Şimdi Ara

Araç Camları Soğuktan Donar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Corsa d aracım var. Malumunuz istanbulda hava çok kötü bu günlerde. Bulunduğum yer gece -6 ları yaşadı. Bugün akü için aracı çalıştırayım dedim maşallah tek marşta aldı biraz çalıştırdım aracı her neyse elektrikli ön camı açmayı denedim açılmadı.
    Arka camlar manuel. Onları denedim onlar da açılmadı. Elektrikli motor soğuktan donmuş desem arka manuel cam niye açılmadı. Bir anlam veremedim. Nette araştırdım örneğini bulamadım.
    Bir fikri olan var mı?
    Bir de camlar çok kötü buz tutmuştu. Elimde de çek pas vardı zorlamadım zaten yola gitmeyeceğim diye ama yola gidecek olsam bu buz nasıl çözülür yav. Araç 10 dk çalıştı anca 40 derece oldu motor ısısı. Dizel araba durduğu yerde ısınamıyor ee önümüzü göremiyoruz nasıl gideceğiz?

Ayrıca erzurum kars gibi yerlerde yaşayanlara soruyorum la kardeş nasıl yaşıyonuz Allah aşkına. -2 -3 te donuyoruz, bu kadar rezillik çekiyoruz araçlarda valla Allah size kolaylık versin çekilecek dert değil.

• Camlar fitillere yapışmıştır. Bir süre sonra düzelir.
  • Dün gece 12 civarı gibi arabam dışarda kaldı diye çalıştırayım dedim. Aracım dizel ve Eskişehir'de yaşıyorum. Çıktığım sıra hissedilen hava sıcaklığı -12 falandı. Aynı sizin gibi benim de sağ ön camım açılmadı. Bir milim aşağı indi orda kaldı tekrar kaldırdım ve zorlamadım. Gerçi önceki gece yağan kardan dolayı benim camda ufak tefek buz kütleleri vardı
  • Aracın içi ısındığı zaman buzlar çözülüyo açılıyo. Bizim kapılar dahi donmuş çatır çutur zor açtım
  • Araç camları evet donar. Buzu çözülmeden de zorlamayın cam tertibatına zarar verirsiniz.

Camlara sirkeli su veya kolonya dökerseniz 1 dakika içinde buzlar çözülür.
  • evet donuyor 2 gün önce çektim istanbul da arabanın her yeri buz içindeydi sirekli su çözümü tertemiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Ocak 2017; 3:31:15 >
  • Kapı kolları donuyorsa cam hayli hayli donar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba güneşte çalışmıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

evet donuyor 2 gün önce çektim istanbul da arabanın her yeri buz içindeydi sirekli su çözümü tertemiz

oooo laguna alırım bir dal... Kazasız belasız
  • İzmirde olmama rağmen aracımın kapı kolu donmuş açarken kol elimde kalacak diye korkuyorum cam çok rahat donmuş olabilir
  • Dandik fitiller çabuk donar.

Sakın kaynar su dökmeyin
  • Erzurumda yaşıyorum her dışarı çıktığımda bu şehre kazma kürek atanın ben yedi ceddini...

neyse gerisini yazmayayyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akşam arabayı kapatmadan önce kapıları birkaç dakika açık tutup içerisinin sıcaklığını dışarı ile eşitleyin, sorun büyük ölçüde çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pej

akşam arabayı kapatmadan önce kapıları birkaç dakika açık tutup içerisinin sıcaklığını dışarı ile eşitleyin, sorun büyük ölçüde çözülür.

Bu yazdığınızın nasıl bir faydası oluyor hocam?
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Sanat eseri gibi mübarek Laguna konusu sizindi sanırım orayı da ilgiyle takip ediyordum yazmak buraya kısmetmiş kazasız belasız güle güle kullanın Hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Sanat eseri gibi mübarek Laguna konusu sizindi sanırım orayı da ilgiyle takip ediyordum yazmak buraya kısmetmiş kazasız belasız güle güle kullanın Hocam

@humerus06 Teşekkürler hocam.Sonunda Laguna 2 aldım başlıklı konum vardı evet 2 yıl oldu memnunuz şu ortamda sıkıntı olmazsa en az 2 yıl daha bineriz gibi gözüküyor

@imperio_o yorumu geç gördüm kusura bakmayın teşekkürler hepimize kazasız belasız sürüşler

• diyarbakırda yaşarken sabahları aracın kapıları donardı. Açana kadar canım çıkıyordu. Camlarda fitillerden donmuştur çok normal.
  • Erzurum sibiryanın demosu gibi. Ama rusyada kanada da millet devamlı bu şartlarda yaşıyolar. Oradaki araçlarda elektrik tertibatı var. Park yerlerinde bağlıyolar prize, bütün buzları çözülüyor. Zorlu şartlar varsa eğer, sizde de akıl fikir var. Ya sorunları aşmak adına fikir yürütün, yada kolay yoldan başka bi yere taşının. Silah zoruyla tutmuyolar ya sizi orda. Erzurum memleketim olur, gidemesekte göremesekte. kusura bakmayın ama laf söyletmem memleketime.
  • Erzurumda -40 goruyor. Normal calisiyorlar :) filtrelere yapismistir. .
  • Ağrı'da -5 olunca seviniyoruz biz
  • Kapı bile açılmıyor belli bir dereceden sonra camlar gayet normal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.