Şimdi Ara

Araç Çalışırken Yakıt Almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
68.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu soruyu hep merak etmişimdir , yakıt alım sırasında stop etmesek çalışır durumda yakıt alsak ne gibi bir durum olur , zararlı birşey ortaya çıkarmı dizel ve benzin - gaz fark etmez ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 2 Ocak 2017; 0:47:33 >

• Sorun yaşamadım diyen arkadaslara söyle anlatayim.Elektrik bir kere çarpar, ilk ve son olur.Benzinin tutusma özelliği mazottan kat kat kolay.depoya benzin konarken dikkatli bakılınca buhar gibi uçuşunu görürsün. Araban benzinli ve atesleme buji kıvılcım denen sistem üzerine çalışıyor.Arac gövdesinde kaçak elektrik kacak akim oldugunu var sayalim....

Icinde eşin annen baban çocugun var.!!!

10dk stop etmek yerine hem kendin hemde çevredeki insanların hayatiyla oynamak çok mu heyecanlı.

Askerde angarya gibi görünen bir cok kuralın,felaket gelmeden önlemek dusturunu çok severim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Çalışırken Yakıt Almak

Araç çalışırken yakıt almak, sıklıkla tartışılan ve çeşitli yanlış anlamalara yol açan bir konudur. Bu makale, araç çalışırken yakıt almanın güvenliği ve potansiyel riskleri hakkında kapsamlı bir rehber sunmayı amaçlamaktadır.

Güvenlik Önlemleri

• Araç çalışırken yakıt almak, dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.
    • Motoru kapatmak her zaman daha güvenlidir, ancak araç çalışırken yakıt almak zorunda kalırsanız aşağıdaki önlemleri almalısınız:
      • Aracı düz ve stabilize bir yüzeye park edin.
      • El frenini çekin.
      • İstasyonun sigara içilmeyen bölgelerinde yakıt alın.
      • Statik elektriği önlemek için metal kısma dokunun.
      • Yakıt pompasının talimatlarını dikkatlice takip edin.

Riskler

Araç çalışırken yakıt almak genellikle güvenlidir, ancak bazı potansiyel riskler vardır:

• Yangın: Statik elektrik veya kıvılcım, yakıtın tutuşmasına ve yangına neden olabilir.
    • Yakıt sistemi hasarı: Motor çalışırken yakıt ikmali, yakıt sistemine zarar verebilir.
    • Patlama: Tank aşırı dolarsa, benzin buharları patlayabilir.
    • Çevre kirliliği: Yakıt istasyonları dışında yakıt almak çevreye zarar verebilir ve cezalara yol açabilir.

Araç Çalışırken Yakıt Alınır mı?

Araç çalışırken yakıt almak önerilmez ancak mecbur kalırsanız yukarıda belirtilen güvenlik önlemlerini alın. Mümkünse, motor soğukken ve kapatıldıktan sonra yakıt almayı tercih edin.

Benzin Alırken Araba Çalışırsa Ne Olur?

Benzin alırken araba çalışırsa, yakıt istasyonunun talimatlarını takip edin. Genelde motoru kapatmanız ve yakıt pompasını kapatmanız istenir. Motoru çalıştırmadan önce statik elektriği boşaltın ve yakıt buharlarının dağılması için birkaç dakika bekleyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu dediğinizi yapan bir otomobil görmedim fakat otobüsler genelde bu şekilde yakıt alıyor. Büyük ihtimalle herhangi bir şey olmaz. Güvenlik için kapatmak lazım.

Ama Hyundai Tucson kullanıcıları denemesin aracın yakıt deposu dolmaz.
  • Dizel de farketmez. Benzinde stop ettirmeniz gerekiyor. Zaten pompacı stop edin lütfen diye uyarıyor.
  • Alan var. Geçenlerde servis şoförü calisir vasiyette fulledi devam ettik birşey olmadı..
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Benzınlıde ne fark ediyor ?
  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    Rolantide araç çokmu yakıyor :)
  • Bisi olmaz :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç çalışırken LPG almak.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Rolantide araç çokmu yakıyor :)

Rölanti değil de hocam araç genel olarak yakmıyor içiyor.
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Benzin çabuk yanan madde. Mazot oyle degil.

Benzinli araç İle istasyona girdiğimde pompacı stop etmemi bekliyor. Dizel İle girdiğimde direk malafati sokuyor depoya :)

Pompacı ayni, araçlar farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    Anladım :)
    Yarın yakıt aldıgımda stop etmiyecem bakalım ne olacak inşallah zarar vermez ve pompacı uyaracakmı bakalım. araba dizel bu arada
  • hakanyuce35 kullanıcısına yanıt
    Hadi bakalım :) yarın haber et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Video çekebilirsem çeker koyarım buraya :)
  • Benzinde riskli denilebilir. Mazotta bişey olmaz.
  • Aküsü boşalan benzin+lpg li aracı takviyeyle çalıştırdıktan sonra sanayiye götürecektim,stop etmeden benzin aldım... Tabi o sırada araç ısınmıştı lpg ile çalışıyordu. Pompacı koymak istemedi ısrar edip durumu anlatınca koydu. FAKAT akıl karı bir iş değil, neden diye soracak olursanız aracı kapatmak sizin sorumluluğunuzda ve bu sırada oluşacak bir yangın vb durumda da kazadan maddi manevi siz sorumlusunuz... Ben bu sorumluluk kısmını o zaman hem bilmiyordum hem de birşey olacağını düşünmedim.
  • adam94 kullanıcısına yanıt
    Allah korusun hocam benzin tehlikeli , gaz ondan daha tehlikeli Allahdan sakatlık çıkmadan almışsınız pompacıda zor durumda kalmıştır o an buyuk ihtimal.
  • bana geçmişten kalma, kapatmazsak aracı patlayacakmış gibi geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pompacıya sorun arkadaşlar. pompacının başına illa ki gelmiştir böyle bir durum bence.
  • ben bir kere unutmuştur stop etmeyi benzinci beni uyarmıştı : ))
  • 1.6 tgdi ın 7.8 litre ortalaması vardı normal gdi ise 11 litre civarı yakar diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.