Şimdi Ara

Araç Çalışırken Yakıt Almak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
68.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    artar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Bir kere aracımda enjektör arızası vardı Durunca tekrar çalışmıyordu balata spreyi ile çalıştırmıştık Mazot alırken durmaması gerek arıza var dedik hic sorun çıkarmadılar verdiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizelde zaten stop etmeyin bile. Ama benzin ve lpg de stop edin. Nedeni yanma farkı. Bende benzin ve lpgde stop ediyorum. Dizelde stop etmeden alıyorum.
  • gecen mazot alırken dusundum sonra deponun anahtarla acıldıgı aklıma geldı
  • Dizel de olsa stop edilmeli .. cunku araba calisir halde iken depoya konan yakit ibreye yansimayabiliyor..
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Lpg daha tehlikeli.isini ciddi yapan istasyonda lpg dolumunda egsoza topraklama yapip dolum yapıyorlar.
    Stop edin kafaniz rahat olsun.

• Benzin acayip buharlaşan bir yakit ve bu buhar en ufak kivilcamdan elektrikten alev alip parlayabiliyor. Benzini genis bir kovaya koyup 1 metre uzerinde bile kibrit caksan parlar alev alir mahvolursun deneyleri cok internette. Ama dizel yukaridaki arkadasin dedigi gibi yanan kibriti icine at suya atmissin gibi söner. Özetle benzinli aracla bunu denemek cakmakla tüpte kacak aramak kadar tehlikeli bence.
  • niye şöyle şeyler bizim forumdam çıkar anlamıyorum,neden stop etmez ki insan yakıt alırken ? 6 senedir araç sürüyorum her defasında kaparım kontağı yakıt alırken,babam 42 senedir araba sürüyor bunu deyince dalga geçtiğimi sandı.sonra haberlerde çıkıyorsunuz yazık oluyor.
  • Güvenlik öncelikli konu. Her ihtimali gözeterek aracın stop ettirilmesini akaryakıt popmpalarındaki uyarı levhalarında görebilirsiniz. Arabayı stop ettirerek yakıt almak bir sorun yaratmaz ancak çalışır vaziyetteyken risklere açıksınız. Misal güvenlik konusunda Tayland'da yakıt alımı esnasında araçtaki tüm yolcular indirilirler ve yakıt alımı tamamlanınca bilebilirler. Otomobil, minibüs v.s. farketmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

gecen mazot alırken dusundum sonra deponun anahtarla acıldıgı aklıma geldı

Demek ki bir bildikleri var ki, o şekilde yapmışlar. Özetle; Riskli..
  • megane 2 dizelde başıma gelen bi olay; araç çalışır halde depoyu fullesende yakıt göstergesi boş gösteriyor.
  • Aracım sessiz olduğundan motoru kapamadan LPG almışlığım var. Bir şey olmadı ama nedense çok pişmanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Dizellerde tutusma olasiligi cok daha dusuk oldugu icin pek problem olmyabiliyor. Kibriti atiyorsun dizelin icine kibrit sonuyor o kadar diyeyim.

Accent blue dizel araca cok almisligim var, stop etmeden aldim. Hatta benzin gostergesinin yukari dogru cikmasi ve kalan km de artinca hosuma gidiyor.

Hep duserken goruyoruz bu iki namussuzu.

Bir kac seferde pompaci uyardi, tatsizlik cikmasin diye stop ettim.

Bilmiyorum belki yanlistir yaptigim. Ama bir zararini gormedum.

Enelde motor soguk oldugu icin yakt alirken (oyle denk geliyor) stop etmek istemiyorum, turbocagizimiz yagsiz kalmasin diye

bizim araçta içerden benzin kapağını açan kol var. yani istop edip anahtarı pompacıya vermeye gerek kalmıyor. pompacı yakıt vermeyi başlattığında kontağı marş basmadan bi önceki yani aracın gösterge ışıklarının yandığı konuma alıp park lambasını açıyorum. ben de izliyorum ibrenin artışını sizin gibi.

Bütün yeni araçlar da öyle değil mi zaten? Depo kapağı ya içeriden açılır, ya da merkezi kilite bağlıdır.

• Bir seferinde benzinli aracımı stop etmeyi unutmuşum, araç sessiz olduğu için pompacıda bende farketmedik adam doldurdu depoyu. Ama benzin ibresi hala boş gösteriyordu. O gün boyunca hep bos gösterdi. Sanırım ertesi gün düzelmişti.

Değişik bir his, yani anlatılmaz, benzinli araçla pompaya yanaşıp doldur demek...
  • Biz otobüsçü olduğumuz için genelde yolda alıyoruz mazotu kontağı kapatmadan hatta sigara bile içiyoruz deponun yanında tabi mazot kolay alevlenir olmadığı için ama shell opet gibi yerlerde izin vermiyorlar
  • Her zaman araç çalışırken alıyorum. Bu güne kadar bir sıkıntı olmadı. Ama aracım dizel, benzin gibi harlayıcı değil. Benzinli olsa kapatırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Dizellerde tutusma olasiligi cok daha dusuk oldugu icin pek problem olmyabiliyor. Kibriti atiyorsun dizelin icine kibrit sonuyor o kadar diyeyim.

Accent blue dizel araca cok almisligim var, stop etmeden aldim. Hatta benzin gostergesinin yukari dogru cikmasi ve kalan km de artinca hosuma gidiyor.

Hep duserken goruyoruz bu iki namussuzu.

Bir kac seferde pompaci uyardi, tatsizlik cikmasin diye stop ettim.

Bilmiyorum belki yanlistir yaptigim. Ama bir zararini gormedum.

Enelde motor soguk oldugu icin yakt alirken (oyle denk geliyor) stop etmek istemiyorum, turbocagizimiz yagsiz kalmasin diye

bizim araçta içerden benzin kapağını açan kol var. yani istop edip anahtarı pompacıya vermeye gerek kalmıyor. pompacı yakıt vermeyi başlattığında kontağı marş basmadan bi önceki yani aracın gösterge ışıklarının yandığı konuma alıp park lambasını açıyorum. ben de izliyorum ibrenin artışını sizin gibi.

Bütün yeni araçlar da öyle değil mi zaten? Depo kapağı ya içeriden açılır, ya da merkezi kilite bağlıdır.

bahsettiğim araç 2006 model l300. araç eski ama adamlar kol koymuş depo kapağı açmak için. 2010 model nemo var bi de bizde. onda kontağı kapatıp anahtarı pompacya vermek zorunda kalıyosun depo kapağında kilit olduğu için.

• quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

niye şöyle şeyler bizim forumdam çıkar anlamıyorum,neden stop etmez ki insan yakıt alırken ? 6 senedir araç sürüyorum her defasında kaparım kontağı yakıt alırken,babam 42 senedir araba sürüyor bunu deyince dalga geçtiğimi sandı.sonra haberlerde çıkıyorsunuz yazık oluyor.

Siz böyle düşünebilirsiniz hocam ama herkes bu şekilde düşünmek yada yapmak durumunda değilki.
    Misal yeni araç aldım ve araç Multijet. Şehir içi çok problem değil ama şehir dışında malum turbo aşırı ısınıyor ve istasyona girince direk kontak kapatmak benim ve benim gibi düşünenlerin pek içine sinmiyor. Doğal olarak da acaba kontak kapatmasak ne olur diye merak etmenin neresi garip oluyor ki.

• Guvenlik tedbiri olarak stop etmek en iyisidir.

Lakin stop etmeden yakit almanin teknik veya mekanik olarak hicbir azarari olmaz. En fazla bir sonraki start-stop'a kadar menziliniz yada yakit bilginizi guncellemeyebilir araciniz.

Hicbir aracima pompaci istemedigi surece stop ederek yakit almadim. Tek sorunla dahi de karsilasmadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

niye şöyle şeyler bizim forumdam çıkar anlamıyorum,neden stop etmez ki insan yakıt alırken ? 6 senedir araç sürüyorum her defasında kaparım kontağı yakıt alırken,babam 42 senedir araba sürüyor bunu deyince dalga geçtiğimi sandı.sonra haberlerde çıkıyorsunuz yazık oluyor.

Siz böyle düşünebilirsiniz hocam ama herkes bu şekilde düşünmek yada yapmak durumunda değilki.
    Misal yeni araç aldım ve araç Multijet. Şehir içi çok problem değil ama şehir dışında malum turbo aşırı ısınıyor ve istasyona girince direk kontak kapatmak benim ve benim gibi düşünenlerin pek içine sinmiyor. Doğal olarak da acaba kontak kapatmasak ne olur diye merak etmenin neresi garip oluyor ki.

Evet dün uzun yoldan geldim 200km yapip yakit almak icin girdim kenarda 3 4 dk bekledim sonra gaz vermeden yavas yavas pompaya yanastim stop ettim. Bu soru aklima geldi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.