1 sene önce bir araç aldım alırken sahibide söyledi gaza basmadan çalışmıyor diye bende başta önemsemedim ilerde yaptırırım dedim ama gel gelelim problemi ustalarda çözemiyor, şundan olabilir bundan olabilir diyip türlü türlü masraflar çıkartıyorlar. Araç 1.5 benzinli nissan almera 2001 model tüp yok, gaza hafif dokunuyorum ve marşa bastığımda araç çalışıyor ama gaza basmadan sittin sene çalışmıyor, servisinde debimetre arızalı dediler, internetten araştırdım debimetre değişirse düzelecek inş dedim ama yine düzelmedi 370 TL verdim araçta en ufak bir değişim bile olmadı. Onun haricinde araçta 4 ve 5. viteste çekişi düşüyor ve bildiğiniz kânı gibi gidiyor. Araçta yağ eksiltmede mevcuttu ancak 10-60 ile şimdilik onu durdurduk.
Enjeksiyonlu otomobillerde gaz vermeden kendisi içerisinde ayarlamaları yapıyor karbüratörlü araçlarda dışarıdan kuvvet uygulamak gerekiyor, babamın torosta bile gaz vermeden çatır diye çalışıyor benim araçta maalesef çalışmıyor. Konu hakkında bilgisi veya tecrübesi olan varsa memnun olurum.
Kardeşim deponda ne kadar benzin bulunduruyorsun? Sürekli ışık yakacak şekilde çeyrek deponun altında kullanmak benzin otomatiğine zarar vermiş olabilir. Siz öyle kullanmamış olsanız bile sizden önceki sahibi öyle kullanmış olabilir. 4. ve 5. viteslerde çekiş düşüklüğü de yakıtın yetersiz gitmesinden olabilir. Araç enjeksiyonlu olduğu için kontak açıkken-araç çalışmıyor olsa dahi- gaza dokunduğunuzda emme manifolduna benzin gider çünkü ecu böyle programlanmıştır. Ben derim ki yakıt deponuzu,benzin otomatiğini, enjektörleri,yakıt borularını bir kontrol ettirin. Öyle şundan olur bundan olur diyen ustaya da çok güvenmeyin. Ya da sorunum çözülmezse para iadesi garantisi isteyin. Yok öyle havadan para kazanmak.
quote:
Orijinalden alıntı: xxkowboyxx
Kardeşim deponda ne kadar benzin bulunduruyorsun? Sürekli ışık yakacak şekilde çeyrek deponun altında kullanmak benzin otomatiğine zarar vermiş olabilir. Siz öyle kullanmamış olsanız bile sizden önceki sahibi öyle kullanmış olabilir. 4. ve 5. viteslerde çekiş düşüklüğü de yakıtın yetersiz gitmesinden olabilir. Araç enjeksiyonlu olduğu için kontak açıkken-araç çalışmıyor olsa dahi- gaza dokunduğunuzda emme manifolduna benzin gider çünkü ecu böyle programlanmıştır. Ben derim ki yakıt deponuzu,benzin otomatiğini, enjektörleri,yakıt borularını bir kontrol ettirin. Öyle şundan olur bundan olur diyen ustaya da çok güvenmeyin. Ya da sorunum çözülmezse para iadesi garantisi isteyin. Yok öyle havadan para kazanmak.
Araç biraz hor kullanılmış evet, nissan olduğu için belki çabuk pes etmemiş araç, aldığımdan beridir 1 sene geçti bahsettiğin bakımları yaptırmak aslında en başında olmalıydı ama ben problemi ararken bazı şeyleri erteledim, saydıklarını yaptırmak problemi çözmesede en azından temizlik yapılmış sayılır, denemekte fayda var. Teşekkür ederim.