Şimdi Ara

ARAÇ KİRALADIM ve SONRA SIKINTI OLDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
3
Favori
4.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba araba kıralamıstım pesın para ıle kredı kartı kullanmadım.Kağıt ımzaladım ama acemılıgımıze geldı senet ımzaladıkmı hatırlamıyorum.AMA arabayı kıralarken bana dedılerkı aracı polıs cevırırse kıralık oldugunu soylemeyın arkadasımın arabası dıyıp gecın.Sonra arabayı zamanında teslım ettım dedıler araba sıkıntılı tamırcıye goturcez ve tamırcının yerınde olmadıgını soyledıler bız sızı arayacagız dedıler.4-5 gun sonra aradılar aracda su kadar hasar var vermezssen senete para yazar senı ıcraya verırız dıyorlar yanı bana bındırmeye calsııyorlar boyle bı durumda ne yapmak lazım polis cevırınce aracın kıralık oldugunu soylemeyın dıye neden dedıler ve boyle bısey dıyen mahkeme yada hıcralı bırsey yapabılırmı

• quote:

Orijinalden alıntı: hakangencc

merhaba araba kıralamıstım pesın para ıle kredı kartı kullanmadım.Kağıt ımzaladım ama acemılıgımıze geldı senet ımzaladıkmı hatırlamıyorum.AMA arabayı kıralarken bana dedılerkı aracı polıs cevırırse kıralık oldugunu soylemeyın arkadasımın arabası dıyıp gecın.Sonra arabayı zamanında teslım ettım dedıler araba sıkıntılı tamırcıye goturcez ve tamırcının yerınde olmadıgını soyledıler bız sızı arayacagız dedıler.4-5 gun sonra aradılar aracda su kadar hasar var vermezssen senete para yazar senı ıcraya verırız dıyorlar yanı bana bındırmeye calsııyorlar boyle bı durumda ne yapmak lazım polis cevırınce aracın kıralık oldugunu soylemeyın dıye neden dedıler ve boyle bısey dıyen mahkeme yada hıcralı bırsey yapabılırmı

Hukuksal olarak onların yazdıkları senetin herhangi bir geçeliliği bulunmuyor. Size dava açtıklarında herhangi bir talepte bulunamazlar . Hatta onlar kaçak iş yaptıkları için vergiden dolayı ceza yerler. Korkmayın . Herhangi bir avukata danışabilirsiniz.

• dostum araç kiralarken aynı senet durumunu ben de yaşadım hemen avukat arkadaşı arayıp sordum.

bana dedi ki; boş senete imza atarsan oraya istediği parayı yazıp senden alma lüksü yok o adamın, senetlerde mutlaka karşı bi bedel gösterilmek zorunda dedi.

yani siz aracı kiralarken kira sözleşmesi düzenleyip teslim ettiğinizde de aracın hasarını belgelemediyse o senetle sizden hiç bir şey koparamaz. en fazla olacağı davalık olursunuz iş uzar.

kısacası senet karşılığında birisi size ederince bi hizmet sunmaz, mal satmaz ise senetlerin bi geçerliliği olmuyor. çünkü diğer türlü nakit para vermek için dahi senet düzenlenmesi yasal değil.

bi avukatla konuşup kaygılarınızı gidermenizi öneririm.
  • sonucda ben arabayı vurmadım kırmadım aynı sekılde teslım ettım bındırmek ıcın yaptıklarının farkındayım onlarda bırsey varkı polıs cevırdıgınde arabanın kıralık oldugunu soyleme arkadasının arabasını oldugunu soyle dedıler senete bır mıktar para yazıp ıcraya vercez dedıler bende sızı polıse sıkayet etcem gorusmek uzere dedım bakalım artık neolcak yardımlarınız ıcın tesekkur ederım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hakangencc H kullanıcısına yanıt
    millet atıp tutmuş yine polise şikayet edin elbette. adamlar yasal yoldan değilde sizin senedinizi mafyaya (çek senet işleri peşinde koşanlara) satarlar büyük ihtimal veya araçlarını size yaptırırlar yani sizden eninde sonunda bişey alırlar.

diğer konu bu durumu sonuna kadar hak etmişsin elaleminki ile gerdeğe gidilmez diye bir laf var sen araba kirala kurumsal olmayan merdiven altı birinden sonra boş senede imza at sonra veryansın et birde çevrenden çalıştığını veya ondan para çıkar diye duyum alırlarsa büyük ihtimalle hayatını zindana çevirirler her gün tehditler filan ilk başta güzellikle sonrası şiddetle ben bugüne kadar daha değişik bir senaryo görmedim.
  • senette veya herhangi bir kağıtta imzanız varsa iş bitmiştir. anlaşmaya çalışın. hukukçu olarak söylüyorum.

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

senette veya herhangi bir kağıtta imzanız varsa iş bitmiştir. anlaşmaya çalışın. hukukçu olarak söylüyorum.

nasıl bitmiştir yahu, yasal dayanağınız nedir??
  • ama adamların aracını vurmadım cızmedım sagsalım getırdım ve onlarda kıralarken polıs cevırdıgınde arabanın kıralık oldugunu soyle arkadasının arabası oldugunu soyle dedıler neden boyle bırsey yaptılar onlarda da bı kacak gocek bı ıs vardır dıye dusunuyorum
    Olayın sonucunu merak ediyorum.
  • ya bana dıyorlar araba zorlanmıs baskı balata bıtmıs hararet yapmıs bunlar benımle ılgılı degılkı ben zaten 2 gun kullandım benı sıkıntıya sokarlarsa bende gıder polise derım aracı kıralarken polıs cevırdıgınde kıralık oldugunu soyleme arkadasının oldugunu soyle dedıler bunlarda bı iş var
  • Arkadaşım ben hukuk ile ilgileniyorum. Mahkeme adama sorar bu senedin karşılığında ne Hizmet verdin ne verdin adama oda muhtemelen borç verdiğini söyleyecektir. Mahkemede borç verdiğini ispat etmelerini isteyecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KADANS

quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

senette veya herhangi bir kağıtta imzanız varsa iş bitmiştir. anlaşmaya çalışın. hukukçu olarak söylüyorum.

nasıl bitmiştir yahu, yasal dayanağınız nedir??

ben de hukukçuyum, adam doğru söylüyor. senedi imzalamışsanız borcu üstlenmişsiniz demektir.
    senedin iptali vs. bambaşka kavramlar ve sizin uğraşmanız lazım. adam elindeki senetle gider ve icra takibini başlatır, sizin takibi durdurabilmek için teminat yatırmanız ve dava açmanız lazım. zor ve masraflı bir iş.

polis çevirirse araba arkadaşımındı demeleri sigortayla ilgili bir şey. adamlar rent a car kaskosu yapmazlar normal hususi araç kaskosu yaparlar. siz kazadan sonra polise ben bu aracı kiralamıştım derseniz, kasko şirketi arabayı tamir etmez, ama siz polise ben arabayı arkadaşımdan ödünç almıştım derseniz kasko şirketi arabayı tamir edecektir. bu durum senet konusunda sizin bir işinize yaramayacaktır, alakasız bir konu.
    bir an önce bir avukatla buluşup karşı tarafa açmanız lazım, o bana bir şey yapamaz deyip beklerseniz ve onlar siz dava açmadan önce icra takibine başlarlarsa işiniz daha zor olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Arkadaşım ben hukuk ile ilgileniyorum. Mahkeme adama sorar bu senedin karşılığında ne Hizmet verdin ne verdin adama oda muhtemelen borç verdiğini söyleyecektir. Mahkemede borç verdiğini ispat etmelerini isteyecektir

hobi olarak mı ilgileniyorsunuz?

mahkeme adama böyle bir şey sormayacak çünkü dava bile olmayacak.
    adam elindeki senetle icra dairesine gidip icra takibi başlatacak.
    itiraz ederek kambiyo senedine mahsus icra takibini durduramazsınız, takibin durması için hem dava açılması hem de teminat sunulması gerekir, kolay değil o işler.

Orijinalden alıntı: hakangencc

ama adamların aracını vurmadım cızmedım sagsalım getırdım ve onlarda kıralarken polıs cevırdıgınde arabanın kıralık oldugunu soyle arkadasının arabası oldugunu soyle dedıler neden boyle bırsey yaptılar onlarda da bı kacak gocek bı ıs vardır dıye dusunuyorum

Sizinkisi bile bile lades durumu. Polis çevirirse arkadaşın arabası deyin dedikleri anda oradan uzaklaşacaktınız. İki fazla olsun. Kurumsal olsun.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.