Şimdi Ara

Arabayla ilk kazam:( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • acemi misiniz? yani ehliyet yeni mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadarıyla sağ şerittekinin düz devam etme hakkı var ama dönüş yapacakların mecbur sağ şeride geçmesi lazım. buna göre suç sizde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xchg

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah345

    Arkadaşlar bütün yorumlar için teşekkür ederim. Bir şeyi belirteyim o trafikte genelde iki şerit de olduğu gibi sağa yani köprüye dönüyor. Sol tarafa gidecek olanlar önümdeki taksici gibi soldan basıp gidiyor. Ben onun gittiği yola değil köprüye gidiyorum ve sağ şeritteki arabanın da sağa gitme ihtimaline karşı ona dönme payı fazlasıyla bıraktım, kesinlikle sıkıştırmadım. Teyze karşı tarafa geçmek istediği için kaza oldu.

    Genelde ne olduğu farketmiyor, trafik kuralları belli. Az önce de yazdım, sağa döneceksen daha önce sağ şeride geçmen gerekiyordu. Kadının önüne sol şeritten girmişsin. Kaza o karşı tarafa geçmek istediği için değil, sen sol şeritten sağa dönüş yapmak istediğin için olmuş. O kavşakta karşıya geçiş de olduğu için görünüşe göre karşı tarafın bir suçu yok.

    Senin burada kendini haklı çıkarmaya çalışman birşeyi değiştirmeyecek. Büyük ihtimalle en azından büyük oranda sen suçlu sayılacaksın. Trafik sigortan karşı tarafın hasarını ödeyecek. Kaskon varsa kaskon kendi hasarını ödeyecek veya hasarsızlık indiriminin devam etmesi için sen onarımı yapacaksın.

    Bilginiz olsun diye yaziyorum, donus icin beklenilen yol aslinda tek serit. Teyze ve bu arkadasin serit ihlalleri ayni oranda yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Simdi aklima geldi; avukatim bilmem ne ayagina yatarsa tutanaga tek serit yolda saga nizami donus yaparken geldi arkadan vurdu yaz gitsin. Gorsun bakalim dunya kac bucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede suç sizde. Madem sağa döneceksiniz sol şeritte ne işiniz var ? Sağ şeritteki kişinin düz gitme hakkıda bulunuyor. Bu durumda yasal olarak suçluda siz oluyorsunuz. O kavşağa gelmeden 20 metre önce sağ şeritte yerinizi alsaydınız bu durum başınıza gelmezdi. sinyal verip vermemeniz bu durumda hiçbir önem taşımamakta. Çünkü düz giden bir aracın önüne direksiyonunuzu kırıyorsunuz. Diğer aracın yapabileceği pek bir seçeneği yok gibi.
  • hata sende, trafikte en sevmediğim olaylardan biri, sağa söneceksin sol şeritten dönmeye çalışıyorsun
  • Hiç uzun uzun yazmıyım direk %50 %50 çıkacaktır, iki tarafda hatalı
  • Sağa dönecek kişi (siz) en sağ şeritte, düz gidecek kişi (teyze) orta şeritte niye değil onu anlayamadım. Teyze de sağa dönecekse ve sağdaki yol iki şeritse yine siz kusurlusunuz. sağdaki yolun sol şeridi yerine sağ şeridine doğru dönmeyi denediğiniz için.

    Tabii ki bunlar görüntüden çıkardıklarım. Yolun durumunu, şerit sayılarını, ışıklandırma ikaz anlarını da bilmek lazım.

    Edit: Tekrar izledim, hatalı büyük oranda sizsiniz maalesef. Orası 2 şerit değilse siz kaynak yapanlar grubundasınız ki bu sizi %100 hatalı kılar. Yok 2 şeritse taksinin döndüğü gibi yapsanız kaza olmayacaktı ancak siz sağdakini sıkıştırarak dönmüş sayılırsınız ki bu da sizi %100 hatalı yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 16 Ocak 2014; 8:26:41 >
  • bence hatanin agir kismi sizde saga doneceksiniz sol seritten ayrilip akisa gecmis trafiki yarıp sag yone donmeye calismissiniz

    bu malesf cok yasanio buyuk sehirlerde gecmis olsun

    teyze ninde sucu olabilir gercekten yorum yapmak zor frene zamaninda basmamis olabilir veya biseye daldi yetrli takip ve fren mesafesi varken gelip dokundurmusda olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç sizde malesef. Geçmiş olsun
  • Teyzeyi haklı bulabilirler. Sol şeritten sağa dönüş yapıyorsunuz ve sıkıştırıyorsunuz. geçmiş olsun.
  • ikinizde yanlış şerittesiniz ama sen onun üzerine kırmış gibi olmuşssun... aynısı teyzeoğluna olmuştu... çarptığı araba baya hasar almıştı ... adam siz suçlusunuz dedi tutanak tuttuk... adamı suçlu buldular = ) hemde yüzde 100
  • Farklı şekilde aynı olay benim başıma geldi.

    Kendi yolumda hareket halindeyken bayan bir sürücümüz park halinden sağına soluna bakmadan yola çıktığı için sizinkiyle aynı bölgeden bana vurmuştu. Ben hareket ettiğini görmüştüm ve hızlanmıştım geçmek için ama o dikkatsiz olacağını düşünmemiştim. Sonuç olarak dikkat etmediği için bana vurmuş bulundu. Dardan aldığımı ve çok hızlı olduğumu söyledi karşı taraf. Halbuki yol daralıyordu ben dardan almamıştım. Tutanağı hazırladık o kendine göre yazdı bende kendime göre yazdım ve onlar %100 suçlu çıktı.

    Experlerin işine akıl sır ermiyor haklı durumken haksızda haksız durumdayken haklıda çıkabiliyorsunuz, sonucu exper belirleyecek en güzeli tutanak tutup sonucu beklemeniz.
  • Gecmis olsun öncelikle.

    Kendimce yorumlayayım. Sinyal vermediyseniz kötü. Sinyal verdiyseniz 50-50 bölüşülür diye tahmin ediyorum. Fakat bayan sürücü düz gitmediğini sizle aynı yola döneceğini belirtirse sucun buyuk kısmı size kalır.

    Bir arkadasım sizin anlattiginiz sekilde kaza yaptı dediğim gibi 50-50 verildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yarı yarıya suç var ortada ikiniz de yanlıs serittesiniz ama teyze ben de sağa dönecektim derse is değisir o zaman siz suçlu olursunuz karmasık bir durum
  • Bugün tutanak tutmak için gittik teyzenin arabasında iki çizik ve avuç içi kadar göçükten başka birşey yok:

     Arabayla ilk kazam:(

    Kasko şirketini aradım mini onarım kapsamında ücretsiz yaparız dediler. Adreslerini vs. aldım ellerine verdim. Teyze ben arabamı borusandan başka yere götürmem falan dedi ama ikna ettim. Tutanak tutmadık, videoyu istediler yollamak için mailini aldım göndersem başıma bela açabilirler mi arkadaşlar?

    Ayrıca videoda önümdeki taksi en soldan gittiği için ben sağa kırmış gibi görünüyorum, halbuki ben en soldan gitmesem de ikinci şeritten gidiyorum benim sağımda kocaman iki şerit daha var:

     Arabayla ilk kazam:(

    Resimdeki sarı arabanın olduğu şeritteydim kaza olduğunda.
     Arabayla ilk kazam:(




  • vwag V kullanıcısına yanıt
    Hocam kamera kaydını izletince adam anlayışla karşıladı. eşi biraz taraflı anlatmış sanırım kendisine.
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    hocam acemi sayılmam da ilk kazam olduğundan ne yapmam gerektiğini bilmiyordum yorumlarınız sayesinde bayağı birşey öğrendim.
  • geçmiş olsun o zaman, dalgınlığınıza gelmiş herhalde.
    bmw'nin lastikleri de bitikmiş bu arada.. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.