Şimdi Ara

Araç neden yorar? Ne yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle uzun yolda bazı araçlar yoruyor deniliyor. Aracın şoförü veya yolcuları yormasının sebepleri nelerdir?
    Kabataslak aklıma gelenler:
    - Ses yalıtımı
    - Direksiyon sertliği veya konumu ...

Aracın olumsuz etkilerini nasıl bastırabiliriz. Örneğin yumuşak lastiğe geçmek gibi tavsiyeler var.

Konuyu tecrübelerinizle zenginleştirmenizi bekliyoruz.

Var mı koltuk minderi tavsiyesi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 2 Mart 2024; 19:48:0 >

• Araç düşük beygirliyse rampalarda düşük vites ve düşük hız dolayısıyla titreşim ,ses ve zaman insanı çok yorar. Ne yapılabilir araç değiştirilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torku yüksek diye dizel almak istesek bu defa da dizelin motor sesi var?
  • Uzun yol için öncelikle geniş araç olmalı araç içinde rahat edilmeli
    Koltukları konforlu olmalı bel desteği mutlak olmalı
    Masajlı koltuk opsiyonu varsa uzunn yollarda ömür geçirenler mutlaka tercih etmeli
    Araç yüksek torklu otomatik bir araç olmalı
    Yalıtımı iyi olmalı
    Trim sesi olmamalı
    Düşük devirde yüksek hız yapmalı

Aklıma gelenler bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel ayrı bir konu. Dizeller içinde değerlendirmek lazım. Düşük tork dizelle yüksek tork dizel arasında inan düşük torklu dizel bağırır çağırır gitmez deli eder seni.

• Süspansiyon, koltuk konforu (bel desteği), yol ve lastik sesi. Bunlar en önemlileri.
  • 1-benim gibi 1200 motor araba kullanırsan yokuşta bayılıp yorar
    2-fazla yakan araba yorar
    3-dar araba yorar
    4-çocuklar mızmız eder acayip yorar
    5-kaynanan varsa yorar
    6-pintilik eder çay yemek molası vermessen yorar
    7-90 a sabitlersen yorar.
    8- bayram trafiğinde çıkarsan yorar
    9-pahalı diye osmangaziden geçmezsen yorar
    10-uykuz yola çıkarsan yorar
    11-bakımsız arabayla yolda kalırsan yormaktan beter eder
    12- klima yerine cam açarsan yorar.
    13- dandik yerde yemek yersen mideyide totoyuda yorar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En önemli şey aracın genişliği ve koltukların konforu. İkinci bir şey iyi bir klima olmalı sorunsuz ısıtan veya soğutan. Sonra araba güçlü ve yüksek torklu oldu mu degme keyfime

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
  • Hiçbirşey yapmasan da uzun süre aynı konumda oturmak insanı yorar zaten. Onun haricinde daha fazla yorulmaya sebep şeyler var tabi ki ses titreşim gibi. Bir de beni arazi araçları uzun yolda çok yoruyor.
  • Bir çok sebebi var ama 1. olarak sessizlik, 2. olarak tork derim. Beygir çok önemli değil, 110-120 hız iyidir yol müsait ve temizse. Ancak torku düşük olursa uzun rampa ve tırmanışlarda yorar insanı.

• beni en çok yoran koltuklar oluyor açıkçası. d segment kaliteli ve güçlü bir araçla uzun yola çıkmak epey keyifli hale gelebiliyor fluence, linea gibi araçlardan sonra. açarsın hız sabitleyiciyi 120-130 bi de güzel müzik koyarsın oooooh süper valla.
  • Alcak oturma pozisyonu yorar, koltuğu en yükseğe getirin, sirtlik da dik olsun

• efsane kasa 1.6 xei lpg li toyota corolla yorar mı?
  • Koltuk yorar.

207 aracımla 10 saatlik yolda 4 kere mola verirdim her yerim sızlardı.

156 aracımla 1 kere mola vermem yeterdi.

• yalıtımı kötü olmayacak
    geniş olacak
    orasından burasından ses gelmeyecek
    motoru en az +100, tercihen 120 150 beygir arası olacak zırt pırt vites değiştirmiceksin
    benzinliyse 3500 dizelse 2500 devri geçmeden seyehat edilebilecek
    bölünmüş yolda 115, otobanda 130a sabitlenecek ( radar sorun değilse bölünmüş yol 140 otoban 154 sabit)
    3-4 saatte bir 10 dakika da olsa bi mola verilecek
    yakıtı kafa yormayacak
  • Araç şöyle 530d 535d olmalı

• araba yoruyorsa en kesin çözümü segment değiştirmek. genellikle en yorucu olan arabalar b sınıfında. c sınıfı daha rahat koltuklar ve biraz daha iyi yalıtım demek. d sınıfı kaliteyi hissettiren bir sınıf. iyi yalıtım, rahat koltuklar, daha fazla deri aksesuar, daha geniş iç hacim.

b sınıfında test ettiğim en iyi araba hyundai accent blue oldu. yaklaşık 350 km yol yaptım ve indiğimde hiç yorulmamıştım.
  • Dikkatin yorulur be kardeşim var mı ötesi, belli bir süreden sonra özellikle uzun yolda insan biraz denge kaybediyor araba ne olursa olsun

• Uzun yolun keyfi D sınıfında çıkıyor. Uzun yol ağırlıklı araç kullananlar model yılı düşük bile olsa bu tür araçları tercih etmeli. Mondeo mk3 (2001-2007) bu araçıdan çok iyi bir araçtır. Zaten genelde uzun yolda kullanıldıkları için özellikle dizellerinin km'leri çok yüksektir.
    Bunun dışında yolarımız artık genelde duble yol olduğu için 100km üstü hızlarla seyahat etmek için müsait. Aracın altyapısı yüksek sürate müsaitse yormuyor.
    Ses yalıtımı iyi olmalı.
    Süspansiyon konforu iyi olmalı. İyi bir lastikle desteklenebilir.
    Otomatik vites.
    Koltuk konforu. İstediğim konforu yakalamak için kendi araç koltuğum üzerinde modifikasyonlar yapmam gerekti. Öncelikle şu araç minderini kullanıyorum:http://urun.n11.com/koltuk-minderi/stingo-koltuk-minderi-5-renk-krem-kirmizi-siyah-gri-mavi-P85238971?cid=604001&gclid=CPmq4ojc89ACFRXGsgodVZUEuw&gclsrc=aw.ds
    Üzerine de bel boşluğu destekleyen ve terlemeyi engelleyen file taktım:http://urun.n11.com/diger/bel-destekli-tam-ortopedik-file-yastik-P109861408?cid=604001&gclid=CLyuiabc89ACFQezcgodUUcIMw&gclsrc=aw.ds
    Şuan koltuk tam istediğim gibi oldu. Belim ağrımadan saatlerce araç kullanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 14 Aralık 2016; 15:51:13 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.