BMW318 I 95 model aracım çekmiyordu bazen öyle oluyorduki 40km hızı geçmiyordu yığılıp kalıyordu ve aşırı yakıt tüketiyordu kent için 15 lt kadar. Bugün BOSH gittim bilgisayar bağladılar oksijen sensörünün arızalı olduğunu birde yakıt deposunun içerisinde sonda varmış o değişekmiş sensör 180 leva sonda ise 40 leva dediler işcilik belli değil. Yarin bırakacağım aracı. İnşallah düzeli.r trafikte özellikle kavşaklarda dönüşte çok sorun oluyor yolda 90 100 km hızla giderken birden araç sani gazı bitmiş gibi yığılıp kalıyor kazı köklüyorum yok fayda. Zor topluyorum Servisten sonra düzelirse yorumları eklerim. Ayrıca araçta LPG sistemide var ancak LPG burda kullanmıyorum. Arkadaşlara önerim eğer aracınız lpg ve benzinde de çok yakıyorsa oksjen sensörüne bir baktırın.
diğer belirtileri neler?
bende araç ilk çalıştığında(benzinde) bir silkeleme oluyor, araç 1500 devir altında gidemiyor kafa atıyor. bende lambda sensöründen şüpheleniyordum ama sonradan aklıma benzin pompası vs. gelmişti.
sizde yazarsanız bu tip sorun varsa. karşılaştırmak istiyorum.
Bende de ilk çalıştırmada titreme oluyordu. Boğaz kelebeği temizlendi, sorun çözüldü...
quote:
Orjinalden alıntı: anterior1
Bende de ilk çalıştırmada titreme oluyordu. Boğaz kelebeği temizlendi, sorun çözüldü...
bende 2 kere temizlendi würth ün bi zımbırtısı ile geçmedi.
quote:
Orjinalden alıntı: anterior1
bende aynı sorun vardı temizlendi geçti.
SOrun çözüldü. En son bakımda benzin filtresi değişmemişti. Onu değiştirdim düzeldi. Lamda sensörüde arızalı imiş onuda değiştirdim (185 leva) şükür düzeldi. Arabada kolay kolay benzin bitirmezdim dolayısi ile filtre kirlenmez diye düşünüyordum gittiğim ustada boşa para verme değiştirme demişti aşağı yukarı 20 bin km yapmıştım eski filtre ile. Neyse şükür düzeldi aracımdan memnunum. Sensör sadece yakıt tüketimini artırırmış öyle dediler BOSH ta aracın çekmemesi gitmemesi benzin filtresindenmiş. TOPLAM 230 LEVA ÖDEDİM İŞCİLİK İÇİNDE
bulgaristanın neresinden
quote:
Orjinalden alıntı: sonfilika
SOrun çözüldü. En son bakımda benzin filtresi değişmemişti. Onu değiştirdim düzeldi. Lamda sensörüde arızalı imiş onuda değiştirdim (185 leva) şükür düzeldi. Arabada kolay kolay benzin bitirmezdim dolayısi ile filtre kirlenmez diye düşünüyordum gittiğim ustada boşa para verme değiştirme demişti aşağı yukarı 20 bin km yapmıştım eski filtre ile. Neyse şükür düzeldi aracımdan memnunum. Sensör sadece yakıt tüketimini artırırmış öyle dediler BOSH ta aracın çekmemesi gitmemesi benzin filtresindenmiş. TOPLAM 230 LEVA ÖDEDİM İŞCİLİK İÇİNDE