Şimdi Ara

Araç karşılaştırma ve Önerilerinz - Mümkün olan tüm kriterleri yazdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 3 aydır, forumdaki birçok araç topiğini okudum ancak yine de karar veremedim. Kriterlerim ve düşüncelerim aşağıda, yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkurler.

Mevcut aracım : 2001 1.6 16V Astra Elegance - 65,000 KM ilk sahibiyim.
    Kriterlerim

1. Dizel, Otomatik vites
    3. Konforlu, içi geniş
    4. 0-100 10 sn civarı
    5. Ort Tüketim 100 km/6-7 lt
    6. Mutlaka istedigim donanım : ESP, Sunroof, Xenon.
    (Sunroof sonradan yapılması zor ve sorunlu diye biliyorum, yoksa olmasa da olur. Aynı sekilde sonradan original Xenon takınca muayene sorun oluyor diye duymustum) Bunun haricinde mumkun olan max guvenlikl ve konfor donanımlarına tabiki hayır demem :)
    7. Renk : Lacivert veya siyah tonları (TRde en cok satılan gümüş, Gri vb renkler belki kir göstermiyor ama uzun yolda uzaktan zor farkediliyor, kaza riski fazla. Ayrıca Lacivert ve Siyah bence daha asil duruyor)

Butce : 2. El 45,000 - 55,000 arası. Tercihen Istanbulda satılan araclar. Diğer şehirlerdekilere bakıp inceleme imkanım zor.

Yıl : 2007 ve sonrası
    Km: Max 90,000
    Kasa : Sedan veya şık cizgisi olan bir SW
    Kullanım : En az 4-5 yıl çok masraf çıkarmaması
    Marka : Prestiji olan ve satarken çok değer kaybetmeyecek

Şu ana kadar sadece Passat 1.8 TSI kullandım. O yuzden Passat 2.0 TDI bana daha sıcak geliyor. Yanlız performans olarak çok aşırı bir artısı yktu. Halbuki passat forumlarında birçogu 1.4 TSI öve öve bitiremiyor. Açıkçası kafam karıştı bu konuda. Onun dışında hiçbir arabayı henüz test etmedim, forumdaki ve netteki yazı vb ne göre alternatif araclarım

1) Alfa 159 - Arka koltukta oturan için tavan basık ayrıca 60,000 KM sonrası sorun çıkardıgını okudum. Bunların dışında süper bir arac.
    2) BMW 320D. Söze gerek yok ama butceme göre 2006 model ve yuksek KM ilanları var.
    3) Audi A4 : Aracın içi ve arkası dar.
    3) Vectra 1.9D : Uretim den kalkmış bir model ayrıca otomatik şanzıman ve ileri km lerde motor sorun çıkarıyor diye okudum.
    4) Volvo S60 (S40 güzel ama otomatik dizel yok) Onda da motor ve şanzıman aliminyum katkılı oldugu için önceki sahibi yagsız veya hararet yaptırmış ise testler ve servis kontrolunde anlaşılamayabilirmiş.
    5) Volvo XC70 - Bütcemi aşıyor. Uygun fiyatlı temz bulsam hic düsünmem.
    6) Lancia Delta : Sıradısı bir tasarım ama içini pek beğenmedim bir de daha 1 yıl olmadan düşüm km de 2.ele düşmüş ayrıca otomatik vitesi DSG gibi degil, sanırım alanlar beklentilerini karşılamadığı için satıyor.

Bu mesajı sabredip okuyan cevap/yorum yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 14 Nisan 2010; 16:46:19 >

• Ülkemızde yeni yeni oluşmaya başlayan renault antipatisini ve nefretini umursamazsanız çok güzel bir araç.Sakın megane II ile karşılaştırmayın.Megane III resmen sınıf atlamış...malzeme kalitesi çok farklı ve Megane II ile alaksı yok.Tasarım olarak yakından gördüm şimdiye kadar gördüğüm bütün modeller içinde en güzel en şık sw diyebilirim gerçekten muhteşemm bir tasarım olmuş sw olanı...
    Sedan veya şık cizgisi olan bir SW dediğiniz için çok güzel çizgilere sahip megane III SW yi yakından incelemenizi öneriyorum.

http://www.sahibinden.com/sahibinden_orjinal_megane_3_sport_tour_full_fuul-36WQQaXQQ22680966WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/megane_sport_tourer_privilege_1_5_dci_105_bg_panoramik_cam_tavan-58WQQaXQQ23963454WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 14 Nisan 2010; 17:04:44 >

DRIVE THE CHANGE

• Yakıt tüketimini es geçerek önereceğim araçlar ;

•'08-'09 Ford Mondeo 2.0 TDCi 130 HP Titanium
    •'08 Vw Passat 2.0 TDI 140 HP Comfortline DSG ( Passat Variant'da olabilir , bence çokta güzel olur. )

Birde düşünürseniz Citroen C4 Grand Picasso 1.6 HDI 110 HP var , 0 km olarak alabilirsiniz.

Fakat ben olsam Passat Variant'ı tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 14 Nisan 2010; 17:03:53 >

• Öneri için tesekkurler. Ancak bu modelde otomatik vites yok diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

Ülkemızde yeni yeni oluşmaya başlayan renault antipatisini ve nefretini umursamazsanız çok güzel bir araç.Sakın megane II ile karşılaştırmayın.Megane III resmen sınıf atlamış...malzeme kalitesi çok farklı ve Megane II ile alaksı yok.Tasarım olarak yakından gördüm şimdiye kadar gördüğüm bütün modeller içinde en güzel en şık sw diyebilirim gerçekten muhteşemm bir tasarım olmuş sw olanı...
    Sedan veya şık cizgisi olan bir SW dediğiniz için çok güzel çizgilere sahip megane III SW yi yakından incelemenizi öneriyorum.

http://www.sahibinden.com/sahibinden_orjinal_megane_3_sport_tour_full_fuul-36WQQaXQQ22680966WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/megane_sport_tourer_privilege_1_5_dci_105_bg_panoramik_cam_tavan-58WQQaXQQ23963454WQQpXQQdisplayitem

• Şimdilik bence de Passat Variant ama 08 2.0 TDI verdiğim kr,terlerle bütçemi aşıyor. Araştırmaya devam ediyorum.

öneri için teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Yakıt tüketimini es geçerek önereceğim araçlar ;

•'08-'09 Ford Mondeo 2.0 TDCi 130 HP Titanium
    •'08 Vw Passat 2.0 TDI 140 HP Comfortline DSG ( Passat Variant'da olabilir , bence çokta güzel olur. )

Birde düşünürseniz Citroen C4 Grand Picasso 1.6 HDI 110 HP var , 0 km olarak alabilirsiniz.

Fakat ben olsam Passat Variant'ı tercih ederdim.

• Citroen C4 Grand Picasso 1.6 HDI 110 HP var

pugeot 5008

passat sw variant

geniş ferahtır rahattır

Ne kadar bilirsen bil anlatabildiklerin karşındakinin anlayabileceği kadardır..
  • sanırım renaultla ilgili pek bir ön yargınız yok.Laguna3 kriterlerinizin tümüne uyuyor istediğiniz tüm donanımları bulabileceğiniz bir araç,tabi ki passat çok güzel bir araç özellikle üst donanımlarda çok güzeldir ancak bütçe olarak zorlar.Laguna bu üst donanımları daha uygun fiyata bulabileceğiniz bir araçtır.2.0dci otomatik vitesleri sizi çok zorlamayacak fiyatlara bulabilirsiniz
    volvo s40 1.6D
    ikisi de hoş araçlar
  • Açıkçası fransız arabalarına pek sempatim olmasa da ilk başlarda Laguna ve Peugeot 407 HDI ile ilgilenmiştim , ancak bu 2 modelin de önleri uzun oldugu için dik rampa sonu, garaj vb girislerine çok dikkatli girilmedigi takdirde altı vuruyormuş, bir de dizel motorları gürültülü diye onları listeden çıkardım.

Öneriniz için yine de teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: exca89

sanırım renaultla ilgili pek bir ön yargınız yok.Laguna3 kriterlerinizin tümüne uyuyor istediğiniz tüm donanımları bulabileceğiniz bir araç,tabi ki passat çok güzel bir araç özellikle üst donanımlarda çok güzeldir ancak bütçe olarak zorlar.Laguna bu üst donanımları daha uygun fiyata bulabileceğiniz bir araçtır.2.0dci otomatik vitesleri sizi çok zorlamayacak fiyatlara bulabilirsiniz

• Skoda benim için hala prestijli marka değil. Ayrıca Pragda kaldıgım zaman aracına bindiğim taxilerin hem motor gürültüsü hem tıkırdaması yüzünden Skodayı listeden sildim. Orada kullananlar da çok memnun değildi araçlardan.

Volvo S40 1.6D otomatik var mı piyasada, ben hic bir ilan görmedim şimdiye kadar

quote:

Orijinalden alıntı: quattro77l

skoda oktavia 1.6 tdi
    volvo s40 1.6D
    ikisi de hoş araçlar

Orijinalden alıntı: dasarum

Skoda benim için hala prestijli marka değil. Ayrıca Pragda kaldıgım zaman aracına bindiğim taxilerin hem motor gürültüsü hem tıkırdaması yüzünden Skodayı listeden sildim. Orada kullananlar da çok memnun değildi araçlardan.

Volvo S40 1.6D otomatik var mı piyasada, ben hic bir ilan görmedim şimdiye kadar

quote:

Orijinalden alıntı: quattro77l

skoda oktavia 1.6 tdi
    volvo s40 1.6D
    ikisi de hoş araçlar

ne yazık ki otomatik sadece 2.0d ler de mevcut

• _____________________________

• quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

Açıkçası fransız arabalarına pek sempatim olmasa da ilk başlarda Laguna ve Peugeot 407 HDI ile ilgilenmiştim , ancak bu 2 modelin de önleri uzun oldugu için dik rampa sonu, garaj vb girislerine çok dikkatli girilmedigi takdirde altı vuruyormuş, bir de dizel motorları gürültülü diye onları listeden çıkardım.

Öneriniz için yine de teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: exca89

sanırım renaultla ilgili pek bir ön yargınız yok.Laguna3 kriterlerinizin tümüne uyuyor istediğiniz tüm donanımları bulabileceğiniz bir araç,tabi ki passat çok güzel bir araç özellikle üst donanımlarda çok güzeldir ancak bütçe olarak zorlar.Laguna bu üst donanımları daha uygun fiyata bulabileceğiniz bir araçtır.2.0dci otomatik vitesleri sizi çok zorlamayacak fiyatlara bulabilirsiniz

laguna dizel gürültü oranı 62 db
    passat TDI gürültü oranı 64 db

laguna nasıl gürültülü çalışır anlamadım üstelik dizel lagunanın torku da passattan daha iyi

DRIVE THE CHANGE

• Bende araç gayet sessiz demeyi düşündüm ama son anda vazgeçtim,sonra forumda 'fanatik'lik yapıyomuşum gibi anlaşılıcak falan ancak bende passat alma fikriyle yola çıkmış hatta bu uğurda lagunasını satmış ancak tekrar laguna almaya karar vermiş biri olarak diyebilirim ki aynı paraya daha donanımlı bir araç almak daha mantıklı geldi. Ancak şunu belirtmem gerek kesinlikle passat daha iyi laguna daha iyi demiyorum. Herkesin kendi parası kendi kararı tabi ki
  • 2 ay önce bende aynı süreci yaşadım...Lancia Delta Volvo S40-S60-Passat-407-Mercedes C BMW 3.20D A4 hepsini inceledim..En son hiç aklımda olmamasına ve doğru dürüst incelememe rağmen gidip Alfa Romeo 159 aldım..Siyah içi kırmızı deri döşeme..Görünüş olarak duruş olarak ilgi çekme olarak dört dörtlük bir araba..Yol tutuşu inanılmaz..Uzun yolda kesinlikle çok konforlu..Arka koltuklarda diz mesafesi biraz dar ama benim boyum 1.83 tavanla ilgili sıkıntı hissetmedim..2 ayda 3000 km yol yaptım daha sorun çıkarırmı bilmiyorum ama kullanıcılarından 159 ile ilgili kronik bir arıza duymadım..Q tronik vites çok başarılı normal kullanımda vites geçişlerini hissetmiyorsun gazı köklersen bir vites küçültüyor sadece o hissediliyor..Yokuş aşağı ve ya yukarı kalkışlarda kesinlikle araç kaymıyor(3 sn frenlemeye devam özelliği var)
    En önemlisi Alfa ile ilgili ön yargıları bırakıp bir test sürüşü yapmanı tavsiye ederim..Ben bir daha Alfa dışında araç alıcağımı düşünmüyorum açıkçası..

http://www.sahibinden.com/www_songurlar_net_dizel_q_tronic_distinctive_plus_34_000_km_de-09WQQaXQQ23824664WQQpXQQdisplayitem

• ikinci el Volvo s60 diyecem dizel degil sehir icinde en az 10 litre yakar. Ayrica arka koltuklar oyle yayla gibi degildir.

Sifir Passat variant diyecem ondada 1.4 motor performansi hosunuza gitmeyebilir.

Ikinci el v70 var, tipi cok guzel degil ayrica dizel degil.

ikinci el bmw 320 var 2006 model 40.000 km de:
    http://www.sahibinden.com/borusan_bmw_3_20_i_a-30WQQaXQQ23155112WQQpXQQdisplayitem ama hem dizel degil, hemde kmsiyle oynanmis olmasi yuksek ihtimal.

ikinci el jaguar Type X var. O da bir alternatif, degerlendirmek lazim.

Soyle bir xc70 var;
    http://www.sahibinden.com/55_000_de_garaj_otomobili_-35WQQaXQQ21416425WQQpXQQdisplayitem modeli eski ama temiz deniyor, km falan cok degil.

Yani illa birseylerden feragat etmek gerekiyor. Hem station olsun, hem performansi iyi olsun, hem otomatik, hemde kaliteli prestijli olsun ayni zamanda da butceme uysun olmuyor maalesef.

• Zaman ayırıp şu ana kadar yorum ve öneri yazan arkadaşlara çok teşekkürler.

Laguna için gürültülü dememdeki sebep yurtdışında Pariste bindiğim taksilerin gürültü düzeyi yüksekliği idi, belki o araçlar uzun süredir kullanıldığı için fazla yıpranmıştır. Ancak ön kısmın uzunluğu sorunu sanırım hala geçerli.

Gelen cevaplara göre tercih sıralamam şimdilik aşağıdaki gibi

1. Alfa 159 (Ulas3567 ye olumlu yorumları için teşekkürler)
    2. Passat
    3. Volvo S60/XC70 (parça ve servis pahalı oldugu için 3. sıraya aldım

YYayman arkadaşımız çok haklı, bütün istekler birarada bulmak hiç kolay değil ama umut dünyası çıkmadık candan umut kesilmez
    En azından şu anki arabam sorun çıkarmadığı sürece.

Not : Araç alırken muhtemelen 50,000 seviyelerinde para + yıllık vergi + kasko bayılacagım için ilk tercihim dizel.Y oksa bir de dünyanın en pahalı benzinine kalırsam yandım.

LPG düşünmüyorum, zaten kriterlerimi ilk mesajda çok net olarak yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ulas3567

2 ay önce bende aynı süreci yaşadım...Lancia Delta Volvo S40-S60-Passat-407-Mercedes C BMW 3.20D A4 hepsini inceledim..En son hiç aklımda olmamasına ve doğru dürüst incelememe rağmen gidip Alfa Romeo 159 aldım..Siyah içi kırmızı deri döşeme..Görünüş olarak duruş olarak ilgi çekme olarak dört dörtlük bir araba..Yol tutuşu inanılmaz..Uzun yolda kesinlikle çok konforlu..Arka koltuklarda diz mesafesi biraz dar ama benim boyum 1.83 tavanla ilgili sıkıntı hissetmedim..2 ayda 3000 km yol yaptım daha sorun çıkarırmı bilmiyorum ama kullanıcılarından 159 ile ilgili kronik bir arıza duymadım..Q tronik vites çok başarılı normal kullanımda vites geçişlerini hissetmiyorsun gazı köklersen bir vites küçültüyor sadece o hissediliyor..Yokuş aşağı ve ya yukarı kalkışlarda kesinlikle araç kaymıyor(3 sn frenlemeye devam özelliği var)
    En önemlisi Alfa ile ilgili ön yargıları bırakıp bir test sürüşü yapmanı tavsiye ederim..Ben bir daha Alfa dışında araç alıcağımı düşünmüyorum açıkçası..

http://www.sahibinden.com/www_songurlar_net_dizel_q_tronic_distinctive_plus_34_000_km_de-09WQQaXQQ23824664WQQpXQQdisplayitem

bu bütçeye alınacak en şık,en özel araç kesinlikle...
    ayrıca 60 bin 50 bin gibi hikayelere inanmamanızı tawsiye ederim.2. el dizel alıyorsanız her zaman risk wardır...

• Çok güzel bir araç almışsınız, güle güle kullanın. Darısı başıma

Aracı 0 mı 2. el mi aldınız, fiyat ne kadardı. Eğer İstanbulda iseniz, test sürüşü için önereceğiniz (tercihan Anadolu yakası) bir Alfa Bayii var mı?

Teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: ulas3567

2 ay önce bende aynı süreci yaşadım...Lancia Delta Volvo S40-S60-Passat-407-Mercedes C BMW 3.20D A4 hepsini inceledim..En son hiç aklımda olmamasına ve doğru dürüst incelememe rağmen gidip Alfa Romeo 159 aldım..Siyah içi kırmızı deri döşeme..Görünüş olarak duruş olarak ilgi çekme olarak dört dörtlük bir araba..Yol tutuşu inanılmaz..Uzun yolda kesinlikle çok konforlu..Arka koltuklarda diz mesafesi biraz dar ama benim boyum 1.83 tavanla ilgili sıkıntı hissetmedim..2 ayda 3000 km yol yaptım daha sorun çıkarırmı bilmiyorum ama kullanıcılarından 159 ile ilgili kronik bir arıza duymadım..Q tronik vites çok başarılı normal kullanımda vites geçişlerini hissetmiyorsun gazı köklersen bir vites küçültüyor sadece o hissediliyor..Yokuş aşağı ve ya yukarı kalkışlarda kesinlikle araç kaymıyor(3 sn frenlemeye devam özelliği var)

• lagunanı burnunun uzun olduğunu düşünmüyorum belki alıştığımdan bana öyle geliyordur ancak yokuşlarda şu ana kadar bi sorun yaşayan arkadaşım olmadı oturduğum sitenin girişi bahsettiğiniz sorunu yaşamanın muhtemel olduğu bir yer (ankara dikmende oturanlar bilebilir mesa) ancak sitedeki 2 laguna sahibi de sorunsuz giriyor ayrıca arkadaşımın arabasıyla (laguna 3) geldiğimiz zamanlardada bir sorun yaşamadık sürtme tarzı.Lagunayla bir test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.Aynı şekilde 159la da yapmanız gerekir ikiside değerlendirilmesi gereken araçlardır.Ancak lagunayı 1.5dci alırsanız hem vergi hem yakıt anlamında memnun kalırsınız..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.