Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM.. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serco05

quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

eğer satarken değerinin 4.000 tl altına satmazsanız o paranın helal olacağını düşünmüyorum, tamamıyle kendi fikrim...

32 bin liraya arabayi aldim servis ederi 27-28 diyor hic kaza yapmamis olsaydida alacagimiz fiyat 30 du diyor. Duz uolda gelir vurur amenna. Adama gidise ters istikamette sirf 50 metre asagidan donmemek icin gelip vurursa 4 degil 14 bin liralik gene dava acarim. Servis her parca boya icin 1000 lira duseriz diyor. Ben 32 verdigim arabayi elin bilincsiz soforu gelsin vursundiye mi o paraya aldim. Yoksa 2006 model 1.6 executive vardi hemde 27 bin liraya ama tavan haric boyali. Sen arac alacaksan olsan sormuyor musun boyasi degiseni var mi diye?

Kardeşim niye bu kadar alındın ki, sen satarken boyasızı 30.000 tl ise 26.000 tl'ye satarsın vicdanında rahat olur hakkınıda almış olursun bu kadar basit, ben sana niye dava açıyorsun demiyorum ki, kul hakkı falan ince hesap yapılması gereken işler, eğer 4.000 tl'yi alıp araba 10 yaşına gelince 2-3 parça boya normal deyip değerinde satarsan benim görüşüm hak edilmiş bi kazanç olmaz o 4.000 tl

EDİT: Allah korusun yarın birgün birinin önüne çıktın adam geldi aynı yerden vurdu %100 suçlusun aynı yerler tekrar boyandı değişti o zaman ne olacak geri vermen gerekmezmi adamın parasını?

Cok basit; o vakit ikinciden talep etmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: carretera

quote:

quote:

quote:

eğer satarken değerinin 4.000 tl altına satmazsanız o paranın helal olacağını düşünmüyorum, tamamıyle kendi fikrim...

32 bin liraya arabayi aldim servis ederi 27-28 diyor hic kaza yapmamis olsaydida alacagimiz fiyat 30 du diyor. Duz uolda gelir vurur amenna. Adama gidise ters istikamette sirf 50 metre asagidan donmemek icin gelip vurursa 4 degil 14 bin liralik gene dava acarim. Servis her parca boya icin 1000 lira duseriz diyor. Ben 32 verdigim arabayi elin bilincsiz soforu gelsin vursundiye mi o paraya aldim. Yoksa 2006 model 1.6 executive vardi hemde 27 bin liraya ama tavan haric boyali. Sen arac alacaksan olsan sormuyor musun boyasi degiseni var mi diye?

Kardeşim niye bu kadar alındın ki, sen satarken boyasızı 30.000 tl ise 26.000 tl'ye satarsın vicdanında rahat olur hakkınıda almış olursun bu kadar basit, ben sana niye dava açıyorsun demiyorum ki, kul hakkı falan ince hesap yapılması gereken işler, eğer 4.000 tl'yi alıp araba 10 yaşına gelince 2-3 parça boya normal deyip değerinde satarsan benim görüşüm hak edilmiş bi kazanç olmaz o 4.000 tl

EDİT: Allah korusun yarın birgün birinin önüne çıktın adam geldi aynı yerden vurdu %100 suçlusun aynı yerler tekrar boyandı değişti o zaman ne olacak geri vermen gerekmezmi adamın parasını?

Hocam dikkatli okuduysan yazdığımı, birinin önüne çıkarsan demişim yani suç kendinde olursa, her zaman vuran suçlu değildir

• quote:

quote:

[

Hocam dikkatli okuduysan yazdığımı, birinin önüne çıkarsan demişim yani suç kendinde olursa, her zaman vuran suçlu değildir

O vakit de hasari yarattigi arabaya deger kaybi olarak transfer olacaktir o para. Sonucta hic kusursuz birinin cebinde para kalacak, bir sekilde kusurlu olan zararli durumda kalacaktir. Herkesin ayni davayi acacagi kabuluyle tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carretera -- 1 Ağustos 2012; 20:00:30 >
  • Go To Sleep yap ona
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: nymn82

Senin yazılarına cevap olarak yazdım.
    Evet herşey Allahtan bunu kabul ediyorum.
    Fakat bu arkadaşın hatasının cezasını benim mi çekmem lazım

Soldaki araç benim değilde senin.(Empati kurarak gerçekten düşünerek )
    Şimdi tekrar düşün?

Not:Eğer ben birine böyle vursaydım en azından ertesi gün arayıp halini hatırını sorup yapabileceğim birşey varmı diye sorardım.

gerçekten empati kurdum da kapıdan(daha doğrusu eşikten) küfür ede ede iner, gerekirse adamı döver sonra da kaskomdan karşılatırdım, değer kaybı benim için çok önemli değil sonuçta satmak için değil binmek için arab alıyoruz ancak oldu da satacaksın, alıcak olan adama bu fotoğrafi gösterdiğinde çok cüzzi bir miktar değer kaybedecektir.
    yanlız vw sahibi birinin böyle aklı başında yazması beni şaşırttı,(yoksa sen Taner Göde'misin?)
    hep alman iyi diğerleri kötüden başka birşey yazmadıkları için

Tabi bende o anki sinirle birkaç bişey dedim ama karşımdaki ufak ve acemi olunca daha çok şansıma saydım.
    Vw ye gelince 1.5 sene içinde çok araca baktım ama bu araçtan sonra başka bi araca bakmıyorum.
    Savunanlar mennuniyeti yüzünden böyle acımasızca savunuyorlar diye düşünüyorum.

Aracımın kapısı ve çamurluğu değişmiş çamurluk zaten vidalı imiş puntasız yani o sebepten fazlaca bir değer kaybı olacağını sanmıyorum davaya gelince hala karasızım...

• Oncelikle gecmis olsun. Aleni ve gizli tum zararinizi tazmin etmek hakkiniz. Bir gun ben de kaza yapar da suclu olursam diye bu klozu sigortama ekletmeyi dusunuyorum. Burada cok fazla kul hakki edebiyati yapilmis bana gore. Bu sizin zarariniz, tazmin etmek de sonuna kadar hakkiniz. 4000 istediniz diye 4000 vermezler zaten. Mahkeme ne tespit ederse onu alacaksiniz sonucta. Araciniz 3 gun sonra pert de olabilir ve bu alacaginiz tazminati haksiz kilmaz zira hayatimizi ne olabilecegine gore yonlendiremeyiz. 3 gun sonra acil para da gerekebilir ve 2-3 bin zararda da olabilirsiniz. Adamin terbiyesiz tavri icin keske biraz daha isini zorlastirsaydiniz diye eklemeden de gecemeyecegim.

• quote:

quote:

quote:

[

O vakit de hasari yarattigi arabaya deger kaybi olarak transfer olacaktir o para. Sonucta hic kusursuz birinin cebinde para kalacak, bir sekilde kusurlu olan zararli durumda kalacaktir. Herkesin ayni davayi acacagi kabuluyle tabi.

Hasarı yapan araçta önceden başka birinden aldıysa yada bu arkadaş aracı 2 yıl sonra gerçek değerine satarsa hatta yağlı bi müşteri bulup değerinden 1-2 bin lira daha yukarıya satarsa, bu işte birileri mutlaka birilerinin hakkını yiyecektir, davayı kaybedip parayı veren adamda helal olsun afiyetle ye demeyeceğine göre, çok ince hesap yapılması gereken işler, Kim ne kadar inanır bilemem Allah bütün günahları affedebilir ama kul hakkının helalliğini kuldan almak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerÇel -- 1 Ağustos 2012; 20:14:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

quote:

Orijinalden alıntı: set

Bakın arkadaşlar, şu an başımda bir kaza var.

15 gün önce kardeşim kaza yaptı ve biz değer kaybı davası açmadık. Hiç bir hatamız olmadığı halde aracımızda en az 3000 TL değer kaybı var.

Kazanın fotoğraflarını paylaşayım. Hasarı kendi gözlerinizle görünüz. Kazanın oluş şeklinde çizmeye çalıştım...

Kaza şu şekilde oldu; kardeşim akşam beş civarı işten dönüyor, hızı düşük, çünkü trafik var. O sırada karşı şeritte hızla ilerleyen clio önüne tır çıkınca tıra sağdan makas atıyor, sola doğru tırın önüne kırıyor, mesafeyi ayarlayamıyor ve tır araca arka köşeden vuruyor. Tabi clioda hız olunca vurmanın şiddeti ile araç yerden havalanıyor karşı şeride uçuyor. Karşı şeritte evine gitmeye çalışan kardeşimin aracına sol çamurluktan vuruyor. Kardeşimde caddy var ve bu aracın ilk kazası... Caddy yürüyemez hale geliyor. Clionun sürücüsü yaralanıyor,ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Neyseki durumu şu an iyi...

Problemler bundan sonra başlıyor. Yaralanmalı kaza olduğu için o gün kardeşim ve tır şöförü akşam saat ona kadar karakolda ifade veriyorlar. Adam zaten hastanede...

Rapor nedendir bilinmez dokuz gün sonra çıkıyor. 9 gün kardeşim arabasız kalıyor. Araçta değer kaybı var, şase eğilmiş ise o araba adam olmaz. Ne yapacağız bilmiyoruz, büyük ihtimal satacağız. Satarken zarar edeceğiz. Şu an araç tamirde, parça bekliyor... 10 gün sonra ancak teslim edecekler aracı bize.

Biz değer kaybı davası falan açmayı hiç düşünmedik. Adamın makas attığını tırcı söylüyor. Zaten kazanın oluş şeklini cliocu doğrulamış... Yani elimizde dava açabilecek tüm belge kanıtlar var. Raporda biz suçsuz görülüyoruz.

Para kolay kazanılmıyor, ne diye durduk yere aracımızı değerinden 3000 TL ucuza satalım?... Neden durduk yere arabasız kalalım. Adam makas atacak ve bu durumun acısını biz çekeceğiz. Bizim ne günahımız var?

Adam tıra makas atmasa idi bu olaylar olmayacaktı. Adamın o hareketi yaparken düşüncesi büyük ihtimal şu idi, vurursam kasko nasıl olsa öder, boşver bas gaza...

Şimdi siz bu durumda olsa idiniz ne yapardınız?...

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM..

çok geçmiş olsun öncelikle kazandan kardeşinizin sağlık sorunu olmadan kurtulduğu için çok mutlu oldum. karşı taraf içinde üzüldüm.
    ben kesinlikle değer kaybı davası açmazdım. ki başımıza geldi açmadık dileyen olursa anlatabilirim.

hocam ben olsam açarım

makasa giriyorsa-kurallara uymuyorsa bunun her türlü sonucuna katlanır ve o para kolay kazanılmıyor siz suçsuzsanız cebinizden para çıkması çok mantıksız

• senin araç çok kötü olmuş hocam çok büyük geçmiş olsun. Makas atanların sonu budur diyecem ama keşke baskalarının malına ve canına + kendi can ve mallarına zarar vermemiş olurlardı. tekrardan büyük geçmiş olsun ben olsam acardım dava. cünkü sonucta piyasa degerine satamazsın artık bu aracı
  • Tabiri caizse bayıltın adamı. İnsanlar yaptığı hareketlerin ne sonuçlar doğurabileceğini düşünmeden hareket ediyor. Ceza, ıslah için faydalıdır. Kıl payı kurtulsa ne makas attım diye böbürlenir hatta youtube'a videoyu yükler miydi; yüklerdi.
  • quote:

Hasarı yapan araçta önceden başka birinden aldıysa yada bu arkadaş aracı 2 yıl sonra gerçek değerine satarsa hatta yağlı bi müşteri bulup değerinden 1-2 bin lira daha yukarıya satarsa, bu işte birileri mutlaka birilerinin hakkını yiyecektir, davayı kaybedip parayı veren adamda helal olsun afiyetle ye demeyeceğine göre, çok ince hesap yapılması gereken işler, Kim ne kadar inanır bilemem Allah bütün günahları affedebilir ama kul hakkının helalliğini kuldan almak lazım...

Anladım. Fikrinizin üzerine bana yorum yapmak düşmez.
    Sadece, kul hakkı konusunda birilerinin paralarını alanlar kadar trafikte sağından solundan geçip, zamanını yani ömrünü çalanlar sizin yarınız kadar düşünceli olsa diyorum. İyi akşamlar.
  • @SET

Bence açın davayı. hukukun tanıdığı imkanı kullanmanın etik olmayan bir tarafı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_memur

@SET

Bence açın davayı. hukukun tanıdığı imkanı kullanmanın etik olmayan bir tarafı yok.

tamda memur zihniyetine göre bir yorum olmuş.. the_memur
  • trafikte aldığımız riskin hepimiz farkındayız,bu risklerle hergün yollardayız bir çok insan bırakın mal kaybını canını bile kaybetti geri getirmek mümkünmü
    devletin bireyin bir hakkı olarak bu tür değer kaybı davalarını yaygınlaşmasına izin vermesinden ziyade,trafikte insanların hayatlarını riske atan eğitimsiz saygısız düşüncesiz sürücüleri yola getirecek uygulamaları yapması gerektiğini düşünüyorum,bu tür davalar toplumda insanların iyice birbirine güvensiz ve düşman yapar bu gün çarpıp kaçan bir kaç insan varsa yarın kaçmayacak birini bulamazsın...

Çölde devesinin üzerinde yol almakta olan bir bedevi güçlükle yürüyen ve susuzluktan dudakları kurumuş bir adama rastlamış.
    Adam onu görünce su istemiş. Bedevi devesinden inmiş ve adama su vermiş. Suyu içen adam susuzluğunu giderip biraz kendine gelince birden bedeviyi kenara iterek deveye atladığı gibi kaçmaya başlamış.

Bedevi arkasından bağırmış. "Tamam deveyi al git ama senden bir ricam var. Sakın bu olayı kimseye anlatma!". Bu isteği tuhaf bulan hırsız biraz duraklayıp merak ederek nedenini sormuş. Bedevi demiş ki: "Eğer bu olayı başkalarına anlatırsan kulaktan kulağa yayılır ve insanlar bir daha çölde yardıma muhtaç birini gördüklerinde yardım etmezler."
    Öyküyü anlatan sonuna küçük bir şerh koymayı da ihmal etmemiş. "Bedevi gibi derdimiz deve değil de kötülüğün yayılmaması olsaydı millet olarak şimdiye dek çok şeyi halletmiş olacaktık."
    Menfaatimize göre değil vicdanımıza göre bir yaşam dileğiyle...

• emsal teşkil edebilecek deger kaybı davası sonuç varmı ?
    konuyu acan arkadaş dava sonuclandı mı ?

Teşekkürler .
  • Boyle birşey yapılabildiğini bilmiyordum.

Bence bu iş otomatikman çarpandan alınmalı dava vs olmamalı.

Millet çalışsın etsin yemesin içmesin araba alsın sen git ona çarp.
    Biri demiş kul hakkı. O adamın yaşadığı stres kul hakkı değil mi?

Daha büyük bir kaz olsaydı aracın mukavemetini azalsaydı kul hakkı değil mi ?

Bence böyle bir kazada minibus söförünün ehliyeti alınmalı dahada verilmemeli.
    Böyle olursa kamyon tır söförleride akıllanır trafikte sağındaki solundaki aracı sıkıştırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Düzeltme: Ekleme

Kasko sadece masrafı karşılar, değer kaybı munzam (aşkın) zarardır. Görünmeyen zarar veya mahrum kalınan kar da diyebiliriz. Davayı kesin kazanırsınız..
  • quote:

Açılan para miktarına takılmayınız,zaten mahkeme bu rakamı ödemez,daha aşağısını öder,işte bu yüzden rakam fazla tutulur.

Maddi tazminat olduğundan davayı yüksek değerle açmak kısmen red sonucu doğurur, bu nedenle reddedilen kısmın giderlerine mahkum olursunuz. Bu nedenle bilirkişi raporundan sonra davayı ıslah edebilirsiniz, yani talebinizi arttırabilirsiniz. Böylece kısmen reddin masraflarından ve belki vekalet ücretinden de sorumlu olmazsınız. Bence çok haklı bir dava, ancak kasko poliçelerinde maddi tazminat davalarından sorumluluk klozu da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

quote:

Açılan para miktarına takılmayınız,zaten mahkeme bu rakamı ödemez,daha aşağısını öder,işte bu yüzden rakam fazla tutulur.

Maddi tazminat olduğundan davayı yüksek değerle açmak kısmen red sonucu doğurur, bu nedenle reddedilen kısmın giderlerine mahkum olursunuz. Bu nedenle bilirkişi raporundan sonra davayı ıslah edebilirsiniz, yani talebinizi arttırabilirsiniz. Böylece kısmen reddin masraflarından ve belki vekalet ücretinden de sorumlu olmazsınız. Bence çok haklı bir dava, ancak kasko poliçelerinde maddi tazminat davalarından sorumluluk klozu da var.

Makina mühendisi bilirkişiye dosya gitti adam ne anlayacak değer tespitinden onu anlamadım? Bilirlişi dediğiniz hangi meslek gruplarından oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba arkadaslar.. Ramazanlığın ilk günü Siyah 2007 model 1.6HDi Comfort Peugeot 407 aldım. Aldıktan 2 saat sonra düz yolda minibüsçünün biri geri geri gelerek son andaki çabalarımla arabanın önüne vurmasını engelledim ama arka kapıya vurdu. Geri geri gelerek vrduğumu yazmam deyince tutanağa polis çağırdım polis tutanak tuttu ve adama nasıl vurduysan öylede yazıp imzalayacaksın dedi. Neyse şuan araç yapılmayı bekliyor tramerde sonuçlandı %100 kusuru ona verdiler. aracımda hiç boya yoktu ama simdi arka sağ kapı sacı jant,basınç sensörü degişecek camurlugun yarısı ve tamponun yarısı boyanacak :( ben aracımda oluşan değer kaybı ilede ilgili avukata vekalet verdim değer kaybı davası açacağız. avukat yüzde 100 alırız diyor. yaklaşık 4000 TL'ye yakın para alırız diyor. Bunun 750 TL'sine yakını kendisininmiş.

Değer kaybı davanız sonuçlandı mı?Ben de bir değer kaybı davası açacağımda.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.