Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.226
Cevap
958
Favori
1.971.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
102 oy
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: outcast33

quote:

Orijinalden alıntı: 6prmk

Kingston 32 gb kart (class 4) ile deneyeceğim, sonucu burada paylaşırım. (kartı beğendik mağazasından mağaza kartı ile %10 indirimle 54 TL.ye aldım.)

Sandiskin 32 GB Class 10 kartı hepsi burada da 59 TL ye alınabilirdi indirimli olarak.

Güle güle kullanın kameranızı.

Class 4 ve 6 kart daha sıkıntısız çalışıyor mini 0801 de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cemre16

Clas 10 clas 10 yazma hizlarida farkli video skici bir sekilde kaydolmaz sonra problem yaşamayin

Class 4 ün yazma hızı tabii ki yeterlidir. Aynı fiyata class 10 almak daha mantıklı bence, örneğin pc'ye 2,5 kat hızlı aktarma yapıyor. Ama illa class 10 olsun diye fazla para vermeye gerek yok.

benim önde f70 takılıydı,arkada ise uzantısı olan kamera takılıydı,arka kamera dual olduğundan vga net çekmiyordu,bende değişim yapayım dedim

f70 arkayı böyle çekiyor,görüntü vga iyi değil ama plaka çıkıyor,idare ederdi ama daha iyisini takmak istedim

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

arka kamerayı yan emniyet kemerine takıp yanları çekmeden önce,arabanın içine çevirdim,kenar açıları az ve yanları iyi çekmedi,ayrıca yan camlar parlak ışıklı,nedeni ise arabanın içi dışarıya göre daha karanlık kalıyor,kamera kendini iç ortama göre kısınca,dışarsı parlak çıkıyor

arka kamera montajı böyleydi,bazı arabalarda arkada direk cam var,bende ise stop lambası plastiği var,üst kısıma dik olarak yapıştırabiliyorum

çin falan demeyin adamlar öyle yapmışkı,yerinden sökerken iki elle çektim çıkmıyor,bant sanki japonla yapışmış gibi ayrılmıyor,nerdeyse plastikleri kırıyordum,10 dakkayı buldu asılıp çıkarmam,asıl bekle asıl bekle yapa yapa nihayet söktüm

konu dağılmasın diye söyleyeyim,önce f900lhd taktım,arkaya ise f70 ana kamerayı taktım,en arkadan yan tarafa ise dual olan uzantısını taktım
    benim arabada müsayit ama sizde bilmiyorum,bendekinde düğmeden dolayı alt kısım daha uygun,ama altta kaldı diye düğme üstüne yapıştırdım,resimler altta
    kamera küçük kaba durmadı,yeri güzel kafa el deymiyor,kablo gelişi gizliliğide güzel

kameranın birleşim yerini kısa tutmuşlar,yaklaşık 30 cm lik bir kablo kullanmışlar,birleşen yeri saklamak bazen zor oluyor

buda uzaktan bakış

yan kamera çekerken parklak çekiyor,iç ortam dış ortam uyumsuzluğundan kamera kısıyor kendini,daha çok bizi çekiyor,faydası ise yüzde 50 denilbilir,yandan gelen saldırı için iyi olabilir ama yandan gelen aracın çarpmasını çok iyi kaydetmeyebilir belli olmaz,ama yan sokaktan çıkıp direk yandan çarpan aracı kaydeder,ara sokakta siz dursanızda yandan hızla gelen hızlı sürücüleri çeker

f70 ana kamerayı arkaya takarken kablo çekmiştim,bu yan kamera ise arkadan f70 den öne geliyor,yani 2 kablo üst üste biniyor buda montajı zorlaştırıyor aklınızda olsun

arkaya f70 ana kamerayı taktım,yeride güzel,dikiz aynasından ekran ve kayıt ışıklarıda izleniyor kontrol ediliyor,bu tamam

ama sorun çıktı,arkaya taktığım ana kameradan gelen kablo öne tam ulaşmadı 30 cm eksik çıktı,f900 ün kablosunu takayım değiştireyim dedim oda kısa geldi,galiba öne takılan kameraların uzunluğunu genellikle kısa tutuyorlar
    f70 in arkaya giden dual kamera kablosu ise fazla fazla uzun
    birde önceki sayfada dedim,kameranın kablo giriş kısmı bazılarında solda değil sağda buda montajı orjinal yapmıyor,solda standart olsa iyi olurdu,f70 arkada fena durmadı

kablo yetmedi burada kaldı

kablo yetmedi ve yoruldum,sök tak temizle ayarla derken 3.5 saat nasıl geçti anlamadım,trafikte kamerasız kalmamak için geçici çözüm amaçlı böyle idareten yapıştırdım gitti

gelelim ön kameraya,istemesemde f900 ü öne taktım,el kamerası olarak kullanacaktım,çok kaba duruyor,istemesemde diyorum,dizeksinizki sat başka al,tam 1 aydır elimdeki fazla eşyamı satayım dedim,bu ara doğal gaz faturasındamı nedir kimse bir şey almıyor,herkes pinti modda
    1 aydır sıfır a4 tech kamera satayım dedim kullanmadığım ve piyasası 40 tl olan kamerayı 15 tl ye elden sattım,her alıcı bir laf ediyor,neymiş kullanılmasada yarıdan az edermiş,çok zarar ettim,kenarda dursan sıfır saat piyasada 150 den aşşağı yok,ben 100 e aldım sıfır,alan yok,satayım dedim adam 50 tl veriyor,birine ikinci el saat gönderdim 2 haftadır kargoyu almadı,geri gelcek,bu millete birşeyler olmuş
    satışa tövbe ettim en azından bu ara

f900 taktım ama kablo aşşağı bakıyor vantuz desen düz takınca kamera başka türlü duruyor yan çevirdim kapak ayrı yöne bakıyor,nasıl berbat kamera bu anlatamam,zamanında lens büyük diye aldım hata ettim

sonuç

alttaki öne takılı f900 olan

alttaki arkaya takılı f70 ana kamera

1) f900 önde istemiyorum kaba ve şekil verilemiyor,satsam yarıdan az paraya gidecek,elde tutup kullansam kameralara para harcamamış olurum,yada eskisi gibi öne f70 arkayada duali koymam lazım,kararsızım
    2) önde f900 kullansam bile,f70 in kablosu öne ulaşmadı,ek yapmam lazım yada başka uzun kablo bulmam yaptırmam lazım
    3) yan kameranın etkisi fazla yok,yüzde 50 bazı durumlarda işe yarar,yandaki kişiyle camdan konuşurken,yan ara sokaktan hızla gelen araç olursa onlar kaydeder,ama makas atan birisi yandan sürtsede fazla kamera çekmez,ayrıca iç ortam karanlık dışarsı parlak diye kamera ışık ışık parlak çekiyor,yana kamera takmaya gerek yok,ama kaliteli kameralar kullanışlıda olabilir denemek lazım,ben sökebilirim
    4)arkada f70 ana kamera iyi durdu,gerekirse 1 tane dual olmayan f70 50 tl ye alabilirim,yada en arka stop lambası plastik kısım düz diye oraya,foxoxer den almaya çalıştığım kamera tam gelebilir,bende 3m bant ve plastik aparat var,mini0801 gibi takılabiliyor tam dik durur

şu an kararsızım

• ne yapayım
    kabloyu uzatmanın yolu varmı,çakmak soketinin altında boşluk var oraya 3 lü çakmaklığı koyuyordum,kablo uzansa iyi olcak

arkaya bunu alabilirim 105 tl

bende yapıştırma kare aparat var,arkaya dik olarak bu kamerayı yapıştırabilirim,soketler birbirine uygun
    http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v29/583007707_6/F70-H-264-Dual-Lens-HD-720P-Dashboard-Car-vehicle-Camera-Video-Recorder-DVR-CAM-G.jpg

yada tek bundan alcam 50 tl civarı ama iyi çekeni bulmak mesele
    http://dashcamtalk.com/cams/i1000/i1000%20AV%20Out.jpg

eski haline getirip takmakta pek istemiyorum arka vga

• Çok masraf çok emek harcamışsın.

Ön cam için Gt680W ve arka cam için Mini0801 önerisi en çok tutulanı bu konuda sözü edilen kameralar içinde.

Fiyat performasn açısından şu an için en iyi çözüm buymuş gibi geliyor.

Ön cam için: GT680W + GPS ----> 106,89 $

Arka cam için:Mini 0801 + GPS + 8 GB Dahili Hafıza ----> 91,89 $

ve

her iki kamera için 32 GB Hafıza kartı 125 TL.

Toplam 585 TL masraf.

Orijinalden alıntı: baris195

ne yapayım
    kabloyu uzatmanın yolu varmı,çakmak soketinin altında boşluk var oraya 3 lü çakmaklığı koyuyordum,kablo uzansa iyi olcak

Tekli çakmak girişi alıp orijinal çakmak girişinin arkasından paralel hat çekilip kameraya yakın bir yere taşıma yapılabilir. Oda içerisinde seyyar 3lü çekme gibi düşünebilirsin.

Kabloları oto teypçiler gibi kapı altlarından geçirebilir, seyyar çakmaklığı iyi bir izolasyon koruması sonrası arka koltuğun uygun bir yerine gizleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outcast33 -- 18 Ocak 2014; 21:13:05 >
  • Selam arkadaşlar mini 0801 kullananların versiyonları aynımı acaba? bendeki 2013/12/02 kurulu birde ekranda hız olayı bende MHP olarak çıkıyor km olarak ayarda bulamadım sizlerde durum nasıl acaba

Çok masraf çok emek harcamışsın.

Ön cam için Gt680W ve arka cam için Mini0801 önerisi en çok tutulanı bu konuda sözü edilen kameralar içinde.

ve

Toplam 585 TL masraf.

Gt 680w ön- g1w arka toplamda,
    160-165 dolar arası
    daha mantıklı gibi.

• hikmet78 kullanıcısına yanıt
    Firmware ler farklı olabiliyor üretim zamanına göre... son çıkan firmware lere Buradan ulaşabilirsin.

20131230 GPS + External card + Internal card MPH/KPH setting, thanks to edc1!

sanırım bu senin işini görür ve kızını km/saat olarak görebilirsin

Orijinalden alıntı: cosx

quote:

Çok masraf çok emek harcamışsın.

ve

Toplam 585 TL masraf.

Gt 680w ön- g1w arka toplamda,
    160-165 dolar arası
    daha mantıklı gibi.

GPS modüllerini ve hafıza kartlarını dahil edersen aynı tutara ulaşırız.

Kişisel olarak mini 0801 varken g1w yi tercih etmem.

• arkadaşlar bu hafıza kartı nasıl gt608w kamerada çalışırmı Toshiba 32GB Micro SDHC Exceria Class 10 saygılar.

özellikle arka cama alınan modellerde kablo uzunluğuna dikkat etmek lazımmış,bende k2000 varken sorun olmuyordu kablo yetiyordu,dediğin gibi 2 metrelik seyyar çakmaklık bakayım,arka koltuk falan birşeyler yapcam artık

f70 tek olanıda alsam onunda kablosu yetmicek,bide kablo sorunu çıktı

ayrıca f900 takılıyken,yolcu koltuğunda oturan öne eğilirken sağlam kafa atıyor,kamera uçuyor,onuda diyeyim ona göre kaba model almayın

@outcast33
    yan kameraya ne dersin acaba yine f70 dual mı alsam diğer yanada takmak için...yoksa bu yan kamerayıda sökcem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 18 Ocak 2014; 23:33:01 >

• baris195 kullanıcısına yanıt
    kablo uzunluğuna bence pek takılmayın. Kabloyu uzatmak 10 dakikanızı almaz. Yada bir elektrikçiye götürürseniz 2 dakikada uzatır kabloyu

Orijinalden alıntı: Sleipnirr

Firmware ler farklı olabiliyor üretim zamanına göre... son çıkan firmware lere Buradan ulaşabilirsin.

20131230 GPS + External card + Internal card MPH/KPH setting, thanks to edc1!

sanırım bu senin işini görür ve kızını km/saat olarak görebilirsin

Çok teşekkür ederim dediğiniz yerden indirdikten sonra o dosyayı direk sd karta atıp (dosya ismi değiştirmedenmi?) kuruluyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sleipnirr

kablo uzunluğuna bence pek takılmayın. Kabloyu uzatmak 10 dakikanızı almaz. Yada bir elektrikçiye götürürseniz 2 dakikada uzatır kabloyu

f70 e takılan küçük usb olan kabloyumu uzatcak,çakmağa giren adaptör pek içi açılmıyor

yoksa çakmaklıktan çıkan 3 lü çakmaklığımı uzatcak,yoksa ekmi yapcam,yada çakmaklıktan 5 metrelik 3 lü çakmaklıkmı vercek
    kamera sisteminide ona göre dşünüp ayarlamam lazım,elektrikçiler kafasına göre işlevsel hale getirip tamam oldu diyorlar,ama görüntüde estetiklik olmayabiliyor,yada belki başka kamera alıcam,o zaman bidaha sök tak uğraş oluyor,en azından bilip düşünmek iyidir

yapacağı iş estetik olmucaksa o zaman bende 3 lü çakmak soketini torpido altına tavan kısmına yapıştırırım,arasıra ayak ucu çarpar ama önemli olmaz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 18 Ocak 2014; 23:38:11 >

• hikmet78 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası ben daha önce denemedim ancak nette bulduğum bilgiyi paylaşayım sizinle.
    Öncelikle kartımızı formatlıyoruz. Boş kartın içerisine indirdiğimiz .bin dosyasını atıyoruz ve kartı kameraya takıyoruz. Kamerayı açınca otomatik sorması lazım update edeyim mi diye. Evet deyip update ediyoruz. Updateden sonra kartın içindeki dosyayı silmeyi unutmuyoruz çünkü her seferinde aynı soruyu sorar.
    Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Kullanıdğınız cihaz ve yazılıma göre dosyanın adını aşağıdaki şekilde değiştirmeniz gerekebilirmiş:
    firmware-NO1-SPI-OV2710FLIP-TB15-M8452.bin
    firmware-NO1.bin
    firmware-NO1-SPI-TB15.bin
    firmware-NO1-SPIF-TB15.bin
    firmware-NO1-SPI-OV2710FLIP-TB15-MA310.bin

Kaynak

• baris195 kullanıcısına yanıt
    Bence bir elektrikiçiye gidip başında bekleyip tam istediğiniz gibi yaptırabilirsiniz

Ben hemen benim yaptığımı anlatayım: arabada 3 kamera ve birkaç ufak elektrik çeken alet var. Hepsinin kablosunu bagajın sol tarafındaki döşemenin altındaki boşluğa yerleştirdim ve elektriği oradan aldım. Döşemenin altından kabloları gidecekleri yerlere kadar götürdüm. Böylece ortada hiç kablo kalmadı. Kısa gelen kablolarıda ortasından kesip ek yaptım. Bu kadar basit

• kablo kesip ek yapmak iyi fikir,elektrik kaybı olmazsa denenebilir

aslında gelen kargodan çıkan kablolarıda ölçmek lazım,kimisii kısa oluyor,arka kamera için mesela

ayrıca şu yapıştırma muhabbeti ne saçma,1 kere yapıştırıyoz,çıkarması bir dert,çıkınca 2 ciye iyi yapışmıyor,başka 3m bant alsak,u harfi şekli vermek bir dert

elektrikçi işi çözüyor ok,normalde kabloları 30 cm daha uzun yapmaları lazım demekki çin arabalarına göre yapıyorlar

en güzeli orjinal uzunlukta kablo,çakmaklığa kadar yetmesi lazımdı,k2000 i kimse beğenmiyor kalite sıfır görüntü berbat deniyor ama kablosu uzundu demekki önemli olan işlevi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 19 Ocak 2014; 1:27:50 >

• Sleipnirr S kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler acaba bu kamera için hangi versiyon ve yazı gerekli cihaz ve yazılım dosyasını hangisinin olup olmadığını nasıl anlayabiliriz forumdan arkadaşlardan yapan varmıdır?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.