Şimdi Ara

araç kliması içerdeki havayı kurutur mu nemlendirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
4.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araç klimasını ne zaman açsam soğuk modda boğazımı kurutuyor. bugün nem ve ısı ölçen bi cihaz aldım. normalde nem %24 civarında sıcaklık 32 derece iken klimayı açınca nem %70 lere çıktı ısı da 15 dereceye indi. cihazı tam klimaya tutunca da nem %99 a fırladı ısı da 7 dereceye düştü. benim bildiğim kompresör içerdeki nemi almak için de kullanılıyor. ama aksine bu nemi artırıyor.

• kurutur... ben klima araçta açamıyorum mesela... çok rahatsız ediyor...

havayı dışarıdan alırsa eger bir nebze daha iyi... içerdeki havayı dolandırırsa daha da kuruyor... ancak dısarıdan gelen havada genelde egzos gazıda oluyor...
  • Hocam klima açıkken camlardan bir tanesini hafif açık bırakırsanız iyi olur ben öyle kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kuruyor evet ben de öyle biliyorum ama ölçümler öyle demiyor. klima çalıştıkça içerdeki nem oranı arttı. buna çok şaşırdığım için bu başlığı açtım. yarım saatte içerdeki nem oranı %78 e çıktı %24 den.
  • Sıcaklık düştükçe bağıl nem oranı artar. Soğuk havada yağmurun daha çabuk yağması gibi.
    Elinizdeki cihaz nedir bilemiyorum ancak bir terslik olduğu muhakkak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Adam elindeki cihazla nemin arttigini tespit etmis , herkes kurutur demis nem yapmayan klima icat oldu da bizim mi haberimiz yok

bu aleti buhara tutunca nem anında tavan yapıyor. sıcaklığı da birebir ölçüyor. baya kalite bir alet. ve klima açınca arabadaki nem arttı. hatta baya baya arttı. bilinenin aksi bir durum bu. araştırmayı severim hocam. ben gördüğümü paylaşıyorum. Acaba bu klima radyatöründe soğumayla oluşan nemin etkisi mi?
  • ha bunu da paylaşmamım sebebi, bende astım var klima açtığım anda boğazımı kurutuyor ve faranjitimi artırıyor. açmazsam da sıcaktan kalbim çarpıyor tekliyor sinirsel olarak gelemiyorum. bir oda menlendiriciyi aracın içinde kullansam klimanın etkisini minimuma indirir mi diyerekten yola çıktım ve içerdeki nemi ölçmeye karar verdim. ve beklediğimin aksine klima açar açmaz içerdeki nem tavan yaptı.
  • ev tipi olanlar havayı kurutuyor onu biliyorum ama araba klimasını bilmiyorum, büyük ihtimalle o da kurutuyordur çünkü klima açıkken arabanın altından su damladığını görürüyorum.
  • kullanma kılavuzunda kuruttuğu yazıyor, hatta fordlarda ön cam buğu giderme moduna alınca klimada devreye giriyor.
  • tam tersi buğu alma fonksiyonunda bir çok arabada iç sirkülasyon otomatik devreden çıkıyor açamıyorsunuz. bu arabada da eğer ön cama buğu alma konumuna getirirseniz iç sirkülasyon istesenizde aktif olmuyor
  • Hava sıcaklığı çok etkiler hocam
  • Klima kullanamayan, rahatsız olan bir tek ben varım sanırım. Acayip rahatsız ediyor yav

Orijinalden alıntı: nk061

Klima kullanamayan, rahatsız olan bir tek ben varım sanırım. Acayip rahatsız ediyor yav

Antalya`da yasiyorum klimasiz oglen sicaginda aracin icinde durmak cok zor. Benide asiri rahatsiz ediyor ama eli mahkum aciyorum.
  • Klimadan rahatsız olan arkadaşlara tavsiyem, direk yüze değilde tabana verirlerse havayı çok rahatsız olmazlar. Zaten araçların kullanma klavuzunda da tabandan verilen hava daha iyi soğutur deniliyor.

Orijinalden alıntı: arifomer

Klimadan rahatsız olan arkadaşlara tavsiyem, direk yüze değilde tabana verirlerse havayı çok rahatsız olmazlar. Zaten araçların kullanma klavuzunda da tabandan verilen hava daha iyi soğutur deniliyor.

Katılıyorum, yüzümüze verirsek eğer, bir garip oluyor insan. Bazen beni biri çarptı diye klima ayarına baktığım oluyor

Ölümden sonrası bile var senden sonrası neden olmasın ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

Klimadan rahatsız olan arkadaşlara tavsiyem, direk yüze değilde tabana verirlerse havayı çok rahatsız olmazlar. Zaten araçların kullanma klavuzunda da tabandan verilen hava daha iyi soğutur deniliyor.

Katılıyorum, yüzümüze verirsek eğer, bir garip oluyor insan. Bazen beni biri çarptı diye klima ayarına baktığım oluyor

Aynen hocam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.