçlu ise karsı tarafa verdigi tum zararı karşılamak zorunda asıl etik olan budur. Benimde 3 sene önce karsı tarafın hatası yüzünden aracımda sol on çamurun sag arka kapı ve tampon değişti arabamın en az 2000 tl degeri düştü o zaman bilgisiz oldugum icin dava acmamistim ama ayni sey simdi basima gelse gic dusunmeden dava acarim. İnsan alnın teri ile kazandığı paranin bilinçsiz şoförlere çöpe gitmesi hiçde kabul edilebilir trafik de olur birşeyi değildir tamamen trafik kurallarına uymayan kisilerin suçudur. Birkaç kisinin canı yanar belki ama hiç olmazsa insanlar trafik kurallarına biraz daha riayet etmeyi öğrenir.

umarım hayatın boyunca kusursuz araç kullanırsın bunun yanında lastiğin patlamaz direksiyon kutun bozulmaz vs.. gibi araç mekanik taraftada kusursuz olursunda bu tür şeyler ile karşılaşmazsın arkadaşım.

Hayatın boyunca kusursuz araç kullanamazsın ama hayatın boyunca trafik kurallarına uyup dikkatli araç kullanabilirsin. Eğer aracındaki teknik bir arızadan dolayı kaza yaptıysan düzgün bakımını yaptırmadınız icin oda senin suçudur. Yada onun dısında Sen her türlü önlemi aldın ona rağmen sıfır araçta arızana dolayı kaza yaparsan araba üreticisine dava acarsın ya da sıfır lastiğin var yoldaki bir keskin bı madde yüzünden lastiğin yarıldı kaza yaptın ise fotografını çeker kaydını tutturur ve sorumluluğu üzerinden atarsn vb... Her seyin bir yolu var yani dostum merak etme ama değiştirilemeyecek tek şey bu ülkede insanların trafik kurallarına uymamasi dir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu gönderdiğin yazıdan anladığım. kazada şuçlu olan araç sahibi değilse bile her türlü zararın 'ek bir sözleşme ile' zararın karşılandığı.

bu şekilde bir şözleşme yapan varmı sigorta şirketi ne kadar ücret istemekte bu ek sözleşmeye?

Alıntıları Göster

İlk aracımı anadolu sigortada yaptırmıştım onda 100.000 yazıyordu ekstra 100 yada 150 tl para vermiştim. Sonra bir daha yaptırmadım axa sigortaya geçmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesapligida.com -- 1 Ağustos 2012; 13:29:13 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

kaza sonucu oluşan değer kaybı davası çok yanlış bir konudur(hukuki olarak sıkıntı olmayabilir ama etik olarak hem yanlış hemde tehlikeli). bunca yıl bir çok kazaya şahit oldum ama ilk defa böyle bir şey gördüm. eğer bu bir akım olursa(herkez birbirine dava açarsa). Şu başlıkları göreceğiz mrc e350 cdi ye vurdum değer kaybı 50.000 TL çıktı hayatım karardı, evime haciz geldi, çoluk çocuğumun rıskı gitti. bunun sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?

Vurmayacaksin o zaman arkadas adam gibi kullanacaksın arabanı. Eğer bı kazada bir kisi %100 suçlu ise karsı tarafa verdigi tum zararı karşılamak zorunda asıl etik olan budur. Benimde 3 sene önce karsı tarafın hatası yüzünden aracımda sol on çamurun sag arka kapı ve tampon değişti arabamın en az 2000 tl degeri düştü o zaman bilgisiz oldugum icin dava acmamistim ama ayni sey simdi basima gelse gic dusunmeden dava acarim. İnsan alnın teri ile kazandığı paranin bilinçsiz şoförlere çöpe gitmesi hiçde kabul edilebilir trafik de olur birşeyi değildir tamamen trafik kurallarına uymayan kisilerin suçudur. Birkaç kisinin canı yanar belki ama hiç olmazsa insanlar trafik kurallarına biraz daha riayet etmeyi öğrenir.

umarım hayatın boyunca kusursuz araç kullanırsın bunun yanında lastiğin patlamaz direksiyon kutun bozulmaz vs.. gibi araç mekanik taraftada kusursuz olursunda bu tür şeyler ile karşılaşmazsın arkadaşım.

Hayatın boyunca kusursuz araç kullanamazsın ama hayatın boyunca trafik kurallarına uyup dikkatli araç kullanabilirsin. Eğer aracındaki teknik bir arızadan dolayı kaza yaptıysan düzgün bakımını yaptırmadınız icin oda senin suçudur. Yada onun dısında Sen her türlü önlemi aldın ona rağmen sıfır araçta arızana dolayı kaza yaparsan araba üreticisine dava acarsın ya da sıfır lastiğin var yoldaki bir keskin bı madde yüzünden lastiğin yarıldı kaza yaptın ise fotografını çeker kaydını tutturur ve sorumluluğu üzerinden atarsn vb... Her seyin bir yolu var yani dostum merak etme ama değiştirilemeyecek tek şey bu ülkede insanların trafik kurallarına uymamasi dir.

ben demiyorumki insanınımız trafik kurallarına çok bağlı o konuda aynı şeyi düşünüyoruz. ama
    hayatın boyunca trafik kurallarına uyup dikkatli araç kullansan bile hatalı olduğun bir durum oluşabilir ve bu duruma düşebilirsin.

• Bakın arkadaşlar, şu an başımda bir kaza var.

15 gün önce kardeşim kaza yaptı ve biz değer kaybı davası açmadık. Hiç bir hatamız olmadığı halde aracımızda en az 3000 TL değer kaybı var.

Kazanın fotoğraflarını paylaşayım. Hasarı kendi gözlerinizle görünüz. Kazanın oluş şeklinde çizmeye çalıştım...

Kaza şu şekilde oldu; kardeşim akşam beş civarı işten dönüyor, hızı düşük, çünkü trafik var. O sırada karşı şeritte hızla ilerleyen clio önüne tır çıkınca tıra sağdan makas atıyor, sola doğru tırın önüne kırıyor, mesafeyi ayarlayamıyor ve tır araca arka köşeden vuruyor. Tabi clioda hız olunca vurmanın şiddeti ile araç yerden havalanıyor karşı şeride uçuyor. Karşı şeritte evine gitmeye çalışan kardeşimin aracına sol çamurluktan vuruyor. Kardeşimde caddy var ve bu aracın ilk kazası... Caddy yürüyemez hale geliyor. Clionun sürücüsü yaralanıyor,ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Neyseki durumu şu an iyi...

Problemler bundan sonra başlıyor. Yaralanmalı kaza olduğu için o gün kardeşim ve tır şöförü akşam saat ona kadar karakolda ifade veriyorlar. Adam zaten hastanede...

Rapor nedendir bilinmez dokuz gün sonra çıkıyor. 9 gün kardeşim arabasız kalıyor. Araçta değer kaybı var, şase eğilmiş ise o araba adam olmaz. Ne yapacağız bilmiyoruz, büyük ihtimal satacağız. Satarken zarar edeceğiz. Şu an araç tamirde, parça bekliyor... 10 gün sonra ancak teslim edecekler aracı bize.

Biz değer kaybı davası falan açmayı hiç düşünmedik. Adamın makas attığını tırcı söylüyor. Zaten kazanın oluş şeklini cliocu doğrulamış... Yani elimizde dava açabilecek tüm belge kanıtlar var. Raporda biz suçsuz görülüyoruz.

Para kolay kazanılmıyor, ne diye durduk yere aracımızı değerinden 3000 TL ucuza satalım?... Neden durduk yere arabasız kalalım? Adam makas atacak ve bu durumun acısını biz çekeceğiz. Bizim ne günahımız var?

Adam tıra makas atmasa idi bu olaylar olmayacaktı. Adamın o hareketi yaparken düşüncesi büyük ihtimal şu idi, vurursam kasko nasıl olsa öder, boşver bas gaza...

Şimdi siz bu durumda olsa idiniz ne yapardınız?...

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM..

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Bakın arkadaşlar, şu an başımda bir kaza var.

15 gün önce kardeşim kaza yaptı ve biz değer kaybı davası açmadık. Hiç bir hatamız olmadığı halde aracımızda en az 3000 TL değer kaybı var.

Kazanın fotoğraflarını paylaşayım. Hasarı kendi gözlerinizle görünüz. Kazanın oluş şeklinde çizmeye çalıştım...

Kaza şu şekilde oldu; kardeşim akşam beş civarı işten dönüyor, hızı düşük, çünkü trafik var. O sırada karşı şeritte hızla ilerleyen clio önüne tır çıkınca tıra sağdan makas atıyor, sola doğru tırın önüne kırıyor, mesafeyi ayarlayamıyor ve tır araca arka köşeden vuruyor. Tabi clioda hız olunca vurmanın şiddeti ile araç yerden havalanıyor karşı şeride uçuyor. Karşı şeritte evine gitmeye çalışan kardeşimin aracına sol çamurluktan vuruyor. Kardeşimde caddy var ve bu aracın ilk kazası... Caddy yürüyemez hale geliyor. Clionun sürücüsü yaralanıyor,ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Neyseki durumu şu an iyi...

Problemler bundan sonra başlıyor. Yaralanmalı kaza olduğu için o gün kardeşim ve tır şöförü akşam saat ona kadar karakolda ifade veriyorlar. Adam zaten hastanede...

Rapor nedendir bilinmez dokuz gün sonra çıkıyor. 9 gün kardeşim arabasız kalıyor. Araçta değer kaybı var, şase eğilmiş ise o araba adam olmaz. Ne yapacağız bilmiyoruz, büyük ihtimal satacağız. Satarken zarar edeceğiz. Şu an araç tamirde, parça bekliyor... 10 gün sonra ancak teslim edecekler aracı bize.

Biz değer kaybı davası falan açmayı hiç düşünmedik. Adamın makas attığını tırcı söylüyor. Zaten kazanın oluş şeklini cliocu doğrulamış... Yani elimizde dava açabilecek tüm belge kanıtlar var. Raporda biz suçsuz görülüyoruz.

Para kolay kazanılmıyor, ne diye durduk yere aracımızı değerinden 3000 TL ucuza satalım?... Neden durduk yere arabasız kalalım. Adam makas atacak ve bu durumun acısını biz çekeceğiz. Bizim ne günahımız var?

Adam tıra makas atmasa idi bu olaylar olmayacaktı. Adamın o hareketi yaparken düşüncesi büyük ihtimal şu idi, vurursam kasko nasıl olsa öder, boşver bas gaza...

çok geçmiş olsun öncelikle kazandan kardeşinizin sağlık sorunu olmadan kurtulduğu için çok mutlu oldum. karşı taraf içinde üzüldüm.
    ben kesinlikle değer kaybı davası açmazdım. ki başımıza geldi açmadık dileyen olursa anlatabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: farukdanis

quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

quote:

loveboy85

Şayet mahkemeyi kazanırsanız, aldığınız para kadar bu aracı satarken ederinin altına verecekmisiniz? Cevap verirseniz memnun olurum.

bence böyle bir şey demesine gerek yok. demesi gereken tek şey aracın değişenlerini söylemek. %100 kusurlu karşı taraf iken neden değer kaybı davası açmayacakmış?
    tabiki acacak bu en doğal hakkı.

iyi adam gelsin çarpsın kaskosu ödesin aracımın değeri düşsün. böyle saçmalık olmaz kimse kusura bakmasın.

bir gün sıfır araba aldığınızda 2 gün sonra kaza yaparsanız görürüm ben sizi. davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Sizde haklısınız ve sizin yerinizde olsam kıçında ki dona kadar alırım mahkemede

• koskoları ve sigortaları bir sorgulayın derim diğer konuda bir arkadaş 100.000 tl kadar zararın karşılandığını falan yazmış ek bir sözleşme ile belki karşı tarafın kaskosu ve sözleşmesi var ise sigortadan alabilirsiniz değer kaybını.
  • Ben birkaç araştırma yaptım internette %100 olmamakla birlikte değer kaybı davaları olumlu sonuçlanıyor.
    Mesela bir avukat elimde ki 8 davanın 3 tanesi aleyhimize 5 tanesi lehimize demiş.
    Emsal kararlar falanda var. kazanma ihtimali var yani davayı açan arkadaşın.
    Neyse konuya dönecek olursak, sürücü hatalı olabilir, kurallara uymamış olabilir, yanlış manevra yapmış olabilir vs.
    Bunların hepsini bir yana bırakıyorum, canınıza bir zarar gelmedi bunu hatırlatmak istiyorum.
    Bu tip bir davanın etik olduğuna inanmıyorum, paranın helal geleceğine inanmıyorum, fevri olarak ne koparsam kar
    mantığı güdülüyor bence bu tip bir dava açıldığı zaman.
    Allah nasip ederse önümüzdeki hafta içi yeni aracımı teslim edecekler (BMW 3.28i - Luxury Line) takas dahil bana toplam
    maliyeti ve kesilen faturası 151.000 TL bu önemli değil isterse 500.000 tl olsun yinede ben aracımı aldığım gün perte çıkarsalar
    bile asla böyle bir dava açmam. Bu zenginlikten şundan bundan değil, aracımı aldığım gün kasko perte çıkarsa ben ödediğim bedeli
    aynen alırım, yine ilk 1 yıl için bu rakam geçerlidir, 1. yılın sonunda ise kullanılan yıla göre kasko değerinden düşülerek ödenir.
    Mesela şuanda halen kullandığım 10 yaşındaki aracımda böyle bir pert durumu olsa kasko değeri - %20 = bana ödenecek para
    şeklindedir bu. Diğer türlü açılan bu tip davaları ben aracın tamir masrafı karşılanmışsa sadece ve sadece "ne koparsam kar"
    olarak değerlendiriyorum. Değer kaybını sıfıra yakın tutmak istiyorsanız adam gibi bir yetkili serviste işinizi yaptırırsınız araç
    orjinale yakın olarak toplanır. Birde resimde belli olmuyor yada ben farklı görüyorum.
    Sadece arka çamurlukta çok ufak bir kısım ve kapıda ise onarım lazım gibi görünüyor.
    Siz ise "arka sağ kapı sacı jant,basınç sensörü degişecek camurlugun yarısı ve tamponun yarısı boyanacak" diyorsunuz
    Tamponda ne var boyanıyor, basınç sensörü arkada airbag yoksa sadece ön kapı içinde ve orta direkte olur ve kolay kolay
    bozulmaz (bu tip ufak kazalarda dahi) keza varsa bile çalışmıyor demekki sizin yan / perde airbagler açılmadığına göre.
    Bence fazlasıyla büyütüyorsunuz alacağınız bu üç kuruş ilerde umarım size ciddi sıkıntılar doğurmaz.
    Bu tip şeyler etik ve doğru değil, karşıda ki ne kadar hatalı olursa olsun yanlış şeyler bunlar.
    Değer kaybı diyorsunuz ama aracınız 25-28 bin arası, sizde satarken aldığınız 4 bini düşmeyerek yine güncel değerini isteyip
    1 parça boya var diyeceksiniz.
    Ne diyeyim umarım alacağınız 4.000 tl (ki daha altını alacaksınız çünkü buna avukat değil bilirkişi karar verir) sizi zengin ve mutlu eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Değer kaybı davası açan veya onaylayan arkadaşlar allah başınıza vermesinde bir araca vurduğunuzda karşı tarafa sigotanızla beraber size bu kadar da zarar verdim deyip DELİKAN lı gibi dava masrafları avukatlık ücreti vede araç kaybı adı altında en az 5.000 tl yi ödemeyi burda namusunuzun üstüne yemin ederek onaylarmısınız.
    Her kazada alın sigorta ve 5.000 tl de para.
    İsterken hepimiz isterizde vermeye gelince aynı tavrı gösterirmiyiz bilmiyorum.
    Netice araba gerçek servise götürülür ve her şeyi ile orjinal bir şekilde yaptırılır olur biter.
    Şahsi fikrim budur ve değer kaybı da olmaz kanatındayım.

şu kadarını söyleyeyim size.. yıllarca çalışın didin bütün paranızı bir araca baglayın sonra denyonun biri gelsin çarpsın sizde olur böyle seyler deyip cıkacaksınız öyle mi?? Allah basınıza versin demiyorum ama olurda birgün yasarsanız o zaman bu yazdıklarınız aklınıza gelir ve örnek temsil edecek deger kaybı davaları aramaya baslarsınız :)) kimse bana kalkıp serviste orjinal parca ile degisen aracta deger kaybı olmaz demesin. oldu o zaman bir sürü pert arac serviste toplanıyor o zaman o aracların bırakın öldü fiyatına satılmasını bütün parcaları yenilendigi icin degerlenmesi lazım degil mi :) komik..

Ülkemizde sorun burada zaten.
    İnsanlar yıllarca çalışıp didinip bütün parasını araca bağlıyor.
    Neden?
    bunun tek sebebi ülkemizde vergiler yüzünden araç fiyatlarının yüksek olması değil. İnsanlar gidip aylık gelirinin 20 katı arabayı kredi ile önlerindeki 3-4 yılı ipotek ettirerek alıyorlar. Bunu anlayamıyorum.

Otomobile yatırım özelliği kazandıracak kadar para bağlarsak olacağı bu.
    Otomobili sadece bir araç olarak görürsek böyle düşünmeyiz.

Eskilerden bir söz vardı, aklımda şöyle kalmış.
    Alabileceğin en iyi evi al, binebileceğin en ucuz arabaya bin.

Binilebilecek en ucuz araba insandan insana değişkendir.
    Bu bazısı için spring, doğan, bazısı için focus, jetta, bazısı için de bmw, mercedes'tir.

Bu yazdıklarım sizinle ilgili değil, genel olarak toplumumuzla alakalı.
    Kişisel olarak algılamazsanız sevinirim, direkt ve sadece sizinle ilgili yazarsam haddimi aşmış olurum.

Selamlar ve saygılar...

tespite katılıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bakın arkadaşlar, şu an başımda bir kaza var.

Para kolay kazanılmıyor, ne diye durduk yere aracımızı değerinden 3000 TL ucuza satalım?... Neden durduk yere arabasız kalalım? Adam makas atacak ve bu durumun acısını biz çekeceğiz. Bizim ne günahımız var?

Şase neden eğilsin ki hocam böyle bir durumda o kadar ciddi durmuyor, bugün işini adam gibi yapan servisler aracı fabrikasyon düzeyinde topluyorlar.
    Sizin mantığınıza göre şase hiç düzelemiyor direklerde öyle bu durumda piyasa sürekli önümüzde zigzag çizen ve rot tutmayan milyon tane araç olması lazım.
    Ahım şahım zararlık bir durumu yok aracınızın, aziz e sorarsanız oda söyler zaten.
    Konuya gelecek olursak ben konuyu açan arkadaş içinde sizin içinde haksızsınız demiyorum haklısınız, kim kimsenin canına,malına kast edemez ve trafiği tehlikeye
    atamaz fakat bu tip durumlarda değer kaybı değil maddi tazminat açılabilir illa karşıdaki suçlu cezasını çeksin diye bir düşünceniz varsa.
    Diğer türlü hasarımı sigorta karşılasın, bende aracın değer kaybınıda isteyeyim deniliyorsa bence bu üçkağıtçılıktır.

• Kimse kazayı bilerek yapmak istemez olur bu ama değer kaybı davayı etik bişey değil
  • İçeride ne olduğunu bilemem,umarım dediğiniz gibi olur. Ancak şimdi adamın bi tanesinin tıra makas atması sonucu durduk yere zararımız oldu. Hayır anlamıyorum tıra neden makas atılır,bu ne cesarettir,pes yani... Biz bu aracı değerinden düşük bir miktara satacağız. Bu kaybımızı sigorta ödemiyor, mecbur cebimizden gidecek.

Bunda bir haksızlık yokmudur?...

Şunu diyorum trafiği tehlikeye atan hareketler yapmak suretiyle kazaya sebebiyet veren sürücülere ceza verilmelidir. Yoksa bu tip olayları engelleyemeyiz. O adam inanıyorum aynı hareketi tekrarlayacaktır. Çünkü yaptırımı yok,cezası yok. Kaskosu varsa tamamdır. Karşı tarafı neden umursasın?...

Bu adam tehlikeli araç kullanmasa idi, efendice aracını kullansa idi biz bunu yaşamazdık. Ben araç kullanırken efendice kullanıyorsam,dikkat ediyorsam oda dikkat edecek. Etmiyorsa cezasını çekecek,çekmelidir. İnsanlar bu şekilde dilediği gibi karşısındakine zarar vermemeli, veriyorsa bir yaptırımı olmalı. Piyasada bir sürü apaçi var. Neden var soruyormusunuz? Yaptırım,denetim,ceza vs varmı? Hayır, yok... Bence olmalıdır.

Bazı arkadaşlara sesleniyorum,bu adam aynı hareketi yapar ve bu kez sizin veya yakınınızın canı yanarsa acaba benden farklımı düşüneceksiniz... Merak ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• değer kaybı meselesini eski insanlara dedelere hatta babanıza söyleseniz karşı çıkar bence. sene 2004 2001 model kız gibi daha bırak boyayı fırça deymemiş nissan primeramız vardı. bi gün biri geldi vurdu arkadan. sürtme falan değil bildiğin vurdu baya hasar vardı(yürüyende birşey yok) yani adam indi arabadan bir şey varmı hastaneye gidelim hemen dedi. çok şükür sağlık problemi oluşmadı. neyse sigorta var kasko yok o zaman araçlarda nissan servise çektik arabayı bir masraf çıkardılar akıllara ziyan kasko yok trafik sigortasınında limiti yanından geçmiyor. hiç unutmam babam dediki git al arabayı ordan biz ödemesekte karşı tarafı servise bu kadar ödettirmem zaten yürüyeninde bir şey yoktu aracın. sanayide araç toparlandı. ve adamın cebinden 5 kuruş çıkmadı. bizmi çok iyi niyetliyiz yoksa milletmi şark kurnazı olmuş. arabayıda satarken uygun verdik boyalı parçaları olduğundan kazadır olur dedik. ama bir gün biri trafikte hayatımıza kast edicek bir trafik suçu işlerse asla peşini bırakmam her türlü cezasını çekmesi için elimden geleni yaparım.

• avrupada insanlar haklarını her tülü arıyor vede eninde sonunda alıyor.bizim ne eksiğimiz var...size soruyorum araç alırken kazasız bir araçmı alırsınız yoksa kazası olan bir aracımı alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahirlacin

avrupada insanlar haklarını her tülü arıyor vede eninde sonunda alıyor.bizim ne eksiğimiz var...size soruyorum araç alırken kazasız bir araçmı alırsınız yoksa kazası olan bir aracımı alırsınız.

avrupa vatandaşının değer kaybı için dava açmayı bırakın bunu aklına getirdiğini bile sanmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.