Şimdi Ara

Araç kullanırken kaybolan cesaret.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
6.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu size de oluyor mu bilmem ama aracımı kullanırken cesaretim kayboluyor. mesela tek şerit gidiş gelişli hafif virajlı yolda araç kullanırken 80 i geçemiyorum. Arkamdan bugün bir reno 12 tx selektör yaparak geçti ve araçta aerodinamik süspansiyon namına hiçbir şey olmamasına rağmen o virajlara benden daha iyi girip gözden kayboldu. Otobanda bile giderken 110u geçince araç sollarken veya ani iniş çıkışlarda hemen bir tedirginlik geliyor ve frene basıyorum boş yere. Birde bu asfaltla stabilize arası bu yeni duble yollarda virajlarda hep kuma kaptıracakmışım gibi geliyor. Bu tedirginliklerimi üstümden nasıl atacağım bilmiyorum. Bu arada 2002 den beri araba kullanıyorum. Bu altıncı aracım ve Allah'a şükür tek bir cezam ve kazam yok. Yılda 15 bin km kadar yol yapıyorum. Amam bu korkularım yüzünden yolda fazla zaman kabım oluyor. örneğin Adıyaman dan Eskişehir'e 15 saatte gitmek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dadas_ismail -- 28 Nisan 2013; 0:10:56 >

• sen doğru olanı yapıyorsun ülkedeki insanların çoğundaki cahil cesareti.. cahiller cesur olurlar..
  • Bence abartmamak kaydı ile doğru yapıyorsunuz. Sizin örnek sonrası aklıma karşıdan gelen aracin altina giren Toros videosu geldi..

Ben de tam tersine virajlarda arabayi zorlamayı severim. . Ama tehlikeli..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de sizin kadar ileri seviye olmasa da biraz var.

Herhangi bir viraja girerken ayağım istem dışı olarak frene gidiyor. Sanki araba yan yatacakmış gibi bir his oluşuyor.

Ama kafaya takmıyorum. Acelem yok. Adıyaman-Eskişehir arası ne kadar bilmiyorum ama 10 saatte gitmek yerine 15 saatte gidip tek parça gitmeyi yeğlerim.
  • sırasıyla golf, tipo ve uno kullandım. bu dedikleriniz bende sadece uno'da oldu. diğer araçlarımı kullanırken hiç aklıma gelmeyen şeyler gelmeye başladı (savrulabilirim, duramayabilirim vs.). belki kullandığınız araçtan dolayı kaygı hissedebilirsiniz siz de....
  • fazla kaza görüntüsü ve haberleri görmekten bilinç altımızda istem dışı bende kaza yaparmıyım var özellikle araç içindeki nüfüs arttıkça bu korku daha da artıyor
  • Bence cesaretiniz kaybolmuyor sadece aracın limitlerini bilmediğiniz için işi garantiye almak istiyorsunuz fazla abartmamak koşulu ile en doğrusunu yapıyorsunuz siz sağ şeritten gidin sollamak isteyen sollasın kendi canı kendi tercihidir artık ona karşıamayız.

Bende cesaret değil de araç kullanırken özgüvenim artıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trafikte sadece sizin gibi sürücülerle karşılaşmak hepimizin ortak dileği.
    Ama yine de bir uyarıda bulunayım. Hayatın diğer alanlarında da tedirginlikleriniz varsa -sürekli kötü birşey olacakmış hissi, sevdiklerinizden uzaklaştığınız her anda onlar için endişelenme vb.- bir profesyonele danışabilirsiniz. Yukarda bir arkadaşında belirttiği gibi haberlerde ya da günlük hayatta karşılaştığımız olumsuzluklar o kadar fazla ki artık fazla endişeli insanlar olduk.
  • daha önce kaza yaptınız mı hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

daha önce kaza yaptınız mı hocam?

yazılanı tam okusaydınız bu soruyu sormazdınız.

yapmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcakoylu

quote:

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

daha önce kaza yaptınız mı hocam?

yazılanı tam okusaydınız bu soruyu sormazdınız.

yapmamış.

başını okudum dikkat etmemişim kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 28 Nisan 2013; 2:54:18 >
  • olabilir. sorun değil. Allah kaza bela vermesin kimseye...
  • Zamanla bu durumun geçeceği kanaatindeyim, bem ehliyeti Ankaradan 2001 yılında aldım, 4 yıl direksiyona oturmadım,

sonrasında Denizlide memuriyetteyken git gel alıştım taa ki tekrar Ankaraya dönene kadar,

Bende bi tedirginlik başladı Ankara trafiğinde anlatamam, tabi sonra ona da iyi kötü alıştım,

Neticede temkin iyidir ama, pratikliğin de önüne geçmemeli.

Kazasız belasız...
  • Sabit bir hızda giderseniz. İvme 0, G kuvveti sıfır olacağından endişenizde bir nebze azalır ve durduk yere frene basmassınız. Elbet sizitetikleyen birşey oluyor ya da sağa sola bakarken dikkatiniz dağılıyorki frene basıyorsunuz.

Boş yolda durduk yere frene basmak arkanızdakini de tehlikeye atabilir.

Sakin sürüş tarzı iyidir. Ama siz sakin sürerken tedirgin oluyorsunuz anladığım kadarıyla o daha da tehlikeli bir durum bence.
  • O kadar sıkıntı yapmayın sürüş güvenliğinizi tehlikeye atmadıkça kafanıza takılacak bir şey yok.

Ben de tek şeride düşen yollarda önümdeki aracı genelde geçmem ve normalden birazdaha mesafe koyarak izlerim, arkadan gelenede ilk fırsatta memnuniyetle yol veririm.

Hepimizde var bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 28 Nisan 2013; 3:21:45 >
  • En doğrusunu yapıyorsunuz.
    Mesela ben trafikte başka kimseyi riske atmayacağım koşullarda(yolun tamamen boş olması ve arabamda benden başka kimsenin olmaması durumları) limitleri maximum zorluyorum.
    daha 2 saat önce (gecenin 5 inde gün doğumunu fotoğraflamak için çıktım dağa) ıssız bir dağda yüksek bir süratte bir tarafı 15-20 metrelik bir boşluk olan yerde 70 km gibi bir süratle el freni ile yumuşak süspansiyonlu bir araç ile stabilize yolda viraj almaya kalktım ve
    allahın sevgili kuluymuşum. şu anda bunları yazabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 29 Nisan 2013; 8:05:52 >
  • Yazdıklarınızı okudum. Bir arkadaş araçtandır demiş. Bundan önceki aracım 2005 laguna idi ondan öncekide passat yinede oluyordu bunlar. Bir arkadaşta normal hayattada bu sıkıntılar varsa demiş ama yok Allah'a şükür. Yazdıklarınızdan anladığım, fazla det etmemem gerektiği.
  • Tedirginlik olabilir insanın yapısındandır ama yine de durduk yerde frene basmamaya dikkat et bir gün arkadan geçirirler.Özellikle alt geçite,tünele girerken frene basanlara uyuz oluyorum ben de.
  • Doktora görün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidiş geliş yolada hız limiti ne kadar? 90 km/saat

Virejlarda hız azaltılır mı? kural gereği mesela? Evet azaltılır?

Dadaş İsmail kaç kaç km/saat hızı geçemiyor? 80 km/saat

Problem var mı?

* * *

Trafikte kendinizi başka arabalarla mukayese etmeyin. Kendi fikriniz, hedef hızınız, mesafeniz, planınız olsun. Renault 12 (diyelim ki) viraj için kötü süspansiyona sahip, firar payı az olan bir araba. O halde, demek ki, savrulduğu zaman 0.6 G yan ivme ile savrulacak. Ne var ki 0,6 G ile savrulan rahat bir direksiyon hareketiyle düzelir. Tersine süper spor süspansiyonlu arabamız lastikleri ses vermeden önce 0.9 G yan ivmeye ulaşabilir, 0.9 G ile savrulur. Yani direksiyon yavaş kalırsa bankete düşecek.

Magazinde, teleiszyonda, fiyatandırma ile verilen saklı yönlendirmelere, bir de internette Karbon 12 gibi rumuzlarla kişilerin verdikleri şablonlara aldanmayın. %90'ı safsatadır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.