Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.226
Cevap
958
Favori
1.971.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
102 oy
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Dün akşam tuğla (brick) ettiğim Mini 0801'i az önce tekrar çalışır hale getirmeyi başardım
    Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

Firmware i de 20140115 yaptım.

Kullandığınız programları ve firmware dosya linklerini paylaşabilir misiniz?

Açılmıyor mu cihaz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

@outcast33
    yan kameraya ne dersin acaba yine f70 dual mı alsam diğer yanada takmak için...yoksa bu yan kamerayıda sökcem...

Yan kamera olayı bana biraz saçma geliyor. Şöyle ki:

Araç yatayda hareket ederken, yan kameralar harekete dik konumda çekim yapacak ve her karede farklı bir noktayı çekmek zorunda kalacak.

Saniyede 1 kare çekecek olsa, araç bir saniyede 5 metre ilerliyor ise (saatte 18 km hız) o saniye içinde 5 metrelik görüş açısını kaydedecektir.

Her saniyede 5 metrelik ( bir araç boyu kadar mesafe) farklı bir nokta kameranın karşısına geçecektir.

Hızın 36 km olması durumunda tek karede 10 metreyi görmesi, hatta hız arttıkça daha fazla mesafeyi resmetmesi gerekecek.

İşlevsellik bakımından çokta verimli olabileceğini sanmıyorum.

• İlgili arkadaşlara:
    Mini 0801 20131230 firmware, dahili hafıza yoksa sorun çıkarıyor. Bir kaç gündür 20140115`i kullanıyorum ve şimdilik soruna rastlamadım.
    Ayrıca 20131202`den itibaren, Sandisk 32 GB class 10 sorunsuz.

kablo kesip ek yapmak iyi fikir,elektrik kaybı olmazsa denenebilir

aslında gelen kargodan çıkan kablolarıda ölçmek lazım,kimisii kısa oluyor,arka kamera için mesela

ayrıca şu yapıştırma muhabbeti ne saçma,1 kere yapıştırıyoz,çıkarması bir dert,çıkınca 2 ciye iyi yapışmıyor,başka 3m bant alsak,u harfi şekli vermek bir dert

elektrikçi işi çözüyor ok,normalde kabloları 30 cm daha uzun yapmaları lazım demekki çin arabalarına göre yapıyorlar

en güzeli orjinal uzunlukta kablo,çakmaklığa kadar yetmesi lazımdı,k2000 i kimse beğenmiyor kalite sıfır görüntü berbat deniyor ama kablosu uzundu demekki önemli olan işlevi

Orijinal kabloları kesmek yerine, araç çakmaklığının bulunduğu kısımın sökülüp oradan (0,75 x 2) kablo ile hat çekmek daha mantıklı.

Çekilen hat, uygun şekilde gizlenerek arka koltuğa/bagaja kadar getirilebilir.

Burada yapılması gereken çıplak çakmaklık dişi soketini, getirilen kabloya lehimlemek ve elektrik bantla izolasyonu sağlayıp çakmaklığı sabitlemek olacaktır.

• outcast33

yukarıdaki benim göründüğüm resimler araba ile giderken çektiğim videodan aldığım ss lerdir,yandaki arabalar görünüyor,azda olsa
    olay şu,makas atarak gelen araba bazen yandan sürtüyor,onu kaydetse bile sürttüğü belli olmaz,teması çeken kamera yok,yani metalin metala sürtmesini...sadece yanınızda gidiyor gibi görünür
    diğer sorun sürücü camında birisi olsa onu çekermi,geriye yatmamız lazımki çeksin,mesela bazen olmadık insanlar gelip arabası için yardım istiyor,yok akü bozuldu gelip yardım edermisin,yok araba arka sokakta falan karanlık yerde,yani o tarz keşlerde gelebiliyor,neyse onu geçtim
    dar ara sokaklarda 16 18 yaş arası gençler araba ile durmuyorlar,yol sizde olsada yan kapıdan girebiliyorlar,yani size çarptığını kaydeder,size 90 derece gelen nesneyi alabilir

sıralama yaparsak arkadan çarpma daha çok olduğundan öncelik arka kamera önemli,sonra ön kamera önemli,sonra yan kamera önemli,yan kamera ise yüzde 50 önemli
    önce arka sonra ön daha önemli

ayrıca,kamera montaşı merak edenler buna baksın

aliexpress.com
    US $153.0 |NEW 2015 supper night vision car dvrs with parking monitor, car camera dual lens Full HD 1080P mini camcorders video recorded-in DVR/Dash Camera from Automobiles & Motorcycles on AliExpress - 11.11_Double 11_Singles' Day
    http://www.aliexpress.com/item/New-2014-top-sell-Car-dvr-ambarella-A5s30-Full-HD-1920-1080P/1549225886.html?s=p

ayrıca,bu nasıl

170 derece ( 180 derece lense gerek kalmadı) ama ss lerdeki resim 140 derece gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 19 Ocak 2014; 2:44:45 >

• Ellerimle dürbün yaparak da anlamadım

Orijinalden alıntı: cem_ari

Ellerimle dürbün yaparak da anlamadım

@cem_ari 2014_01_15i yüklerken "OJOCAM Branded" olanını mı yüklediniz? Bu kamerayı pek çok üreten var ya, acaba farklı üreticilerin firmwarelerini yüklesek sorun çıkar mı? Olmadı bende bugün güncelleyeyim yazılımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleipnirr -- 19 Ocak 2014; 12:20:11 >
  • saat 10.20 gibi montaja yine gittim daha düzgün hale getirmek içinişimdi geldim,2 saatte bugün uğraşmışım,kamera işi sıkmaya başladı,yine beğenmediğim noktalar var,idare olarak montaj yaptım,bu hafta işlerim var diye,istemesemde topladım,idare etsin
    ama kamera alacakların dikkat etmesi gereken şeyler çok fazla,sadece iyi çekiyor diye almak ne kadar doğrudur
    dinleneyim bol bol resim atcam,gripli gripli nelerle uğraşıyoruz ya
  • Kamera montajı için en fazla 10 dakika uğraştık elektrikci arkadaşımla. gs6000 ile gelen Çakmak adaptörü 3 metre'den fazlaydı. bagajdaki cakmak adaptörü soketinden lehim yaptık. kabloyu kapı fitillerin icinden ön cama kadar getirip dikiz aynası'nın arkasında sabitledik.

saat 10.20 gibi montaja yine gittim daha düzgün hale getirmek içinişimdi geldim,2 saatte bugün uğraşmışım,kamera işi sıkmaya başladı,yine beğenmediğim noktalar var,idare olarak montaj yaptım,bu hafta işlerim var diye,istemesemde topladım,idare etsin
    ama kamera alacakların dikkat etmesi gereken şeyler çok fazla,sadece iyi çekiyor diye almak ne kadar doğrudur
    dinleneyim bol bol resim atcam,gripli gripli nelerle uğraşıyoruz ya

Yaw Allah aşkına altı üstü çakmak adaptörüne takılan kamera için bu kadar abartarak montaj zorluğu neden çıkartılıyor anlamıyorum. Soketi tak çalışsın, isteyende elektrikçide 10 dakikada hat çektirsin, elinden gelen kendi yapsın.

Harbi anlamıyorum sizi savaş veriyorsunuz resmen

Barış benim bildiğim sende aylardır kamera var neden devamlı söküp takıyorsun hiç anlamış değilim ? Memnun değilsen kameradan yeni al istersen amuda kalkıp taksan o kamera gene aynı çekecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 19 Ocak 2014; 13:08:14 >

• olgu bende 2 senedir kamera vardı,dh a konu açardım ama tutmazdı millet kasko var diye almadı zaten güzel çekmiyormuş diye konuda ilerlemedi,ambrella sayesinde konun tuttu

olgu bende 2 senedir kamera vardı,dh a konu açardım ama tutmazdı millet kasko var diye almadı zaten güzel çekmiyormuş diye konuda ilerlemedi,ambrella sayesinde konun tuttu

G1W siparişin vardı o ne oldu ?

ona bakıcam olgu ama önce şu kablo olayını çözmem lazım,olmazsa arka bagaja hat çekilmesi lazım,geçen yılki kamera kablosuda uzundu,o yüzden hat çektirmeyi düşünmüyordum,aslında basit denilen şey bana sorun olma nedeni o,demekki sizlerin aldığı genellikle kameralar bagaja hat çekiliyor,3 metre yetmiyor gibi sanki

aslında montaj daha kısa sürebilir ama ben öne hat çektim kablo sorunu işi uzattı,ayrıca önceki düzeneğide sökmekte uğraştırdı,ayrıca fotoğraf çekmeler ve yan kamera çalışmaları vs..uzun sürdü

ilk resimde 100 cm görünmüyor diye yakın çektim,yakın çekerken kablo uzunlukla oynadım diye düşünen bazı kişiler varsa,2 ci resme baksın 100 cm den önce 90 ve 80 cm var kırmızı renk ve 10 ar 10 ar gidiyor bu belli
    ilk resme bakınca kırmızılar 10 ar 10 ar sayılabilir,ha genellikle her açtığım konuyla alay edenler inanmayanlar olup,saatlerce uğraşıp kanıtladığımda,hepsi ortadan kayboluyordu ve onlarda kalma bir alışkanlık ispat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 19 Ocak 2014; 13:41:02 >

• Arkadaşlar foxoffer'dan siparişi iptal olup para iadesi almayan var mı benim gibi adamlara mailde attım cevap vermediler. hafta sonu bir geçsin paypal ile irtibata geçeyim en iyisi.

• küçük kamerayı sürücü tarafınada taktım,hatat oradan daha iyi görüntü alıyor,öne eğilip kullandığımız için,kafamızın arkasından çekim yapıyor,dün gittiğim yere gittim,aynı kamyon duruyor,aynı müsayit duruyor ss de aynı kamyon var,araba bu sefer sağa değil sola bakıyor burun,direksiyon olan tarafa taktım kamerayı video durdurup ss aldım

sonra ön dikiz aynasına taktım,bende iyi bir yer var

• quote:

Orijinalden alıntı: Sleipnirr

Deneme yanılma yoluyla anlayabilirsin hangi dosya adını vermen gerektiğini ;) İlk olarak indirdiğin gibi hafıza kartına at, öyle dene

@cem_ari 2014_01_15i yüklerken "OJOCAM Branded" olanını mı yüklediniz? Bu kamerayı pek çok üreten var ya, acaba farklı üreticilerin firmwarelerini yüklesek sorun çıkar mı? Olmadı bende bugün güncelleyeyim yazılımı

Ojocam evet. Şimdilik sorun yok.

• f900 nasıl çevirsem çevireyim iyi durmuyor,en sonunda yan dursun dedim,vantuza bak,ekrana bak,usb kablo girişide hatalı üst yerine alttan vermişler,kamera alırken usb girişinede bakın diye ekledim
    birde siyah iple dikiz aynasına bağladım,öne binen kişi sağlam kafa çakıyor,kamera fırlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 19 Ocak 2014; 14:38:57 >

• f70 i alma nedenim yapışma özelliğiydi,yapışınca incecik oldu,dikiz aynasından ışıklar görünüyor ama ekran görünmüyor,ışık kayıt için yeterli

• baris195 kullanıcısına yanıt
    ARkada hoş durmuş ama kablolar ile resim çeksen ? aa kablo var galiba iyi saklamışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 19 Ocak 2014; 15:12:28 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.