Şimdi Ara

Arabaya 'eşek' gibi binmekmi? gözün gibi bakmak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
5.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu olayı tek yaşayan sen değilsi n bayi satış kar politikası :))
    hadi dedim arabayı değiştirelim sıfır araba alalım elimizdeki arabayı takasa koyalım bayi ne verecek .
    servisi arıyor usta gelip arabayı alıp götürüyor inceliyor bir parça boya var değişen yok bunun üzerine bayimiz galerici tanıdıklarını arıyor bize böyle bir araba geldi ne kadar eder. Galerici yani ölücü bu sefer işte bugün ben şunu sattım şu fiyata verilen değer (18K ),bu olaydan 1 hafta sonra ben arabayı 22küsüre sattım. O yüzden arabama araba gibi binerim, değerini veren binicisine satarım.

internete ilan ver yaz ölücü ve galerici aramasın diye. Arabanın temizliğinden dolayı sattığın kişininde duasını alırsın.
  • Nasıl elde ettiğine bağlı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: power003

Nasıl elde ettiğine bağlı...

Aynen katılıyorum birde aracını başkalarına verenlere ayar oluyorum adam arabasını yapılsın diye sanayide yada serviste ustaya bırakıyor ustanın işi ne aracı yapmak ama o ne yapıyor adi şerefsizler kullanıp hem de nasıl kullanmak hor da değil sağlam gelen aracın başka bir tarafları bozulsun da yine bana gelsin diye çukurlara girerek zorlayarak alt takım üst takım artık neresinden anlıyorsa o rasını zorlayarak senin yaptırmak istediğin yeri yapıyor ama araca biniyorsun başka bir tarafların dan sesler geliyor böyleleride var işte ...
  • araca eşek gibi binmek eğer
    bakım onarımlarını
    atlamak anlamına geliyorsa..Hayır..çünkü..
    arac bu durumu affetmez maddi ve manevi bizi çok üzer..
    ancak arac ile segmentine göre her türlü işi yapmaksa..
    zaten araclarıda bu yüzden alıyoruz..
    ozaman evet..eşek gibi kullanmalıyız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemaltrk34

araca eşek gibi binmek eğer
    bakım onarımlarını
    atlamak anlamına geliyorsa..Hayır..çünkü..
    arac bu durumu affetmez maddi ve manevi bizi çok üzer..
    ancak arac ile segmentine göre her türlü işi yapmaksa..
    zaten araclarıda bu yüzden alıyoruz..
    ozaman evet..eşek gibi kullanmalıyız..

tabi Q7 varsa zincir de takmadan kar da çıkarsın her türlü BASAR GİDERSİN

ama 1.4 kabak lastikli aracınla karda ya rampa yuzarı zorlarsan aşağı inerken duramayacağı halde altındaki aracı 4x4 jeep sanırsan bu da eşşek gibi kullanmaktır
  • bir arkadasım dondurma yiyorum diye arabaya almamıstı beni. O günden bu yana maddiyata araba denen şeyi canından bir parcaymıs gbi görenlere kıl oluyorum. Daha sonraları ben onu yolda gördüm eve braksana dedi almadım arabaya :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftada 1 kere iç-dış profesyonel ürünlerle yıkarım ya da yıkatırım. Ayda 2 kere cila atarım. Yılda 1 kere polisaj yapıp çiziklerini gideririm. Otoparkta yanda araba olmamasına özen gösteririm. Garantisi biteli 4 yıl olmuş olsa da yetkili serviste her sene bakımını yaptırırım. Araba içinde su hariç sıvı içtirmem herhangi bir yiyecek kesinlikle yedirmem.

Ama ben bunları keyifle binebilmek için, arabaları sevdiğim ve hobi olarak gördüğüm için yaparım. İkinci elde de mutlaka değerini bilen çıkıyor merak etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxy_ -- 28 Şubat 2012; 19:32:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: confusion.

bir arkadasım dondurma yiyorum diye arabaya almamıstı beni. O günden bu yana maddiyata araba denen şeyi canından bir parcaymıs gbi görenlere kıl oluyorum. Daha sonraları ben onu yolda gördüm eve braksana dedi almadım arabaya :D

Çok sağlam bir arkadaşlığınız varmış.
  • VALLA ARKADAŞIM ARABAYI TAKASA VERİRKEN ARABAN ÇOK TEMİZ SE EN FAZLA 500 TL OYNAR BENCE BİN ARABAYA EŞŞEK GİBİ BİN FAZLA UÜRAŞMA ÖBÜR İŞLERLE
  • Araba erkeğin takısıdır.. Her daim, temiz, tertipli, eksiksiz olmalıdır bence.. ( herhangi bir ampul bile patlak olmamalı..)

Bu benim şahsi fikrimdir..

"eşek" gibi binmekmi? gözün gibi bakmak mı?

bu sorunun cevabına gelirsek, bence ikiside değil.. İkisinin ortasında birşey olmalı bence..
  • sigara her daim içilir. çukurlardan nefret ederim bozuk yollardanda nefret ederim, biraz havalar ısınsında şöyle güzel bi iç temizlikte yaptıracam
  • Zengin icin eşek, fakir icin beygirdir. . .
  • ne fazla özen ne de fazla özensizlik

aradaki dengeyi koruma taraftarıyım

her yıl elimden geldiği için boya korumasını kendim yapıyorum

ayda bir de iç dış temizliğe girer

3. senesinde belki koltuklarını motorunu hep beraber meguiars gibi bir yerde elden geçirebilirim

içinde sigara da içerim, yemek de yediğim çok olmuştur, 330 ml teneke kola yazın sıcağında olmazsa olmazımdır zaten

bakımlarını aksatmadan gerekli yerlerini yaptırıyorum

fazlası bile var aslında ama.. yeterli bu kadarı
  • Yılda iki defa yıkatırım, bir defa da içini temizlerim . Boya-koltuk koruma, pasta-cila, yalama-yıkama gibi şeylerden nefret ederim. Bakımlarını aksatmam o ayrı.
  • Yeri geldiğinde eşşek gibi biner , yeri geldiğinde de gözüm gibi bakarım. Araç yıkamayı seven biri olarak aracım genelde ışıl ışıl olur ama yinede kirlenmemesi için kendimi parçalamam.Genel olarak ise aracımda çalışmayan donanım olmamalı ve ön takım vs.. ses gelmemeli.Gerektiğinde çok bozuk yollara bile gözümü kırpmadan girerim ama aracı dikkatli ve özenli kullanırım.
  • İkiside değil; arabanın bir ulaşım aracı ve dünya malı olduğunun farkındayımdır ama abartmadan elimden geldiğince iyi bakarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: download

Aracı temiz kullanıp düzenli boya koruma ile düzenli bakıma götürmenizin tek nedeni satış içinse bir sorun var demektir. Siz ona ne kadar iyi bakarsanız kullandığınız dönemde de sizi üzmez ve satarken de mutlaka emsalleri ile görülür boyalı - hatalı araçlar ile aynı kefeye girmez her malın ayrı alıcısı vardır.

Aslında sorun şurda, işinde gücünde olan insanlar için internette verdiği ilan ile aracının farkını ortaya koyması çok zor oluyor. Sonuçta herkes o listedeki en dip fiyata sizi çekmeye çalışıyor. Katılıyorum size araca ne kadar iyi bakarsanız sizede araç o kadar iyi bakıyor.. yani en azından aracı kullanırken çok üzmüyor. Birde satarken farkını anlatması böyle zor olmasa.. Bir daha ki sefer artık 3 e 5 e bakmadan takasa veririm.

• arabama gözüm gibi bakarım, bu bir karakter meselesi aslında titiz bir insan istese de hor kullanamaz malını. benim bütün kullandığım araçlarım cihazlarım çok bakımlıdır, çünki problem sevmiyorum bakımsız cihazlar araçlar herzaman hadise yaratır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 28 Şubat 2012; 20:20:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

Esektende ote biniyorum,kaza yaptikca serviste yikaniyor

Saka bir yana parasini kendim odedigim halde bir turlu "hak ettigi" degeri veremiyorum :)

Senin kadar olmasa da benimki de eşek sayılır :) Ama uzunsüre kullanmayı düşündüğüm için çok da umursamaz olmam.
  • Ne pimpirikli olmak nede hor kullanmak lazım herhalde bazı Araplar kadar arabanın ırzına geçen yoktur. Tr de adam vw sahibi olmuş nerdeyse arabanın içinde yatacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 28 Şubat 2012; 20:29:27 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.