Şimdi Ara

focus emniyet kemeri arıza ışığı yanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ford focus aracımın emniyet kemeri ışığı sabahları yanıyor, daha sonra kendiliğinden sönüyordu. Serviste sağ taraf yolcu koltuğu emniyet kemeri kilit arızası diye uyarı görüldü. Bilgisayarda bu uyarı silindi. Bir iki gün yanmadı. Sonra tekrar ışığı yanmaya devam etti. Bu sabah emniyet kemerine gelen kablonun soketini çıkardım. Bu sabah yapmadı. Bakalım sonraki günler tekrar edecek mi?
    Bu kabloyu çıkarmam araçta bir sorun çıkarır mı? Bilgisi olan var mı? Hani şu emniyet kemerinin kilitlendiği mandallı yer var. İşte o parçanın değişmesi gerektiğini söyledi servis. Bu parçanında 180 ytl olduğunu söyledi. Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.

WHATSAPP: 0505 748 49 61

***TÜRKNET DAVETİYE KODU: DYP88QP23RRK
  • bu konuyu daha önce çözümlemedik mi?yoksa arıza tekrar mı başgösterdi?yanlış hatırlamıyorsam airbag ışığıydı değil mi yanan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MZ

Emniyet kemerinin gergisine göre airbag'in açılıp açılmaması söz konusu zannediyorum. Kemer takılı değilse veya takılı sinyali gitmiyorsa airbag muhtemelen açılmayacaktır.

• Türbülans arkadaşım o aynı ışık aslında. Hem emniyet kemeri hem de hava yastığı uyarı lambasıymış. akü kutup başını çıkardıktan sonra birkaç gün sorun kaybolmuştu. Sonra tekrar yanmaya başladı. Servise gittiğimde bilgisayardan bu arızayı gösterdi. Arızayı sildiler ama tekrar ışık yanarsa emniyet kemeri kilitleme parçası değişmesi gerekir dediler. Yine birkaç gün ışık söndü. Dün tekrar yandı. Bu sabah emniyet kemerine bağlı olan soketli bir kablo vardı. Onu yerinden çıkardım. Bu sabah yanmadı bakalım. Takip edeceğim bu şekilde. Bunun araca zararı olurmu diye sormuştum.

• Ben ne zaman yüzbaşı olmuşum yaaa?
    Fazla yıldız isteyen var mı? Satılık yıldız var. İlk sahibinden satılık.

• soket kablodan tam olarak ne kastettiğinizi anlamadım ama airbag ve emniyet kemerleri srs denilen ortak bir sistem ile birbirine senkronize olarak çalışır...bahsettiğiniz kablo airbag ile emniyet kemerini birbirine bağlayan kablo ise sistemin parçaları kendi başlarına işlev görmeye devam eder ama birlikte çalışmaz..yani srs devre dışı kalır..çok önemli bir durum değil..bir süre bu şekilde kullanıp takip edin bence

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.