Şimdi Ara

Araç yolunda yürüyen andavallar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akşam üzeri bir caddeden evime doğru ailemle yol alırken, kaldırım geniş olduğu halde yola inmiş 2 kişiyi farkettim yan yana gittikleri için birisi nerdeyse benim şeridin ortasında yürüyordu, yaklaştım ama hiç oralı olmadılar, bu sefer kısa iki korna çaldım çekildiler. 3-4 metre ilerleyince birisi küfür etti arkamdan, eşim araçta olduğundan bu durumu hazmedemedim ve indim. Pek öyle zeballak gibi biri değilimdir ama sinirli halimin çok korkutucu olduğunu söylerler, zaten elemanlarda haydarı görünce biraz temkinli durdular, elemanın yakasına yapıştım, birbirimize girdik. Lan yolda can vereceksin biz senin de bizimde başımızın belaya girmemesi için uğraşıyoruz uyarıyoruz sen küfrediyorsunuz cibilliyetini....... ... ... diye devam etti muhabbet. Ona göre güya ben sol şeritten gitmeliymişim beyfendinin rahatı bozulmuş. Allahından bul dedim bastım geri döndüm.

Şimdi trafik terörü var diyoruz da arkadaş bu yaya terörü ne olacak, valla ezicem birini bir gün inat edip, kırmızı yanıyor dangalağa yüzüme baka baka geçmeye çalışıyor, veya yolun ortasından yürümeyi kendilerine hak görüyorlar. Ülkede katil olmamak o kadar zorki.

• Her ne kadar küfürün hazmedilecek bir şey olmadığı bilinse de herhangi bir yakınının yanında özellikle de eşimin yanında böyle bir şeye hayatta kalkışmazdım. Babamın bir lafı vardır " Araç kullanırken yolun bitene kadar sakın araçtan inme " diye.

Buna benzer bir tartışma ben de yaşadım yolu kapatan düğün tayfası yüzünden. Kız kardeşim de yanımdaydı. Araçtan inmedim, insem kötü sonuçlar doğuracaktı çünkü, camları filan da kapattım mecburen. Daha sonra aklı başında bir adam gelip yolu açınca geçmiştik.
  • Şindi konuyu gene siyasete bağlayacam, hazmedemeyecek kimileri
  • Geçen gün bi ara sokaktan geçmeye çalışıyorum zaten sokak dar. Bi çarşaflı kadın yolun ortasında duruyor hadi dedim nezaketen kornaya basmayayım arabayı görünce çekilir. Geldim geldim kadın yok çekilmiyor yüzüme bakıyor mal mal. Yanaştım iyice, çekilsene hareketi yaptım. El kol yapıyor. Ezip geçicektim gerizekalıyı. Bunlar hak ediyor tekme tokat girişmeyi. Bir tanede yine yolun ortasında kadın yürüyor arkasına kadar geldim. Ara gaz vererek motor sesinden korkar çekilir diye düşündüm yok. Yolun başına kadar o yolun ortasında ben arkasında tin tin gittik sonra başka yola döndüde geçtim. İnsanların kafa yapısı nasıl çalışıyor anlayamıyorum artık. Yolun ortasında yürüyor azcık arkasına dokundursam tamponu feryat edicek aboooovvv bana araba çarptıı abarrovvv bilmem ne. Ne biçim insanlar var anlayamıyorum.

Birine yol veririm ailesini öldürmüşüm gibi bakar, yol vermem küfür eder. Nasıl davranmak lazım çözemedim ben.

• Kesin Kangallı yolun ortasinda yuruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurdum öküzleri... Yaya yoluna çıkan öküzle, araba yoluna çıkan yayanın öküzlüğü arasında bir fark yok. O yaya işte, arabaya binince kaldırıma çıkan...

Ancak öküzle öküz olmaya da gerek yok. Ben genelde kendilerini tiye alıyorum. Küfür yersem "bilmukabele" deyip geçiyorum. Bu küfür mevzusunu da hiç anlamıyorum. O kadar sayıp sövüyor, "ananı şuradan alır, şöyle yaparım" falan. Yapamayınca dile vuruyor. Bizim milletin küfür dağarcığı bu yüzden geniş. O yüzden bu insanların garip, aşağılık komplekslerini kaşımak kendilerine küfür etmekten çok daha fazla işe yarıyor. Öküzü düşündürtmenin yolu bunu kaşımaksa, bunu yapacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

Şindi konuyu gene siyasete bağlayacam, hazmedemeyecek kimileri

Ben bu konunun kişinin siyasi görüşüyle hiçbir alakası olmadığını, daha çok bireyin aldığı eğitimle ilgili olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamers.

quote:

Ben bu konunun kişinin siyasi görüşüyle hiçbir alakası olmadığını, daha çok bireyin aldığı eğitimle ilgili olduğunu düşünüyorum.

e tamam işte bu ülkede eğitimsiz görgüsüz cahil cühela insanlar tek bir şeyi ifade ediyor. bil bakalım neyi.
  • yayalarada hak vermek lazım heryer araba dolu yol kenarları hatta kaldırımlarda bile.
    kaldırımlarda zaten yürünmüyor parkeden arabalar ağaçlar kaldırıma masa açan esnaf,dilenciler derken onlarda yoldan yürüyor gayet normal bence fazla tepki gösterilmiş.

• Trafik de sinirli olmamak gerek onun yaptığı yanlış sizinkide.
    Beli silahlı birine denk gelme ihtimaliniz var sevdiklerinizi düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

quote:

quote:

e tamam işte bu ülkede eğitimsiz görgüsüz cahil cühela insanlar tek bir şeyi ifade ediyor. bil bakalım neyi.

Doğru evet ama genellemek her zaman yanlıştır. Bir topluluğun %60-70 gibi bir kesmi cahilse bu o topluluğun tamamının cahil olduğunu göstermez. Aynı durum karşı kesim içinde geçerli. O topluluğun %70'ini eğitimli, edepli, görgülü insanlar oluşturuyorsa %30 gibi bir oranda da cahil insanlar var demektir.

Kim bilebilir ki belki de yolun ortasından yürüyen o kişiler İzmirli idi. Birde şöyle bir şey söyleceğim... 1 Kasım akşamı seçim kutlamalarında araçlar konvoy yapmış, sadece bir şeritte kendi hallerinde ilerliyorlardı. Fakat Kadıköy'de 29 Ekim kutlamalarında eğitimli, edepli, görgülü olarak nitelendirdiğimiz kişiler bir şerit yerine tüm yolu trafiğe kapatmış, öyle eğleniyorlardı. Haydi bunu da açıklayın bana. Belki orada bir aracın acil bir yere gitmesi gerekiyordu, belki doğum olacaktı, belki hasta vardı. Bu arada ben iki kesimi de sevmem, ayrıca insanları siyasi görüşüne göre yargılayan insanlardan nefret ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Benim demediğimi demiş oldunuz aslında.
    Nasıl mı; açıklayayım, bu sefer konuya ve siyasete bağlayarak.

Özellikle son 15yıl içinde eğitim sistemi ile ilgili "sistemli bir göçürtme" çalışması yapılmakta. Bakın, sakın "beyazlar" üstüne alınmasın, bu onların zamanında başlamadı ama son 7-8 yıl içinde iş çığrından çıktı (burada üstlerine alınabilirler) Sadece okulda verilen müfredat ile ilgili değil, yönetmelikle ilgili elleri kolları bağlandı eğitmen kadrosunun. Yönetici kadrosundaki malum atamalardan da haberiniz yoktur sanırım. Yahu bu gün veli gelip "neden ödev verdin" diye öğretmen bıçaklıyor, öğretmene ana avrat küfreden öğrenci için disiplin kurulu toplanamıyorsa (ki disiplin kurulu da kalmadı), nasıl olsa sınıfta kalmadı diye dersin ortasında basıp çıkan öğrenciler ve yoklama eksiklerini "hocam bunlarla uğraştırma bizi, eskilerden var göster kalmasın devamsızlıktan" diyen "malum devşirme" idari kadro ile verilen eğitimden bir hayır bekliyorsanız baya bi optimist kişiliğiniz var demektir.

Ve bu 10 küsür yıllık berbat süreç işlemeye başladığında 13-15 yaşında olanlar şu anda 25-30 yaşlarında, bir iki ileti yukarıdaki malum 4ayaklı formuna dönüşmüş halde yol ortasında dolanıyorla.

Yahu karadenizde sığırlar bile karşıdan karşıya geçmek için üst geçit kullanırken iki ayaklıların yola atlamalarını anlayamıyorum.

Bir toplumu istenen şekilde parmağında oynatmak (bakın yönetmek demiyorum) isteyenlerin yapacakları yegane şey eğitim sistemini bozmaktır, şu anda da başarılmıştır. Bunun arkasında beyazlar mı vardır, israil mi vardır coca cola mı vardır o ayrı bir tartışma konusu ve yeri bura değil ama böyle giderse yollarda konu sahibinin belirttiği "organizmaları" daha çook göreceğiz yollarda, arabalarımızın önünde diyerek iletiyi konuya bağlar, sağlıklı günler dilerim.

• Yanınızda eşiniz varken yaptığınız bu hareket çok gereksiz olmuş, böyle tiplerin kaybedecek birşeyi olmaz. Çeker bıçaklar eşiniz de orada kalakalır..
  • arabalar kaldırıma parkedince yayalar da yolda yürüyor malesef

• He he hep Tayyip yüzünden

• Andy Wall'lar
  • Kaldırıma park eden araçlardan dolayı ama yinede Haklısınız aslında ben genelde yaya olarak trafikteyim diğerlerine bakıyorum.Tınlayan yok yol verene bile küfür ederler felan.Ben yol verene genelde başımla selam veririm.Camı açıksa ''Eywallahhh'' diye seslenirimBir kere uzun bir bekleme ardından yol veren bir arabanın kaputunu öptüğüm oldu adam bile şaşkın,şaşkın kalmıştı orası ayrı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 10 Kasım 2015; 10:49:46 >
  • Bunlardan fazlasıyla mevcut, bende muzdaribim. Kaldırım boş yolun ortasından yürüyor andaval, korna çalıyorum, kaçılıyor sonra geçerken yüzüme bakıyor, "Kim lan bu, sen kimsin de bana korna çalıyorsun" bakışı atıyorlar.

Size hak veriyorum fakat araçtan inmek yerine lafta söyleyebilirmişsiniz ama tırstıklarıda iyi olmuş, küfür yanına kalmamış elemanın

Bunların birde araç ile yolun ortasında duran çeşitleri var, korna selektör yapınca karşılık veriyorlar.

Örneğin dolmuşlar. Geçen gün önümde parktan çıkacak bir araca yol verdim en fazla 15 sn sürdü, arkamdaki maganda dolmuşçu borazan gibi kornasıyla ve selektör koluyla taciz etti beni.

Kendileri yolun ortasında durup müşteri alınca veya indirince biz aynı şeyi yapsak suçlu biz oluyoruz onlara göre...

Sonuç olarak Memlekette öküz çok...

• O sokak aralarıda yardıra yardıra gidin bakın o zaman nasıl çekiliyorlar yoldan.
  • quote:

bu saatte siyaset çekemem,karnım acıktı börekcim

forumda siyaset yapmayalım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.