Şimdi Ara

Arabaya 'eşek' gibi binmekmi? gözün gibi bakmak mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
5.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Modax

Selamlar arkadaşlar. Geçen haftalarda niyetlenip yeni araç aldım. Arabamı alırken takas için aracımı önerdim. Showroomda Ekspertiz yapıp size teklif verelim dediler. Neyse gençce bir arkadaş geldi, - kazası varmı? diye sordu. - Yok ! dedim. Sonra boya ölçümü yaptı vs. İçine orasına burasına bile bakmadan ölü bir fiyat söyledi. -Ya dedim benim araç daha orjinal 60 binde! - Ya ben buna hersene boya koruma yaptırdım! -Ya servis aksatmadım, - Servislerini yetkili serviste yaptırdım! - Yan yana park edip kapıma iz yapmasınlar diye, tenhadır diye 7 katlı katlı otoparka çıkıp, indim dedim! o fiyat çok düşük dedim. -Böyle abi, bu paradan fazla etmez dediler. İçime sinmedi, gözüm gibi baktığım arabamı o fiyata takasa vermek. Dedim Siz aracı nakit satın bana ben bunu internetten satarım. Resmen halt ettim! İnternet daha berbat, bir baktım zaten galeri ilanlarında 60 bini geçen araba yok Bütün arabalar kazasız boyasız (boyasız ama sadece iki parça boyalı :S nasıl oluyorsa) Telefonda da sabah akşam demeden bir sürü çakala laf anlatması da bu işin cabası. Temiz araç kullanmak, dikkat etmek vs. laf.. Bundan sonra eşek gibi binerim. Girilmeyecek yerlere girerim. Benim servisim sanayidir. Boya koruma falan laf benim için, hayatta yaptırmam. Aracın içinde sigara nargile her türlü şey içimi serbest, sabah kahvaltısı boyoz- yumurta yer, çayımı göğüslüğünde üstüne koyarımki iz yapsın. Bende artık böyle ! sizde nasıl??

Pireye kızıp yorgan yakmak deyimi bu mesaja cuk oturuyor.

Çakallar umurumda değil. Gözüm gibi bakmaya devam.

• Bir yerde okumuştum "Hintlilerin ineğğe teptıkları gibi arabaya tapmayın" diyordu.Bence doğru bir söz.
    Bende arabama çok özenirim, titiz kullanırım, kıyamam dikkatli kullanırım,öylede olmalı çünkü ucuz, önemsiz bir eşya değil.
    Bayi ve galericiler ucuza almak istiyor çünkü onlarda kar edecekler ama asıl sıkıntı şu benim hatasız aracıma 35 veriyor kendisi aynı model boyası olana 38 istiyor. Konuyu açan arkadaş çok haklı!!!!!!!!!!!
  • Öncelikle bahsi geçen araçtır.
    Önceki aracım 2004 Honda Civic ti. 98500Kmde almıştı. Yaklaşık 16 ay tabiri caizse eşşek gibi kullandım.15 gün önce sattığımda 138000Km ye gelmişti.Memleket Denizli olduğundan bu 16 ay içersinde 6 defa uzun yol yaptım. Hiç bir zaman aracıma bir arkadaşında dediği gibi hint İneği muamelesi yapmadım.Ortalama ayda 1 defa iç dış yıkatırdım.İster istemez Erzurumda yaşadığımızdan kış şartları nedeniyle araç çabuk kirleniyordu.Bazılarının yaptığı gibi aracımız evin önünde sabit durmuyordu.Sonuçta ben bu araca para saydım ve tabiki kullanacağım.Sigara içmeyen arkadaşları anlıyorum ama sigara kullanan bazı arkadaşlarım gibi aracımda sigara içmemezlik yapmadım. Tam aksine Sigara kullandığım için aracımda sigarada içtim. Sonuçta bu zevk işi. İleride satarken yüksek fiyata satayım diye aracımdan keyif almamazlık yapmadım. Canım istediği şekilde kullandım.
    Hondayı ilk aldığımda servise gidip 100000 bakımını sorduğumda (triger değişimi) 850 TL masraf çıkardılar. Gittim 100000-110000 ve 120000 bakımlarını daha uygun fiyata orjinal parçalar olmak kaydıyla özel serviste yaptırdım. Aracım Yetkili servis bakımlı değildi. Ama Temmuz 2010da 21750 ye aldığım aracı Şubat 2012de 23200 TL ye sattım.
    Yetkili servis bakımlı dahi olsaydı aracım 24000 TL etmeyecekti.
    Şimdi 2006 model 54700Kmde Clio HB 1.2 araç aldım. Onuda aynı şekilde kullanıyorum. Aracı alırken kontrol ettirdiğimde 60000de triger değişimi olacağını öğrendim. Yine aynı eski gittiğim özel serviste yaptıracağım bakımlarını. Halbuki aldığım araç Erzurum Renault servisi bakımlı.En basitinden aracı aldığımda bırakın darbe değişen ve boyayı araçta çizik yoktu.Dün evimin önünde park halindeyken yan binanın çatısından aracımın üzerine buz parçaları düştü. Çizik olmayan aracımda şu anda tavanında ve sol tarafında küçük dahi olsa göçükler var. Yani siz gözünüz gibide baksanız olacağı varsa zaten oluyor.
    Kısacası aldığınız araçtan keyif almaya çalışın. İleride satacağınız kişi iyi kullansın diye kendi sürüş zevkinizden feragat etmeyin.Herkese keyifli ve kazasız sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgzgn -- 29 Şubat 2012; 15:37:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Selamlar arkadaşlar. Geçen haftalarda niyetlenip yeni araç aldım. Arabamı alırken takas için aracımı önerdim. Showroomda Ekspertiz yapıp size teklif verelim dediler. Neyse gençce bir arkadaş geldi, - kazası varmı? diye sordu. - Yok ! dedim. Sonra boya ölçümü yaptı vs. İçine orasına burasına bile bakmadan ölü bir fiyat söyledi. -Ya dedim benim araç daha orjinal 60 binde! - Ya ben buna hersene boya koruma yaptırdım! -Ya servis aksatmadım, - Servislerini yetkili serviste yaptırdım! - Yan yana park edip kapıma iz yapmasınlar diye, tenhadır diye 7 katlı katlı otoparka çıkıp, indim dedim! o fiyat çok düşük dedim. -Böyle abi, bu paradan fazla etmez dediler. İçime sinmedi, gözüm gibi baktığım arabamı o fiyata takasa vermek. Dedim Siz aracı nakit satın bana ben bunu internetten satarım. Resmen halt ettim! İnternet daha berbat, bir baktım zaten galeri ilanlarında 60 bini geçen araba yok Bütün arabalar kazasız boyasız (boyasız ama sadece iki parça boyalı :S nasıl oluyorsa) Telefonda da sabah akşam demeden bir sürü çakala laf anlatması da bu işin cabası. Temiz araç kullanmak, dikkat etmek vs. laf.. Bundan sonra eşek gibi binerim. Girilmeyecek yerlere girerim. Benim servisim sanayidir. Boya koruma falan laf benim için, hayatta yaptırmam. Aracın içinde sigara nargile her türlü şey içimi serbest, sabah kahvaltısı boyoz- yumurta yer, çayımı göğüslüğünde üstüne koyarımki iz yapsın. Bende artık böyle ! sizde nasıl??

Yorganı yakıyorum bu doğru ancak pire için değil...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Yorganı yakıyorum bu doğru ancak pire için değil...

Ayılar için.

• Ben arabama bebek gibi bakarım demiyim de. Kirli,saçma sapan hallerde de bırakmam yani. Burada porsche görmedim tozdan görünmüyordu. Ulan dedim bende olacak o ona bebek gibi bakar hergün kendim yıkarım.
  • Aracımı 0 km almıştım.
    İlk başlarda çok dikkat ediyordum.
    Her hafta yıkatıyordum vs.
    Her çizildiğinde içim gidiyordu.
    Sonra lanet olsun dedim.
    Eşim zorla yıkat demezse iç dış yıkatmıyorum.
    Mazot alınca 1 liraya dışını yıkatıyorum hepsi bu.
    Sadece bakımını eksik etmeden eşek niyetine biniyorum.
    Bozulmasın yeter.
  • eşşek gibi binerim, satmaya geldimmi cillop gibide etmesini bilirim
  • aynı sekılde bende bı ıkıncı el araba aldım 22000 deydı temızdı boyası yoktu felan fılan dıkkat etmeye calıstım ılk seferler hıc bıryere vurmadım takı esım ılk vuruncaya kadar bırsey demedım olur dedım ama ıcım gıttı. sonrada ercıse geldım buraya atatndım neyse ... bı alet var burda bınaları yıkmak ıcın kullanılıyo bıldıgın devasa bırsey... dunyada sadece 8 tane var bu devasa aractan bı sırkete aıt. neyse park halındekı arabama geldı carptı arkayı dagıttı.. olur dedım neyse dedım cana gelmesın dedım parasını aldım tabi.. sonrada basladım essek gıbı bınmeye ben essek gıbı bındıkce arabama vuran sayısı arttı. gene apartmanın onunde bır gun duruyo alet sabah ıse gıdecem bı baktım anaaaa kapı ıcerı gocmus baktım neysekı kapı acılıp kapanıyo dedım bırsey olmaz buldum yapanı ardına koymadım ılk seferkı gıbı parasını aldım.. bu aldıgım paralar hep borclara gıttı. sonra gene vuruldu gene aldım parasını neyse.. sımdı arabanın hıcbır yerını yaptırmadım. veee en onemlısı daha arabayı ben kendım hıcbıryere vurmadım.. neye yanım bılemedım kendım yapmadıgımamı yoksa aldıgım paraların hep borca gıtıgınemı gozum gıbı baktıgım arabamın motor harıc her yenın gıttıgıne mı anlayamadım. sımdı arabayı gorunce ıcım gıdıyo ne yapım bılemedım..

ama arac hala gıdıyo ılk gunku gıbı... bu sevındırıcı haber..
    bu arada arabamda gozu olanın gozu cıksın. sozum meclısten dısarı bı ıcımı dokım dedım...

• öncelikle günaydın.

bence araca eşek muamelesi de yapılabilir, nazikçe de davranılabilir. araca bağlı biraz da. mesela a5'i gayet nazik (motor dışında) kullanırım ama eski ve şimdiki focus IIyi, eski megane II'yi sadece şantiyeye gitmek için kullanıyordum, hala kullanıyorum. ya da mondeo swyi dağda bayırda kullanıyoruz.

yani biraz da şartlara bağlı aracı nasıl kullanacağımız. en azından ben öyle kullanıyorum.

neyse,
    iyi günler.
  • arabama "eşek gözü" gibi bakıyorum.
  • iki türlü de abartmadan ortası olmalı bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunkan001

aynı sekılde bende bı ıkıncı el araba aldım 22000 deydı temızdı boyası yoktu felan fılan dıkkat etmeye calıstım ılk seferler hıc bıryere vurmadım takı esım ılk vuruncaya kadar bırsey demedım olur dedım ama ıcım gıttı. sonrada ercıse geldım buraya atatndım neyse ... bı alet var burda bınaları yıkmak ıcın kullanılıyo bıldıgın devasa bırsey... dunyada sadece 8 tane var bu devasa aractan bı sırkete aıt. neyse park halındekı arabama geldı carptı arkayı dagıttı.. olur dedım neyse dedım cana gelmesın dedım parasını aldım tabi.. sonrada basladım essek gıbı bınmeye ben essek gıbı bındıkce arabama vuran sayısı arttı. gene apartmanın onunde bır gun duruyo alet sabah ıse gıdecem bı baktım anaaaa kapı ıcerı gocmus baktım neysekı kapı acılıp kapanıyo dedım bırsey olmaz buldum yapanı ardına koymadım ılk seferkı gıbı parasını aldım.. bu aldıgım paralar hep borclara gıttı. sonra gene vuruldu gene aldım parasını neyse.. sımdı arabanın hıcbır yerını yaptırmadım. veee en onemlısı daha arabayı ben kendım hıcbıryere vurmadım.. neye yanım bılemedım kendım yapmadıgımamı yoksa aldıgım paraların hep borca gıtıgınemı gozum gıbı baktıgım arabamın motor harıc her yenın gıttıgıne mı anlayamadım. sımdı arabayı gorunce ıcım gıdıyo ne yapım bılemedım..

ama arac hala gıdıyo ılk gunku gıbı... bu sevındırıcı haber..
    bu arada arabamda gozu olanın gozu cıksın. sozum meclısten dısarı bı ıcımı dokım dedım...

usta bu araç senin miydi?

• eşek biner gibi binmek çok yanlış ama arabaya biz binelim, araba bize binmesin... yok kapıyı sert kapattın, yok şurası çizilmiş yok bu olmuş diye de fazla sakınmamak gerek

lisede okul sapa bir yerdeydi, genelde arabayla dönenler yoldakileri alırlardı, bir hocamız 1 kişiysen alır, 2 kişiysen almazdı, çünkü arka koltuğa oturtmazdı kimseyi...

arabamızın temizliği, bakımı düzenli olarak yetkili yerlerde yapılır, sigortası, muayenesi gün şaşmaz... ama yeri gelir dağa çıkılır, yeri gelir 10 kişi binilir sert fren hızlı kalkış, 4. viteste kaç yapar bu gibi denemeler yapılmaz
  • gözümden daha çok bakarım. (olsa)
  • Aslan yattığı yerden belli olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwjetta

gözümden daha çok bakarım. (olsa)

Olsun ya da olmasın araba amaç değil araç olduğu zaman mutlu olacağız.
  • o degğil ama yakında ona benzicek... az kaldı...
  • Yürüyeni, mekaniği ve elektroniğine iyi bakarım. Ancak kaporta, temizlik, boya vs. hiç umrumda olmaz. Sıfır aldığım aracı ilk haftasında fırçaya soktum. Hala da sokuyorum. Tabi üzerinde elle yazı yazacak kadar toz olmadan sokmam. Çizik mizik umrumda olmaz. Zaten 2 kere ufak sürtmeden boya yedi. Daha çok yiyecek. İllaki bir şahin vuracak zaten. Ama en ufak bir çukura dahi hızlı girmem. Badallarda herkesten yavaş geçerim. Sert fren yapmam. Genelde uzaktan vites küçülterek motor freni yaparak yavaşlayıp dururum. Aracın motor ve diğer mekanik bakımlarını aksatmam. Kış lastiği mutlaka alırım, kullanırım. Ben sürekli hazır ve dinç tutmaya çalışrıım ama pastaymış, cilaymış, alaşım jantmış, krom çıta vs. işim olmaz.
  • İkisininde ortası.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.