Şimdi Ara

Arabamın tamirine 1.5 ay süre verilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar, babadan emektar bir hyundai accent admire 1.5crdi aracım var, 2005 model 3 silindir olanlardan. Aracın dışını kaplattım geliştirdim bebek gibi oldu, içine de harcadım tabii. Bundan 2 hafta önce, araba çok fazla yağ ve su eksiltiyor motordan dumanlar çıkıyor, ve bir şeyler akıtıyor diye babamın 20 senedir hatta dedemin 30 senedir gittiği ustaya gittim. Arabayı 2 günde yaptı, radyator borusu çatlamış onları düzeltti. 3 gün evvel araba seyir halinde giderken istop etti ve bir daha çalışmadı, marş bile masmadı. Aynı ustaya götürdük çekiciyle, ilk gün arabayı lift ile kaldırdı, motor kapağını falan söktü, o gecenin akşamı motor inecek rektefiyeye gidecek 1 hafta sürer dedi sorun etmedim. Rektefiyenin o kadar süreceğini anlarım. Ama dün sabah motorun birkaç fotoğrafını attı pek anlamam detayını. Ve tam olarak şöyle diyordu;

    "motorda her şey arızalı, fazla sıkıştırmadan dolayı olmuş,sibop kesmiş komple sıfırdan motor yapılacak" tamam dedim usta sorun neyse yapılır. Süre sordum,

    "1 ay ya da daha fazla, belli değil. Rektefiyeye gidecek gelcek sonra ben motoru toplayacağım test edeceğiz uzun iş" dedi. ayrıca 100-150k fiyat biçti.

    Şok geçirdim o etkiyle tamam usta kolay gelsin dedim devam ettim.


    Şimdi dostlar verdiği fiyattan çok biçtiği süre karnımı ağrıttı. 100-150K sanırım sıfırdan yapılacak motor +işçilik için normal. Değilse beni aydınlatın.

    Süre olarak 1 ay veya daha fazla olması normal mi? İşin içinde benden saklanan başka bir iş mi var? Parça getirtecekler desem, araba zamanında en çok tutan arabalardan biri. E üç silindirler biraz sanayi dostu parçayı çinden getirtecek halleri yok. Hadi çok yoğun atölye desem gittiğim yerde çoğu iş max 2 günde hallediliyor. Biraz komik bir örnek olacak ama sıfırdan konfügre ettiğin bir araba 1 bilemedin 2 ayda kapına geldiği bir devirde sadece motoru sıfırdan yapmak için 1 ay veya daha fazla verilmesi garibime kaçtı. Üstüne düşüp ustayı darlayayım mı, yoksa normal mi dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdost2004 -- 24 Mart 2024; 12:28:34 >







  • Fiyat olarak tam birşey diyemesem de parça fiyatlarının suyunun çıktığını biliyorum.. Süre olarak biraz Atölye yoğun olabilir birazda iyi iş çıkarmak test etmek isteyen usta ise normal karşılanabilir. Gömlek piston triger vs değişmesi subap alıştırılması rektefiyecide 10 gün sürebilir gerisi ustanın toplayıp beni dar boğaz etmesin diye fazladan söylediği süre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sandık motor kaçaymış?

  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt

    hocam net bir şey bulamadım internette

  • Arabamın tamirine 1.5 ay süre verilmesi


    Arabamın tamirine 1.5 ay süre verilmesi


    Arabamın tamirine 1.5 ay süre verilmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdost2004 -- 24 Mart 2024; 12:38:10 >




  • Pistonlar erimiş resmen bu nasıl olmuş acaba motor soğukken baya yüklenerek felan mı kullanıyorsunuz acaba diğer türlü bu nasıl olur bilemedim yani

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sandık motor alın, 150.000TL'ye 20-25 yaşında ki 1.5/1.6 motora rektefiye olmaz.

  • sandık motor al.


    parça beklenecekse başka konu ma 1.5 ay sürecek iş değil, yaya yaya 2 hafta.

  • Geçmiş olsun, parça sıkıntısı hala bitmedi bazı parçalar stoklarda bulmak sorun. Fakat burada büyük ihtimalle usta yoğun. Rektefiyeden gelen aracın parça sorunu pek olmaz ( beyin gibi elektronik parça hariç) . Normalde reftefiye sonrasında 5 gün içinde iş biter.


    Fiyata baskı balatada dahil ise 100 bin TL üstü biraz fazla geldi. Sıfır olsa daha iyi olur fakat temiz çıkma ise aşağıdaki gibi firmalar ile bir iletişim kur istersen ya da ustaya yoğun isen başka birini önder dersin.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 24 Mart 2024; 16:0:27 >




  • 0 motor bu fiyat aralıgına yakınsa onu almak daha mantıklı olur birde önümüz bayram onunda etkisi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence arabada su bitti bu hale geldi. Motor durdugunda du seviyesine baktiniz mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uçak motoru mu bu hiçbir motorun tamiri 1,5 ay sürmez.

  • öncelikle geçmiş olsun,sıfır sandık motor bulabiliyorsanız alın onun haricinde çıkma motorun garantisi olmaz,kapalı kutu içinin ne durumda olduğu belli değil,


    enjektör kaynaklı olabilir bu sorun,işeme yaptı ise geçmiş olsun piston erimiş


    sanayi ve ustasıyla uğraşmakta zor allah kolaylık versin geçmiş dönemde yaşı olan arabamı sırf bu yüzden satıp uzun sürede bir şey almayı düşünmüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 24 Mart 2024; 18:13:16 >
  • İlk olayda motor ciddi ısınmış ve zarar görmüş 150 bine birşey diyemem çünkü bu.model özelinde parça fiyatlarını bilemiyorum ama tahmin et derseniz 100.000 den az olamaz derim.
    Çıkma.motor konusunda ise kesinlikle tavsiye etmem.
    Sıfır sandık motor bulabiliyorsaniz alın, hatta bı yetkili servise sorun bakalım sandık motoru ne kadar getirebiliyormis.
    Süreye gelince ise ustayla konusun neden 1-1.5 ay süreceğini anlamaya çalışın ama güvendiğiniz bildiğiniz bir usta ise adamı darlamayin çünkü güvenilir usta bulmak çok çok çok zorve bu aracı bir şekilde tamir ettirmeniz lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk resimde alttaki sübab yok yani kırılmış.Sübab kesmesi dediği o. Usta iyiyse fazla kurcalama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay vay piyasa nerelere gelmiş 3 silindir motor rektefiyesi 150 bin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor yapılmıştır test edilmiştir ve testi geçememiştir. o nedenle işiniz uzamış olabilir terkar uğraşıyorlardır.


    Motor yapılmaz sandık motor takılır artık motor yapma işi bitti motorlar eskisi gibi sağlam döküm malzemeden yapılmıyor rektefiye olacak kadar dayanıklı değiller. Ha basit birşey olur motor rektefiye edilir ama sizin motor fotoğrafa bakınca resmen piston erimiş enjektörlermi işemiş ne yapmış kurtarmak zor bu motoru. Kurtarsa bile 100 bin km gidermi bilmem


    Artık millet satacağı araca motor yapıyor binmiyor zaten satıp kurtuluyor alan kişide 2 sene sonra motoru kucaklıyor sonrada tekrar rektefiye ediyor bir araba masrafı daha gidiyor 2. kere motor yaptıramayıp o da satıyor zaten 2. el araba alınmaz bu ülkede artık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 24 Mart 2024; 20:13:28 >
  • Okadar tutması imkansız. Arabanin kendisi kac para ki ayrica bu motorun parcalari ucuz olur. Tanıdık ustan bile böle öpüyorsa tanıdık olmayan yere gitsen ne olur kim bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/uludag-otomotiv-gercegi--154880998

    1 sene önce benzer işlemler 83 bin tutmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    "Artık millet satacağı araca motor yapıyor binmiyor zaten satıp kurtuluyor alan kişide 2 sene sonra motoru kucaklıyor sonrada tekrar rektefiye ediyor bir araba masrafı daha gidiyor 2. kere motor yaptıramayıp o da satıyor zaten 2. el araba alınmaz bu ülkede artık"


    Arabamın tamirine 1.5 ay süre verilmesi Arabamın tamirine 1.5 ay süre verilmesi Arabamın tamirine 1.5 ay süre verilmesi 

    Aynen öyle, adamlar 900bin kmdeki taksi çıkması egeaya bile motor yapılı diye 450bin istiyor hem 450 bin ver hem de saatli bomba al piyasa böyle maalesef.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.