Şimdi Ara

Arabaya 'eşek' gibi binmekmi? gözün gibi bakmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
5.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Geçen haftalarda niyetlenip yeni araç aldım. Arabamı alırken takas için aracımı önerdim. Showroomda Ekspertiz yapıp size teklif verelim dediler. Neyse gençce bir arkadaş geldi, - kazası varmı? diye sordu. - Yok ! dedim. Sonra boya ölçümü yaptı vs. İçine orasına burasına bile bakmadan ölü bir fiyat söyledi. -Ya dedim benim araç daha orjinal 60 binde! - Ya ben buna hersene boya koruma yaptırdım! -Ya servis aksatmadım, - Servislerini yetkili serviste yaptırdım! - Yan yana park edip kapıma iz yapmasınlar diye, tenhadır diye 7 katlı katlı otoparka çıkıp, indim dedim! o fiyat çok düşük dedim. -Böyle abi, bu paradan fazla etmez dediler. İçime sinmedi, gözüm gibi baktığım arabamı o fiyata takasa vermek. Dedim Siz aracı nakit satın bana ben bunu internetten satarım. Resmen halt ettim! İnternet daha berbat, bir baktım zaten galeri ilanlarında 60 bini geçen araba yok Bütün arabalar kazasız boyasız (boyasız ama sadece iki parça boyalı :S nasıl oluyorsa) Telefonda da sabah akşam demeden bir sürü çakala laf anlatması da bu işin cabası. Temiz araç kullanmak, dikkat etmek vs. laf.. Bundan sonra eşek gibi binerim. Girilmeyecek yerlere girerim. Benim servisim sanayidir. Boya koruma falan laf benim için, hayatta yaptırmam. Aracın içinde sigara nargile her türlü şey içimi serbest, sabah kahvaltısı boyoz- yumurta yer, çayımı göğüslüğünde üstüne koyarımki iz yapsın. Bende artık böyle ! sizde nasıl??

• Araba nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Araba nedir?

Marka fanatikliği olmaması için bilerek belirtmedim. Önemli olan içine düştüğüm durum.. Saygılar..
  • Araca iyi bakarsanız, bakımlarını aksatmadan yaparsanız ve araç diri durumda kalırsa; iyi bir ilan ve birkaç günlük sağlam sinir mücadelesiyle piyasası dahilinde istediğiniz paraya satabilirsiniz.

İçinde kahvaltı edip etmemek size kalmış, 100 liraya iç temizlik yapıyorlar sıfırdan daha temiz oluyor. Ama sigaranın geri dönüşü olmuyor. Kaportamda boya yok diyen galerici tayfasının mumu ilk yetkili serviste söner, sizinki boyasız ise hakikat ortaya çıkar ve adam gibi alıcı basar parayı alır.
  • Arabaya tabi ki özenmek lazım biraz, sonuçta herkes çalışıp kazanıyor. fakat bazıları olayı psikopatlık seviyesine getiriyor. Mümkün olsa akşam eve götürecek arabayı. Yahu o size hizmet eden bir araç, orası çizilir burası yamulur. Aman arabama bir şey olmasın diye takıntı yapmayın.

İşte sonra böyle ölücülük yaparlar, hevesiniz kaçar.
  • Aracı temiz kullanıp düzenli boya koruma ile düzenli bakıma götürmenizin tek nedeni satış içinse bir sorun var demektir. Siz ona ne kadar iyi bakarsanız kullandığınız dönemde de sizi üzmez ve satarken de mutlaka emsalleri ile görülür boyalı - hatalı araçlar ile aynı kefeye girmez her malın ayrı alıcısı vardır.
  • Yüzde yüz haklisin dostum. Takasa versen bı türlü elden satsan bi türlü.... Alacağınız aracindiger bayiilerinede sorun takas fiyatı çok degisebliliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arabayı aldığım zaman boya koruması yaptırdım, fırçayla yıkatmam, arabada sigara içirmem vs. ama otoparka çekmiyorum mahallede alalade bir yere bırakırım, içinde yemek yerim, içecek içerim.
    Çok abartmadan temiz ve sağlam tutmaya özen gösteririm.
  • Her ikisi de değil. Sonuçta bu bir mal. Telefonuma nasıl davranıyorsam, aracıma da aynı şekilde davranırım. Yok boya korumalar, yok çizilmesin diye ihtimamlar... Cep telefonumu kılıfsız kullanırım. Camı çizilir, yere düşer, yazın konuşurken terlerim, su gibi olur vs... Satacağım zamanda iç dış temizlik yaptırır, takasa veya internete veririm.

Cebime koyacak halim yok ya... Dışarda çizilir kardeşim bu. Araç çıkarken çizer, birisi gelir, kıllığına çizer, sen bir yerlere sürtersin... Çok rahatsız olursan boyat veya cila yaptır. Onu alan düşünsün...
  • Çevremde bazı insanlar , arabalarını bir aile ferdi olarak görüyorlar . En ufak bir çizilme , kaza gibi anlarda üzüntüleri anlatamam . He kaza olsa kim olsa üzülür ama , sonuçta abartmamak lazım koskoca bi metal yığını o .

Bazı insanlar var , arabaya bırakın eşek gibi binmeyi , daha beterini yapıyorlar . Şöyle ki ; araba çalışmayınca , bozulmadığında servise , sanayiye gitmiyorlar . Arabasını yıkamayan , yağmur suyu yıkar onu diyenler bile var . Tabi buda bir uç nokta .

Ben hangi kategorideyim ; yarı eşek gibi binen , yarı gözü gibi bakan gibi biriyim .

İçinde sigarada içerim , her hafta düzenli olarak yıkartırım , temizletirim .

İçinde yemekte yerim , devirlide kullanırım .

Araba hissedilebilir derecede arızalanmadan ustaya götürmem , satılınca da çok üzülürüm .

• Evimi ne zaman temizlesem, arabaya da bir el atıyorum, tozunu falan alırım, benzin almadan almaya yıkama makinesine sokarım, şarjlı süpürge ile de süpürürüm. O kadar. Yazın bazen iç-dışa da sokarım. Fazlasına gerek yok.
  • Bende sizin yasadiginiz durumu yasadim . 2004 model gozum gibi baktigim 90bindeki megane 2 mi takasta 18e anca saydilar . Neymis abi valla kurtarmiyomus ! . Yeni aracima da suan gozum gibi bakiyorum ama ilerde nasil olur bilemiyorum :) . Ama bende oyle esege biniyor muamelesi yapmam . Bazi arkadaslarim var adedersiniz tuvalete bile arabayla gidecekler nerdeyse :D .
  • Sahip olduğum otomobilin bakımı ve temizliğine cok dikkat ederim

Bu özenide kendim için gösteririm. Bakım otomobilin sorunsuz hizmet etmesi için temizlik (cila vs.) hobi amaçlı diyebilirim.

Satışa cıktığında da kesinlikle takasa vermem çünkü en düşük fiyatla alırlar buda işletme politikası şaşılacak bir durum değil.

Zaten bakımlı temiz özenle kullanılmış bir otomobil kısa sürede değerinde alıcı buluyor

Coğu zaten internete ilan bile vermeden eşe dosta gidiyor

Otomobili temiz kullanmak başkalarının gözünde önem arz eden bir durum değil zaten.
  • Eşşek gibi biniyorum, şu an toz içinde, 2 aydır yıkama yüzü görmedi. Aracın böyle bile gideri var niye yıkatıyımki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modax

quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Araba nedir?

Marka fanatikliği olmaması için bilerek belirtmedim. Önemli olan içine düştüğüm durum.. Saygılar..

belki talip oluruz aracınıza
  • Esektende ote biniyorum,kaza yaptikca serviste yikaniyor

Saka bir yana parasini kendim odedigim halde bir turlu "hak ettigi" degeri veremiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay oluyor aracı sıfır aldım. 2 aydır yağmur ve kar suyundan başka araç su görmedi. aracın iç - dış temizliğine çok özen göstermem. içerisinde yemek de yerim, içecek de içerim.

benim için önemli olan aracın kendisinin temiz olması ve kalmasıdır. aracı hor kullanmam, çukurlara düşmemeye özen gösteririm, gaz-fren yapmam vb gibi.
  • Yahu fazla pimpirikli olursanız üzülürsünüz.

Tepe tepe kullanın aracınızı

En kral yıkamacıda 300tl verirsiniz 0 gibi yaparlar.

Çok dikkatli kullanırsanız kendinizi er geç üzersiniz çünkü er geç istemediğiniz bir şey olcak, ya çizilcek, ya vurcaksınız vs vs

Ama tepe tepe kullanırsanız böyle durumlarda daha az üzülürsünüz.
  • Bence konu başlıgının bir ortası olmalıydı. Eşek gibi binmiyorum ancak gözüm gibi de bakmıyorum. Kirlendiğini görünce 1 tl ye tanzikli su tutturuyorum 1 tl ye benzincide elektrikli süpürgeyle içini süpürüyorum cillop gibi oluyor öyle büyük paralar verip arabayı temizletenlere şaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 28 Şubat 2012; 18:24:45 >
  • Eskiden çok özenirdim aracıma çizilse uyuyamazdım yani o derece ama artık eski fanatikliğim kalmadı çizilirse veya biyerine bişey olursa yaptırıp geçiyorum.Çünkü olan olduktan sonra yapacak bişey yok.

Çok abartmamak kaydıyla ayda bir-iki yıkama ve 2-3 ayda bir iç temizlik yapar ya da yaptırırım..İçinde sigara içirmem ama uzun yolda yiyecekde yerim çayımıda eksik etmem..

Bakımlarını aksatmam aracın temizliğinden daha önemli bana göre.Satarkende internet üzerinden değerine satarım.Değerinin altına vermemeye özen gösteririm.

Eşşek gibide binmem çok nazikde olmam orta karar en iyisi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.