İşten dönerken 5 kişinin karıştığı bir zincirleme kazada en arkadaki adam oldum bu akşam. Ön tampon yamuldu biraz, bir yerinden çatladı. Tampon biraz oynamış (belki bir/birkaç dişi kırılmış) ama aslına bakarsanız kayda değer bir problem de gözükmüyor. Vurduğum arabada da zaten problem olmadı. Ancak sorun şu ki, aracı kaza mahallinden çekerken motor arıza lambasının sarı yandığını gördüm. Hemen yanımdaki benzinliğe girip radyatörün su sızdırıp sızdırmadığını falan kontrol ettim, kaputun altına falan da dikkatlice baktım ama bir problem göremedim. Bu motor lambası sizce neden yanıyordur? Araç: 2021 Opel Astra K Manüel. Araç sıfır sayılır. *** Fotolar *** ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 6 Ağustos 2021; 21:54:14 > |
Aracı Önden Hafifçe Vurdum, Motor Arıza Lambası Yanıyor

-
-
Geçmiş olsun. Ön tampondaki airbag sensörlerinde bir oynama falan oldu da onun için mi yandı acaba arıza lambası.
-
quote:
Orijinalden alıntı: synthesizerGeçmiş olsun. Ön tampondaki airbag sensörlerinde bir oynama falan oldu da onun için mi yandı acaba arıza lambası.
Olabilir hocam, bir şekilde sensörün yerinin değiştiğini anlayabiliyorsa eğer verebilir elbette. Teşekkürler cevabınız için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 6 Ağustos 2021; 21:54:27 > -
Arabada bişey yok ki hocam.
O zaten Arıza lambasını yakacakmış, kaza bahanesi olmuş gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: MyWorldLife
Arabada bişey yok ki hocam.
O zaten Arıza lambasını yakacakmış, kaza bahanesi olmuş gibiHocam araç sıfır sayılır. Daha ilk bakımına bile girmedi. Arıza lambasını yakacak bir durumu olduğunu sanmıyorum.
-
airbag sensörüyle ne alakası olabilir, yapmayın allah aşkına. ne olduğunu tahmin edemezsiniz, bilgisayara bağlatıp baktırın. eğer motor koruma moduna almamışsa (alsa zaten belli bir devri geçmiyor diye söylerdiniz) genelde çok önemli bir sorun yoktur.
-
Eve dönerken her ihtimale karşın 3 bin deviri geçmedim. Devir limiti varsa eğer, bu limite yaklaşmadım yani. Bilemiyorum o nedenle.
Yarın servise götürüp baktıracağım zaten. Neden lamba yaktığını da buraya yazarım, daha sonra böyle bir hatayla karşılaşan birileri olursa görürler.
Yanıtınız için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 5 Ağustos 2021; 22:21:47 > -
ELM327 alıp sorunun neyden kaynaklandığını kendiniz de bulabilirsiniz. Pahalı bir alet değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cricetELM327 alıp sorunun neyden kaynaklandığını kendiniz de bulabilirsiniz. Pahalı bir alet değil.
Tamamdır hocam, teşekkürler. Alıp bir kenara koyayım uygun bir zamanda. Şimdi için çok geç ama ileride ne zaman lazım olacağı belli olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 5 Ağustos 2021; 23:47:33 > -
ya motor koruma moduna geçmiştir ne olur ne olmaz diye ya da çok uç bir ihtimal sonucu hoş olmayan bir tesadüf denk gelip çarpmadan bağımsız bir sorun olmuştur. servise gidin silsinler muhtemelen ilk dediğim gibi bir şey çıkar.
-
soket gevşer , illa radyatör değil turbo hortumu vs vs yada far kabloları vardır bişey
-
nedir son durum
-
Radyatör kapakçık motoru bozulmuş. Yetkili servis takriben 1200-1500 TL masraf çıkarttı (parça ve işçilik toplam bedeli). Ek bir hasar varsa bilmiyorum çünkü tamponu indirip incelemeleri için servis kaydı açılması gerekiyor.
Kaskodan mi yaptirsam yoksa cebimden mi ödesem diye düşünüyorum. Kaskodan yaptırdığım taktirde hem tramer kaydı olacak hem de yaklaşık 400-500 TL daha fazla bir bedelle kasko yaptıracağım gelecek yıla. Cebimden yaptırmak daha mantıklı duruyor. Aracın garantisi bitmediği için yetkili serviste yaptıracağım.
Kasko konusunda sizin fikriniz nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
trameri dert etmeyin. faturayı saklarsınız isteyene gosterirsiniz. tampon vs gibi parçalarda zaten boya vs sorunu olmadıgı için değiştirmekten korkma.
-
Koduna baksanıza neden arıza ışığı yakmış.
-
geçmiş olsun hocam. tutanak olayı nasıl oluyor böyle zincirleme kazalarda acaba biraz anlatır mısınız? herkes kendisine göre mi tutuyor. 5 kişi karıştırsay 5 kişi mi imzalıyor yoksa sadece öndekiyle mi hallettiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: abandonware
Radyatör kapakçık motoru bozulmuş. Yetkili servis takriben 1200-1500 TL masraf çıkarttı (parça ve işçilik toplam bedeli). Ek bir hasar varsa bilmiyorum çünkü tamponu indirip incelemeleri için servis kaydı açılması gerekiyor.
Kaskodan mi yaptirsam yoksa cebimden mi ödesem diye düşünüyorum. Kaskodan yaptırdığım taktirde hem tramer kaydı olacak hem de yaklaşık 400-500 TL daha fazla bir bedelle kasko yaptıracağım gelecek yıla. Cebimden yaptırmak daha mantıklı duruyor. Aracın garantisi bitmediği için yetkili serviste yaptıracağım.
Kasko konusunda sizin fikriniz nedir?"Radyatör kapakçık motoru" olduğuna emin misiniz ?
Radyatör kapağı olabilir ama fiyat uymuyor, radyatör fanı olabilir, devirdaim motoru olabilir, fiyat bilgisi bunlara uyuyor.
Hata kodu ne alıyormuşsunuz sordunuz mu ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: abandonware
Kasko konusunda sizin fikriniz nedir?Tramer kaydı konusunda neden bu kadar çekimsersiniz? Kaza kayıt altına alınıyor, böylece sonraki sahibi araç hakkında bilgi sahibi oluyor. Biraz empati.....Hem kaskoyu bu gibi durumlar için yaptırmıyor muyuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: zedTramer kaydı konusunda neden bu kadar çekimsersiniz? Kaza kayıt altına alınıyor, böylece sonraki sahibi araç hakkında bilgi sahibi oluyor. Biraz empati.....Hem kaskoyu bu gibi durumlar için yaptırmıyor muyuz?
Alıntıları GösterKesinlikle katılıyorum. Tramer'de kayıtsız araç arayan da bir zahmet ötede oynasın.
Nedir bu tramer manyaklığı anlamış değilim.
Hiç umurumda olmaz çatır çatır kasko bozarım 1 kademe aşağı inerim hasarsızlıkta ben olsam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: büdünün kaşıgeçmiş olsun hocam. tutanak olayı nasıl oluyor böyle zincirleme kazalarda acaba biraz anlatır mısınız? herkes kendisine göre mi tutuyor. 5 kişi karıştırsay 5 kişi mi imzalıyor yoksa sadece öndekiyle mi hallettiniz?
Teşekkürler hocam. Açıkçası vurduğum adamda bir hasar yoktu ve bende de görünürde bir hasar yoktu. Zaten çok ciddi bir kaza da değildi. Öyle olunca öndeki adam sen git kardeş yoluna dedi, ben de helallik isteyip ayrıldım. Sorun şu ki, motor arıza ışığının yandığını yola çıktıktan sonra fark ettim.
Esasen tutanak konusunda benim de bir fikrim yok. 3 ve daha fazla aracın karıştığı kazalarda polis çağırılarak tutanak tutulur diye biliyorum ancak kaza hafif olunca kazaya karışan araç sürücüleri tutanak tutmadan dağıldılar. İleride vurduğum adam benim için vurdu kaçtı şeklinde bir şikayette bulunursa da elimde tutanak olmadığı için problem olur mu bilmiyorum.
Oturup kaza sonrası yapılması gerekenleri araştırmak lazım aslında. Ben de bilmiyorum diyebilirim.
En Beğenilen Yanıtlar

airbag sensörüyle ne alakası olabilir, yapmayın allah aşkına. ne olduğunu tahmin edemezsiniz, bilgisayara bağlatıp baktırın. eğer motor koruma moduna almamışsa (alsa zaten belli bir devri geçmiyor diye söylerdiniz) genelde çok önemli bir sorun yoktur. |
Benzer içerikler
- kazanılan ihaleden vazgeçme cezası
- taksi çıkması egea
- arabanın marş kömürü bittiği nasıl anlaşılır
- emniyet kemeri tamiri
- ford focus 1.5 ti-vct alınır mı
- suzuki swift 2024
- byd atto 2
- fiat scudo camlı van 5+1
- nissan qashqai 2025 fiyat listesi
- cupra terramar fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X