Şimdi Ara

Erken askere gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 17 erkenden gönüllü olarak askere gitmek istiyorum kaç yaşında gidip başvuru yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Erken Askere Gitmek: Bilmeniz Gerekenler

19 yaşında askere gitmek isteyenler için, bu sürecin önemi ve nasıl başvurulacağı hakkında bilgi vermek önemlidir. Erken askere gitmek, askerlik hizmetini daha genç yaşta tamamlamak için alınan bir karardır ve çeşitli avantajları olabilir.

Avantajları:

• Daha erken iş hayatına atılmak
    • Askerlik görevini daha kısa sürede tamamlamak
    • Kişisel gelişim ve disiplin kazanmak
    • Ülkeye hizmet etme fırsatı bulmak

Nasıl Başvurulur?

19 yaşında askere gitmek için, Askerlik Şubesi Başkanlığı'na başvuru yapmanız gerekir. Başvuru işlemleri, yılın belirli dönemlerinde açılır ve başvuru koşullarını karşılayan adaylar askere alınır. Başvuru koşulları şu şekildedir:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
    • En az lise veya dengi okul mezunu olmak
    • 19 yaşında olmak
    • Askerlik hizmetine engel bir sağlık sorunu olmamak
    • Sabıka kaydı bulunmamak

Başvuru sürecinde adaylar, askerlik muayenesinden geçirilir ve sağlık durumları kontrol edilir. Uygun bulunan adaylar, askere alınır ve temel askerlik eğitimine başlarlar.

Önemli Not:

Erken askere gitmek, kişisel bir karardır ve herkes için uygun olmayabilir. Bu nedenle, bu seçeneği değerlendirirken avantajlarını ve dezavantajlarını dikkatlice tartmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • biraz daha bekleseniz belki görüşleriniz değişirdi. Ya da ekşi sözlükteki "askerlikte ilk gece" başlığını bir inceleyin en azından ondan sonra karar verirsiniz.
  • Bizim orada 18 yaşına giren kişiler yüksek okula kayıt olmadıysa direk askere alınır. burayı bilmiyorum.
  • Amaç ne peki bunda

• Amaç filan karıştırmayın bunu yada şöyle diyim benim babam tsk da dağ komandosu 18 den sonra başvur birkaç sene sonra tsk ya dilekçe ile yanıma aldırırım seni dedi bende küçüklüğümden beri 6 yaşımdan beri istek var içimde 18 den lise 4 biter bitmez gidebilir miyim?

• ++++

• Türkiye için 21 Yazıyor araştırdım. biraz geçmiş aslında ben o yaşımda Askerliğim bitmişti birde bizim orada 3 yıl askerlik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • backend kullanıcısına yanıt
    Askerlikten çağrılma değil gönüllü olarak katılmak istiyorum bu arada araştırıp vakit ayırdığın için teşekkür ederim

• Askeri okul denesene. Neden direk er olarak gitmek istiyorsun? Lise 3 tesin sanirim, seneye dene. Dah profesyonel bir gelecegin olur

• quote:

Orijinalden alıntı: DoctorWatson

Askerlikten çağrılma değil gönüllü olarak katılmak istiyorum bu arada araştırıp vakit ayırdığın için teşekkür ederim

Gönüllü Olarak Sözleşmeli var Öyle yapabilirsin diye biliyorum onun içinde 20 Yaşından gün almış olman lazım yani 2017 Tarihinin Eylül ayında 20 Yaşına gireceksin diyelim 2017 tarihi içerisinde açılan başvuru için kayıt olabilirsin. Başvuru yapar iken 19 yaşınızda olmanız sorun olmaz yani yalnız o yıl içinde 20 yaşınıza girmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backend -- 23 Mayıs 2016; 19:20:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: backend

Bizim orada 18 yaşına giren kişiler yüksek okula kayıt olmadıysa direk askere alınır. burayı bilmiyorum.

Sizin ora nere hemşerim ? İsrail mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

Orijinalden alıntı: backend

Bizim orada 18 yaşına giren kişiler yüksek okula kayıt olmadıysa direk askere alınır. burayı bilmiyorum.

Sizin ora nere hemşerim ? İsrail mi?

Evet İsrail
  • backend kullanıcısına yanıt
    18 yaşında olunuyor diye okudum kafam karıştı bazı yerler de farklı bazı yerler de farklı kesin bilgi mi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: DoctorWatson

18 yaşında olunuyor diye okudum kafam karıştı bazı yerler de farklı bazı yerler de farklı kesin bilgi mi bu

http://www.kkk.tsk.tr/PersonelTeminKaynaklari/UzmanErbasErKaynaklari.aspx
  • Askere 18 Yaşında Gitme Sorusu: Başlıkta da belirttiğim gibi 18 yaşındayım dilekçe verip erken askere gitmek istiyorum kabul ederler mi bazı yerlerde okudum kimisi kabul ederler kimisi de etmez demiş doğrusu nedir?

Cevap: Askerlik yaş sınırındaki değişiklik ile ilgili olarak son günlerde gündemde olan 21 Yaş Askerlik Kanunu ile ilgili açıklamaları duymuşsunuzdur. Askere 18 yaşında gidemezsiniz, askerlik yaşı daha ileri tarihlere çekilen şu günlerde erken yaşta askere alınabileceğinizi hiç düşünmüyoruz.

Anlaşılan o ki gidemiyorum gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

biraz daha bekleseniz belki görüşleriniz değişirdi. Ya da ekşi sözlükteki "askerlikte ilk gece" başlığını bir inceleyin en azından ondan sonra karar verirsiniz.

Eskiden bende askere gitmeye hevesliydim cevremde gidenleri sorgulayinca ve böyle konulari okuyunca vazgectim gitmekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 23 Mayıs 2016; 21:27:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gold5555

quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

biraz daha bekleseniz belki görüşleriniz değişirdi. Ya da ekşi sözlükteki "askerlikte ilk gece" başlığını bir inceleyin en azından ondan sonra karar verirsiniz.

Eskiden bende askere gitmeye hevesliydim cevremde gidenleri sorgulayinca ve böyle konulari okuyunca vazgectim gitmekten

Ben biraz geç gittim :) 27 kadar. gitmeden önce de görüşüm aynıydı gittim geldim hiç değişmedi. mümkünse hayatınızı daha verimli geçirmenin bir yolunu bulun o süre yerine diyorum. Ama okuyup araştırın gidicem diyorsanız yine gidin.
  • Babam evlenmeden önceden de askerlik yapıyormuş evlendikten sonra da devam ediyor küçüklüğümden beri böyle pek görmedim babamın yüzünü senede birkaç kez insanın babasının yanında beraber dağ da görev yapmak kadar zevkli bir şey olacağını düşünmüyorum.Babam geldiğin de köye gidince dedem de baban gibi asker olursun ileride diyip silah kullanmayı öğrettiler yani iddaalıyım yaşıma göre silah kullananlar arasında küçük yaşımdan beri atış yaparım düzenli.Babamla ormana kampa giderdik kendi yiyeceğimizi kendimiz avlardık.Küçüklüğüm den beri asker olucaksın baban sana sen babana emanet olucaksın denilerek büyütüldüm iç de döktüm biraz galiba olsun artık.Her şey için sağolun beyler,iyi akşamlar size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.