Şimdi Ara

Arabayla askere gidilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
17.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir kaç yerde okudum giden varmış. batı biyer çıkarsa arabamla askere gidebilirmiyim? gidersem nereye koyabilirim arabayı? çarşı iznim olurmu? olursa aracımı kullanbilirmiyim? giden varmı acaba hiç?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabayla Askere Gidilir mi?

Arabayla Askere Gitmek

Yasal olarak, askere arabayla gitmek mümkündür. Ancak, bazı kurallara uyulması gerektiğini bilmen gerekir.

Bedelli Askere Arabayla Gitmek

Bedelli askerlik görevini yerine getirirken, kendi aracını kullanarak birliğine gidebilirsin. Ancak, birliğine vardıktan sonra aracını park etmeli ve görevin süresince kullanamazsın.

Askere Kendi Arabamla Gidebilir Miyim?

Evet, hem zorunlu hem de bedelli askerlik görevini yerine getirirken kendi aracınla birliğine gidebilirsin.

Askerin İzinde Araç Kullanması Yasak Mı?

Hayır, askerler izin sırasında kendi araçlarını kullanabilirler. Ancak, izin belgesi olmadan birliğinden ayrılmaları veya araçlarını görev dışında kullanmaları yasaktır.

Askere Arabayla Gidilir Mi?

Evet, askere giderken kendi aracını kullanabilirsin. Ancak, birliğine vardıktan sonra aracını park etmeli ve görevin süresince kullanamayacağını unutmamalısın. İzin sırasında ise araç kullanmana izin verilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gidebilirsinde askeriken taşıt kullanmak yasak diye biliyorum yani askeri olarak yasak olması lazım bize öyle söylemişlerdi.
  • gitsem aracımı nereye bırakacam? çarşı iznim olursa kullanamazmıyım?
  • Birliğin içine koyamazsın sanırım her aracı almıyorlar genelde. Özel otoparka abone olabilirsin veya uygun bi yer varsa yakınlarda bırakabilirsin. Aracı kullanabilirsin emniyet açısından ehliyetin varsa sorun yok ama inzibat yakalarsa ne olur bilemem bize suç demişlerdi tebliğ tebellüğü kağındındada yazıyor olması lazım. Büyük şehirde dikkat çekmezde küçük yerde sorun olabilir.
  • Çevremde ve askerlik yaptığım yerlerde böyle birşey görmedim. Zaten kanunlara göre askerin araç kullanması yasak, ehliyetine baştan el koyuyorlar. Hadi bunu bir şekilde hallettiğini varsayalım.
    Şimdi gittin acemi birliğine teslim oldun. 30 gün hayatla bağlantın yok. O araç 30 gün aklına takılacak kafan rahat etmeyecek. Yemin töreninden sonra verecekleri izinde görebileceksin aracını. Sonrasında usta birliğine gideceksin belki arabanı dahi görmeden dağıtımının çıktığı yere gönderileceksin. Aklın yine aracında... Sadece çarşı iznini düşünerek hareket etmeden önce bunları da düşünmen gerekir. Bence böyle fantazilere gerek yok, çarşı izininde arabayla gezsen ne olur gezmesen ne olur.
  • Babam'dan biliyorum.1. Ordu'da varlıklı asteğmenleri vardı.Babam anlatırdı motoruyla arabasıyla geliyor diye.Sonuçta paralı memur oluyorsun.Akşam mesain bittikten sonra arabayla çıkabilirsin.Ancak bu dediğim olay İstanbul gibi bir yerde ve 1. Ordu'da oluyor. O da var.
  • asteğmenler arabayla gelebilir.onlar subay statüsünde.asteğmenlere araç kullanmak serbest....

er olarak yaparsan,sakıncalı olabilir,dedikleri gibi askerlerin araç kullanması yasak,kendine zarar verebileceğin ihtimalinden yola çıkıyorlar.
    arkadaşların dedikleri gibi 1 ay çarşı iznin olmayacak.yemin töreninden sonra da çıkacağın garanti değil alay komutanının canı sıkılır çarşıları kilitler.araba koyduğun yerde duracak mı dursa da kafan takılı kalmayacak mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HARP OKULUNA GİDİLİR Mİ ?
    3 yıl önce açıldı
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Arabayla avrupaya gitmek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gidilir canım niye gidilmesin....ama sadece çarşıya çıkarken kullanırsın başka türlüde kullanamzsın:d
  • quote:

Orijinalden alıntı: winchester

Birliğin içine koyamazsın sanırım her aracı almıyorlar genelde. Özel otoparka abone olabilirsin veya uygun bi yer varsa yakınlarda bırakabilirsin. Aracı kullanabilirsin emniyet açısından ehliyetin varsa sorun yok ama inzibat yakalarsa ne olur bilemem bize suç demişlerdi tebliğ tebellüğü kağındındada yazıyor olması lazım. Büyük şehirde dikkat çekmezde küçük yerde sorun olabilir.

bişey sorcam

bu inzibatlar nedir ? askerler niye onlardan kaçıyo ,niye onlara yakalanmak istemiyor, askere izni zaten askerie vermiyor mu ? sonra niye yakalatılyolar,askeriyede bug mu var :D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 8 Ekim 2010; 22:37:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

quote:

Orijinalden alıntı: winchester

Birliğin içine koyamazsın sanırım her aracı almıyorlar genelde. Özel otoparka abone olabilirsin veya uygun bi yer varsa yakınlarda bırakabilirsin. Aracı kullanabilirsin emniyet açısından ehliyetin varsa sorun yok ama inzibat yakalarsa ne olur bilemem bize suç demişlerdi tebliğ tebellüğü kağındındada yazıyor olması lazım. Büyük şehirde dikkat çekmezde küçük yerde sorun olabilir.

bişey sorcam

bu inzibatlar nedir ? askerler niye onlardan kaçıyo ,niye onlara yakalanmak istemiyor, askere izni zaten askerie vermiyor mu ? sonra niye yakalatılyolar,askeriyede bug mu var :D:D

git gör anlarsın

• fatal error var

quote:

bişey sorcam

• çevrende askere gitmiş kimsen yokmu onlarada sorabilirsin

anlıcağın şekilde yazıyorum

inzibat:askerdir
    görevi: askerleri yakalamaktır (bundan kastım askerlerin gitmemeleri gereken yerler vardır yada başıboş gezmemeleri için inzibat görevlendirirler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: olgu

çevrende askere gitmiş kimsen yokmu onlarada sorabilirsin

görevi: askerleri yakalamaktır (bundan kastım askerlerin gitmemeleri gereken yerler vardır yada başıboş gezmemeleri için inzibat görevlendirirler)

malesef yok

hocam peki yüzünden mi anlıyolar adamın asker olduğunu ben diyelim izne izmire geldim,gitmemem gereken bi yere girerkende yakınlarda inzibatları gördüm,adamların yüzüne baka baka girsem bile nerden anlıcaklar

bu arada hazır cevap veren birisini bulmuşken sorayım

diyelimki çarşı izninde kavgaya karıştım,o zaman ne olur asker olduğum için kabak benim başımamı patlar

• duruma göre değişir fakat görevli olduğum disiplin koğuşunda çarşı izninde kavga eden 1 asker 50 gün yemişti:(
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olgu

çevrende askere gitmiş kimsen yokmu onlarada sorabilirsin

malesef yok

hocam peki yüzünden mi anlıyolar adamın asker olduğunu ben diyelim izne izmire geldim,gitmemem gereken bi yere girerkende yakınlarda inzibatları gördüm,adamların yüzüne baka baka girsem bile nerden anlıcaklar

bu arada hazır cevap veren birisini bulmuşken sorayım

diyelimki çarşı izninde kavgaya karıştım,o zaman ne olur asker olduğum için kabak benim başımamı patlar

Arkadaşım asker olduğunu kahvehaneye girdiginde 7 yaşındaki boyacı çocuk bile anlıyor bırak arabayla gitmeni araba kiralaman bile yasak askerliğimi doğuda yaptım bir iki ay yaz yaşanıyor sonrasında hep kar var yaşanan olayı anlatayım 3-4 kişi araba kiralayıp malum yere giderken yolda kalıyorlar ve yardım istiyorlar olay anlaşılıyor sonuçta ceza aldılar asıl sorun şu askerlikde ödülü bir kişiye cezayı herkese veriyorlar o olaya karışan en son kişi terhis oluncaya kadar çarşıları kitlediler 5 ay boyunca iki kez çarşı iznine çıkanları biliyorum daha kötüsü ise buna neden olanları ikiyüz kişinin dışlaması..

• bizim inzibatlar da tertipti kısa dönemdi yani içkili görüp bişey demiyodu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.